Last news in Fakti

3 Януари, 2024 13:01 3 527 95

Празничната реч на президента: какво всъщност ни каза Радев

  • румен радев-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • продължаваме промяната

Почти не минава седмица без медийна изява на Румен Радев и обществото ни най-малко не е лишено от неговите послания, а поведението му все повече напомня това на партиен лидер, нещо като миксирана версия на Костадин Костадинов и Слави Трифонов

Празничната реч на президента: какво всъщност ни каза Радев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В словото на президента Румен Радев за 2024 година прозвучаха две лесни за разчитане послания. И двете спокойно можеха да бъдат казани и от руската посланичка в София, пише Емилия Милчева.

Ами ако наистина българите започнем да мечтаем по-смело, както пожела президентът Румен Радев в новогодишното си слово за 2024 г. (макар да чухме същото и в речта за 2022-ра - да мечтаем по-смело, да сме по-амбициозни)? Може да измечтаeм президент, който да не бърка историческата памет с паметници на армия-окупатор като премахнатия в Княжевската градина в София, който не налага вето на изпращането на стотина ненужни БТР-а на Украйна и чието разбиране за “свободна европейска демокрация” не е като на Орбан (който също блокира помощ за Киев, но в размер на 50 млрд. евро).

Президент, различен от Радев, обаче не може да бъде мечтата на една нация. Това е въпрос на избори, а решението му - в ръцете на просветено гражданство. Мечтите са бъдеще, а кой, ако не президентът, би могъл да участва в назоваването им? Но българският държавен глава не помага, дори проекта си за конституционни промени, обещаван от няколко години, така и не е показал досега.

За историческата памет и цензурата

Вместо това използва достъпа до домовете на милиони българи чрез телевизорите, за да произнесе поредна патетична реч, в която в полунощ се откроиха два израза - “историческа памет” и “цензура”. Те са извън познатите до момента поанти от предишни слова̀ на Румен Радев по Нова година като: “разделение”, “единение”, обилно употребяваната “народ” - за разлика от “общество”, “българите зад граница”, “бедните българи”, “тези, които са на работното си място в новогодишната нощ”, “ярката диря в световната история и култура”. В различни вариации те се преплитат във всичките му новогодишни речи досега, построени върху флирта с отрудения народ, с който се идентифицира, неизменното споменаване на славното минало и пълното с неизвестни бъдеще, поръсени обилно с пудрата захар на празничния оптимизъм.

Кому е нужна тази макулатура? Почти не минава седмица без медийна изява на Румен Радев и обществото ни най-малко не е лишено от неговите послания. А поведението му все повече напомня това на партиен лидер, нещо като миксирана софт версия на Костадин Костадинов и Слави Трифонов.

Българският фарватер

В словото на президента за 2024 г. прозвучаха две лесни за разчитане послания. Първото - “възходът на България е невъзможен в атмосфера на разделение и война с националните символи и историческата памет” и пак същото, но с други думи - “не можем да се развиваме като свободна европейска демокрация с амнезия и политическо лицемерие, с корупция и безнаказаност, с цензура и апатия…”. Същото, макар и не със същия ефект, можеше да обяви и руската посланичка Елеонора Митрофанова, която беше казала, че “българите се отличават с изострено чувство за историческа памет”, помнят освободителите си и тази памет е в “генетичния код на българите”. По всяка вероятност българският президент носи същия геном, тъй като не поставя под съмнение историческа памет, в която доминацията на Кремъл в управлението на България и политическите ѝ решения е безспорна.

Какво казва президентът? Ами да се държим за същата тази историческа памет - това е българският фарватер, пазен от статуите на солдати.

“Цензура” е друга дума, прозвучала отново в кремълски контекст заради неизлъченото от БНР интервю на посланик Митрофанова пред журналиста Петър Волгин. Произнесена от държавния глава обаче тя добавя тежест към твърденията, които самият Волгин и подгласниците му не спират да повтарят, включително в ефира на общественото радио.

Срещу парламентарното мнозинство

“Безпрецедентният срив на доверието в държавността”, за който говори Радев, също не е труден за разбиране. С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС бяха орязани неограничените правомощия на президента да упражнява изпълнителна власт. В случай че правителството падне, президентът вече няма да може да разпуска Народното събрание, което ще работи до конституирането на следващ парламент. Освен това държавният глава вече е ограничен в избора си за премиер измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на БНБ, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.

Съдбата на промените е в ръцете на Конституционния съд. Като политически противник обаче Румен Радев е нужен на парламентарното мнозинство в лицето на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Общият враг и общите успехи са най-добрата спойка за един, макар и необявен официално, съюз.

А за какво мечтае самият Радев?

В речта си навръх 2024 г. президентът повтори и друго от предишна. Имаме нужда от лидерство, каза Радев - точно както в навечерието на 2021-ва - годината, в която той беше преизбран за втори мандат и българите три пъти гласуваха за парламент.

България наистина се нуждае от лидери със смели мечти.

А какво всъщност мечтае Радев?

Този коментар изразява личното мнение на авторката и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев всъщност си призна,

    64 83 Отговор
    че е руски инфилтрат и шпионин, обаче много некадърен.

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БОЗА

    80 32 Отговор
    Емилия от дойче веле не ми харесвала президента-прекрасно...значи е останал някой,който да мисли,за България все още...;-)))

    Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ( Баклава и Халва )

    Коментиран от #32

  • 5 Нищо

    42 43 Отговор
    празнично , нищо докосващо , нищо оптимистично и запомнящо се , обвито в червено знаме !
  • 6 да де

    49 34 Отговор
    Изведнъж чорапа стана мишена на жълтопаветната соросня, а когато ги докара на власт с вдигнат юмрук беше много готин, що така.
  • 7 както всеки път

    37 35 Отговор
    много приказва нищо не казва
  • 8 Трол

    41 12 Отговор
    Каква точно беше речта на президента, та вече трети ден я дъвчат? Аз по това време бях горе на черешата, а се оказва, че някои персонажи сън не са спали, за да го слушат.
  • 9 честен ционист

    44 16 Отговор

    До коментар #1 от "Радев всъщност си призна,":

    Поне не се изтъпанчи на фона на планините на Аспен.
  • 10 Първа ръка

    54 18 Отговор
    Еее..., нали му бойкотирахте речта та сега да ни прерасказвате фантасмагории. По-добре проверете колко хора са го гледали от първа ръка, а не да ни пробутват е шорошки . ашкии.
  • 11 Идея

    55 21 Отговор
    Щом Дойчето роптае, значи президента е казал не угодни за тях фрази.
    Имам предложение - посолството , дойче веле и сорос организацията да пишат речите на президента и с помощта на изкуствения интелект да ни го прожектират
  • 12 Абе

    45 22 Отговор
    Ако каже истината,че Крим е руски за 3 път ще го изберем ако има чалъм:)),защото господа либерасти ако Русия нямаше сили да отвоюва някога Крим и над нямаше да може да освободи и въобще целия Балкански полуостров щеше да е османски и арабски.

    Коментиран от #16

  • 13 Българин

    61 24 Отговор
    Речта на президента беше на ниво. Браво!А ти Емилия за каква по-точно реч мечтаеше? Да хвали това продажно правителство ли?
  • 14 Старец

    54 24 Отговор
    Единствения политик, който говори за национален интерес, а не за евроатлантически.
  • 15 А какви са словата и фразите

    54 17 Отговор
    на евроатлантиците ??- - "агресия, война, оръжия, военщина, насилие(и домашно), малцинства, бежанци, гей-паради, джендърство, турско съжителство, двойно гражданство, рушене(и на паметници), подигравка с българския флаг, евро без лев, шенген-мигрантско гето ...и още и още.. забележете- нищо общо с българската нация и държава.
  • 16 🇺🇦🇧🇬

    20 43 Отговор

    До коментар #12 от "Абе":

    За радост тук е България,а не рашия...
    И 1000 пъти да повтори нещо,няма кка да стане повече президент,за разлика от кремълския си кумир,който няма да се махне,докато не фалира рашия.

    Коментиран от #54

  • 17 провинциалист

    43 11 Отговор
    Стачката на холивудските сценаристи се отразява болезнено на ДВ, които за пореден път не могат да сътворят убедително продължение на сериала "какво е искал да каже Радев"...
  • 18 За малко да зачета

    42 10 Отговор
    ...ама видях логото на Дойче Зеле и се отказах.
  • 19 Ката ден бълвочи

    32 12 Отговор
    Все нещо ви пречи, ДВ. Без враг не може да живеете. А сега най-големия са жлезата от паметника..
  • 20 !!!?

    28 15 Отговор
    В Новогодишната нощ Радев ни каза, че "шмайзера" на съветския окупатор е национален символ !!!?

    Коментиран от #41, #67, #91

  • 21 Шахматист

    21 31 Отговор
    Някой слушал ли му е глупостите на този избушляк, точно на Нова Година? Румен е клоун, палячо отдавна станал за посмешище. Но, трябва да му се признае, че успя да разедини "лявото пространство", като разгони фамилията на БСП, заедно с Корнела, независимо , че не се понасят взаимно.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Стършел

    16 21 Отговор
    Чорапа беше ясен още от времето, когато го предложиха-другарете решетников и корни. Който тогава си е мислел нещо друго, сега вече би трябвало да са му загряли реотаните. Такъв тип особи козината си менят, нрава никога.
  • 25 АХА

    28 16 Отговор
    Президентът Радев няма нужда от набиране на последователи и привърженици. С подобни "анализи" ДВ върши чудесна работа в тази посока.

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Българин

    17 13 Отговор
    А нас нормалните хора какво ни интересува какво е казал Путин?

    Коментиран от #78

  • 29 Не си разбрал, крепостниче,

    21 20 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    слушахме, за да се смеем с глас на вкиснатата му мутра и нелепи брътвежи!

    СмЕх, това предизвиква резидентчето...
  • 30 Мда, няма, стигнал е максимумът си

    12 11 Отговор

    До коментар #25 от "АХА":

    от 50 платени трола от Мутростакановна и 32 изкукуригали курилски пациенти... толкоз!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бозаджиите са си

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "БОЗА":

    бозаджии! Едната им ръка, с която носят гюма с бозата е по-дълга от другата!
  • 33 !!!?

    26 9 Отговор
    31.12.2023, Р.Р: Възходът на България е невъзможен в атмосфера на разделение и война с националните символи и историческата памет !!!?

  • 34 Абсурдистан

    14 22 Отговор
    Брътвежи на човек дълбоко зависим от външни сили или спешно нуждаещ се от лекар.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Дългият

    28 18 Отговор
    Слушах лично словото на президента и няма нужда някой да ми тълкува какво бил искал да каже. Каза много верни неща. А авторитета му се определя от рейтингът. Не от платени Ана лизатори, които хем не го слушали, хем анализират. Тиражирате
    злоба и безсилие.

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мда

    24 19 Отговор
    Браво на президента Радев! Щом се реве, значи всичко е добре! Апропо, нали имахте бойкот на речта му! Как й правите анализът, без да сте я слушали? Според мен на 31.12. цял ден сте седяли в тръпне през тв, за да чуете тази реч от омразния ви президент! Така, че целта е изпълнена, истината казана
    от Радев, е стигнала до много повече хора! Браво, Дойче зеле!
  • 39 МИРО

    6 5 Отговор
    ПИТАМ ВСИЧКИ ТУК И ФАКТИ:КАКВА РЕЧ НА РАДЕВ ПОМЕСТИХТЕ-ПРАЗНИЧНА ИЛИ
    ПРАЗНА НЕГОВА РЕЧ!!!МОЛЯ,ДА НЕ ТРИТЕ ТОВА!!!ОТ РАДЕВ ЛИ ИМАМЕ ВСИЧКИ ПОЛЗА!!!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Има логика

    14 10 Отговор

    До коментар #20 от "!!!?":

    "В Новогодишната нощ Радев ни каза, че "шмайзера" на съветския окупатор е национален символ !!!?"

    Ами, всеки, който се чувства като съветски гражданин мисли, че съветския шмайзер му е национален символ.

    Коментиран от #71

  • 42 Народа

    10 11 Отговор
    Не обича еврогеизма и хамериханофилият...справка + и - в коментарите...това е гласът на Народа..

    Коментиран от #43

  • 43 Мдааа

    16 5 Отговор

    До коментар #42 от "Народа":

    "справка + и - в коментарите."

    Фейсбук поколението сте много закъсали. Затова и руската пропаганда толкова лесно ви влиза.
  • 44 МИРО

    4 5 Отговор
    ПИТАМ ВСИЧКИ ТУК И ФАКТИ:КАКВА РЕЧ НА РАДЕВ ПОМЕСТИХТЕ-ПРАЗНИЧНА ИЛИ
    ПРАЗНА НЕГОВА РЕЧ!!!МОЛЯ,ДА НЕ ТРИТЕ ТОВА!!!ОТ РАДЕВ ЛИ ИМАМЕ ВСИЧКИ ПОЛЗА!!!!!
  • 45 Иво

    16 14 Отговор
    За да се предпазим от отровната проруска пропаганда на Радев просто включваме на друг канал. Това е лекарството срещу руските роби в България.
  • 46 !!!?

    20 18 Отговор
    В Новогодишната нощ Радев изпълни "Реквием за МОЧА", диригент Митрофанова, режисьор Кремъл !!!?
  • 47 ДВ прости сте

    19 14 Отговор
    ДВ ненормални сте
  • 48 Мисля

    16 13 Отговор
    Пак анонимниците от DW.
  • 49 Шахматист

    21 16 Отговор
    Рева за МОЧА, боклука кремълски. Този е незаконен син на Бай Тошо. Одрал му е кожата на "Правешкият Цар". Същата пипонеста кратуна, крив клюн и щръкнали пеленгатори. Егати противният палячо.
  • 50 КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА

    16 11 Отговор
    Какво значение има какво е казал радев с речта си?! Без да съм го слушал знам, че още две г. Ще се налага да гледам физиономията му, която напомня на директор на селска гимназия?…
  • 51 М да

    16 12 Отговор
    Много му се връзвате на тоя остър не интелегент . Ще го изтърпим още 3 години. Всъщност 2 и половина, щото като започне следващата президентска кампания вече никой няма да го бръсне за слива. После бързо ще забравим най-дефектният президент който сме имали

    Коментиран от #52, #75

  • 52 Бай Ставри

    12 7 Отговор

    До коментар #51 от "М да":

    Вие може да го забравите, но аз няма. Тепърва с него ще се срещаме.

    Коментиран от #56

  • 53 справедлив

    16 2 Отговор
    ПОКОЛЕНИЕТО СЛЕД 1995 г СА ПЪЛНИ ТЪПАНАРИ.

    Коментиран от #59

  • 54 Но ще стане премиер

    11 7 Отговор

    До коментар #16 от "🇺🇦🇧🇬":

    ,а след това министър председател толкова колкото трябва до напълното изчезване на герб и пп ,да се знае.

    Коментиран от #63

  • 55 Аз пък

    10 4 Отговор
    Нито съм го гледал, нито ме интересува какво е казал.
  • 56 Адано

    7 3 Отговор

    До коментар #52 от "Бай Ставри":

    Адано ма надали. У нас глупостта е ненаказна
  • 57 #идиоти вън

    16 13 Отговор
    Как какво ни каза президента, каза ни истината, но някои не им се иска да я чуват!
  • 58 Аз съм веган

    15 10 Отговор
    Откакто Зеленски забърса пода с мунчо само се смея нещото наричано президент.

    Коментиран от #60

  • 59 А...

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "справедлив":

    А....той щото п.резидента е непълен ли ?
  • 60 Нее

    7 8 Отговор

    До коментар #58 от "Аз съм веган":

    Не обиждай Мунчо.
  • 61 Ти си

    15 10 Отговор
    За кой ли път хора не успели в кариерата и в личния живот се упражняват върху Радев за да трупата някъде някакви точки и да си повдигат самочувствието !
    А щом пропагандата на DW и обслужващия я персонал срещу президента е толкова активна значи той е на правилен път и продължава да е на добри позиции сред обществото ......
  • 62 М да

    13 11 Отговор
    Всички президенти които сме имали са имали и недостатъци . Този обаче е единственият които няма достатъци. Дори Плевнелиев е титан пред него

    Коментиран от #70

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Защо Дойче веле

    9 4 Отговор
    И колко ви плащат
  • 65 Има ли СЕМ

    8 3 Отговор
    Щото ни пускат платени с чужди пари медии и коментатори
  • 66 Биби

    13 9 Отговор
    Всъщност какво стана с „ненужните” БТР-и, заминаха ли за Украйна? За авторката - евроатлантичка на този текст,критикуващ президента, не е ли обидно и недостойно да изпращаме на Украйна негодна и ненужна техника? А въпреки оплюванията, Радев има най- висок процент доверие от всички управляващи.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Всъщност каза

    10 5 Отговор
    Че ШвабскитеСвине трябва да ходят на заколение!!!
  • 69 Орхан Памук

    2 6 Отговор
    Пеевски ефенди - следваштиа Презедент на Болгаристан! Анадънму?
  • 70 Злогош

    11 3 Отговор

    До коментар #62 от "М да":

    Е ти си направо гений ! Нито DW , нито посолството нито някое сороско НПО можа да се сети за такова сравнение и да въздигне Плевнелиев в ранг на титан на мисълта и изказванията !
    Още 2-3 такива гениални поста и си готов за работа в редакцията на DW като високо квалифициран сътрудник

    Коментиран от #74

  • 71 000013

    7 0 Отговор

    До коментар #41 от "Има логика":

    Сам си пишеш и сам си отговаряш , нали ?
    Познах те по неграмотността щом направи шмайзера руски значи си поредната жертва на образователната ни система !
  • 72 Гал

    6 3 Отговор
    Емито, докато се е напъвала в тоалетната и хоп... пуснала екскременти. Тия от Хватките ги намерили, помирисали и си рекли ай да ги миришат и другите. Жалка история.
  • 73 Гундяев

    5 5 Отговор
    Е сега ще му нашокам канчето на мунчо а десито ще ми целува не само ръка
  • 74 Ми да

    3 4 Отговор

    До коментар #70 от "Злогош":

    Абсолютно прав си спрямо него съм направо гении.....гении, ма тва не е голямо постижение. Оти базата за сравнение е мнооооого ниска....ама невероятно много ниска

    Коментиран от #76

  • 75 Ти си

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "М да":

    Защо бе , да не би бякой да си спомня за Желев , Стоянов , Първанов или пък за Плевнелиев ?
    Някой от тях да блести с нещо освен може би Първанов като акушерката на тройната коалиция ....
  • 76 Злогош

    5 1 Отговор

    До коментар #74 от "Ми да":

    Офффф, а бе ти и една дума правилно неможеш да напише и то два последователни пъти пък си тръгнал за ниво да говориш .
    Оди рупай зоб у пердето
  • 77 Изобщо няма какво да се чудим

    6 9 Отговор
    Платеният Агент си иска РуZZкий Мир
    И си го казва уж завоалирано като български патриот защитаващ интересите ни
    Такива хора са много опасни ,но повечето завършват зле
  • 78 Психиатър

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Всеки луд се има за нормален, а другите са за него луди. Трябва да проявява малко самокритичност.

    Коментиран от #80

  • 79 Радев е национален предател!

    6 9 Отговор
    Няма по долно и подмолно същество от лазещия пред кондукторката от посоль реZилдент !
  • 80 Абе

    2 4 Отговор

    До коментар #78 от "Психиатър":

    Според теб Радев проявява ли самокритичност?
  • 81 ами да

    9 10 Отговор
    Бъргария има нужда от лидер. Радев вече неколкократно показа че е wrong лидер. С него сме в безпътица. Счупи нещо което работеше и то добре, и не можа да предложи нищо добро.
    Влеме е да отстъпи на по-добър от себе си.
  • 82 абе като ги чета тука

    7 3 Отговор
    всичките умни и красиви се плашат от лошата руска пропаганда! Що така бе ,миме?!? Толкова ли сте „умни“ че се ловите на тази пропаганда?!? Шц, шц, пък аз ви имах за пещо по-по-най

    Коментиран от #84

  • 83 макдоналдс тръмп

    10 4 Отговор
    дойче веле ХАХАХА я по добре си оправете мигрантите ,че на ден 10-20 изнасилвания вече са минимума ,Радев оставете на нас - ние сме си го избрали не тъпите германци фрещейн
  • 84 Българин

    4 9 Отговор

    До коментар #82 от "абе като ги чета тука":

    "всичките умни и красиви се плашат от лошата руска пропаганда! Що така бе ,миме?"

    Щото руските силовици използват собствената си пропаганда, за да правят престъпления, както срещу собствения си народ, така и срещу други. Като в случая с украинския, например.

    Все пак, трябва да се каже, че ние не се "плашим", а констатираме с цел превенция. И то превенция срещу разни родоотстъпници като Радев, който при правилните обстоятелства като нищо щеше да ни вкара в диктатура с помощта на силовите ни ведомства, които ДО ЕДНО са пробити от руснаците. От Русия в момента за България опасност няма - държи им яко влага това, че сме в НАТО, опасността идва от руските наколенки в България.

    Коментиран от #87

  • 85 зрител

    11 5 Отговор
    Президента остана единствения български политик....не като другите "говорещи неистини".....
  • 86 Оффффф

    10 5 Отговор
    Изключително глупава статия. Нищо смислено не казва. Разбира се единствено, че авторът ненавижда президента.
  • 87 Такива хора ни трябват

    2 2 Отговор

    До коментар #84 от "Българин":

    На вас и гащите са ви пробити, нещастни карикатури.
  • 88 TV Бобов дол

    7 3 Отговор
    Умните и красивите нали щяха да бойкотират речта на президента а излиза че с нетърпение са я очаквали ! Съдя по коментарите им тук .
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Дед Мароз

    6 2 Отговор
    Радев не е за тази работа. До края на мандата му ще е мъка. Слаб е. Просто си фигурира . Забърка каши от некомпетентност неразбиране и простотия. Все пак в сравнение с Плевнелиев е по чист,но това не е достатъчно. Човека няма опит ,страх го е ,лъжат го непрекъснато и е отговорен . Наивен е , и не знае с какви изключителни идиоти си има работа.
  • 91 000013

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "!!!?":

    Имбецил , бъркаш Шмайзер със Шпагин !
    Ама какво да очаква човек от поредната жертва на образователната ни система ?
  • 92 реалностите за малка Българи са това

    5 5 Отговор
    Речта на президента беше добра. Все пак той не е мафиот , не е крал ,служил е на България докато разни нищожества подло са лапали ,лъгали и вършили гадости в собствен интерес. прави човека каквото може .Лъжат го защото не е бил в цивилния живот не е бандюга и няма я криминалната закалка на преходните криминалци.. Но запазва чистота и се стреми да служи честно на България. Не е от боклуците ! Предишните направиха по големи поразии от него .В сравнение с тях е цвете и гледа да се оправи някак в кашите забъркани от тях. Много го обвиняват във всякакви предателства и съмнения. Но той се опитва внимателно да служи на България,защото е заобиколен от предатели и подлеци, не всички разбира се има и свестни , но достатъчно лъжци и артисти. Така ,че май до сега Радев е най свестния ни президент и му пожелавам да е жив и здрав в лудницата .
  • 93 Направо ме е гнус

    4 3 Отговор
    от жалката пропаганда на продадени човечета за някой грант на НПО-тата на САЩ и продаващи България, подкрепяйки най жалките лъжци, крадци и национални предатели на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! България не е за продан боклуци!
  • 94 Хххха

    0 1 Отговор
    Казува... Иде путин да освободи вас нас с борисов и сие дс бкп кпсс
  • 95 касапина

    2 0 Отговор
    Дa копейките са много освен радев тошко трифонов и шефа му,както и на Костадин Костадинов от израждане ,те всички знаят че от русия освен студ глад и болести не идва нищо хубаво.