Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Септември, 2023 21:01 17 663 172

"Метежът на милионерите": феодални безобразия в България

  • зърно-
  • зърнена сделка-
  • милионери-
  • ес-
  • русия-
  • украйна-
  • субсидии-
  • мафия

Милионери "зърнари", въоръжени с американски трактори, купени с европейски пари, се опитват да наранят Украйна

"Метежът на милионерите": феодални безобразия в България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от проф. Евгений Дайнов:

В понеделник цял ден слушах репортажи от "метежа на милионерите". Та се сетих за различните бунтове на феодалите из Европа в началото на модерното време. Там, в Европа, след векове брожения феодализмът все пак беше победен от буржоазията. В България обаче буржоазната революция сякаш все още не се е случила. А отдавна е време. Все пак сме в 21-и век. По-окумуш народите свършиха тази работа преди 200-300 и дори 400 години. По-изостаналите - преди 100-150. Срамно назад сме с този материал.

Още новини от Украйна

А когато едно историческо събитие не се случи навреме, следва загниване на обществените отношения. Съвършено гнила е например следната ситуация: милионери латифундисти ("зърнари"), въоръжени с американски трактори, купени с европейски пари, се опитват да наранят Украйна и да свалят българското правителство, което ѝ помага във войната, за да услужат на Путин.

Кои са "зърнарите" и какво искат

Евразийската насоченост на "протеста" бе ясна още преди някой зърнар да си е отворил устата за обяснения. Но в края на понеделнишкия следобед дневният ред бе вербализиран: "Всичко е работа на американците! Украинците искат да ни отровят! Това правителство е сбирщина от американци и целта му е да ликвидира българското земеделие! По-добре този Европейски съюз да го няма, по-добре ще сме!". Единственото, което липсваше (засега), бе: "Искаме да дойде Путин!".

Буржоазната революция - това е бунтът на плащащия данъци народ срещу монополите и привилегиите на феодалите. Монополите, привилегиите, властовият произвол на феодалния елит са заменени с равенство на всички пред закона и на пазара. Българските зърнари в момента не се борят за права. Както всички феодали, те се борят за привилегии - тоест, за присвояване на права и блага от нас, цивилните.

Аз карам кола на 18 години. Моите колеги из Европа карат коли на по 10-15 години. Ние обаче плащаме за това зърнарите да карат поршета, майбаси и яхти. Това е привилегия. Но тя не им е достатъчна. Искат още. Настояват, както средновековните феодали, да бъдат изключени от конкурентната среда: да имат привилегията да не бъдат обдухвани от ветровете на конкуренцията, в които се въртим всички останали, които ги издържаме. Отгоре на всичко искат да ни продават на нас тук в България най-скъпото зърно на света.

При феодализма феодалите имат привилегии, докато обикновените хора имат единствено задължения. Как изглежда това? Чул, да речем, владетелят на Златарица, че владетелят на Елена го напопържил на банкет в Търново. Решава да му отговори с война. Събира златарчани и им съобщава: "Тръгвам на война с еленчани. От теб, Стояне, искам две коли ечемик за конете. От теб, Драгане, искам пет товарни мулета за оръжията ми. Петкане, големият ти син е вече на 15 - искам го за оръженосец. От всички ви искам освен това 30 прасета и 50 пешаци за тази кампания".

В тази ситуация няма как Петкан, да речем, да каже на феодала: "Това, че имаш проблем с владетеля на Елена, си е твоя работа. Аз с него проблем нямам и в твоята война няма да участвам". Ако каже нещо подобно, ще се окаже без земя за обработване и без покрив над главата си. А може и да се окаже обесен на някоя клонеста върба. Подобни отношения обясняват защо наред със зърнарите в "протеста" се включиха и по-малки производители. В случая те играят крепостни. Същата роля играят редовите лекари и сестри, когато излизат да протестират за това директорът на тяхната болница да получава заплата, която е десетки пъти по-голяма от техните. Същото правят и онези миньори, които от време на време гледаме да маршируват в дрипи, сякаш взети от роман на Дикенс, за да запазят възможността на техния господар да продължава да извлича от тях свръхпечалби.

Искат да ни удавят в катастрофални цени

Досега феодалните отношения бяха вкоренени в определени сектори и географски региони на страната. Днес обаче искат да удавят всички ни в катастрофални цени на зърното и слънчогледа. Проблемът се превърна в системен не само защото сме замесени - щем или не - всички. Но и защото евразийската насоченост на "метежа на милионерите" представлява непосредствен риск за националната сигурност.

Той е риск и за самите зърнари, но те не го разбират, защото всъщност дори не са същински феодали. Онези, средновековните, все пак бяха аристокрация, обучавана да управлява. Тези са довчерашни крепостни, внезапно оказали се на върха на хранителната верига. Изобщо не си представят например, че украинците пазят и тях. Ако украинците бяха паднали и руснаците бяха продължили насам, на терена нямаше да остане ни един зърнарски майбах, порше, яхта или американски трактор; или дори тоалетна чиния или пералня от личните палати на зърнарите. Всичко отдавна щеше да е в Бурятия, Якутия или околностите на Омск.

Вместо да се опитват да задушат Украйна в полза на Путин, зърнарите би следвало да благодарят на украинците за закрилата. Не да вдигат бунтове против украинското производство, а да правят волни пожертвования за украинската армия, така щото да опазят майбасите си от руските войски. Феодалното безобразие не може да продължава, ако искаме да живеем в нормално общество. Време е за буржоазна революция. Тя може да стане и "отгоре" - и това е днес историческата задача, стояща с пълна сила пред настоящото управление.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 268 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    168 150 Отговор
    Терористи и руски слуги!

    Коментиран от #14, #16, #51

  • 2 Последния Софиянец

    258 75 Отговор
    Милионери са няколко човека свързани с Бойко и Доган които точат ДДС и еврофондовете.Повечето земеделци са с много кредити към банките .

    Коментиран от #94

  • 3 Пръц

    130 130 Отговор
    Простено му е на професора.Те професорите нали са малко разсеяни и гладни

    Коментиран от #26

  • 4 Кое хЮ м не

    148 75 Отговор
    Взе па ри да нацвъка те3 глепости бе да е а ва ш та маа?!
    Идете вижте, как влизат тирове с украинското зърно и им сменят влекачи и номерата 🤬🤬🤬

    Коментиран от #28

  • 5 Перо

    121 78 Отговор
    Няма СДС, но има седесари! Тоя унтерменш още ли мърда, мислих се, че алцхаймера ще си каже думата на тая възраст, а тоя още мърда.
  • 6 фбр

    171 83 Отговор
    Професор , ама друг лът ! Гаден седесар отрекъл се от светлото си комунистическо минало !
  • 7 Марш

    162 83 Отговор
    Смотаняци германски ! Нашите феодали ,са си наши ! Украинските феодали нямат място в България ! На тях ли да правим играта ?!

    Коментиран от #41

  • 8 браво

    191 61 Отговор
    Тази статия е най-точната за положението в мафиотската територия , и феодалите винаги ще притискат робите , за да им работят само за единият хляб !

    Коментиран от #116

  • 9 А бе

    157 13 Отговор
    Овцете спят, а тея съсипаха българското земеделие!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бамбука

    144 46 Отговор
    Кой от зърнарите не е производство на руските капитали и БКП ?

    Коментиран от #40

  • 13 Коиловци брадърс

    105 94 Отговор
    Ето защо трябва нов народен съд. Дайнов и дойче зеле ще са първите клиенти.
  • 14 Мдада

    48 33 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Недоучил , и недопоумнял!
  • 15 фен

    97 75 Отговор
    Това ли ти спуснах от ПосолствоТО!? Тъпа опорка! Добре, че вече никой не ви се връзва!
  • 16 ГЕРБЕР

    36 17 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    НИЕ ОТ ГЕРБ СПОДЕЛЯМЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ
  • 17 Васил

    77 22 Отговор
    По скоро е протест на монополистите!
  • 18 Претенциозна посредсвеност!

    73 21 Отговор
    Не се обиждате на феодали, васали и крепостни. От един дол дренкки сте. Българомразци! В България само богатите се бунтуват за права и привилегии. Другите са на зрелища, щото само за тях е всесилният пазар и им е все едно кой ги дере.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Браво

    105 59 Отговор
    Браво! Истината за зърнарите, събрана и представена тук!

    Коментиран от #126

  • 21 Ха,ха,ха

    71 3 Отговор
    Не е луд който изяжда баницата а който му я дава
  • 22 Точно така е,

    93 21 Отговор
    а сега държавата да ги подкара за свързани фирми и да им запорира пари и имущество и да си върне незаконно-изплатените им милиони.
  • 23 Коментар

    90 63 Отговор
    Горкият Евгений.Толкова много се е старал и мъчил да напише тази статия,а е взел толкова малко пари.А можеше да отиде в провинцията,да стане един зърнар и да забогатее.Вместо това се мъчи тука.Заминавайте на полето след като е толкова голяма далаверата.Не разбирам защо не искате,но пък ги плюете онези,които ни хранят с пот на челото.
  • 24 АБВ

    67 30 Отговор
    Незабавно да им се спрат парите от ЕС
  • 25 Край

    72 48 Отговор
    Ауууу ма много умен тоя непрания и некъпан пущ. Конкуренция искал. Що го не каже на ЕС да махне мирата за китайските коли. Рядко рядко нещо. И това нещо преподава в университета Св. Св. Сорос и парите му. И пълни на децата главите със словестната бълвоч.
  • 26 Нема такова нещо

    33 17 Отговор

    До коментар #3 от "Пръц":

    Тоя е все жаден
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тира

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Кое хЮ м не":

    Киде ги видя таз работа

    Коментиран от #30

  • 29 Дайна

    68 40 Отговор
    Не ставаш. С тези гнусни инсинуации никого няма да подведеш. Най- мразените и зловредни забогатели в нашата държава са политическите продажници! И мижитурки като теб и още куп измислени " професори", " експерти " и специалисти по нищонеправене и крадене! Да си знаеш.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ха ха

    75 49 Отговор
    Безумен българомразец.Защо нито една страна не може да се конкурира с Украйна.Нито една страна от Европа.Нещасник малоумен.Украйна не е член на ЕС.Нали щяха да хранят Африка?Какво правят продуктите им в ЕС.Директен коридор и да заминават.Но понеже една трета от земята на Украйна е купена отамерикански фирми ще умреш гад мр ъсна да им угодиш.

    Коментиран от #69

  • 33 Порно

    56 29 Отговор
    Симптоматичен коментар от бившия шеф на Отровено общество за България
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Макяти

    8 4 Отговор

    До коментар #30 от "На родител ти едно/макятИ/":

    Чревцата
  • 36 Ф............

    49 43 Отговор
    Малко ни е било турското робство. Сега се радваме на украинско. Със български предатели професори евгенейвци, продажници.
  • 37 Булекзит

    49 37 Отговор
    Чакалския вой на Дайнов е безполезен! Обратното броене е в ход! И да,всичко е американска работа!
  • 38 Шабан

    38 1 Отговор
    Алчноста, винаги е гладна, като стоглава ламя, кръвопийца е!
  • 39 Ха ха ха ха ха ха

    34 35 Отговор
    Генааа,
    Ти че сам си не вярваш, това е ясно.
    Кажи само платиха ли ти достатъчно за простотиите дето си ги нацвъкал тук ?

    Коментиран от #50

  • 40 Азим

    43 19 Отговор

    До коментар #12 от "Бамбука":

    Запустяла земя бол, станете и вие „зърнари”, ще ви поощрят, евросубсидии ще ви дадат...че може и Майбах да си купите.
  • 41 555555

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Марш":

    А Руските имат ли?
  • 42 Котю

    53 16 Отговор
    Войната е между украинските феодали и българските.
    Вместо да се субсидира зеленчуко-производството и млекодобивните стопанства, се наливат пари в зърнарите, които са богати като цар Соломон и само теглят субсидии, но пък в такива ситуации могат да блокират цялата държава.Спрете им европейските пари и забранете вноса, насочете парите към други стопански отрасли.10 зърнара командват всички.

    Коментиран от #103

  • 43 Българин

    46 35 Отговор
    БРАВО, ПРОФ. ДАЙНОВ !!!
    ТОВА Е ИСТИНАТА!!!

    Коментиран от #57

  • 44 За грант продавам майка си

    37 20 Отговор
    Oхраната на Николай Денков едва го опази от разгневените земеделци, които протестират срещу вдигането на забраната за внос на зърно от Украйна. Това стана ясно от видео, публикувано от MediaMall. 

    Случката се разигра в подлеза на “Президенството”, където група протестиращи успяха да приклещят премиера. От кадрите става ясно, че те успяват да го заградят, като един от тях му казва:
    “Ела да усетиш щастието на хората.”
    На кадрите се вижда, че охраната на Николай Денков едва успява да го опази, като в един момент премиерът е атакуван и от възрастна жена.
    На фон се чуват възгласи: “Оставка!”
    В един момент протестиращите блокират пътя на Денков, а охраната трябва да ги избутва, за да се качи премирът нагоре.

    Днес в София се провежда протест на земеделците. Те настояват забраната за внос от Украйна да остане, а самият Николай Денков си навлече народния гняв със свое изказване. Той използва думата “терористи” по адрес на земедлците, които се възмутиха от решението на парламента."
  • 45 Към фермерите!

    44 4 Отговор
    Не изливайте млякото, просто го дайте на бедните! Не е престъпление да сторите това! Успех!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Банана Джо

    22 12 Отговор
    Колко Джо милионери живеят в Тексас и обработват по около 300 000 декара всеки и алчни ли са американците ...

    Коментиран от #54, #55

  • 48 Грантояда генчо

    33 18 Отговор
    да драсне некой ред за имотите и милионите в чужбина на зеленския и неговите хора от правителството с английско гражданство и имотите там.., щото там работата е сериозна. Нашите зърнари са като просяци пред тях.
  • 49 Боже, заболя ме главата от тази помия

    34 20 Отговор
    Кой ги отгледа зърнарите, кой има даде тракторите, защо досега не е променен модела, по който плюе този объркан човек? Вашите любими американци, но понеже сте свикнали да ви вербуват, няма значение от къде ще идва външната помощ, важно е да ви се дава глас, пък било и гнил.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Както днес се радваха че се били

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Обединили заедно всички в сектора, ще започне обратния ефект, ако приемат куките на управляващите. Явно е, че няма да можем ние потребителите да ги подкрепяме в бъдеще, ако се съгласяват срещу пари да бъдат купени, за да си мълчат.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ха ха ха ха

    24 20 Отговор
    Щом и всекомпетентното краве веле се е намесило и взело "правилната" страна, това означава само едно. Зърнарите са на правилния път . Успех и пълна подкрепа в борбата със световното зло.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    39 9 Отговор

    До коментар #47 от "Банана Джо":

    Пич, виждам че си добросъвестен, и аз ще ти отговаря . Аз съм в дребния частен бизнес още от 89 г. . Каквото го произвеждам - било то стоки и /или услуги си го продавам, без да тъся помощи от държавата. Та сигурно в Тексас има и по-крупни земеползатели от нашите.

    Но пшеницата е борсова стока, не реват на правителството да им покрива загубите, не изнудват американците да им плащат скъпо зърно . Конкуренция в сила .

    А нашите назначени милионери-зърнари - свръх-печалбите за тях (от 2022 г.) , загубите обаче за нас .
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Айде де

    37 6 Отговор
    Не разбрах защо не се протестира против евтините турски и македонски зеленчуци, които подбиват сериозно нашия пазар...

    Коментиран от #67, #73, #84

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 нннн

    23 16 Отговор
    Цял ден се мъчат да скрият националното предателство на Сглобката зад злоупотребите на някои ,,зърнари".Това са различни неща. За злоупотребите има прокуратура и съд. А за това правителство - оставка.
  • 65 Аспарух

    29 8 Отговор
    Айде и ние собствениците на земеделски земи дадени под аренда и зърнените ни плащат жълти стотинки да излезем на протест.

    Коментиран от #113

  • 66 Ахмет дет викаш

    19 16 Отговор
    Евгени дайнов,в АДА ДА ГОРИШ ПРОДАЖНИК Г.Н.У.С.Е.Н Идва "видов ден" в кучи зъГ не можеш се скри
  • 67 Хайл 14/88

    19 0 Отговор

    До коментар #62 от "Айде де":

    Ти имаш ли представа за каква измама става въпрос със това зърно и какви пари трябва да се откраднат
  • 68 Трайчо

    17 5 Отговор
    Жалко, че не може да разберете. Много добре Дайнов ви казва - щом не искате субсидии протестирайте. Правителството изпълнява нареждането на тези дето дават субсидиите. Протестирайте.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Аз1

    22 15 Отговор
    Писна ни от професори и доценти
    Що не ходиш в Украйна да свириш на Зеленски

    Коментиран от #72

  • 71 Тъмен субект

    25 17 Отговор
    Тоя не си ли дава сметка каква отрова са украинските храни в момента? Не си ли дава сметка, че да играеш със завистта и така да настройваш хората едни срещу други е изключително долно?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 уйко-калеко

    26 4 Отговор

    До коментар #62 от "Айде де":

    Ами замисли се защо техните зеленчуци са по ефтини,при условие ,че нашите производители получават субсидии.Ще ти открия тайната ,защото българските продукти минават през две три ръце докато достигнат
    до магазина.

    Коментиран от #87

  • 74 Кремена

    14 12 Отговор
    Ако зърното от Украйна е заразено, това е проблема, защото засяга здравето ни.
  • 75 Кремена

    10 7 Отговор
    Ако зърното от Украйна е заразено, това е проблема, защото засяга здравето ни.

    Коментиран от #83, #107

  • 76 1234

    13 14 Отговор
    комунистически из чад ия като т.н. проф. Евгений Дайнов е гадно да се публикуват
  • 77 Надрусан син шаман

    16 12 Отговор
    От Дойче Веле ми платиха добре, за да оплювам.
  • 78 Доктор

    16 13 Отговор
    Соросоидна платена подлога.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    21 9 Отговор
    Абе, путинопитечни рашисти . Нуждите не Б-я от хлебна и фуражна пшеница са общо не повечеот един и половина милиона тона годишно . Производството у нас е 6,5 милиона тона пшеница . Т.е. пет милиона се изнася на световните парази по борсовата им цена , която не се определя от правителства, а от световния пазар .

    И как точно Украйна ще продаде на нашия пазар 40 милиона тона , при това положение .

    И как точно ще спрете животновъдите и хлебарите у нас, ако се залетят да купуват от тези пазари евтино като украинското зърно , което обаче не е от Украйна, а от дриги производители – от Франция, Испания , Аржентина или от САЩ, например, за които няма забрана да внасят зърно унас на борсовата му цена ? –Никак .

    Та , който иска да си купува евтино зърно у нас, няма никакъв проблем да си го внесе от посочените страни .
  • 81 Владо

    23 18 Отговор
    Ти дайнов, от къде знаеш какво ще направи Русия ако (като) победи Украйна а? Ти дайнов си платен драскач. Ти дайнов както и онея в парламента сте национални предатели, майцепродавци. Как няма един да обича България бе алчни нищожест.а. Как няма един да милее за тоя народ. Разбираш ли дайнов, професорче, нищо друго няма значение освен България. Не Украйна, не Русия. България!!!
  • 82 Диамантената ръка

    21 10 Отговор
    Дайнов, обясняваш го социологически, но крепостните няма да те разберат, дори и простичко да им обясниш, че имаме дефицит на слънчоглед, но внос не трябвало да има. Внос не трябва да има ако има излишък, то няма да има и смисъл, а на всичкото отгоре правителството им се връзва, сякаш не с трактори, а с танкове са дошли. 16- та република сме ние, какъв ЕС, какъв Шенген...
  • 83 Дика

    17 6 Отговор

    До коментар #75 от "Кремена":

    Зърнарите не искат внос и на незаразено.
  • 84 Дика

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "Айде де":

    Ами щото няма други
  • 85 Завърнал се

    22 0 Отговор
    Кви терористи, това са туристи-трактористи.
  • 86 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    29 7 Отговор
    Европейските субсидии за селското стопанство са направени, за да помогнат на малките и средни производители, НО в България голямата част от тази крупна сума отива при няколко едри „зърнарски“ семейства (2 МИЛИАРДА ЛЕВА субсидии ВСЯКА ГОДИНА).

    От 2015 г. един производител може да взима да 300 хил. евро субсидия. Българските „зърнари“, обаче се адаптираха и раздробиха „бизнеса“ след 2015 г. .

    Това значи Организирана престъпна група . За да се вмести в тавана от 300 хил. евро, "зърнара" прави 100 фирми с мними собственици, счетоводители и т.н. От 2015 г. анти-бандити поставят тази тема на даващите парите, но си цари тишина.

    Българската държава им връща акциза за горивото.

    Не плащат ДДС.

    Получават компенсации за електроенергия.

    Продават с надценка и печалба, независимо, че държавата веднъж вече им е платила с нашите пари.

    Изнасят и продават и в чужбина с печалба.

    И КАТО ИЗНАСЯТ ПЛАТЕНОТО ИМ С НАШИТЕ СУБСИДИИ ЗЪРНО В ЧУЖБИНА, ТАКА СЕ ОКАЗВА ЧЕ НАШИТЕ ПАРИ ОТИВАТ НАВЪН , ЗА ДА СПОНСОРИРАТ ЧУЖДИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ , а би било тези пари да се раздадат не на зърнарите, а на сиромасите –пенсионери , та с тези наши пари те да гласуват, какво да купуват – скъпото зърното на зърнарите ли ни , или млякото и лекарствата си .

    НО ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ОБЛЕКЧЕНИЯ И МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ПОМОЩИ хлябът в България не поевтинява, даже в началото на 2023 г. е с 34% по-скъп в сравнение с година по-рано.

    Кой плаща всичко това? Българският народ, познахте.

    Коментиран от #88, #169

  • 87 Ееех

    10 1 Отговор

    До коментар #73 от "уйко-калеко":

    Да, така е. Питайте на каква цена продават продукцията производителите и на каква се продава е магазина.
  • 88 Хммм

    12 9 Отговор

    До коментар #86 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    И ти си един антибандит. Да вземеш да напишеш едно есе за схемите за крадене на Бойко, или за далаверите на Кирчо и Кокорчо с газа. Колко пари източиха , а? Зърнопроизводителите се възползва от това което им позволява закона. Като толкова знаеш кажи каква част от цената на хляба се пада на зърното. Това зърно трябва да се смели - енергия, трябва да се транспортира- горива, да се омеси изпече и пак транспортира пак енергия, горива, заплати. Е кажи защо хляба е скъп, заради зърнопроизводителите или заради мошенниците Кирчо и Кокорчо и санкциите.

    Коментиран от #93, #111, #151

  • 89 САТЪРА НА ХАНА

    12 8 Отговор
    ЕЙ РАКИДЖИЙСКА ТИКВО , ДАЖЕ РАКИЯТА ДЕТО Я ПИЕШ
    Е НАПРАВЕНА ОТ НЯКОЙ ПРОСТ
    БЪЛГАРСКИ СЕЛЯНИН
    .....
    НАУЧНИТЕ ДЛЪЖНОСТ ВЕЧЕ ИМ ГИ ДАВАТ
    ЗА ТОВА КОЙ Е ПО-ПРОСТ :))
  • 90 САТЪРА НА ХАНА

    13 6 Отговор
    МАЗЕН СОФИЙСКИ "КАФЯВ ШОКОЛАД"
    ...
    СЕ ГАВРИ С ХЛЯБА !!! АНАТЕМА УРУСПИЙО
    .... ДА ГО НАПИША НА ЕЗИКА НА ДЯДО ВАЗОВ
  • 91 ЕДГАР КЕЙСИ

    14 10 Отговор
    "ГЛAВАТАР" НА "МЕТЕЖА НА МИЛИОНЕРИТЕ" Е .......... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП И ......... НЕГОВАТА "СГЛОБКА"( БКП , КОПЕЙКИН И ИТН) .......... ФAKT !
  • 92 Хич дума да не става

    11 7 Отговор
    Бойко и "Влади" им дадоха тези милиарди, вероятно срещу добро "ресто". Дайнов да насочи поглед натам, а не да вие военни маршове. Бащицата от Банкя създаде тази прослойка, а сега се ослушва като пръ.днал в театъра.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Минчо

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    След падането на комунизма Българското земеделие се расипа както всичко си беше създадено не продължи а спря раскради се от тогава влиятелни личности които си мислеха че могат уж да продал ат сами но не стана техниката тогава се претопи на скрап от лутане хората намериха препитание в чужбина и всичко спря и никога няма да се върне особенно с такива тъпи управляващи ква Украйна кви ГЛУПОСТИ управляващи избрани от народа уж ползват тъпи ми после се извиняват пълни простаци командват България

    Коментиран от #112

  • 95 Дойче веле

    16 4 Отговор
    И Евгений Продайнов не чета
  • 96 Безобразна статия

    21 9 Отговор
    Каква безобразна статия, във всяко отношение. Пълна с високомерие, презрение и безапелационност. Що за чувсво за превъзходство, що за несправедливи изводи, що за задължителна "правилна" политическа линия?
  • 97 Дайнов-Тартюф

    15 8 Отговор
    Да "благодарим на украинците"? Каква безчестност и фарисейщина.Да опазят мйбасите от Путин? Каква просташка пропаганда!
  • 98 Без ДДС

    6 13 Отговор
    Един път да съм съгласен с този брадат козел.
  • 99 Ангеларий

    16 6 Отговор
    По недоклепана пропаганда не бях чел.
  • 100 Кирил

    11 11 Отговор
    Путинисти и мафиоти зърнари
    Едните искат преврат, другите, монополно високи цени и свръх печалби на наша сметка
  • 101 Евразийската насоченост на "протеста" бе

    13 7 Отговор
    ясна!? А ти каква насоченост искаш .едал краварски, предпочиташ краварите ли? Ходи да мучиш в тяхният краварник!
  • 102 работа, работа и пак работа

    11 0 Отговор
    Не е виновен тоя който е изял баницата, а тоя който му я е дал! Просто хората ни, сега започват да усещат свободата си, да печелят пари, и да ги използват, като средство за правене на още повече пари! Това си е капиталистическа закономерност, която е в основата на забогатяването! Колкото до протестите, проблема там е не само в липсата на предварителна подготовка, за конкретното правителствено решение, но и липсата на обща дясноцентристка идеологическа подкрепа, което е недостиг, на всичките ни проевропейски правителства!
  • 103 Хммм

    13 3 Отговор

    До коментар #42 от "Котю":

    А защо е така, защо няма достатъчно за зеленчуко производство? Защото тези субсидии се отпускат от ЕС, а те определят как да се разпределят. Опитай се да промениш начина на разпределение на субсидиите де. Когато правителството слуша само ЕС и посолството не се надявай нещо да се промени.
  • 104 Орел

    14 5 Отговор
    Дай Нов голям напън е направил да сглоби "аргументи ". Същото може да се каже и за него - 30 години все такива като Дайнов ги бутат акъл да дават и затова сме стигнали до тук.
  • 105 666

    19 3 Отговор
    Полша удобно забрани всички земеделски продукти на Азов-ците още през Април с претекст, че подбивали цените. Това стана веднага щом режимът в САЩ и Англия започна да разтоварва бомби с обеднен уран в Украйна.
    На вас яде ли ви се еврейски обеднен уран от Украйна?
  • 106 Кочо

    18 3 Отговор
    Този псевдопрофесор е като ветропоказател за истината! Винаги сочи към лъжата! Което ще рече, че истината по въпросите които коментира е на противоположната страна , от тази на която симпатизира и за която пропагандира!
  • 107 Сладуран

    5 2 Отговор

    До коментар #75 от "Кремена":

    Лапни рибка си ти!
  • 108 Еййй

    15 3 Отговор
    Дайте да задушим зърноптоизводителите в полза на Украйна
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Тодор Георгиев

    16 4 Отговор
    Тракторите са си на хората, те ще ги изплащат. Бълваш простащина. Зърно отровено с стронций - 90 не желаем. Май забравиха Чернобил.
  • 111 Пич

    8 0 Отговор

    До коментар #88 от "Хммм":

    Това го говори на невежите идеалисти.
  • 112 уйко-калеко

    18 2 Отговор

    До коментар #94 от "Минчо":

    Земеделието беше разбито още през 1992 г,от СДС начело с КОСТОВ,Ф.ДИМИТРОВ.Й.СОКОЛОВ и др.СПОМНЕТЕ СИ ,ЧЕ ТОГАВА БЯХА СЪЗДАДЕНИ ЛИКВИДАЦИОННИТЕ СЪВЕТИ.От тогава започна голямото разграбване на страната под мъдрото ръководство на КОСТОВ.Същият довърши БЪЛГАРИЯ С ПРИВАТИЗАЦИЯТА ПРЕЗ 1997-2001 Г,

    Коментиран от #118, #153

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Анджело

    10 4 Отговор
    Това е пазарна икономика бе комунист. Нема вече на всеки според потребностите - сега е капитализъм, на всекиму според възможностите. На цените няма таван. Ако не знаеш зърното се търгува на борсите. Субсидиите са ЕС политика. Колите и яхтите ни са от много бачкане с много акъл. На онез от Правителството само да кажа, че има едно такова нещо като защита на БГ икономика. Дъмпинга на украинците е удар от Монопол! Къде комисията за защита на конкуренцията? Нали сме пазарна икономика да игрем по првилата! Внесеното зърно от Украйна кой ще го продава, какви данъци ще се плащат на държавата или просто няма да има? Лесно е да се дрънкат врели некипели Дайнов. За каква буржоазна революция говориш? Ти искаш Национализация и вся власт Советом

    Коментиран от #119

  • 115 Дайнов Ти си И. Д И. О. Т!! Това, че

    16 3 Отговор
    Такъв с титла??? Какви Украинци ни пазят нас, какво Работели Украинците за нас?? Дайнов,"да благодатиме на Украинците за закрилата"??? Дайнов, кой ти даде тая
    Професорска титла!! Чети Германски медии!! Проституцията, в Германия сее овеличила с19%като това са Жрици с Български паспорти, не говорещи добре Български, дошли от съседни държави от Северо - исток??? НО ИМАТ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ КАРАКАЧАНОВ!!! Дайнов твойте маниполации нямат край, всички знаеме за какво се води тази война
  • 116 Анджело

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "браво":

    Ти и Дайнов сте комунисти под прикритие
  • 117 Студопор

    12 5 Отговор
    Дайнов, чел си, ама не си разбрал, дето се казва. Зърнарите не искат да прецакат Украйна. Не искат и да свалят правителства. Най-малкото, искат да помагат на Путин или да го викат да идва. Това, което искат е да си запазят бизнеса. Нещата са съвсем елементарни и очевидни за всички, които имат поне една работеща мозъчна клетка. Това явно не е случаят с теб.
  • 118 Ако има как, бих ти дал 1000+ !

    14 0 Отговор

    До коментар #112 от "уйко-калеко":

    Това е точно в десятката, точно СДС и най вече Черният Костов разсипаха България. Както взривиха мавзолея, така заложиха бомба на цяла България и днес сърбаме попарата им. Когато Костов разсипваше селското стопанство, всички които имаха земи в ТКЗС-тата се радваха, че им я връщат, но тази земя е пак в ръцете на червената номеклатура, за народа нищо, само голям глад. Не трябваше да се връща земята в натура, а трябваше да се върне по документи, а ТКЗС да води собствениците като съкооператори и да им дава реални дивиденти от печалбата, а не както сега мижава рента. Земята не трябваше да се надробява, това разсипа селското стопанство!
  • 119 уйко-калеко

    13 2 Отговор

    До коментар #114 от "Анджело":

    АНЖЕЛО по коментара ВИ разбирам,че може би сте от земеделците.Като се ръководите от борсовите цени защо не си продадохте продукцията,ами я задържахте да получите повече.ПУТИН по едно време се отказа от зърнената сделка,защо не използвахте момента да си пласирате зърното.Значи при борсова цена примерно 200 евро вие искате 350.Е няма такъв балък да ви клекне.НАЛИ ЗНАЕШ ПРИКАЗКАТА ,,ЛАКОМО Д--Е ГЛАВА ЗАТРИВА,, ИЛИ ,,КРЪВ С==Е,,
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 11111

    7 8 Отговор
    Много точна статия.Евала
  • 122 Реалист

    6 8 Отговор
    Много точна и вярна статия.
  • 123 само питам

    9 2 Отговор
    това не беше ли една от комунистическите издънки именували се за седесари през далечната 1989 година
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 демократ

    9 2 Отговор
    В същност, вдъхновителите на протестите би трябвало да са хората, от кохортата на Иван Костов, от ДСБ, които се превърнаха в едри земевладелци, след като по време на приватизацията изкупиха на безценица най ценните площи от Добруджа, а после предотвратиха възможността, да добиваме шистов газ! По ония времена, Евгени Дайнов и Христо Иванов бяха приближени с командира, и нищо чудно и те да стоят сега, зад протестиращите! А въпросният И. Костов, сложи таван на пенсиите, разцепи СДС и сега, пак борец за правда!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 инфо

    9 2 Отговор
    Ей като този мисловен несретник Дайнов, трудно може да намерите. Браво ДВ, поздравления Факти за "удоволствието" да четем най-ниското ниво на публикационната активност.
  • 128 Цък цък цък

    8 0 Отговор
    Бряя те зърно внасят хляба поскъпва???газ не дават пак хляба поскъпва???дизел бензин поевтиня пак хляба поскъпва???я дай като гърците и да се опрвим като хората.то само с зърнари нема да стане тая работа.ами пенсионери каде са
  • 129 Морския

    7 2 Отговор
    Гледали сме много пъти протести на гръцки земеделци ,ни такива машини там не видяхме ,нашите са с пъти по яки от тяхните !

    Коментиран от #142

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Васил

    7 5 Отговор
    Много слабо правителство щом клекна пред едни скапани монополисти.

    Коментиран от #147

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 ЯМБОЛИЯ

    7 7 Отговор
    Браво професоре. Думите ти бият точно в целта. Когато мужиците злобеят,значи сме на правия път. И нека кипят от злоба,празник за душата е това.
  • 134 Бабугер

    4 2 Отговор
    Тоз, пък възпаления... Пак метежи, революции и контра революции, му се превиждат.
  • 135 Коментатор

    5 1 Отговор
    Питайте бившия министър Десислава Танева, тя бди зърнопроизводителите да не изпуснат дори стотинка от евросубсидийте, тя е назначена там от тези с Майбасите.
  • 136 Иван

    5 5 Отговор
    Американска пропаганда... Не ви ли писна....
    Нека на истина дойде бате Владо и да оправи ситуацията....
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Олеле

    4 4 Отговор
    Прав е професора. Живота е скъп
    Нека има конкуренция и цените да паднат .хората ги интересува да е евтино
  • 140 Пишман зърнар..

    6 3 Отговор
    Хмм..в случаят Дайнов е прав...много прав. Латифундистите искат да си останат такива..пита се в задачата..а шараните защо къцат на гола кука...
  • 141 Владимир

    10 0 Отговор
    Затова приятелче не са виновни нито хората с майбасите и с американските трактори нито правителството нито Бойко ,Кирил Петков ! Затова вината е единствено е на държавният обвинител това е прокурорът ! За престъпността за наказанията за кражбите няма кой да търси отговорност няма го собственикът на държавата главният обвинител по курорт единствено и само той е виновен ! Главният прокурор когато решиха го свалиха само за 30 дни без да имат право на това и не му потърсиха за нищо отговорност той за двете години на власт Какво е свършил Защо е заблуждавал народа на тази държава че върши някаква работа че той е собственикът главният обвинител !
  • 142 Ел Греко

    2 0 Отговор

    До коментар #129 от "Морския":

    Верно...така е..ама главите ни са в пъти по-празни от техните
  • 143 Свирчо

    5 1 Отговор
    Аз нито им разбирам нито ми е работа да им коментирам положението. Просто съм невеж.

    НО:

    Едно всички видяхте - еми поне тракторите са им класа! Като за изложение на земеделска техника. ТОП! та изводите за Вас Д и Г.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 някой

    7 1 Отговор
    Дойче Веле не дава и една лоша дума да се каже срещу правителството на сглобката.
    Защо ли е така?Дали защото защитава чуждите интереси, а не българските?
  • 146 Ам чи

    8 3 Отговор
    АКО НЕ БЕШЕ ИЗПИЛ ГРАНТОВЕТЕ И ТИ ЩЕШЕ ДА СИ КУПИШ МАЙБАХ БЕ ДАЙНОВ
  • 147 Вярно е

    1 0 Отговор

    До коментар #131 от "Васил":

    ЧЕ Е СКАПАНО СКАПАНО Е
  • 148 Любо

    7 4 Отговор
    Аз не искам нищо украинското и американско. Защитавам нашата икономика. А ти сър Евгени ставай и заминавай при индианците или при нацистите, тук в Бг. няма място за такива като теб РОДООТСТЪПНИЦИ.
  • 149 Роналд Рейган

    8 2 Отговор
    ТИЯ ЗЪРНАРИ СА ВСЕ БКП И ДС АНТУРАЖ, И СЕГА ИМ СЕ РАЗВАЛЯ ЯСЛАТА, А ЗА МОНОПОЛА НА ЦЕНИТЕ НИТО ДУМА ОТ ЗЪРНАРИТЕ, БРАВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТАКА Е ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА, ВИНЕТУ ГИ ПОДКРЕПЯ
  • 150 Сър Пичук

    9 1 Отговор
    Браво!
    Шумкари и селяндури ни управляваха 45 години и хем опорочиха социализма, хем унищожиха българското село, хем съсипаха България.
    Сега техните наследници са "зърнари", "олигарси", "бизнесмени", дори политици и пак управляват и пак тикат България към катастрофа. Защото не са по-умни от тези, които наследиха.
  • 151 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    6 1 Отговор

    До коментар #88 от "Хммм":

    Палячо, ами вземи за Бойковците и Кирчовците да напишеш нещо ти . Аз теглих шута на комунистити в моята община още през 89 г. и съм написал огромни тухли .Чети "ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ “, 674 стр., А4 :

    (Тук не дават да се публикуват линкове, намерете сайта й чрез търсачка по името й .)

    Том І от нея се казва така :

    ИСТОРИЯ НА ТАЙНАТА ДЪРЖАВА

    Кой управлява България ? Легитимни органи или криминални организации ?

    Дисекция на държавно-организирания бандитизъм – последният стадий на Източно - Европейския комунизъм

    Най-доброто оръжие за Свободата и Просперитета на Българския Народ

    Узурпация на управлението на общите дела, чрез юридически тарикатлъци, машинации, измами, манипулации, шантажи, диверсии и саботажи, извършени от Враговете на Народа, Враговете на България, Враговете на Морала, Враговете на Закона

    Няма низ от случайности, а старателно изработен от ЕДИН ПРЕСТЪПЕН УМ алторитмичен план, реализиращ се в полза на шепа тарикатеещи крадци

    Контра-ударите срещу ударите върху основните права и свободи на българските граждани

    ПРИНАДЛЕЖАЩАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИЗПЪЛНИТЕЛНА, ЗАКОНОДАТЕЛНА И СЪДЕБНА ВЛАСТ Е УЗУРПИРАНА ОТ САМО 9 ЧОВЕКА

    6 човека - половината от общия брой на съдийската колегия във ВСС назначават всички съдии, 3 -ма – вождовете на трите вечни партии - псевдо-лявата, псевдо-централната и псевдо-дясната – назначават всичк
  • 152 Много партиен боклук за чистене

    8 2 Отговор
    ТК3Сарския олигархичен КОМУНИЗЪМ взе да се пропуква и ламборджини-ТК3Сарите обявиха бунт!
    Представяте ли се когато почне да се разгражда МЕШЕРЕ-адвокатския КОМУНИЗЪМ какви сълзи, смърголи и клоунади ще се леят пред Съдебната палата в София?!
    Ами фатмашкият КОМУНИЗЪМ?!
    Ами милиционерско-ченгесарския КОМУНИЗЪМ?!
    Ами медицинския директорски КОМУНИЗЪМ?!
    Ами бюрократичния КОМУНИЗЪМ на държвните и общински партийно-назначени чиновници?!
    Ами монополисткия КОМУНИЗЪМ на ВиК-концесионерите, кърлежите-топлинни счетоводители, ЕРП-електро-доставчиците, GSM-мародерите, БАНКстерите, Застрахователите, партийните депутати, министри, ..... ?!
  • 153 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    6 2 Отговор

    До коментар #112 от "уйко-калеко":

    НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИЗМА И ЧЕРВEНАТА МУ БАНДА

    Никой не ни е нападал през 1989 г., нито САЩ, нито Германия, а самите комунисти рухнаха строения от тях комунизъм . Комунистите сами се отказаха от комунизма, след като той фалира през 1989 г. за четвърти пореден път за 40 години , сами тръгнаха да правят капитализъм, сами си го строиха , така , че и това което те наричат демокрация по комунистически , самите те я започнаха и строят и в настоящия момент , и самите те откраднаха държавните предриятия , така като откраднаха частните през 1944 г, ама нали са прости и крадливи пак ги фалираха .

    Последните ни два фалита – през 89 г.- 90 г. и през 95-96 г. пак ни ги докараха комунисти - гладните зими на Анрей Луканов (пак към купонна ситема минахме тогава) и Жан Виденов, при който доларът стигна 3000 лева, заплатите станаха 20 долара, пенсиите – 8 долара .

    ТА КОЛКО КОМУНИЗМА ПОСТРОИХА, ТОЛКОВА И ДЕМОКРАЦИЯ МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ ТЕЗИ ПРОСТИ И КРЪВОЖАДНИ БАНДИТИ .

    Единственият период, в който властта не е била в ръцете на комунисти е 91 -92 г., при правителството на Филип Димитров - единственото демократическо , което беше свалено от БКП и ДПС , през цялото останало време от 1944 г. досега на власт са все комунисти .

    И сегашните и предишните партии в парламента до една са комунистически - Бойковци, Курнелиевци, Атанас Атанасовци, Христо Ивановци , ДПС – до едни главатарите им все са били комунисти и агенти на ДС.

    Коментиран от #154

  • 154 Сър Пичук

    6 2 Отговор

    До коментар #153 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Съгласен съм с всичко, с малката корекция, че комунягите не строиха демокрация, а правиха Перестройка. Затова и Конституцията и законите и дейността на съдебната система и полицията е подчинена на крайната им цел - да продължават да управляват, но вече с икономически лостове. А тези икономически лостове включват и феодалите и мафията и картелите и олигарсите и всякакви други назначени за бизнесмени и финансирани с "червени пари".

    Коментиран от #160

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Това е голата истина

    3 5 Отговор
    Много точен и хубаво поднесен коментар от професор Дайнов!
    БРАВО!
  • 157 Одит

    3 0 Отговор
    Хубав памфлет но,,,, аграрната ножица на К. Маркс е все още разтворена в агуба на земмеделието: 1 час труд промиленоста е равен все още на 3 часа труд в земеделието.
    И не се изхвърляи за сметка на земеделците, че може вместо хляб да ядеш желязо и стъкло.
  • 158 Одит

    5 0 Отговор
    Над сто коментара на шизофреници живеещи още в 1989-91 г. Над 30 години минаха и вече не комунистите са ви виновниа вие самите които гласувахте за тази смет в Парлемента.
  • 159 ми да

    2 0 Отговор
    аман от драскачи... сега нали е същото бре драскасчо... насила ни карат да се биею за чужда кауза... и до сега не чух ни веднаж да са ни заплашвали коийто и да е... даже и не зсслужават помощ ни зърнари ни укри сичките са мошеници
  • 160 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    6 0 Отговор

    До коментар #154 от "Сър Пичук":

    Приемам мнението ти . То на тяхната перестройка, те й казват демокрация . А то това беше бандитски преход от явния към прикрития, но пак грабежен комунизъм , при който пак цялото богатство на народа остана в тяхно владение .

    Този последен стадий на комунизма в Източна Европа, аз съм го кръстил "Държавно-организиран бандитизъм" !
  • 161 Бря,бря

    5 1 Отговор
    Какъв анализ само на феодалния строй! Само дето нашите от комунисти станаха капиталисти без един изстрел.
    А пък Дайнов като истински комунист търси " врагът с партиен билет"! И естествено руснаците са виновни, те са виновни за всичко, аман от тая песен бе - измислете нещо друго, даже американците си намериха нов враг от Китай.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 !!!???

    3 1 Отговор
    . ......се опитват да наранят Украйна....


    А Й. си.. К... Тир
  • 164 Земеделец

    6 0 Отговор
    А ние останалите 70 000 малки производители да духаме супата ли?!
  • 165 незнайко

    4 1 Отговор
    Нали ДЪРЖАВАТА разтури ТКЗС- тата защо сега се плаши от тези КРУПНИ земевладелци ? Какво общо имат тракторите след като на нашия пазар се предлагат само тия ? Няма ги руските селскостопански машини защото са "ЛОШИ" ! Преди 30 години можеха да ни вършат работа, но сега искаме да си стоим в стаята и трактора да оре сам ! Е получихме ги и сега са трън в очите на слепите !!! Получихме и хиляди тонове ГМО семена от МОНСАНТО - САЩ при което добивите станаха двойни за сметка на НАШЕТО ЗДРАВЕ !!! Няма нито един продукт на нашия пазар по едновремешния БДС !!! То не беше птичи грип, то не беше свински и по другите ни добитъци само и само да унищожат НАШЕТО РОДНО ПРОИЗВОДСТВО !!! Спирам да разсъждавам защото ми е много БОЛНО !!!
  • 166 деб

    6 3 Отговор
    ЗАЩО Държавата трябва да плаща на дебеловратите ??? Нали държавата е лош собственик ,нали се разпродадоха ТКЗС и АПК !! Нали искаха частна собственост ,да ама мутра не разбира от търговия тя знае да граби !!Те не дават те искат да вземат без пари най-добре !! Боце си ги създаде заедно с третата вълна болшевики !! Нищо не става докато има прекупвачи –спекуланти ,натискат хората да им купуват продукцията за жълти стотинки и я държат докато поскъпне !! Е такива са спекуланти мошеници и крадци !! А Боце къде е и той се скри като мишка ,ма нали са негови хора !! Ходи та се целува с евро лидерите мазни се а се крие от неговите хора !! Ако мислите че не са му се "отчитали" на него и Доган мноо се лъжете !! Сега траят като......в нови гащи !!!
  • 167 1111

    1 1 Отговор
    ,Когато държавата не си е на мястото,тарикатите стават милионери,и оглозгват държавата.Правителството като не е способно да се оправи със ситуацията,да каже в ефир кой и нарежда да си сменя мнението през няколко дена,пък като не смее да се противопостави да се махат и да дойдат по независими от някои посолства хора които да си вършат работата за която са сложени там.Няма да купуваме неща които произвеждаме и са по добри от украинските,които не са и украински а на някои които се месят навсякъде където не им е работа,да си гледат в тяхната държава какво може да стане.

    Коментиран от #168

  • 168 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "1111":

    Последното ви изречение е противоречиво ! Няма да купувате БЪЛГАРСКИ неща ДА или НЕ ? Хора четете какво пишат в постовете внимателно !
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Архивар

    2 0 Отговор
    Прав е Дайнов. Според мен сега държавата трябв да ги притисне с данъци и по всички възможни начини. Тези агенти на Путлер са много лакоми и ще се задавят.
  • 171 Войводата

    1 0 Отговор
    Що не стачкуват против турския внос на стоки от първа необходимост и какви ли не плодове и зеленчуци от Турция Гърция и Македония, и от каде ли не... лапнаха 60 милиона от нашите джобове на най скъпоплатените български продукти, в цяла Европа. Тея трактори дори повечето от тях не са стъпвали на полето .
    Извадиха ги от гаражите на дистрибуторите на селскостопанска техника., която е пак тяхна сопстврнос, закупена от евро субсидии.
  • 172 Селски тарикати...

    1 0 Отговор
    Май протеста не бе срещу украйнско зърно а за парата...
    Лапнаха 60 милиона и свърши протеста.....
    Пък ние бедните пак ще лапаме най скъпите агро продукти в европа...
    Защо ли... ?????
    Защото ще купуваме украйнско зърно тихом а ще го препродаваме за българско по скъпо....
    Ма не от качествени украйнски продукти а ония 3 то качество и продавано на тройна цена на простия български народ.
    ,,Прост народ бедна държава,, Г.С. Раковски.