Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Февруари, 2024 23:01 4 014 123

Елементарната истина за плана на Путин

  • евгений дайнов-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • путин-
  • война-
  • нато

Планът на Путин не предвижда спиране на войната

Елементарната истина за плана на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Дайнов:

Изпитвам точно нула съчувствие към всякаквите видове европейски фермери, които протестират срещу вноса от Украйна. Под нулата ми е готовността да разбера и онези западни политици, които искат да се договорят с Путин "да спре войната", като му дадат парчета от Украйна и узаконят онези парчета, които той преди време окупира в Грузия. Вместо съчувствие или разбиране изпитвам това - презрение.

Още новини от Украйна

Планът на Путин не предвижда спиране на войната

На принципа на малкото дете, което си закрива очите, за да не го видят, фермери и политици отказват да живеят в реалния свят - в онзи, който съществува извън техните егоистични блянове. А в реалния свят плановете на Путин не включват елемента "спиране". След всяко нещо, което светът му позволи да вземе, той посяга към още по-голямо нещо.

Ама - ще кажете - той рече в двучасовия си монолог с Тъкър Карлсън, че ако му дадат парчета от Украйна, няма повече да напада никого. Освен може би Полша, ама само ако поляците нападнат първи. Точно това - напомням за онези, които са бягали от часовете по история - прави през 1939 година Адолф Хитлер: твърди, че поляците са го нападнали и нахлува в страната им. Поне "за пред чужденците" Хитлер облича германци в полски военни униформи, убива ги на своя територия и после ги показва на света: Ето, вижте, полски войници на земята на Райха. В днешната позиция на Русия относно украинската война няма дори такива мистификации. Кремъл и неговите агенти твърдят, че "НАТО ни нападна, ползвайки Украйна", без да показват никакви картинки в своя подкрепа.

Този сценарий - "НАТО ни нападна, ползвайки еди-кого" - Путин може да приложи към всяка европейска държава в момента, в който си поиска. Наличен е и под-вариант, за който тия дни напомни британският "Телеграф": "правителството на еди-коя страна тормози рускоезичното малцинство". С този рефрен на уста руските танкове нахлуха в Грузия през 2008 година. Консенсусът в западните служби е, че в Кремъл има планове за подобно действие по отношение на балтийските републики и Молдова. Засега.

Освен подобни "опорки", във всеки момент Путин може да задейства против която си поиска страна и друг свой рефрен, който натикваше в гърлото на Тъкър Карлсън в продължение на класически съветски монолог от над половин час: "Украйна не е истинска държава, а колония на САЩ".

Ако бях на мястото на поляците

Още утре може да каже същото за всяка съседна на Русия европейска страна, от Естония до България. Това, че днес приема тези държави за суверенни, макар и "неприятелски", абсолютно нищо не означава. Все пак поне аз помня как през 2008 година Путин натърти по германски телевизионен канал, че Русия признава границите на Украйна, включително Крим, и няма претенции към тази страна. Това, разбира се, той го каза тогава, за да увери света, че след превземането на територии от Грузия вече няма териториални претенции - което е същото, което Адолф Хитлер съобщава на света след превземането на части от Чехословакия през 1938 година.

Ако бях на мястото на поляците, щях да съм силно разтревожен: след като Путин каза на света, че няма да напада Украйна, а я нападна - какъв график му цъка в главата, след като сега казва на Карлсън, че няма да напада Полша?

Руските медийни пропагандатори всеки ден ни съобщават какви са крайните цели на днешната руска империя. Соловьов иска удар по Полша, превземане на Берлин и стигане до Лисабон. Симонян иска окупация на източното крайбрежие на САЩ. Дмитрий Медведев, бивш руски премиер и дори бивш президент, периодично намеква за ядрен удар по командните центрове на НАТО.

"Приказват си" - ще кажете. И няма да сте прави. Медведев понастоящем е част от онази шепа мъже, които де факто управляват Русия - заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация. А ако мислите, че говорещите глави по руските телевизии приказват каквото си решат - явно нямате представа що е то Русия. В тази страна правителството всекидневно спуска "надолу" методически указания ("методички") колко петрол да бъде обменян на бартерен принцип за колко банани - та ще остави някакви си там да приказват… Всяка сутрин в редакцията на всяка пропагандна медия пристигат "методички" от Кремъл: "Днес ще намериш начин да кажеш еди-какво".

"По-близо до Азия"

Дори и без "методичките" стратегическите цели на Путин са ясни. Той сам ни ги съобщи в месеците преди да започне голямата война в Украйна: оттегляне на НАТО до границите от 1991 година - тоест, възстановяване на разделението на Европа на демокрации на Запад и на съветски сателити на Изток. Очевидно очакваше да води преговори за Източна Германия и евентуално да не си я взима обратно, но за пространството от "Шчечин до София" (по Чърчил) не възнамеряваше да води никакви преговори. И след като тези държави не му бяха "върнати", той нападна. Реши да действа със сила.

Всичко това, да допуснем, затъналите в субсидии европейски фермери може и да не го разбират. За политиците на Европа обаче няма никакво извинение. Както тия дни написа Руслан Трад, проницателен военно-политически анализатор: "Причината за неразбирането на Руската федерация е погрешното възприемане на Русия като "объркана", но европейска държава. Москва ежедневно доказва, че подобно на своите съюзници Китай, Иран и Северна Корея, управлява общество, в което животът има смисъл единствено в смъртта и мъченичеството, прославяно от песни, плакати и олтари".

След като от време на време, в продължение на има-няма 300 години, Русия неубедително имитираше европейскост, при Путин окончателно се отказа. Затова, както писа още преди голямата украинска война американският експерт Даниел Фата (бивш помощник-секретар за Европа и НАТО), Кремъл не реагира "по европейски" на разширяването на ЕС и НАТО в Европа: "Друг тип руско ръководство би се радвало на това развитие, приближаващо демокрацията, върховенството на закона и свободните пазари до Русия, която се бори с дългосрочни икономически проблеми, разпадаща се инфраструктура и намаляващо население… Вместо да види възможност за сътрудничество срещу общата заплаха от страна на ислямския екстремизъм, Путин видя в това разширение заплаха".

Естествено, че Путин видя заплаха - той вече беше решил да прекрати всякакви мимикрии на нормална европейска страна и беше обявил Русия за "по-близо до Азия". Заплахата, разбира се, е за неговия тип власт. Ако руснаците всеки ден гледаха през границите си как комшиите живеят все по-добре, може би и те щяха да поискат демокрация, върховенство на закона и пазарна икономика.

Ако Украйна падне, войските ще продължат на Запад

Всичко това идва да подкрепи последващо съждение на Руслан Трад: "Все още политическият елит в ЕС не осъзнава, че въпросът за противопоставянето на Русия и помощта за Украйна не е военен, а екзистенциален". Превеждам: самото съществуване на Европа в днешния ѝ вид зависи от това дали Украйна или Русия ще победи на бойните полета на Донбас, Днепър и Крим. Ако Украйна падне, войските ще продължат в западна посока, изпепелявайки всичко по пътя си.

Затова онова, което изпитвам към разни фермери и политици, е презрение. За да избегнат временни неудобства, те искат да подарят на Путин Украйна ("далечна страна, за която не знаем нищо", както през 1938 казва Чембърлейн, "подарявайки" Чехословакия на Хитлер). Отказват да си дадат сметка, че украинците не изпитват временни неудобства, а с телата си пазят нас, тук. Защото ако не бяха украинците, всички ние - и аз, и фермерите, и западните политици - щяхме да сме в униформи и да клечим в кални окопи в очакване на путиновите отряди. А неразбирането на тази елементарна истина - това е вече автентична подлост, неуважаеми фермери, политици и прочее.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    102 30 Отговор
    Единствената истина в това заглавие е , че ДВ е елементарно !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха ха хааа

    53 10 Отговор
    Започва поредното чупене на балалайки ..🤭😁

    Коментиран от #47

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Истината Тотален Провал

    21 49 Отговор
    На 3 дневната Война
    Връбяна от пропагандата от 2014 до 2022 феуари

    Коментиран от #104

  • 7 Истина

    63 21 Отговор
    За пореден път му се възхищавам , голям политик който защитава страната си майсторски.

    Коментиран от #17, #54, #83

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇺🇦🇧🇬

    26 55 Отговор
    рашия няма да нападне държава от НАТО!
    Дори за кратко изтрезнелия Медведев преди дни каза,че нямат никакъв шанс срещу пакта...
    Но и със сигурност няма да спре с Украйна,ако позволят на путлер да я превземе-има достатъчно други държави,които да тормози,ако види,че западът е нерешителен и изостави украинците.
    Това не трябва да става в никакъв случай!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 инфо

    67 23 Отговор
    Дайнов - жалък, деградирал тип. Размазал се на паважа на дивиантно либералната подложеност.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гледахте ли внимателно интервюто?

    19 51 Отговор
    Путин е бесен на НАТО, защото не са взели Русия в НАТО !
    Изплака си човека мъката !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Само и ЕДИНСТВЕНО в нашата КОЧИНКА!

    27 47 Отговор
    Само и ЕДИНСТВЕНО в нашата КОЧИНКА , действащ руски посланик заедно с цялата му челяд може да получи БГ гражданство!
    Незабавен импийчмънт за Резидента и Вицето!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Украинците сами са си виновни!

    11 36 Отговор
    Като знаят какъв съсед имат, защо доброволно си предадоха атомните бомби на руснаците 1993 г. ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Странен народ са руснаците!

    21 34 Отговор
    В германските заводи блъскат 4 милиона руски роба. В германските бардаци блъскат около 1 милион рускини - шпиони. След работа развяват руски знамена и крещят: „ слава путину“

    Коментиран от #71

  • 26 Анонимен

    49 2 Отговор
    Тъкър на знам колко похарчи, нито колко спечели, но
    изгоряха много милиарди, дадени за промиване на мозъци
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Путин е прав!

    22 42 Отговор
    Прав е путин, че за войната е виновен Запада. Ако Запада даде само 500 крилати ракети на Украйна и няма да има никаква война.
  • 30 Водка без сельодка

    21 38 Отговор
    Не мога да разбера мизерията, властваща в Мордор! Как още не са се вдигнали рашките на бунт срещу джуджето... Явно си им харесва да си живуркат под ботуша, облъчвани с мозъкопромиваща пропаганда.

    Коментиран от #50

  • 31 Тъкър гледаше путин

    17 34 Отговор
    като доктор от психиатрията на пациента си.

    Коментиран от #69

  • 32 Урюрвкос

    10 4 Отговор
    Елементарната истина е на корицата на списанието Vogue 1939 и 2022
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Захарова е в нервна криза

    14 31 Отговор
    Завижда, че рускините с украински паспорти от Одеса си пекат кълките на Слънчака безплатно, а нея не я пускат!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Руските "фирми" в България са 50 000 !

    19 26 Отговор
    Всичките не развиват дейност и не плащат ДАНЪЦИ. Това е само една възможност за пребиваване на руските шпиони в България!
    Толкова е ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ПАРЛАМЕНТА!

    Коментиран от #59

  • 38 Колко е прав проф. Иво Христов:

    17 20 Отговор
    „Русия навлиза в привичният за нея в исторически план, режим на страна военен лагер. Русия не може да функционира в друго състояние.“

    Коментиран от #45

  • 39 Купиха хотелите в България!

    17 13 Отговор
    Половината хотели на Златните са на руски генерали! Само в тази територия ги пускат!
  • 40 тома

    27 9 Отговор
    ТОЗИ ДОЙНОВ ПРЕДИ ИНТЕРВЮТО МИНАЛИ ПРЕЗ ДРЕГЕРА
  • 41 Кратка История на Русия!

    22 32 Отговор
    Путин дефакто това разказа!
    Какво стана? В началото на разпада на СССР Горбачов продаде ГДР за 15 милиарда долара, за да купи салам, за да не изпукат руснаците от глад! Тогава руснаците нямаха друг избор и казаха на Запада: „Давайте дружить“! И Западът повярва! Започнаха инвестиции, дадоха им технологии, търговия с газ за трилиони евро и т.н. Веднага щом руснаците имаха в ръцете си айфон и мерцедес, се помислиха, че са станали велики и решиха пак да нападат своите съседи!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Руската шизофрения

    19 26 Отговор
    Сами си бутнаха СССР, сега решиха да го възтановяват!
    Но 35 години " разказаха играта" на България!
    Егати боклуците!
  • 45 Така си е....

    11 19 Отговор

    До коментар #38 от "Колко е прав проф. Иво Христов:":

    И накрая тоя лагер умира от глад, и започва да моли американците и европейците да ги нахранят, и това го знае и професора Иво.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Всъщност,

    25 14 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха хааа":

    Путин направи грешка като каза, че няма никакви претенции към "топящите се" прибалтийски републики. Ако Русия иска да покаже, че може и ще защитава руснаците по света, Путин не трябва да отминава с мъчание терорът на който е подложено рускоезичното население в Прибалтика. Това е грешно

    Коментиран от #53

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ами те

    5 10 Отговор

    До коментар #30 от "Водка без сельодка":

    От времето на Петър Велики са така. Богати и умни! За това начело са все диктатори!
  • 51 На него няма какво

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Тачо Пармака":

    Да му вземат от главата. Там нищо не е останало!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ха ха хааа

    16 10 Отговор

    До коментар #47 от "Всъщност,":

    Австрийският бояджия почна по същият начин да защитава немскоговорящите ... Всички знаем как приключи ..🤭😁
  • 54 А бе

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "Истина":

    Дайнов е политолог, не политик.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Не думай🙊

    0 6 Отговор

    До коментар #19 от "Третата световна е неизбежна!":

    И ако Северно-югоизточна Българо-Македония се включи и тя, ще превземат Авдеевка тогава🙊

    Коментиран от #122

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Митрофанова...

    2 8 Отговор

    До коментар #52 от "Мда":

    Как къде бе, навсякъде, сто рубли, две филии хляб и кренвирши и са наши.
  • 59 ама верно

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "Руските "фирми" в България са 50 000 !":

    да не излезе като онова с руските имоти, че забравих и те колко стотин хиляди бяха?!?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бг тъпунгер

    9 17 Отговор

    До коментар #61 от "РЕАЛИСТ":

    Ама путин каза също, че Русия е била само около блатата на Маскалия.
    Всичко е било на монголите.
    Защо не върнат земите на монголите?

    Коментиран от #65

  • 65 Защото русофила не знае руски

    6 10 Отговор

    До коментар #64 от "Бг тъпунгер":

    и не разбира какво казва Путин!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 А бе

    7 7 Отговор

    До коментар #31 от "Тъкър гледаше путин":

    Гледаше го като Волгин на интервю с Митрофанова.

    Коментиран от #70

  • 70 Мда

    10 12 Отговор

    До коментар #69 от "А бе":

    Волгин е жестоко обиден на Путин, че не е избрал него за интервюто, а този лош капиталистически кариерист. Три дена нямало да пише статии в подкрепа за Пуитин
  • 71 Ганю

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "Странен народ са руснаците!":

    Майка ти е шпионка. Родил си се след гастрола и в Германия
  • 72 Дай нов ,

    16 3 Отговор
    Със или без съчувствие ЕС има проблеми не само с фермерите ."Проблемите на ЕС са проблеми на империята "- цитат / провери Иван Кръстев / . Европейската империя през последните години значително се разшири . И все още продължава . Това създава много проблеми . И всички сме свидетели. Европейската империя нямало да бъде цяла без Западните Балкани ? Нямало да бъде цяла без Приднестровието и Грузия ? Европейската империя няма да бъде цяла /ни казва Урсула / без Украйна ??? И колкото повече се разширява , толкова по-нестабилна ще става .
  • 73 Мухаа ха!

    12 8 Отговор
    Графомански изблици,на пианде ,на когото махмурлука още не е изфирясал! Русия,щяла да тръгне,да превзема Европа!? За такъв е най подходящ като пример,разговор между Сталин и маршал Жуков,буквално дни след капитулацията на нацистка Германия..Другарю Сталин, дай заповед ,както нашите танкове са все още в Берлин,и след месец сме стъпили в Португалия,а капиталистите няма да посмеят,да гъкнат! - Нет! казал Сталин и продължил: Ти запита ли се,като ги превземем,кой ще ги храни?" ..Та драги ми алкаш дайнов- за чии и трябват на Русия, тези територии? Да ги храни, финасира,да ги подсигури с инфраструктура, системи за сигурност ,и още и още.
  • 74 Всъщност,

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "Гоше":

    Русофилите биха казали, че България е последна в Европа заради продажните ни атлантисти.
  • 75 Гориил

    8 5 Отговор
    Този човек е звяр. Мрази българите.

    Коментиран от #78

  • 76 681

    12 7 Отговор
    Дайнов е алкохолик от най гадните.
  • 77 Име

    1 6 Отговор
    Вечна дружба КПСС-БКП, КПСС-БКП!
  • 78 Кой бе????

    1 3 Отговор

    До коментар #75 от "Гориил":

    Путин ли?
  • 79 Доктор

    10 7 Отговор
    Соросоиден помияр.
  • 80 Фен

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    Оди цуни Кики. В дюнерджийницата
  • 81 Валерiй Зеленски

    10 4 Отговор
    Мен няма ли кой да ме интервюира вече?
    Не ме изоставяйте, аз ви служих вярно и унизено.
  • 82 123

    9 8 Отговор
    Поредната подлога продажна на колко ли ракии го е писал това
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Хайли лайкли

    9 5 Отговор
    Многомилиардната медийна пропагандна империя на глобалистите болшевики, насаждащи съвременен фашизъм и използващи НАТО като бухалка за налагане на терор, се срина за секунди с помощта само на едно интервю. Това се случи точно защото въпросната империя е изградена изключително на база фалшиви новини и манипулации и когато Истината си проправи път тя помита като хала всички неистини по пътя си. И все пак Путин е велик, защото това интервю ще спаси много човешки животи и силата която постепенно ще се отприщи след него ще бъде съкрушителна за фашистите по целия свят.

    Коментиран от #93

  • 85 ДВ фабрика за лъжи

    10 3 Отговор
    ДВ пълен провал сте
  • 86 Р.К.И.

    9 12 Отговор
    За да няма "рускоезично население", руснаците просто трябва да бъдат изгонени. Отвсякъде. Присъствието на техни компактни общности е наистина заплаха. За всички.
  • 87 Грантаджиев соросоид

    11 5 Отговор
    Женята Дайнов пак громи ушанките с пяна на уста. Дойче Зеле ще му прати сауеркраут за изтрезняване...
  • 88 Aлфа Bълкът

    3 7 Отговор
    ДЯДКАТА Е ИЗКУКУРИГАЛ И ИСКА ДА ВРЪЩА РУСКАТА ИМПЕРИЯ. МАСОНИТЕ РАЗБРАХА СЛАБОТО МЯСТО И МУ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ КАКТО СИ ИСКАТ.
  • 89 Авторът е психически болен

    7 8 Отговор
    Като оня краварски полковник, скочил от 4тия етаж на лудницата, щото "руснаците идвали"...

    Ментета на полковника у нас днес с лопата да ринеш. Все психо извратеняци, търсещи изцеление на коплеските си - тагаренко, зам министърът (с извинение) от МВнР ирена димитрова, кокорчо и ред други предстоящи пациенти на психиатрията.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Алкохолът (не) прощава

    7 6 Отговор
    Този път руският възпитаник Евгений е бил още по-пиян от обичайното.

    Коментиран от #112

  • 92 Име

    5 5 Отговор
    Много ги интересуваме руснаците с нещо - те си имат много неща - ние сме доста зле в България - това е очевидно.

    След погрома на СДС и - впоследствие на ГЕРБ - то не остана нещо читаво.

    А какво да кажем - Русия няма абсолютно никаква сметка да ни се прави на приятел.

    Ние сме бедняците на Европа - за какво да ни шпионират - като сме - на дъното.

    И - какво - не съм женен за рускиня - ама - не мразя пък руснаците - изобщо и не мисля да ги намразвам.

    30 000 дадохме жертви през войната със Хитлер - дето също беше голем евро-атлантик, става въпрос - че - никаква памет.

    Коментиран от #94

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Бате Гойко

    2 3 Отговор

    До коментар #92 от "Име":

    С име ли си, без име ли си, ама сигурно си друсан, или може би пиян, та дрънкаш такива безмислици!

    Коментиран от #100

  • 95 Путин

    7 3 Отговор
    Отказвам се от нов мандат- щом и кварталния алкохолик ми разкрива тайният план.. Е, вярно че все пак Женята е наше момче, минал е през руската школа, ама бива ли така.. Такива като Евгений и Тагаренко - за първия съм като прочетена книга, а вторият ще води война с нас- изпитвам смесени чувства, радост и тъга- защото са минали през едни от най-елитните съветски школи все пак..
  • 96 Досущ кат в Буча театрите на укрите

    5 8 Отговор
    "Поне "за пред чужденците" Хитлер облича германци в полски военни униформи, убива ги на своя територия и после ги показва на света: Ето, вижте, полски войници на земята на Райха."
  • 97 Ти да видиш

    6 4 Отговор
    Дайнов руснаците са го хранили цял живот. През половината му живот ги е обичал, учил е там и се е възползвал от привилегиите и благините като комунистическо отроче. През втората половина от живота си ги мрази и се храни от тази омраза, която някък си осребрява. Сега "хем ги мрази, хем тайно се надява да го спасят".

    Коментиран от #106, #117

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Госあ

    2 3 Отговор
    Абе д(Л)айнов, що не си ….
  • 100 Бате Лойко

    1 5 Отговор

    До коментар #94 от "Бате Гойко":

    Друсан съм - нали - това да паднете ГЕРБ от власт и - веднага - станахте некакви боядисани, нали бехте - началото и словото и пътя и истината и живота.

    Некакви всекакви - както и да е - ама хората - масово гласуваха против вас - от ГЕРБ.

    Сериозно ли някой вярва - че Путин е агресор - та той си спасява държавата - иначе - като Сталин - ще води война на собствена територия.

    В момента - ако загуби територии - губи окупираните.

    Много ще го питат после - орел ли е - мечка ли е.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Пха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Маскаль":

    Я марш у прайда ве жендьо цивилизован
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Истината Тотален Провал":

    Идиот ли си та нищо не разбра!

    Коментиран от #119

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 хихи

    3 0 Отговор

    До коментар #97 от "Ти да видиш":

    тайно се надява да го спасят
    и Крие в мазето плакат "Добре дошли Освободители"
  • 107 Хм Хм

    4 6 Отговор
    До голяма степен Дайнов е прав, но пропуска едно нещо. Нападайки Полша Путин ще задейства член 5-ти. И въпреки, че Полша сама ще смачка Русия, (предвид загубите в Украйна), руснаците ще се изправят срещу 22 000 бойни самолета и 14 000 танка, да не говорим за останалите оръжия...
    Така че не! Русия няма да нападне Полша. Путин може да е всичко, но не и толкова глупав.
  • 108 Добрият дух

    4 2 Отговор
    На алкохола не прощава на никой
  • 109 Старец

    3 3 Отговор
    Този олиг.френ, докога ще мусе дава трибуна да ръси простотии.
  • 110 Аби

    5 2 Отговор
    В тази статия думите на Путин са изкривени. Гледайте интервюто, ще видите точните дъми
  • 111 Свободен

    4 7 Отговор
    Проф. Дайнов отново вдигна горната граница на кръвното на путинофилите!
    Понеже няма как да го опровергаят, първо ще обиждат, псуват, скърцат със зъби и после обилно ще залеят кръвоносната си система със спирт.
    И ще се успокоят, ще се почустват като млади съветски офицери, които натискат бутона за изстрелване на Сатана, Сармат и всички останали устройства, които ги довеждат до душевен оргазъм!
    "Пуск", "Огонь", "Я,я бейби вундебаааа"!!!
  • 112 Доктор Манчев

    6 8 Отговор

    До коментар #91 от "Алкохолът (не) прощава":

    Алкохолът наистина не прощава! Виж го Путин какви ги реди само! В самото начало каза, че който мисли, че Русия ще нападне Украйна е луд! След масовото нахлуване на руските войски Лавров каза, че никога не са нападали Украйна! После Путин каза, че са го принудили да започне войната срещу Украйна, сетне рече, че такава държава не съществува, като се има предвид, че лично той през 2008 призна границите на Украйна, и потвърди, че Русия няма никакви претенции! През 2014 каза, че не знае кои са зелените “човечета” в Крим, а се оказа, че били криви чугунени кратуни, облечени в зелени ватенки! Вчера пък казал, че иска да прекрати войната на края на годината?!? А защо не веднага? Да не говорим пък какви ги дрънка онзи, вечно пияния Медведев! И ти ще ми приказваш, че алкохола не прощава?!? Всъщност примера са цялата алкохолизирана руска нация, и в частност алкохолиците от Кремъл!!!
  • 113 Мдаа

    4 6 Отговор
    Мисля същото, войната е не просто за територия, а за демокрация и начин на живот, путлер иска да подчини Украйна с тоталитарем режим, не им дава да живеят добре, че и руснаците може да поискат също човешкият живот да бъде ценност
  • 114 Тити

    0 0 Отговор
    То това беше ясно сега ли открихте топлата вода?
  • 115 дядо поп

    2 0 Отговор
    Че как ти беше малкото име?
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 От две бозки

    4 0 Отговор

    До коментар #97 от "Ти да видиш":

    Първо го отхраниха руснаците , а после още по тошово време мина на хранилка при англичаните и и колеж ,и универитет при тях, като техен агент. Двойните агенти свършнат зле - пропиват се и преставнат да се къпят.
  • 118 Дълго_Име

    5 1 Отговор
    Брадатият "професор"-алкохолик пак изпълзя от бърлоата си за да "коментира" и "анализира" интервюто на Карлсън. И понеже трудно вече намира "почва" и трибуна за изява в наши медии, цъфна на DW-медията, която е трубадур на англосакската и леберстанска трибуна. Какво да очакваш от един пропаднал "професор" - няма ли срам да се титулова така? А върхът на всичките глупости и наглост в неговият коментар е последният абзац от т.н. "коментар и анализ" в DW! Бооoooжеeee, опази ни от такива като киряк Генчо!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Дайнов...

    4 1 Отговор
    Нечистоплътен,изкуфял пръдльо.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.