Last news in Fakti

2 Декември, 2023 19:00 6 411 133

ЕС трябва да се готви за втори Виктор Орбан в България

  • румен радев-
  • пес-
  • бсп-
  • атака-
  • делян пеевски-
  • корнелия нинова-
  • герб

Ако Румен Радев влезе в политиката и бъде избран, това ще подкопае сериозно националистически партии като радикалната проруска партия "Възраждане" и БСП

ЕС трябва да се готви за втори Виктор Орбан в България - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Партията на европейските социалисти (ПЕС) е готова да предприеме необходимите мерки срещу своята местна партия в България, която обяви намерението си да формира широка коалиция с проруските националистически партии. Това заяви пред брюкселското електронно издание Euractiv генералният секретар на ПЕС Джакомо Филибек.

Междувременно в София експерти казват, че българският президент Румен Радев е отговорен за националистическия скок и че ЕС трябва да се подготви за правителство, подобно на това на Виктор Орбан в Унгария, готово да се възползва от нарастващата "умора" от войната в Украйна.

Euractiv съобщи в четвъртък, че Българската социалистическа партия (БСП), официален член на ПЕС, обмисля създаването на нов ляв националистически блок, включващ 16 партии. Сред тях са проруската и пропутинова антиевропейска радикална партия Атака (Национално обединение Атака), ръководена от Волен Сидеров, както и русофилската партия на Николай Малинов, който в момента се изправя пред българския съд по обвинения в шпионаж в полза на руски олигарси.

"Ако ръководството на българската партия действа по начина, описан в журналистическата статия, е сигурно, че Партията на европейските социалисти ще предприеме последователни мерки, както се случи в други случаи, особено в Словакия", каза Филибек пред Euractiv в кулоарите на събитие в Брюксел в четвъртък (30 ноември). В началото на октомври ПЕС прекрати членството на проруските словашки партии Smer на Роберт Фицо и партията Hlas на Петер Пелегрини, които сформираха коалиционно правителство след "завоя си надясно".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова наскоро заяви, че е против инициативата на ПЕС за прилагане на Истанбулската конвенция, която според нейните изявления признава трети пол, несвързан с биологичния пол. Нинова изрази и възхищението си от Роберт Фицо и неговия патриотичен завой.

Проруският Румен Радев в основата на националистическия обрат?

Междувременно в София експерти казаха пред Euractiv, че президентът Румен Радев стои зад националистическия завой на българската левица и че институциите на ЕС трябва да се подготвят за правителство в стил "ала Орбан". Първан Симеонов от Gallup International Balkan каза пред Euractiv България, че заемането на централно място в лявото политическо крило е по-скоро прерогатив на българския президент Румен Радев, "а не на г-жа Нинова". Президентът Румен Радев е силен противник на изпращането на военна помощ на Украйна, желае да направи компромис с Кремъл и се смята от мнозина за подражател на политическия стил на унгарския премиер Виктор Орбан. "Радев е основното звено във веригата между всички тези разединени фактори на лявото и патриотичното пространство", каза експертът.

Българската левица, която се базира на носталгията по комунистическото минало и чувството на благодарност, което много българи изпитват към Руската империя, която освободи България от османско владичество в края на 19 век, се превърна в средство за националистическа и прокремълска реторика. "Нинова усеща, че това патриотично пространство започва да се фрагментира и иска да бъде неговият център на тежест. Този човек обаче ще е Румен Радев, а не тя", каза експертът.

Междувременно Радев беше избран за президент през 2017 г. с подкрепата на проруската Българска социалистическа партия (БСП), но бързо показа своя политически стил и потенциал да спечели леви консервативни и евроскептични избиратели. Той беше преназначен за втори петгодишен мандат. Експертът добави, че Радев вече е изградил силна неформална мрежа от влиятелни кметове, които ще станат гръбнакът на бъдещата му партия. "След две-три години Радев ще е изградил политическата си инфраструктура, за да влезе в партийната игра. Той не прилича на Робърт Фицо. По-скоро прилича на Виктор Орбан, но с наклон вляво", допълни Симеонов.

Последиците от войната в Украйна

В по-широк контекст политологът от "Галъп" каза още, че решението на БСП да създаде проруска националистическа коалиция е симптом на случващото се в Европа. "Това показва, че "основните" политици, ориентирани към Изтока и критично настроени към Запада, придобиват все повече и повече самочувствие в Европа", обяснява той. "Случаят с Нинова е твърде малък пример. Най-големият пример в България е "Възраждане" и Румен Радев", добави той. Симеонов смята, че всички тези източноориентирани политици усещат, че вятърът отново започва да духа в тяхната посока. "Засега контраофанзивата на Украйна се провали. На Запад се говори за преговори с Русия, а България е страна, която исторически има проруски настроения. Всички хора, които днес не се чувстват представени, ще се обърнат към това проруско политическо пространство", добави той, предупреждавайки за умората, причинена от войните на европейския континент. "Това правителство прави най-трудното и губи подкрепата на населението. Лидерите поемат негатива, а Радев стои и чака", допълни Симеонов.

Шулц и Шолц не са модел за подражание на Нинова

Според анализатора на "Тренд" Димитър Ганев БСП от години се отдалечава от ценностите на европейските социалисти, а лидерът ѝ Корнелия Нинова иска да прилича "много повече на Виктор Орбан, отколкото на ММ" (Мартин) Шулц и (Олаф) Шолц. Ганев настоя, че човекът, който може да стане "българският Орбан", е Радев, който в момента има много ограничени президентски правомощия. "Идването на Радев на власт е реална възможност. Остават му още три години президентски мандат.

Ако през този период няма парламентарни избори, нещата ще вървят много добре за него. Президентският му мандат се очаква да приключи през януари 2027 г., а пет месеца по-късно ще има парламентарни избори", каза Ганев. Политологът е категоричен, че Радев ще участва в политическия живот след края на президентския си мандат. "Румен Радев вече създаде значителна мрежа от кадри чрез временните правителства, които назначи. Тази мрежа непрекъснато го натиска, за да получи власт чрез него", допълни Ганев.

Следователно се очаква Радев да играе водеща роля в българската левица, която в сравнение с европейските леви партии е консервативна, патриотична и по-нюансирана от строгия евроатлантизъм на сегашните лидери. "Българите не са крайни хора. Те не искат крайни варианти", каза Ганев и добави, че това означава, че Радев вероятно ще следва политическия консенсус за членство в ЕС и НАТО, но няма да поддържа толкова силна пронатовска позиция.

"Нещо като Виктор Орбан, но в левицата", добави той. Наистина, ако Радев влезе в политиката и бъде избран, това ще подкопае сериозно националистически партии като радикалната проруска партия "Възраждане" и БСП, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    174 42 Отговор
    Да се надяваме, че действително в България ще има лидер тип Орбан. Лидер защитаващ националните интереси, а не наколенки като всички от 34 години насам ,еле пък последните подлоги ,които назначиха от говедария!
  • 2 Орел

    125 12 Отговор
    Малеей, страх! Орбан 2, кошмар!
  • 3 Българин

    54 158 Отговор
    Радев е срам за България

    Коментиран от #59, #87, #96, #105

  • 4 Абориген

    126 36 Отговор
    Дай, Боже, това да се случи!
  • 5 Българин

    40 124 Отговор
    партията на фатмака ще се финансира от Москва

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българин

    41 125 Отговор
    Радев за пари е готов да продаде страната си

    Коментиран от #24, #46, #52

  • 8 Българин

    41 116 Отговор
    няма толкова глупави българи да гласуват за зеления чорап

    Коментиран от #57

  • 9 ХАХАХА

    90 16 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Та няма само Шорош и ФАЩ да финансират такива ....... като управляващите сега.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българин

    36 95 Отговор
    руската подложка ще отиде на бунището на историята

    Коментиран от #55, #99

  • 12 Диамантената ръка

    29 97 Отговор
    След три години Радев ще е никой, гола вода. Същия като Плевнелиев, сто процента.

    Коментиран от #79, #112

  • 13 ХАХАХА

    51 10 Отговор
    Явно на "българина" пл,нките са връчени преди да се появи статията.

    Коментиран от #113

  • 14 отегчен

    29 83 Отговор
    Фатмашката партия няма никакъв шанс. Вече на всички им е ясно, що за стока е чорапа.
  • 15 Последния Софиянец

    98 25 Отговор
    Трябва ни някой като Орбан.

    Коментиран от #21, #29, #37

  • 16 Питай

    23 47 Отговор
    Унгарците колко ги кефи ОБран

    Коментиран от #126

  • 17 Тьотя

    30 61 Отговор
    Румбата радев е наше момче ,рублите го кефят
  • 18 Иоб

    24 64 Отговор
    Импуктмент на радеФ! И забрана на прорасийски партии. Прокуратурата спи, време е да я събудим. Парламента също
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЕСССР

    65 12 Отговор
    Дано, дано този ЕСССР трябва да бъде спрян!
  • 21 Пошьол

    5 24 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Да,,,,, как е мяка ти
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ХАХАХА

    54 5 Отговор

    До коментар #19 от "Абе":

    Центаджио върни се в училище, за да научиш как се пише на български език! Илитерат!

    Коментиран от #49

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Виж ти

    24 53 Отговор
    Черен печат на всички копейки и да отлитат към Масква немедленно
  • 27 Русороб

    27 45 Отговор
    Няма по пропаднало, продажно и пошло от пияния ватник и гладния му съдран бегераб.
  • 28 ЕС ще се сгромоляса като СССР!

    32 15 Отговор
    заради византийци, маджари и бг сигани.
  • 29 А бе

    12 14 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Не ни интересуват сексуалните ти влечения.
  • 30 Живков

    29 19 Отговор
    Нашите социалисти нямат нищо общо с европейските Те са си най обикновени КОМУНИСТИ останали от едно време

    Коментиран от #34

  • 31 Кольо,

    47 9 Отговор
    Но президента е главният виновник за сегашната политическа ситуация когато му натресоха от Козяк Кирчо Канадеца и Кукорчо никому неизвестни до тогава...
    А той преклони глава и ги назначи за министри в служебното си правителство които до тогава нямаха един ден трудов стаж в България...
    А по късно се усети и ги нарече шмекери но каруцата вече се беше обърнала прекатурила и последствията са на лице...!!
  • 32 Дори и журналята ни са страхливци

    49 4 Отговор
    бягат от истината като дявол от тамян.
  • 33 ХаХа

    2 8 Отговор

    До коментар #24 от "да ти го":

    Ми купувай бе, какво чакаш!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Путинофил

    22 53 Отговор
    Радев за пореден път стана за смях на целият свят!
    Главният руски поп Кирил-милиционера от КГБ, дойде в България на 3 март преди 3 години за да нахока и унижи Радев в Президентството насред София пред камерите на цял свят!
    А вицето Илияна падна на колене пред руският поп да му целува ръце, а след това издаде хиляди БГ паспорти на руските шпиони! В нормалните държави Митрофонова щеше да бъде изгонена веднага!
    И Зеленски го направи за смях!

    Коментиран от #43, #45, #58, #81

  • 36 Брюкселска диктатура сама

    50 9 Отговор
    си създава националисти. В Нидерландия, Атернатива на Германия, Франция, България, Италия и др. Брюксел ни трови с пестициди които са забранени в САЩ и причиняват рак.

    Коментиран от #40

  • 37 Ние си имаме, и то трима

    14 35 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Борисов, Пеевски и Радев. Все крадливи прокремълски корумпета като Орбан.
  • 38 СТЕАХ ГИ Е МНОГО ОТ РАДЕВ

    44 14 Отговор
    ЩЕ ГИ ОТВЕЕ ВСИЧКИ ПРЕЗ 2027
  • 39 Еуроактив

    11 32 Отговор
    Преди да пишат по тази тема Да вземат мнение от наистина независими политолози и социолози А не от корумпирани утрепки работещи по поръчка Мненията от първан и плешивица от Тренд не струват и 1 стотинка.
    Всичкото инфо получено от тях е дезинформация в стил който прилагат и тук Преувеличават влиянието на радев и помпят рейтинга му Лъжа е че има влиятелни кметове зад него ( опита му се провали) Нито пък ще стигне Орбан защото партията която ще сформира Никога не може да победи на избори и да управлява страната. Защото в бг за разлика от унгария има силни десни партии с утвърден електорат и една етническа с такъв . А колкото до нинова това обединение на бсп с партии с един файтон избиратели Няма да и донесе нищо друго от това което има сега В Пес да не се притесняват за националистите които в бг са 100% русофили Те не са повече от 10% и няма да отидат при нинова а при копейкин

    Коментиран от #73, #76

  • 40 да да

    11 26 Отговор

    До коментар #36 от "Брюкселска диктатура сама":

    Създава ги кремълския бюджет за политическа корупция и медийно влияние.

    Коментиран от #75

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ЗНАЧИ ДА

    36 9 Отговор
    МИСЛИШ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА КОЙТО ТЕ Е ИЗБРАЛ Е ЛОШО ,.....СПОРЕД ЕВРОШУШУЛКОВЦИТЕ САМО НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ КРАВАРИСТАН СА УГОДНИ................НА КЪДЕ ВЪРВИ ТОЯ СВЯТ...................!!!???
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Премиерът на Нидерландия каза:

    35 2 Отговор
    " Всички цигани да напуснат Нидерландия, включително и тези от България"!
  • 45 Българин Русофил

    42 17 Отговор

    До коментар #35 от "Путинофил":

    Народа е с Радев

    Коментиран от #54

  • 46 Деса

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Даже и мен
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Станишко Малкопи...

    20 0 Отговор
    ПЕС, името ясно говори за тези палячовци!
  • 49 Пиша

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "ХАХАХА":

    Ти на панятий руский ,и да га папаш

    Коментиран от #89

  • 50 Костя

    2 6 Отговор

    До коментар #47 от "Копейков":

    Ти ли си ,ай да га ла паш

    Коментиран от #61

  • 51 Румбата

    4 7 Отговор
    И тоз кръволок много си приличат
  • 52 факуса

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    не може да продаде продадено вече
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хухуху

    1 5 Отговор

    До коментар #45 от "Българин Русофил":

    То за това сме на това дередже
  • 55 Българин

    23 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Голем реввв на шорошче продажно
  • 56 За съжаление...

    23 8 Отговор
    ...палячото и популист Орбан няма да оправи срината България. На БГ и трябва политик от калибъра на Сталин, иначе няма да я има до 40-50 години, макс. А и Сталин да дойде и той ще се хване за главата какво се случва тук :( .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Путинофил

    30 5 Отговор

    До коментар #35 от "Путинофил":

    Денкоф сапуня стана за смях у ес
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Майкя ти

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "Костя":

    Го ла...па
  • 62 вятъра на промяната

    11 28 Отговор

    До коментар #53 от "И те харесват... и обичат":

    Сега мотиката я настъпи Русия. По-скоро Путин като подцени и нападна Украйна. Това е началото на края на тази изкуствена държава. Жалко за заблудения руски народ. Мозъка им е промиван дълги години и за съжаление дълго ще страда след путиновия режим.

    Коментиран от #65, #66

  • 63 Газдов

    2 4 Отговор
    Очакваме ви с нетърпение,господа.Прасета има за всички.С Юлето ще ви обгрижим.
  • 64 Българин

    22 8 Отговор
    И какво лошо има в политиката на Орбан? Нима всички трябва да са десни и да козируват на Козяк?! Унгария отдавна води такава политика и е къде къде по-добре от много европейски държави.Орбан го интересува единствено интересите на собствения си народ и нищо друго,така и трябва.90% от българите одобряват тази политика.Чакам с нетърпение Радев да влезе в политиката.
  • 65 хихи®

    14 3 Отговор

    До коментар #62 от "вятъра на промяната":

    Всяка крива успоредна на демократичната е права
  • 66 Оймякон

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "вятъра на промяната":

    Знаеш ли какви са температурите в Сибир? Скоро ще узнаеш.

    Коментиран от #71

  • 67 А50

    10 6 Отговор
    Радев би бил много мек ваиант на Орбан, едва ли би си позволил да говори така свободни истините, които се знаят от всички, но страхливо мълчат
  • 68 Ний ша Ва упрайм

    13 11 Отговор
    Радев е читав политик и не се кланя на посланника като маджара Орбан и словака Фицо и ще има още и още недоволни. Той е с най- високия рейтинг на одобрене пред останалите кавали пишман лизачи-политици.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Вазов

    20 0 Отговор
    Орбан не знам , но някой като Ботев или Левски би наредил нещата.
  • 71 вятъра на промяната

    14 2 Отговор

    До коментар #66 от "Оймякон":

    Там съм бил 2 години и знам какви са температурите, но не знам ти нали си наясно как ще живее такъв като теб в Русия. Лесно се живее в България, да чукаш на топло клавиатурата и да възхваляваш нещо което не познаваш.
  • 72 Курко

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Абе":

    Я ПА,ЧЕ ТЕ РОВНЕМ ТЕБЕКА!

    Коментиран от #77

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Не така

    16 20 Отговор
    Радев няма никакви шансове да бъде избран за каквото и да е. Така, че споко.
  • 75 Е да

    9 7 Отговор

    До коментар #40 от "да да":

    Кремъл те трови с пестициди разрешени от Брюксел за германската фирма BASF
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 САРМАТ

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "Курко":

    НА ТОЯ АКЪЛ НЯМА ДА МУ НАБИЕШ,АМА ТИ СИ ЗНЕШ!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Феликс Дж

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Диамантената ръка":

    Много точно. Кажи ми кои са приятелите ти, та да ти кажа какъв си. Кой са му приятелите - все треторазрядни селски изпълнители.
  • 80 Мдаа

    28 10 Отговор
    Румен Радев определено ще направи партия и твърдо ще спечели изборите, след президентския си мандат! Почти съм сигурен, че ще има пълно мнозинство, защото голяма част от хората, които в момента не гласуват ще пуснат гласа си за него! Мотиви: 1. На хората им писна от слугинажа на сегашните ни политици;
    2. Искат реална демокрация, със строго спазване на законите;
    3. Най-после някой реално да се бори с политическата корупция;
    4. И все пак 70% от българите са русофили
    5. И т.н.
    Определено Радев ще ги попилее...

    Коментиран от #117, #125

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 спокойно

    3 3 Отговор
    Фалшива тревога.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ХАХАХА

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Пиша":

    ИЛИТЕТЕРАТ НА КВАДРАТ! Руски също не знаеш ,а за английския да не говорим!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Киро

    22 10 Отговор
    Защо не? Този е изхода на страната ни от задушаващата прегръдка на
    САЩ ,световни агресори и еврогейските недоразумения !!

    Коментиран от #95, #120

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Да й Боже

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Радев/Орбан за България......
  • 97 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    11 14 Отговор
    рум€н НЕ Е РУСОФИЛ, А € РУБЛАДЖИЯ, ПР€ДАТ€Л-НАГАЖДАЧ(нато-БКП) , ЖАД€Н ЗА ВЛА$Т - ДО Л€Н П€ Д€ РА$Т!!
  • 98 Очевидец

    12 8 Отговор
    Българите имаме спешна нужда от български Орбан!Дано скоро се появи на бял кон!
  • 99 Къде ми е нощното шкафче?

    14 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Преди това на бунището на историята ще отидат шарлатаните, които унищожават България в момента!

    Коментиран от #111

  • 100 Червен кхмер

    9 11 Отговор
    пРезидент назназначен от Решетников е позор за България.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Филип

    12 10 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ Е НОМЕР ЕДНО
    ДАНО Е СЛЕДВАЩИЯ ПРЕМИЕР

    Коментиран от #122

  • 105 ххх

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    не скверни името Българин!...Срам!
  • 106 въййй

    2 0 Отговор

    До коментар #95 от "Защо не ли?":

    па щом не ти се живее, не живей бе.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Бубо Маркучлиев

    2 2 Отговор
    Не гледаме телевизиа и не се налага да гасиме тивито на Нова година в полунощ!
  • 110 Дедо Пене

    6 9 Отговор
    НЕ ПОЛИТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ, А ИМПИЙЧ ЪНТ ЗА ЗЕЛЕНИЯ Ч.ОРАП СЛЕДВА! КРАДНЕЛИЯ КОЛКОТО И ДА СЪБИРА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БУБУЛЕЧКИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗВАЕ -ЛЪВ !
    ОБИЧАМ Я ТАЗИ ЖЕНА, ЗАЩОТО УНИЩОЖИ БКП/БСП!!! БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ВАС-МАРШ В СИБИР!!!
  • 111 Фра Дяволо

    2 6 Отговор

    До коментар #99 от "Къде ми е нощното шкафче?":

    Какво ти унищожиха бе Бойче, офшорното шкафченце ли ти взеха или те дадоха на чичо Джо, да те сложи в Магнитски? Ей, глу.пако с мозък на амеба ти никога не си бил по-добре от днес с твоят 4-ти клас образование!
  • 112 Аз съм прост като Бочко

    9 12 Отговор

    До коментар #12 от "Диамантената ръка":

    Приятел, Плевнелиев за съжаление е две класи над Радев, а аз се подлъгах като многото българи да гласувам за льотчика, въпреки че ненавиждам БКП/БСП като не предполагах че и летците ни са пълни цървули!

    Коментиран от #121

  • 113 Алфонсо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ХАХАХА":

    Афторчето е.
  • 114 право на мнение

    9 4 Отговор
    Радев е вреден за обществото и тази статия няма да го направи полезен.
  • 115 Направи ми впечатление

    7 5 Отговор
    В статията пише че Радев беше назначен за втори петгодишен мандат. Назначен е правилната дума и явно всички са наясно с това. Помним когато Хероиновата Мустафа назначи Радев и престърната му пасмина през 2021 г
    Те може пак да ни го натрапят, но той ще управлява против волята на българите.
  • 116 Цанков

    7 9 Отговор
    Нито Радев, нито нинова имат шанс. След три години България ще е друга страна,антируските влияния ще се засилят, защото дори и простите хора ще разберат, че ниският им стандарт се дължи на връзките с Русия и на влиянието на корупцията от Русия.

    Коментиран от #123

  • 117 Гумен Гадев

    5 10 Отговор

    До коментар #80 от "Мдаа":

    Ако 70% от българите са русофили, е ясно защо сме най-големите мизерници и бедняци в цяла Европа, не ЕС, а Европа изобщо!
  • 118 фкю

    4 2 Отговор
    БСП въобще не е про руска партия, те са само фалшива про американска партия която претендира да бъде опозия,
    част от играта.
  • 119 Румен

    3 2 Отговор
    Нема лошо!
  • 120 Анджо

    4 4 Отговор

    До коментар #92 от "Киро":

    Руската прегръдка е по убава такали. Абе хара може ли да се радвате на руската диктатура.
    45 год.малко ли бяха, ибиха интелигенцията, качиха се на власт мракобесна идиоти, подариха на югославия Македония, правехме се на рамбовци за да бягаме от Бъгария и това им харесва на младежите, ако има тука такива. Тия които защитават руската диктатура са същите безмозъчни същества като тези преди 89 год. Сега знам , че не е лесно в света но, това не е запръв път. Ако не бяхме в НОТА И ЕС.щяхме да сме много по зле. Кой вдигна икономиките на китай и русия, точно които плювате. Защо сърбите , макетата , или западните балкани не са в ЕС,защото русия дърпа гадно конците и иска пак да връща мракобесният комунизъм и диктатура. Не виждате ли сега какво прави путин.
  • 121 Анджо

    4 7 Отговор

    До коментар #112 от "Аз съм прост като Бочко":

    Много хора се излъгаха и аз тогава ипадах в нерви, защото мислех , че ние Българите сме по интелегентни. Така беше и с Първанов, пак никой не се усети че нещата няма да вървят, за 34 години две грешки е какво искате.
  • 122 митко-$€ кр€тарката

    3 0 Отговор

    До коментар #104 от "Филип":

    а$ $ъм И$ТИН$КАТА -"първа дама" , А НЕ Д€$а-пу€т€$а!

    Коментиран от #129

  • 123 обратното е

    6 5 Отговор

    До коментар #116 от "Цанков":

    Ниския стандарт се дължи на ограбването ни от страна на САЩ и ЕС. Което става чрез подлатените и подкрепяни от тях местни бандити.
  • 124 Гай Турий

    5 3 Отговор
    Когато Р. Радев направи партия след 3 години, той ще обере всички блуждаещи гласове около левите сиил, БСП най-много, около Възраждане, ВМРО и др. подобни. Румен Радев ще направи партия с абсолютно мнозинство от гласоподаватели. Независимо колко % ще гласуват по избори, те винаги ще са над 50 %. Българите, които имат мозък в главите си, ще подкрепят Р. Радев. Ще с енадяваме да промени съдебната система и в нея да влязат честни магистрати, действени прокурори, които да преследват главните грабители на страната и народа ни, а не клатикрачоли, занимаващи се с игра на дама и дребни джебчийсва на селски кметове.
  • 125 България мрази русия

    3 5 Отговор

    До коментар #80 от "Мдаа":

    Русофилът не е българин,а е национален предател,който работи за интересите на врага на България.Русофилските антибългари сте една 14 процентна шайка.Хубавото е,че българските служби вече се задействаха и русофилските noдлоrи подлежите на арести,съд и депортация.Лошото за вас е,че отново сте от грешната страна.

    Коментиран от #131

  • 126 Някои го харесват, други не

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Питай":

    Младите хора със семейство и деца харесват Орбан. Работягите, особено на село, също. Виж търкащите бюра умно красиви ергени на 40 години, живеещи при мама и тати, които не могат да произведат даже копче, което се продава, никак не го харесват. Също и мисирките, получаващи си парите отвън. Въпрос на данъци.
  • 127 Брей, възраждане били про руски

    4 0 Отговор
    Да, но цялата сглобка харесва Възраждане и приема с радост всяко фашистко предложение от тях, като пишат законите. Всъщност възраждане си е най-обикновена фашистка партия.
  • 128 Божидар Димитров

    3 1 Отговор
    1 во : предлагам карлуково да го направим модерен затвор .
    2ро: ахмед доган да чисти кенефите.
    3 то: Делян пеевски и бойко борисов да са стриптизьори и да си предлагат секс услугите на затворниците .
    4то : вип затворниците да са всички евродепутати и бг депутати.
    5 то: народа да има право да идва на секс туризъм в този затвор.
    да се възползва от услугите - кеф ,релакс братче..
    нали все пак сме в европейски съюз.
    нека да спазваме извратените гейски закони .
    А забравих, украинците са простоватите страхливите българи избягали по времето на турското робство.
  • 129 Г.лупак

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "митко-$€ кр€тарката":

    G,Lupak си Митко секретарка
  • 130 ТТТ

    2 2 Отговор
    Резидента нищо не може да направи. Какво ще предложи. Рузките опорки. Да ама българите бягат на запад не в разсипия. Вярно някои го мразят този запад, но само защото осъзнават, че и там трябва много образование и труд.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Лидера вече го има

    0 1 Отговор
    и се нарича Костадин Костадинов от партия Възраждане!
  • 133 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    Засега условията за български Орбан не са назрели,но в близка бъдеще кой знае,във всеки случай не е Радев,нито Нинова.На какво отгоре и Орбан,в настоящият момент това е бълнуване,при тоя управленски волунтаризъм и бандитизъм,повсеместен мафиотизъм.Какво ще направи ,дори да е супермен на ента степен,ако вземе много да се перчи и ще го убият ,както трактора,явно са го изчислили,че нещо замисля не по хавата на американците и на местните бандюгани,така и с всеки ,който си помисли да прави сериозни реформи.