Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 14:59 2 135 19

Филип Станев: Гвоздейков, не се хвали със спасителната акция в Банско

  • филип станев-
  • хеликоптер-
  • банско-
  • гвоздейков

Словаците имат 7 бази в Словакия и 16 НЕMS хеликоптера

Филип Станев: Гвоздейков, не се хвали със спасителната акция в Банско - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Давам думата на моя приятел и колега Филип Станев. Това написа в профила си във "Фейсбук" Слави Трифонов.

“По време на тренировка преди стартовете от Световната купа по алпийски ски в Банско канадския скиор Лиъм Уолъс падна и се контузи тежко. Той беше транспортиран от словашкия HEMS оператор „Air Transport Europe“, който обслужва световната купа в Банско.

Полетът от Банско до София е изпълнен от пилот на словашкия оператор, а на борда е летял един от нашите пилоти Огнян Янков. Това са фактите от инцидента.

По този повод българският министър на транспорта и съобщенията, Георги Гвоздейков каза, цитирам: „Надявам се хората, които не спират да бълват лъжи и пропаганда за проекта HEMS в България, да преосмислят поведението си оттук нататък, гледайки видеото от мисията". Край на цитата.

А сега нека да видим и детайлите във фактите от инцидента с канадския скиор в Банско. Защото както се казва „дяволът е в детайлите“.

Първи детайл от фактите: Словаците имат 7 бази в Словакия и 16 НЕMS хеликоптери. Ние имаме само един хеликоптер и само две площадки за кацане.

Втори детайл от фактите: Един от тези 16 словашки хеликоптери, който е изпълнил спасителната мисия е бил нает от организаторите на състезанието, а не от министър Гвоздейков. Българският хеликоптер по това време е бил някъде в хангара си.

Трети детайл от фактите: Българският пилот само се е возил в словашкия хеликоптер, а не го е пилотирал. Това са реалните факти и детайли.

Затова ще перифразирам думите на министър Гвоздейков и ще кажа: Гвоздейков, престани да бълваш фалшиви хвалебствия, да заблуждаваш обществото и вземи преосмисли поведението си оттук нататък, гледайки видеото от записа.

Защото в противен случай, Гвоздейков, манипулирайки деликатно фактите и детайлите от спасителната операция в Банско, ти изцяло се вписваш в няколко български поговорки.

„С чужда пита помен правиш.“

„На надута гайда лесно се свири.“

„Кокошка, дето най-много кудкудяка, най-малко снася.“ и „Който се хвали, не пали“

Не знам жива ли е ромката дето хвали Гвоздейков, ама е добре следващия път да е запозната с фактите. Макар, че то ромката в случая май е самият Гвоздейков.

И още нещо не знам - дали Гвоздейков осъзнава следното заключение за него самия: Да е гвоздей, да му го набиеш! Ама то е акъл!”


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНЖ1

    22 30 Отговор
    Абе на тия чалгари Славчовците не им ли омръзна да се правят на клоуни??? Не стига, че от едно време разправят само стари вицове и се хилят като тикви....

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 2 Българин

    25 18 Отговор
    Чалгарчето обаче пак се е поувлякло в плюене, защото министър Гвоздейков нито е твърдял, че хеликоптера е българския, нито, че го е управлявал български пилот.

    Това което Гвоздейков казва е, че България има нужда от СЪЩАТА система.

    Другото интересно е, че същия тоя Чалгар преди няма и седмица обясняваше, как това бил грешния модел хеликоптер, пък сега се оказало, че словаците ползвали същия.

    Също така, преди словаците да са "имали" 16 площадки за кацане, са имали 1, 2 и т.н. Под предлога "всичко или нищо" руските слуги в България се опитват да блокират всякакво развитие на страната към по-добро.

    Целите са ясни: щом не могат да ни управляват руснаците ще пречим нещата да се случват, за да показваме колко е "зле".
  • 3 Адолф

    23 13 Отговор

    До коментар #1 от "ИНЖ1":

    Няма как да им омръзне защото те не се правят, те са си клоуни.
  • 4 И какво

    15 13 Отговор

    До коментар #1 от "ИНЖ1":

    да мълчим, когато ни маниполират и лъжат държавниците, хранени от нас...
    Какво ни вълнува, кой го казва...
  • 5 Стършел

    17 12 Отговор

    До коментар #1 от "ИНЖ1":

    Толкова си могат горките! Само плюнки и простотия ръсят, белким някой им обърне малко внимание.
  • 6 УРА,,УРА

    22 11 Отговор
    Тоя тъп чалгар защо не плюе ББ, който за 12 години управление не си мръдна пръста за хеликоптери, а плюе министър на осем месечна работа като такъв?
  • 7 ТаУмВзе

    18 14 Отговор
    Рублочалгарите съдрани стенат на умрело от бунището.
  • 8 Някой

    7 8 Отговор
    Аз пък съм противник да се харчат пари за медицински хеликоптери. Даже съм противник и за обикновените линейки да се харчат пари.

    2022 г се разболява тежко от корона вирус, бях обезводнен, виеше ми се свят, не можех да пазя равномесие. Трябваше ми линейка, обадих се на тел 112 , но отказаха да пратят. Казаха ми, че изпращат линейки само за катастрофи и инфаркт. То на част от хорато, които получат инфаркт не им трябват лукари, линейки, а им трябват катафалки, но им пращат линейки.
  • 9 Последния Софиянец

    7 12 Отговор
    Оставете ги чалгарите, най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 10 Тома

    11 9 Отговор
    Гвоздейков по добре да се хвали с вагоните втора ръка които германците са ги приготвили за скрап
  • 11 Шейла

    12 11 Отговор
    Айде, моля Ви "КУКОВЦИ", спрете се малко
    писна им на всички от злобата Ви
  • 12 явер

    10 9 Отговор
    Филипе като гледам си от махалата и малко трудно мислиш. Първо, това състезание не е организирано вчера, а може би година назад и всичко за него трябва да е ок. Тогава сме нямали хеликоптери и ако не пристигнат за състезанието какво става тогава. Вас от предаването, който ви хване там трябва да ви набива акъл.
  • 13 Някой

    11 8 Отговор
    Този Филип Станев, ако продължава да е лакей на Чалгата, дълго ще гори в Ада. Но ще излезе от Ада, за разлика от Чалгата и Тошко Йорданов.
  • 14 Филипе

    9 4 Отговор
    Най големия хвалипръцко е този който ти даде думата.Вие всички до един сте заядливи задни.и и с това си вадите хляба и затова го правите.25 години правихте ус ешно шоу но като политици се изчерпахте преди да почнете.Никой не иска да гледа шоу на 60 годишни педа.и или същите да са политици.
  • 15 Филипе

    8 5 Отговор
    Колкото да се пънеш не можеш да бъдеш по гнусен от ямболския тигър.
  • 16 Възмутен

    8 6 Отговор
    Не се разбира, чалгарите за какво са. Ясно е, че са против всичко и всеки (освен пРезидента Мунчо) но за какво се борят не става ясно. Трябва да се стартира със 7 бази и 16 НЕMS хеликоптери като в Словакия или изобщо да не се стартира ?

    Коментиран от #18, #19

  • 17 ЖПто

    3 1 Отговор
    Гвоздейков наистина е най-големия самохвалко и на всяка манджа мерудия сред министрите. Скоро и за земеделците го чух да се изказва, то не бе шЕНГЕН, лУКОЙЛ, СТАРИТЕ КОЛИ и т.н. Голямо напъване за тая ротация-иначе гола вода...вагони втора употреба и снимки с хеликоптер. Кадровата му политика - кръгла 0
  • 18 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Възмутен":

    Че защо не стартирахме още преди десет години тая програма?Тогава май имахме и един-два хеликоптера в повече.А сетих се: Нямали сме площадки за кацане.
  • 19 А президента е

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Възмутен":

    против мафията в България, та демек и те! Значи може да се каже само браво на ИТН!