Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 06:00 6 440 70

Лицето на мафията, окопана по върховете на България

  • корупция-
  • мафия-
  • даниел смилов-
  • българия-
  • нотариуса-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • осемте джуджета-
  • магистрати-
  • прокуратура

Ако няма разплитане на големи мрежи от магистрати и политици, мафията ще регистрира нова победа

Лицето на мафията, окопана по върховете на България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Даниел Смилов:

Случаите "Нотариуса" и "Пепи Еврото" ("Осемте джуджета") изкараха съвсем на показ лицето на мафията в България. Въпросът сега е дали обществото и държавните структури пак ще се направят, че не са го видели.

Двата случая не са изолирани пробиви в системата, а демонстрация на системната сила на организирани престъпни групи, които са стигнали до върховете на държавата и са се ползвали с политически и магистратски протекции. Ако няма разплитане на големи мрежи от магистрати и политици, ако виновните се сведат до вече убития и няколко други бушона, мафията ще регистрира нова победа.

Добре окопана мафия във властта

Досега знаем сравнително малко, но и то е достатъчно, за да подкрепи твърдението за наличие на добре окопана мафия във властта. Единият мафиотски посредник - Нотариуса - вече е в отвъдното, а другият - Пепи Еврото - е в неизвестност, след като очевидно е бил предупреден, че ще бъде задържан. И срещу двамата обаче има достатъчно и неопровержими доказателства, че са предлагали да повлияят и са влияли на дела и разследвания чрез контактите си с магистрати, а и политици. Също така те са участвали в схеми за изнудване, които бяха оповестени от действащ съдия (Цариградска), сериозни чуждестранни инвеститори и др. Добрата работа на Антикорупционния фонд освети и поддържаните от тях заведения - нещо като елитни клубове, в които магистрати, а сигурно и политици, са били чести гости.

Въпреки изнесената информация, години наред тези посредници са минавали под радара на служби и разследващи органи и са демонстрирали топли връзки с тях - а това е безспорен белег на мафиотизиране на властта. Посредниците са били и брънка от по-голяма система за рекет и изнудване, в която са участвали добре познати поръчкови жълто-кафяви медии. В тези медии са се публикували очернящи материали, след което прокуратура и други органи са се задействали срещу набелязаните лица.

Тези разкрития се случват на фона на огромни скандали само отпреди година, свързани с опит за атентат срещу бившия главен прокурор Иван Гешев, след което той беше и отстранен от поста си. В хода на скандала самият Гешев оповести, че прокуратурата е действала като чадър върху висши политици - специално Борисов и Пеевски, за които имало дела "на трупчета". Гешев дори опита да "размрази" някои от делата, като това за къщата в Барселона. Всъщност, от тези признания излиза, че самата прокуратура е била институция за протекция за едни и рекет за други. Същото като бизнеса на Нотариуса и Еврото, но в голям мащаб.

Всичко това би трябвало да вдигне българската държавност на крак в нейната цялост. В крайна сметка съмненията, че мафията е стигнала до върховете на държавата, не могат да бъдат оставени безкрайно висящи. Защото никоя власт не може да разчита на доверие и легитимност, ако хората смятат, че тя е овладяна от мафията.

Най-скандалното обаче е, че много от държавните институции и техните представители се опитват или да омаловажават проблема, или да го стоварят на главите на някакви нисши служители, или направо да си затворят очите за него. Уж тече някакво разследване, но резултатите дотук са, че мафия има, но мафиоти сред магистратите и политиците няма:

1. Нищо не се изясни около "атентата" срещу Иван Гешев, а "делата на трупчета", които той уж щеше да размразява и по които щеше да изнася информация, в момента се прекратяват едно по едно от наследника и бивша Гешева дясна ръка - Борислав Сарафов. Логически или Гешев е злоупотребявал с измислена информация, или Сарафов крие факти: кое от двете е истината и кой ще понесе отговорността?

2. От години вече се говори за "Осемте джуджета", а сега и за "Нотариуса". Тези хора са търгували с влияние - по това има съгласие. Въпреки това още не са ясни нито магистратите, нито политиците, с влиянието върху които те са търгували. Вина има, виновни няма.

3. За съжаление изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е бил гост на поне едно от заведенията на търговците с влияние, което създава конфликт на интереси на много високо ниво в системата. Тези съмнения трябва да се разгледат максимално публично и евентуално да се разсеят както от г-н Сарафов, така и от специалния разследващ съдия Даниела Талева. Като цяло, г-н Сарафов носи наследството на Иван Гешев и на другите главни прокурори преди него, които са допуснали мафиотските модели да проникнат в системата.

4. Изслушването от ВСС на и.ф. главен прокурор по казуса "Нотариуса" остави впечатлението, че г-н Сарафов се стреми да избяга от отговори на съвсем легитимни въпроси, зададени от членовете на съдийския панел. Нищо по същество не беше казано от него, най-вече с оправдания за тайна на разследването и ограничени правомощия на главния прокурор. Това не е сериозно отношение при казус от толкова голямо значение, при който информацията е от огромен обществен интерес. Впечатлението е, че се търси начин разследването да се приглуши, да се проточи във времето, така че хората да забравят постепенно сериозността на проблема;

5. Междувременно започнаха проверки от една част на прокуратурата в други нейни части (софийска градска прокуратура), но без да е ясно защо и с каква цел. Изтече информация, че дела срещу Нотариуса са били „смачкани“ от прокурори, които са били и близки до него. Бяха дадени и оставки на част от тях, по неясна причина, обаче. Ако нещата вървят по този начин, крайният резултат може да е някакво персонално разместване в прокуратурата, но без гаранции, че мафията е била изхвърлена най-накрая от системата. А и нищо подобно не се е случило по Пепи Еврото и „Осемте джуджета“, където има много сведения за контакти с висши политици и магистрати;

6. Никой дори не си е помислял да разследва връзката между публикации в определени медии и действията на прокуратурата и други държавни органи. Тази видима координация по някаква причина не е проблем и не се разглежда като престъпна група (каквато най-вероятно е). Да припомним само, че прокуратурата беше обвинила Симеон Дянков, Иво Прокопиев и Трайчо Трайков за участие в престъпна група, защото на публична конференция се изказали в полза на продажба на търг на акции на държавни предприятия. Явно на прокуратурата не и липсва въображение да вижда престъпни организации навсякъде, но не и там, където най-вероятно реално съществуват.

Мафията няма да се залови сама

Тези проблеми показват, че оставянето на органите "да работят спокойно" по мафиотските структури, най-вероятно е пряк начин за осигуряване на спокойствие на мафията. Всъщност, проникването на мафията във властта е основната трудност пред сериозното разследване на мафията. Затова е нужна обществена мобилизация на цялата българска публична сфера - партии, читави медии, интелектуалци, университетски преподаватели, студентски организации и т.н. Ако обществените авторитети и този път се спотаят и намерят нещо по-важно да правят, мафията ще пребъде в институциите на страната.

Особена е отговорността на партиите в управляващото мнозинство. И тук погледите не трябва да са само към ПП-ДБ. Те не са еднолично и самостоятелно отговорни за борбата с мафията. Нека избирателите и говорителите на ГЕРБ и ДПС да си зададат въпроса, какво техните представители правят срещу/за мафията. Този въпрос трябва а е първият във всяко интервю на въпросните формации. Защото точно ГЕРБ и ДПС – като управляващи в периода, в който мафиотските посредници са процъфтявали – би трябвало да са и основните политически отговорни за отстраняването на мафиотските елементи във властта. Досега у тях нито се е развило подобно усещане за отговорност, нито демонстрират особено усърдие в антикорупционна и антимафиотска посока. Напротив, те са крепителите на статуквото в системата на съда и разследващите органи: те подмениха Иван Гешев със заместника му, оставяйки впечатление, че правят промени, само за да си остане всичко същото. Извинението им обикновено е, че ГЕРБ и ДПС крепят геополитическата ориентация, а ПП-ДБ трябва да се занимават със съдебната реформа и борбата с корупцията – обяснение, което само по себе си е куриозно.

Накратко, мафията се е разположила във властта не само заради проблемите в съдебната власт. Цялата публична сфера всъщност е станала търпима за мафиотите и затова те продължават да си битуват безпроблемно. Някои са се издигнали и сред магистрати и политици. За да се противопостави на този проблем, българското общество първо трябва да го осъзнае и после да се мобилизира максимално, защото мафията няма да се залови сама.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    72 0 Отговор
    Ако не се смени целият съдебен и магистратски състав ,заедно с чистачките , мафията ще продължава да ни управлява на държавно ниво !!

    Коментиран от #4, #11, #20, #65

  • 2 Кирил

    41 3 Отговор
    Население не способно на държавност
  • 3 Въпрос

    38 0 Отговор
    Снежанка ли е осмото джудже?

    Коментиран от #5, #38

  • 4 ОМБРЕ

    54 2 Отговор

    До коментар #1 от "сигурно":

    И КАТО ГО СМЕНИШ ДЕБЕЛИТЕ И ТЯХ ШЪ КУПЯТ ---ПЪРВО ОТСТРЕЛ НА ДВЕТЕ ПРАСЕТА ДА СЕ ВИДЯТ С ТРАКТОРА И МАРТИН ---В КАУША ЦЯЛАТА ИЗМЕТ ОТ 1989г после кои кривне ВЪЖЕ И ВИСОКО ДЪРВО

    Коментиран от #41

  • 5 Огледалце, огледалце

    44 4 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    В съдебната система е пълно със снежанки и джуджета. Примерно бившето главно джудже с каскета.
  • 6 Надежда всяка оставете

    48 1 Отговор
    Не може мафията да разплете мафията.
  • 7 Иво

    36 5 Отговор
    Вече е много късно. Мафията превзе и ЕС. Примерът с Италия е достатъчно красноречив. Там мафията само се покри, а започна да "изнася" дейността си в Европа. Ще видите пример и в изборите за евродепутати. Соло играчите като М. Кунева само й показаха къде са парите и далаверите, а такива бисери като фон дер Лаен завършиха пирамидата...
  • 8 Въпрос

    30 1 Отговор
    Нотариуса очевидно е бил престъпник, но не се ли полагаше да търсят и хванат убиеца му, вмест по цял ден да "скрибуцат" какъв мафиот е бил
  • 9 Гандалф

    31 1 Отговор
    Я си помислете колко такива като пепи и нжтариуса има...и чак като теглат коршума на някого...почват да разтягат локуми по медий.. почват да говорат за съдебна реформа, за борба срещу корупцията и срещу мафията...правят се комисии...но всяко чедо за три дни..до слидващото розчистване на сметки..
  • 10 ЗОРО

    32 2 Отговор
    Няма как мафията да разследва мафията! Мафията е обхванала върховете на прокуратурата и съдилищата, а пък те се рекрутират от политическите партии. Т. е. Герб, ДПС, ПпДб, са главата на мафията в БГ. Тази държава няма бъдеще! И не само Сарафов и Гешев са мафиоти, съдилищата също са овладян!
  • 11 Гандалф

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "сигурно":

    Да и като ги изринат...палитическата мафия ще си назначи други удобни за тях...ще пожертват едните...за сметка на другите..
  • 12 Размисъл

    32 2 Отговор
    Мутрите управляват държавата, за по европейско ги наричаме мафия. Те си назначават съдебната власт, репресивни органи, на всички ръководни нива до последния шеф на отдел. И кой отсрелва бушоните като нотариуса? Ттези които са над него.
  • 13 Румен Американеца

    23 1 Отговор
    Какво доживяхме! Да кимам одобрително с глава, четейки статия на Дойче Зеле! Вероятно краят на света наближава
  • 14 Артилерист

    16 5 Отговор
    Смислов се прави на демократически принципен, постигайки този наболял проблем, но всъщност с много приказки само го глади по косъма. Само веднъж са споменати Борисов и Пеевски, защото над тях имало прокурорски чадър. Смислов едва ли не изкарва Гешев като герой в таз борба сякаш не знае чий избраник е Гешев или е отсъствал по време на неговото главно прокурорстване. Та Гешев беше най-големия чадър над Борисов и шайката му, водейки непримирима война с противниците им. И най-вече с президента Радев. Нима Смислов не знае за грамата на посолствоТО за Борисов, за връзките му с ъндърграунда, за амфитамините и тн. По време на протестите срещу Борисов и Гешев се изнесоха десетки конкретни данни за престъпленията им. Смислов поставя политиците след магистратите, като виновници, но то е точно обратното. Нима някой смята, че Деса не е политическо назначение, примерно. Или не е слушал записа от сбирката на Подмяната, където се казва, че ще се гази ЗАКОНА, но ще се прокарват политическите желания. И тн. Затова сме на този хал. Защото се пишат такива мазни уж критични материали, а се приканва ОБЩЕСТВОТО да се осъзнава, а демократическите управници ще си назначават удобни Цацаровци, Гешевци, Сарафовци, Десини и прочие имитатори...
  • 15 Само аз ли забелязвам

    26 0 Отговор
    че някак си все забравяме, че всичко тръгна от Красьо Черничкия и прословутото му тефтерче? Някак си все го пропускат.
  • 16 ТЕРИТОРИЯТА

    20 3 Отговор
    Не е случайно че от 35 години всичко що горе долу става се спасява с 200. ЗАКРИВАЙ
  • 17 Г.Стоев

    27 3 Отговор
    Олигарсите и мафията вкараха Бойко Борисов в Политиката.От охранител го направиха генерал със задачата да реорганизира Държавните структури в мутренско-мафиотски. Бойко Борисов беше незаобиколим фактор и 12 години определя съдбата на България.Това доказва,че държавата се управлява от ОПГ. Трагедията ни е,че тези престъпници ни управляват,вместо да са в затвора и налагат модел на управление без правосъдие и морал,безогледни кражби и лъжи и затова сме на дъното.Не можем да очакваме такава банда да я е грижа за хората и държавата,те мислят единствено за себе си и лошото е,че липсва гражданско общество, което да не ги търпи, като продължава да гласува за Мафията.Това доказва,че има скрита Държава в Държавата, която всява страх и безсилие в Народа.

    Коментиран от #18

  • 18 Жоре

    6 12 Отговор

    До коментар #17 от "Г.Стоев":

    блещиш глупости

    Борисов го вкара народа в политиката, за да не взезе Доган. Много бързо ги забравяте тези неща. Или тогава още не сте били родени.
  • 19 фен

    11 5 Отговор
    Ами той, просто Киро, си го каза в прав текст - сега задкулисието е на първият ред в парламента! И ДВ, както и останалите сороски структури, са съществена част от него!
  • 20 нещо такова

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "сигурно":

    Не просто сменяване , а разстрелване на стадионите . Защото мафията от друго не разбира . Такава е цялата система пропита с мафиотски схеми . От горе до долу . От време на време , някой изпищи , и млъкне. Има поставени хора , във всяко населено място , така наречените посредници- лобисти . Те са връзката между получаващите заплата държавни служители , и бизнеса и престъпността . Това са едни много пари , които трябва да се усвоят . Един вид рекет , за да се случват нещата . Съдията , прокурорът не може да отиде директно при сгафилият и да му каже - Дай ми пари . За това се поставят такива хора , като въпросният застрелян . За това е оставен дълги години да извършва престъпления , и му е осигуряван чадър. Отделно са очи и уши на службите , които искат да знаят всичко , щото им помага на обогатяването . И това кой печеливш бизнес да присвоят.
  • 21 Анонимен

    6 0 Отговор
    Те не са виновни Виновни са тези в държавната система вземат високи заплати първа категория труд дрехи храна охрана транспорт всичко безплатно и накрая са се отдали на аванта та ден година храни който се е подхлъзна става съучастник с нарушителя и толкова са се насъдили че чак им създали клуб за веселие
  • 22 Анонимен

    4 0 Отговор
    Те не са виновни Виновни са тези в държавната система вземат високи заплати първа категория труд дрехи храна охрана транспорт всичко безплатно и накрая са се отдали на аванта та ден година храни който се е подхлъзна става съучастник с нарушителя и толкова са се насъдили че чак им създали клуб за веселие
  • 23 така е

    13 0 Отговор
    От 30 години цял свят ни плюе, че съдебната ни система вони, а ние сецправим, че дъжд вали. Българските съдии са истинските червени барони в България.
  • 24 Наблюдател

    2 3 Отговор
    Държавата ми е оплетена в цялата тази каша от така наречената "демокрация"
    Ако някой си мисли че само в България е така много се лъже
    Демокрацията е само с прах в очите на хората истинското управление на една държава без никакви такива извращения може да осигури

    МЕРИТОКРАЦИЯТА

    Коментиран от #26

  • 25 Пепи Нотариуса

    8 0 Отговор
    Ами Вие се прегърнахте с тях преди 8 месеца. Какво се правиш на ударен. Ако не вярваш питай Шиши.
  • 26 демокрация е

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Наблюдател":

    когато хората гласуват, за да се чуе гласа им. Вие не гласувате и ви управляват купувачите на гласове.

    Коментиран от #33, #35

  • 27 всичките съдии

    2 0 Отговор
    ще ги замести ЧатДжиПиТи. Той по клубове не ходи.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Васил

    9 3 Отговор
    Много е просто!Кой управлява държавата вече от 20г.?! Персонж с прозвишето БОКО!!А кой е той?!Това го знаят и децата !Но никой не казва ,че Царят е гол!!От там нататъка какво има да говорим?!В 90 г.на миналият век е отговорът...А не във съдиите ,прокорорите,политиците ,ватманите и т.н ......
  • 30 Тези констатации

    5 0 Отговор
    са малко като топлата вода и колелото. Дойче веле щом се бие в гърдите за истината, да покаже как става това на практика, понеже ние сме виждали много храбри герои като тях.
    И изобщо, всичко е точно така, но само на теория.
    А на практика никой не може да го промени. Дори и да иска.
  • 31 Киро КокорБойков

    7 0 Отговор
    Другата седмица другаря смилов ще открие и топлата вода.....
    Тоя в коя консерва се е крил досега и защо едва сега забелязва, че държавата ни от много години е превзета от престъпници.

    Коментиран от #62

  • 32 Партийната линия е единствената права

    10 0 Отговор
    Държавните служби у нас са слуги на мафията, която ни управлява! Мафията има дълбоки корени в политическите партии, в техните елити! Петьо-Еврото, Мартин Божанов-нотариуса, Трактора, Красьо-Черния, чадъра над Георги Семерджиев.... Вероятно има още много за които ще разберем, когато ги премахнат....
  • 33 олигархично-клиентелистка мафиотска сист

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "демокрация е":

    А КОЙ определя листите на Партията за която гласувате?

    Коментиран от #34

  • 34 тогава какво сте се разциврили?

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "олигархично-клиентелистка мафиотска сист":

    Направете си партия и си наредете листите.

    Коментиран от #52

  • 35 Лесно е

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "демокрация е":

    да обвиняваш всички останали, без да търсиш вина в себе си.

    Коментиран от #36

  • 36 не обвинявам никого

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Лесно е":

    отговорил съм на №24
  • 37 Гост

    7 1 Отговор
    Ченгетата и ДС-тата заедно с някои комунета си присвоиха окончателно държавата още преди 40-ина години. Неслучайно най-голямата смрад винаги идва от съд, прокурватура и милиция.
  • 38 нннн

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    На Гнома най му отива да е осмото джудже.
  • 39 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    Политическите Убийства почнаха от Луканов и са си обичайна практика на територията на която Държавата я дават само по телевистан.

    Коментиран от #40

  • 40 е ми

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "ТаУмВзе":

    Пьотр Толстой си каза "Ние Болгария сме си я купили...."

    Коментиран от #43

  • 41 Йосиф Висарионович

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ОМБРЕ":

    Аааааа, бавно и по трудния начин стигате до разбирането на моите методи...
    Такива народи, като нашия и вашия, се управляват успешно само с твърда ръка!
  • 42 азъ

    3 0 Отговор
    Трансформацията на политическата власт на БКП и ДС в икономическа се извърши планомерно и организирано изцяло под контрола на ДС. Митингите и "...времето е наше" бяха "разрешени" от ДС. Партиите след 90 год. бяха създадени и водени от ДС. БКП върхушката и наследниците им ги оставиха да живеят като паразити с накрадените пари, да пишат мемоари и да не си пречат взаимно. Днес ДС продължава да контролира всичко в държавата чрез масонските ложи, които създадоха ведната след 1990 г. Защото е направо абсурдно да се мисли, че висши представители на държавната власт и управление ходят на масонски сбирки само да се обличат смешно и да си играят на ритуали.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Блейка Либералка

    4 1 Отговор
    Смилов, турбо корумпето Красьо Черния, който си пазаруваше магистрати, беше преди ГЕРБ, но по тяхно време се появи гнилата ябълка в съдебната система, както я нарече френският посланик тогава! И, Смилов, ГЕРБ нямат своя "Росенец"! Толкова за ДПС и властта!
  • 45 факуса

    4 1 Отговор
    требе отгоре да се почне тулупий шиши доган,киртака асен пинокио и изобщо всичко помирисало власт от 89 насам,и нпотата вън зелето също

    Коментиран от #46

  • 46 мада

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "факуса":

    само кака курни не пипайте! и гоце естествено
  • 47 Начо

    1 0 Отговор
    А защо никой не се казва нищо за този, който създаде тази стройна мафиотска организация за кражби и изнудвания.
  • 48 Шенгенченце

    2 1 Отговор
    Дойче веле ни казва : "ние с големия брат виждаме всичко" . Сякаш в България не си знаем мизерията. Тая плоча се върти от "началото на демокрацията" и ще продължава още не едно поколение докато се наложи ново мислене и порядки по света, а докато се намираме в процес на постоянно реформи и политически сътресения, няма как България да остане изолирана. Вътрешните размествания на пластове , със своите характерни за района ни свои криминални нюанси, са следствие от външните и всички ние сме част от тях със степен на последствие върху всеки от нас в зависимост от степента на въвлеченост в процеса, независимо от нашето желание да останем встрани от проблемите и близки до благата.

    Коментиран от #50

  • 49 нали така?

    1 1 Отговор
    Атлантическият съвет на България реагира с позиция на скандално изказване на заместник-председателя на Долната камара на руската Дума Пьотр Толстой, като го определя като поредна руска хибридна агресия срещу България.
    Русия на Путин

    В руско телевизионно предаване, в което участниците обсъждат, че Черно море е руско и Москва трябва да установи пълен контрол над него, Толстой говори за дестабилизация на България, в която да бъдат използвани руски граждани, пребиваващи в страната ни. Руският депутат посочва България и Румъния като евентуални цели на руска военна агресия, но уточнява, че за да достигне до тях Русия първо трябва да приключи с Украйна.

    "България и Румъния са само бази на НАТО", каза Толстой в предаването "60 минути", което се излъчва всяка делнична вечер по държавната телевизия "Россия 1".

    "В България по цялото крайбрежие са наши граждани. Те ... ще започнат да демонстрират. Не се вълнувайте. В този смисъл няма никакви проблеми. Това не са тези държави, с които има смисъл да се играят игрички", добави той.
  • 50 ами

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Шенгенченце":

    Той Прехода в България още не е започнал. Ние сме си руски Троянски кон в ЕС и НАТО. Нали не забравяте чий е Крим ся?
  • 51 Смилов, Смилов,

    4 0 Отговор
    И мафията, и корупцията си имат ЛИЦА!
    Битката трябва да се води срещу конкретните лица, с цялата сила на закона и институциите. Или с всички средства - позволени и непозволени - от гражданите...защото в България осъдени няма...Мафиотите си имат държава и убиват. Време е с техните камъни, по техните глави! Изправителната сила на словото вече няма значение. Дела трябват, дела, както ни учи Левски!
  • 52 Фатмаците

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "тогава какво сте се разциврили?":

    Единствената партия която може да реши проблема е "Партията на дебелата тояга". За момента, такава у нас няма.
  • 53 Васил

    3 2 Отговор
    Когато те управлява тройна мафия този бизнес процъфтява!
  • 54 от ЕС

    6 1 Отговор
    Ние харесваме ситуацията в БГ, защото управляват дребни мошеници, които лесно могат да бъдат купени, а матряла е ... знаете какъв е
  • 55 Иван Иванов

    2 0 Отговор
    Мафията - която толкова я харесваме всъщност - романтика, загадъчни и не знам какви си - всъщност са подлеци, които са готови да ти направят мръсно - това е истинско кресливо племе.

    Не би трябвало изобщо да им обръщаме внимание, те нямат капацитет да са прогресивни - изобщо имат някакви печалби - това е тавана им.

    Дори и Донлад Тръмп не е свързан с мафията - а виж как стана Президент даже.

    Нали - това са примери за подражание, а не - болният от сифилис Ал Капоне - и като говорим за сифилис - защо не свържем моралното разложение - с други прояви на индивида - как едни Премиер - лежи в най-висшата резиденция на България - в разгул и оргийна обстановка (освен ако не е бил на гости кметът на Симитли), това означава - че някой просто е с навици на хулиган - най-малкото.

    Непонятна тема - мафията - мафията - си прави някакви си там далавери - въпросът е - че всеки се оплаква от една невидима стена - ама и това е море - до колене.

    Аз виждам светлина в тунела - като се правят непрекъснато избори - явно бог пак ни е забелязал и по този начин отстранихме доста недоразумения в общественият организъм на Републиката, иначе - ГЕРБ щеше да се курдисва доживот.

    Както казваше радой Ралин - искаха да ни управляват доживотно (първите митинги на СДС) - а ни управляваха - до - животно.

    ГЕРБ се изтъкваха като бивши спортисти и - в противовес на Станишев, който не е изобщо мухльо - защото е точен и си има и съпруга, та именно ГЕРБ наложиха стил - тип - моз
  • 56 Търновец

    6 0 Отговор
    Искам да дам два примера - преди години китайци със скрита видеокамера заснеха как Иван Славков получава пари - тогава шеф на БОК и член на МОК при гласуване в МОК - за такова нещо в САЩ Славков щеше да получи поне 10 години но у нас прокуратурата даже не го арестува. Другият пример е свързан със застреляния Петър Христов - преселник в Търново от Силистренско - фермер от Еленския край завежда съдебно дело срещу Христов за неплатено мляко и скоропостижно "починал, а цяло едно павликенско село се оплака на охранителна фирма заради неплатени мляко но резултат никакъв. След това по заповед на прокурор от Ловеч шефа на отдела БОБ в областната полиция беше арестуван и съден за това че е предавал класифицирана информация на Петър Христов. Гражданин Цветан Цветанов беше подсъдим и на две съдебни инстанции осъден на затвор за това че като министър е отказал да се подчини на съдебни заповеди за използуване на специални средства срещу родения в Горна Оряховица шеф на БОБ. Във ВАС обаче Цветанов беше оправдан и впоследствие се превърна в евроатлантици. В САЩ за такава дейност - поне 20 години. Сега ясно ли е защо производството на мляко силно намалява. Аз също съм разговарял с фермерка от Дряново село - давали мляко на Христов не им е плащано и бяха изправени пред фалит. Жална България
  • 57 Ляв стратег

    4 0 Отговор
    На тоя "либерален стратег и политолог" да припомня:
    1. Говори се конкретно, другото е алабализъм.
    2. Иванчо Гешев викашена тиквата "шефе"
    3. къде се ошумиха видните евроатлантици тиквата и шиши?
  • 58 Като хиени

    2 0 Отговор
    Еее нали от 3 години събудените либерастчета мандръсат системата ? И какво - сглобиха се с ГЕРБ и ДПС и сега се ръфат като хиени за порциите.
  • 59 Бла-бла

    3 0 Отговор
    Много бла- бла ама Шиши и Боку така е периферията, а те са главата на Октопода.
  • 60 бай село

    0 2 Отговор
    Докато има жив комунист ще е така.
  • 61 ганю

    0 0 Отговор
    абе господа добре сте се въоръжили
    ама без откос през муцуните на боклуците
    няма да стане
    one shot one kill
  • 62 ганю

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Киро КокорБойков":

    правилното е
    Президент,
    военен трибунал,
    електрически стол
    краен резултат
  • 63 бай село

    0 0 Отговор
    Всяка крива линия успоредна на Априлската е права.
  • 64 Бау Бау

    1 1 Отговор
    Гешев работеше много добре ,но мафията го победи.Мафиоти осъдени на по две инстанции ,на трета са оправдани.Бошковци Баневи Бобокови Арабажиеви .И един куп бивши комсомолски и партийни секретари пак взеха власта.
  • 65 Към автора

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "сигурно":

    Къде отидаха 10 милиарда към мафията на Русия Прекъснаха газ та и за кмисионни пак Руска газ /Австрия още получава Руска газ/Но без комисионни на политици
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.