Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 19:00 6 231 106

Наглецът вика "Дръжте наглеца": какво се случва в България

  • бойко борисов-
  • герб-
  • дпс-
  • пп-дб-
  • делян пеевски-
  • политика-
  • българия-
  • корупция-
  • наглост-
  • даниел смилов-
  • ротация

Странни неща се случват в България: завладелият държавата се тръшка, че друг щял да му вземе половината "плячка"

Наглецът вика "Дръжте наглеца": какво се случва в България - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Даниел Смилов:

Живеем в странен свят. Един фашизоиден режим, който наскоро уби Навални в затвора, е тръгнал да "денацифицира" съседна свободна Украйна. Фашистът вика "Дръжте нациста!". В България трагедията не е толкова голяма и, слава Богу, не става дума за фашизоидни ексцеси. Но в по-ориенталски ключ в България ситуацията е: наглецът вика "Дръжте наглеца!".

През седмицата разбрахме, че господата Делян Пеевски и Бойко Борисов няма да си "делкат" държавата с ПП-ДБ. Това било нахалство и опит на ПП-ДБ да "овладее" държавните институции - митичните регулатори. Двамата поднесоха тази аргументация по народному, с пиперлии фрази на ръба на попръжнята, пиха "мазни турски кафета" и се тръшкаха като обидени в ефир. За разкош към това театро явно бяха наредили на Мария Габриел да облече иначе семплите им идеи "алафранга". И тя криво-ляво го направи, заявявайки, че ПП-ДБ нарушавали конституцията, европейските ценности и едва ли не нормите на благоприличие на цивилизования свят.

Повод за всичко това беше Меморандумът (кой знае защо наречен така) на ПП-ДБ, чрез който те предложиха на ГЕРБ да подпишат споразумение за управлението след ротацията. "Неприличното предложение" (според Деница Сачева) в него беше по отношение на регулаторите: двата участника в коалицията да имат 50:50 квоти в кандидатите за тези постове. (Разбира се, това важи за общия случай, където тези регулатори се избират с просто мнозинство в парламента. Там, където са нужни две трети, тази формула, естествено, е неприложима.)

Да подредим фактите

За да се прецени кой е наглецът в случая, трябва да се знаят базовите факти. А те са следните:

1. На 6 декември миналата година ГЕРБ заявиха, че искат ДПС да има квота от една трета в регулаторите и управлението. Това стана в телевизионно интервю на Десислава Атанасова - тогава все още политик, а не независим конституционен съдия.

2. Въпреки настояването от страна на ПП-ДБ за изработване на механизъм за избор на регулатори и времева рамка за този избор, ГЕРБ забавяше и отлагаше този въпрос до дни преди насрочената ротация. И досега не е ясно какъв точно механизъм те си представят и как (и защо) квотата от една трета за ДПС ще присъства в него.

3. ПП-ДБ имат съгласие за управление съвместно само с ГЕРБ. По конституционни въпроси и други гласувания, където се изискват две трети мнозинство, разбира се, са необходими отделни договорености с ДПС. Но публично не е известна договореност, според която ДПС трябва да имат една трета квота в регулаторите и да са равнопоставен участник в управлението с другите две формации.

4. Никой не може да забрани на ГЕРБ да действа съвместно с ДПС и да е в политическа симбиоза с него. Но това не означава, че ПП-ДБ трябва да третират ДПС като отделен трети субект в управлението на страната, различен от ГЕРБ. Ако ГЕРБ искат да вкарат ДПС чрез своя управленски дял - никой не може да ги спре. Но да представят тази контрабанда като нещо, на което ПП-ДБ са се съгласили - това не е редно.

5. В момента всички регулатори са под контрола на ГЕРБ-ДПС. Голяма част от тях са с отдавна изтекъл мандат, който се продължава заради политическото удобство на патроните на тези регулатори. Ако няма скорошен избор на нови, статуквото ще се запази.

6. От тази гледна точка ГЕРБ-ДПС са явно притеснени, че някой може да "овладее" "техните регулатори".

7. Завладелият държавата се тръшка, че някой друг щял да му вземе половината плячка.

Разбира се, грозно е да се представят постовете в регулаторите като партийна плячка. Но нали - за да има алтернативна система, е необходимо ПП-ДБ и ГЕРБ да се споразумеят върху прозрачен и чист процес, при който се предлагат не партийци и лоялисти, а независими хора и експерти. Ако такъв механизъм има, ако той е убедителен, никой не би обсъждал квоти от 50:50 или 33:33:33 (ПП-ДБ:ГЕРБ:ДПС), както ГЕРБ предлагат. Но да се твърди, че 50:50 е неприлично, а една трета за ДПС плюс още една трета за ГЕРБ е прилично - това е вече комично.

Какво точно иска ГЕРБ

Истинският въпрос зад случващото се е дали ГЕРБ иска да поеме официална отговорност за управлението или просто иска да продължи да държи регулатори и съдебни управленски органи, а да стоварва върху ПП-ДБ негативите от тежките управленски решения. Изглежда Борисов е решил, че за него е изгодно ПП-ДБ да "управляват" чрез кабинета "Денков", а ГЕРБ да изчака до есента или края на годината с предизвикването на нови избори, когато опонентите му може и да загубят още електорална подкрепа. И след това да се върне на бял кон заедно с ДПС във властта. А пък и ако късметът му проработи и в САЩ изберат "трансакционен" президент като Тръмп, да опита да договори и изваждания от списъка "Магнитски" срещу купуване на оръжие или каквото там се налага.

Мечти, мечти… В крайна сметка всяко човешко същество има право да се стреми и да преследва своето щастие. А иначе големите скандали в прокуратурата продължават и се задълбочават до степен на неотложно замитане. В момента разследването за това дали и защо Сарафов е бил чест гост на "Осемте джуджета" е иззето и се ръководи от… самия Сарафов. Не бива да се забравя, че тази интерпретация на принципа nemo iudex in causa sua дължим на управлението, наложено от тандема ГЕРБ-ДПС. Както и избирането на самия Сарафов на сегашния му пост. След което последваха прекратявания на някои от разследванията по "Барселонагейт", "Божковгейт" и т.н. Но да не се отклоняваме с детайли.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 137 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    98 21 Отговор
    Навални е починал от тромб.

    Коментиран от #83

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сталин

    133 18 Отговор
    Най малката птичка на света -колибри която тежи няколко грама има повече мозък от тези дебили които гласуваха за Тулупа,Киртака и Прасето

    Коментиран от #93

  • 5 Нагломир Путлер

    28 78 Отговор
    Чупи нагломера

    Малък на ръст, но с голяма наглост(животинска)
  • 6 Име

    17 45 Отговор
    Карай да върви, нали помагат на Украйна.
  • 7 Рушия

    15 50 Отговор
    НАТРОШИ Я 🪆💣💥🥳
  • 8 тиквенсониада

    95 8 Отговор
    БОЙКОВЩИНАТА е повсеместна , а когато я смесим и с пълзящата ПЕЕВЩИНА , положението става БРУТАЛНО , ЦИНИЧНО , НАГЛО и ПРОСТАШКО , такива каквито са Тиквата Бою и Шопара Шиши !
  • 9 ГнуZ 200

    17 52 Отговор
    Камиони и вагони 24 7 пълни с блатна ГНУZ 200 🤮🤮
  • 10 Тома

    89 9 Отговор
    Днес си помислих че няма да кажат за навални и ето един соросоид се изказа
  • 11 бобо

    83 13 Отговор
    Прекалява се с "убийството"на Навални, в този материал също. Нима авторът не знае, че самият шеф на украинското разузнаване днес е казал, че смъртта на навални е пирчинена от съсирек?

    Коментиран от #15, #16, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кресна

    63 9 Отговор
    Този измислен герой да прочете какво казва по въпроса със смърта На Навални ,шефа на украинското разузнаване и да не става смешен
  • 15 Име

    40 3 Отговор

    До коментар #11 от "бобо":

    Важното е,че е "направил" анализ! Полит-коректен такъв.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 И що

    29 4 Отговор

    До коментар #16 от "Хуйло":

    За ко му е? труден въпрос за човекм с вакуум на рамемнете! Нали? :))

    Коментиран от #25

  • 18 Победа будет за нами

    49 25 Отговор
    Слава на победоносната червена армия освободителка, която за пореден път се бие срещу фашизма този път маскирал се като евроатлантизъм!
  • 19 абе цоцото

    19 50 Отговор

    До коментар #11 от "бобо":

    А съсирека кой го направил? една инжекция във вената с кислород и честито съсирек.
  • 20 Доктор

    42 11 Отговор
    Соросоидна подлога.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Киркорчо

    22 9 Отговор
    Мамурандум му е Таткото…
  • 23 баба Ванга

    50 10 Отговор
    Украинците казаха, че Навални е умрял от тромб, защото искат да скрият истинския убиец, за когото смъртта на Навални дойде в най-изгодния момент за пропаганда и отклоняване на вниманието от издънките на Байдън и европейските шушумиги.
  • 24 БПФ

    46 11 Отговор
    Стигнах само до началото. По последна информация, лично шефчето на укро-разузнаването - Кирилчо Буданов, признава, че навални е умрял от ЕСТЕСТВЕНА смърт. Да видим сега какво ще мънкат нашите гнъсни, озвeрели русофоби... сигурно ще нарекат украинският Кирчо "путински агент"?
  • 25 Мда

    2 13 Отговор

    До коментар #17 от "И що":

    Явно си такъв с голям вакуум.

    Коментиран от #31

  • 26 Още един Мамурандум

    38 9 Отговор
    Кирчоски оправя Лена, оправя Линда, колко му е да ви оправи и вас?
    Голям оправител е Кирката
  • 27 Господин смилов

    40 8 Отговор
    Щом вие твърдите че на вълни е бил УБИТ в затвора
    ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА

    Моля публикувайте ги иначе сте ЛЪЖЕЦ
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ами да

    42 4 Отговор
    Герб и ДПС не искат промени! А ППДБ изгубиха моралното си предимство и сега не могат да се противопоставят на Борисов и Пеевски! Дори не предизвикаха обществена дискусия за принципите на демокрацията! Явно и на тях не им изнася! При следващи избори ППДБ ще се сринат до 4 - 5 място без да участват в управлението на България! И до там с реформата!
  • 30 Дедо

    38 8 Отговор
    Типичен анализ писан в стил "НПО+Център за изследване на демокрацията".
    Просто си признайте ,че Костов и Прокопиев поискаха официално половината държава,чрез служителите си Кирчо и Ицко.
  • 31 Явно

    27 3 Отговор

    До коментар #25 от "Мда":

    Иначе би потърсила отговора, вместо блеене по лъжите на НПО-тата на онуй зло САЩ!
  • 32 Смилов,смилов,

    38 13 Отговор
    жалко соросоидно из чадие! Всеки обвиняващ Русия във фашизъм,е с болен мозък или политически неграмотен!Само при теб е вградено от сорос русофобство!СССР(Русия)даде 1 500 000 убити през ВСВ в борбата против хитлерофашизма,а сега го прави срещу неофашистите,наследници на бандера,дошли на власт в Украйна чрез преврат подпомогнат от господарите на смилов!
  • 33 По принципа

    25 6 Отговор
    Да изхвърлим бебето заедно с мръсната вода. Договорките са мръсната вода, а бебето тук парадоксално е Путин. Който е като мерудия за всяко сороско гърне с бълвоч.
  • 34 Селянин

    30 5 Отговор
    Евтина пропаганда за заблудени овце, нищо повече.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Наглецо

    32 6 Отговор
    Нахални го уби адвоката му с хапчета от ЦРУ !
  • 37 Иван Иванов

    23 5 Отговор
    Някой кара колело.

    Умните хора избягаха - то при вида на Иван Костови Бойко борисов - просто - си вземаш чуковете и - беж краченца.

    Сега сме на губеща страна - със съмнение за 1-2 години - няма да стане интригата на Запада.
  • 38 123

    27 7 Отговор
    Смилов, ако това е цената която българският народ, трябва да плати за глупостта си, да избере ПП-ДБ и цялата съпъстваща ви пасмина псевдополитолози, грантаджии и национални предатели ... Готови сме да я платим отново и отново, само и само да се махнете от България, и никога повече да не се връщате тук. Z
  • 39 АУДИ

    25 3 Отговор
    Факт е че шефът на украинското разузнаване заяви че Навални е починал от тромб!!!

    Коментиран от #41

  • 40 Ний ша Ва упрайм

    27 3 Отговор
    живеем в държава се едно в началото на 90 те само дето мафията е друга. Един посланник и шепа лакей ни водят към конфликт военен. Демек на тоя посланник му трябва пушечно месо щото едно друго свършва. А и източните територии са богати на ресурси явно и ресурсите на посланника привършват
  • 41 Тромбът

    14 5 Отговор

    До коментар #39 от "АУДИ":

    Знаеш ли какво е тромб и как се получава. Щом не разстрелян значи всичко е наред.

    Коментиран от #44

  • 42 Просто прелестно!

    22 3 Отговор
    Оставка!
    С каква наслада е описана наглостта на мафията, която обяздва народа!
    В зверилника са се събрали хищници, които вече ожесточено се ръфат за плячка.
    Зловонно и зловещо!
  • 43 Перо

    29 4 Отговор
    Статия от долнопробен джендърски унтерменш!

    Коментиран от #46

  • 44 РНК

    21 4 Отговор

    До коментар #41 от "Тромбът":

    ДофХторе, ако си ваксиниран с/у covid, има обосновано предположение да се притесняваш за живота си, че може да ти се случи същото, като на Навални Жив и здрав.
  • 45 Нискокачествена теленовела

    27 7 Отговор
    Навални умря от тромб и няма никакви доказателства Путин да е виновен. Елементарният автор написал статията изглежда не владее елементарна логика. Ако някой има интерес да убие Навални, това са само западните служби, за да си правят характерния си нескопосан пиар, защото Путин ги разби с интервюто на Тъкър Карлсън.

    Коментиран от #47

  • 46 Хайде

    7 21 Отговор

    До коментар #43 от "Перо":

    Копейкинови тролчета пишете нещо по-смислено. Само идиотщини не вървят вече . Рейтингът ви се свива с всеки изминат ден. До никъде няма да го докарате така. Язък, че депутатите ви се поклониха на самодържеца путин.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Четете бре

    35 5 Отговор
    майката на Алексей Навални се обърна към Юлия Навалная:
    "Не сте посещавала сина ми цели 2 години. Имахте възможност да го направите, но не сте го правили от 2022. Появявате се на публични места с чужди мъже. Вие го изманипулирахте да се върне в Русия след като излезе от кома и не беше способен сам да оцени ситуацията. Вие го накарахте да ви припише цялото си имущество и лишихте от наследство собствения си син. Беше ми странно да ви гледам как с усмивка на лице говорихте от негово име на конференцията в Мюнхен, присвоявахте си гласа му. Веднага започнахте ДА ТЪРГУВАТЕ И ПЕЧЕЛИТЕ ОТ СМЪРТТА МУ. Нямахте ЕЛЕМЕНТАРНО БЛАГОПРИЛИЧИЕ ДА ЗАПАЗИТЕ ТРАУР. Вие сте ЗЪЛ И ПОДЪЛ ЧОВЕК, и аз ви презирам."
  • 49 Свинско със зеле

    18 3 Отговор
    Пропагандаторите от DW да се ориентират към корупцията в ЕНП (чиито членове са и ГЕРБ и ДПС), вместо да се занимават с теми, от които нищо не разбират, като геополитика например.
  • 50 Да знайш

    22 4 Отговор
    Този път Русия побеждава англосаксонския неофашизъм!
  • 51 Артилерист

    16 4 Отговор
    Като няма реална опозиция, крадците от шайката ГЕРБ, в ортаклък с ДПС, сега на Пеевски, се надлъгват с измамниците от Подмяната, които пък са в комбина с жалката групичка на столичния жълтопаветен умнокрасивитет. Тъй като България директно се управлява от посолствоТО в интерес на САЩ, разбира се, сглобката са оставени да се пазарят за крадене на останалото, след като се плати данъка към американските господари уж за оръжия за "превъоръжаване по стандартите на НАТО". Прекариатът усилено се будалка с руската заплаха и петата й колона в България, за да продължи да избира сглобки от вида на шайки и подмени...
  • 52 Гал

    12 2 Отговор
    Едни и същи измекяри... Аман. Чак е обидно да ги коментираш.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Марков

    19 4 Отговор
    Защо публикувате тия глупости и откровени неистини, от DW? Хайде, влезте в правилните релси, иначе ще изхвърчите от тях.
  • 55 DW и Наглеца Даниел Смилов!!!

    25 4 Отговор
    Поредната Помия, не се чете!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Даниелчо,

    19 3 Отговор
    Шефът на разузнаването на "свободна украйна" може да ти обясни от какво умря Навални. Ама първо си изсекни кафявото носле, та белким надушиш истината.
  • 58 не може да бъде

    18 3 Отговор
    Имам предложение на пазара да се пусне една дъвка за обща употреба Навални и тогава ще отпадне нуждата да се пишат такива пасквили!?Ще си дъвчем непрекъснато без всякакви усилия и напъни!
  • 59 Ами

    6 16 Отговор
    ПП-ДБ се опитват да отвоюват държавата от мафията, но народът е прост и не им дава нужната подкрепа.

    Коментиран от #61, #70, #106

  • 60 Объркване

    14 2 Отговор
    Драскачът на ДВ за САЩ ли говори? Те убиха Навални (на Путин това му трябва колкото пришка на носа), освобождават Украйна от населението и...
  • 61 Кои речи

    7 2 Отговор

    До коментар #59 от "Ами":

    Ти сега ли идеш от Марс, че не си видял лъжите, схемите им и скутовете дето стоят?
  • 62 Мътнев

    11 3 Отговор
    Ти четеш ли? Ти очи имаш ли? Акъл имаш ли? Очевидното отричаш. Историята далечна и близка
    не познаваш или така ти оттърва. За някой грош повече.За суетата да се гледаш в телевизора.
  • 63 Иван Иванов

    4 2 Отговор
    Убиха Навални, но - как той искаше да властва над Русия и - тръгва - с отвертка - на бой.

    Поне да беше взел и нещо друго - Балъкова долина.
  • 64 Точен

    13 6 Отговор
    Една от причината да гласувам за Възраждане са точно такива "анализи", като на грантаджията Смилов.

    Коментиран от #79

  • 65 ХиХи

    9 2 Отговор
    Па ка да ви вервамена фалшивата пропаганда, след като гледахме как отстъпваха в Авдеевка размахвайки зигита за поздрав?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Да ви го туря аз и на едните и на другит

    7 2 Отговор
    Завладелият държавата се тръшка, че някой друг щял да му вземе половината плячка.
  • 69 Абе чуеш ли за смилоф ... бегай

    14 6 Отговор
    "Политически анализатор"?!
    Обществена тайна е, че у нас няма такова животно...
    „За пореден път включвам телевизора, прочитам името на еди кой си гост и отдолу надпис "политически анализатор", започвам да го слушам и чувам само единствено чиста, едностранчива, неприкрита полит-агитация. Директна, партийна.
    Абе, време е да кажем едно нещо открито - в България няма такова животно "политически анализатор".“
    „...Когато в студиото например седнат Даниел Смилов или Евгений Дайнов всички знаем ,че това не са "обективни преподаватели", от които ще чуем някакъв "неутрален анализ, плод на академичната им мисъл", ами бесни либерални активисти, нерядко преминаващи към партийни комсомолци. Че тяхната задача, аз вярвам самопоставена, не е да използват академичните си познания за изграждане на обективен анализ, ами винаги и всячески да защитават поредния градски партиен проект - в момента ППДБ. Без значение какво "анализът" показва.“...
    Четем във Факти...

    Коментиран от #74

  • 70 мдаааа

    6 3 Отговор

    До коментар #59 от "Ами":

    Абе льо.льо... ти на прегръдката и целувката с мафията борба ли му викаш...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Костъо

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ами да, софийски, само че бандюгите не са ПП, които искат ясни правила, а пра.сето и му.трата, които искат заедно да вземат 66% квота- общо по 1/3, но ДПС официално не са в сглобката, ама нали са сол та.шак на баце.то, затова....
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Стамболов

    16 3 Отговор
    Докато Баце и Шиши са на свобода, демокрацията в България ще е в опасност.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ха-ха

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "Точен":

    Ми за съжаление тъпаците като тебе не свършват...
  • 80 1234

    8 2 Отговор
    зeлeто и даниелчо пак се надскочиха, чуйте какво казва шефа на гру на украйна, никой не е убивал навални.
    не мога да публикувам линка, защото ще ме изтрият.
  • 81 Демократ

    9 8 Отговор
    А истината я виждаме, поредният сценарий за запазване на статуквото, който се играе 34 години. ДС-КГБ ченгеджийницата изпълнява схемите, начертани още много преди 1989 г. как да не бъдат наказани никога виновниците от БКП за извършените спрямо България и народа престъпления през 45 г.диктатура, как уж демокрацията ,наречена псевдодемокрация, на която те дърпат конците ,да отврати незнаещите , нечетящите, промитите от комунизма мозъци така,че да мечтаят за диктатурата. Очалгариха същата тази част от народа, вкараха в политиката предварително определените субекти и така настъпи политическия хаос. Няма партии, няма лидери, всички работят по поръчки от Кремъл. България затъна под дъното, докарана до безизходица от несменяемите цървули послушници бандити Борисов и Доган, Пеевски . Мафията си има държава и 34 г. народът се бори безуспешно с нея, защото владее всичко- пари,власт и контрол. Иначе приказки много. Без правосъдие няма държава. Демокрация значи върховенство на закона за всички, разделение на властите- законодателна,изпълнителна и съдебна и свободен пазар и конкуренция и свобода на словото и печата. Кое е налице в България, за да се говори за демокрация? Това трябва да казват анализаторите на хората, за да им е ясно какво става.
  • 82 Фен

    12 3 Отговор
    За Навални, се разберете с Буданов. Той е сигурен, че е естествена смърт. Лично аз, подозирам англичаните. Ама се размириса, и естествената смърт им е по-приемлива вече.
  • 83 Заключение

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Дойчетата изглеждат разтревожени за своите марионетки ПП-ДБ и това може да е само за добро

    Коментиран от #94

  • 84 Никой

    3 1 Отговор
    Борисов и кохортата са проказата на България и българския народ. Шепа бандити облечени в политическа власт от също такива избиратели прилепили,облажили,страхуваще се за топлите си работни места и откровенни глупаци харесващи силната селска десница и азиатски номера.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Вероятно

    4 0 Отговор
    този безродник е описал себе си, имайки предвид заглавието! По натам, не бих си губил времето да му чета бозътъ за някой грант, на този майкопродавец!

    Цензурата е признак на нисък интелект и голяма зависимост!
  • 90 ЩО БЕ СМИСЛОВ

    5 1 Отговор
    ЩО РУСИЯ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ИЗМИСЛЕНАТА ДЪРЖАВА 404
    ЩО БОРИСОВ И ПЕВСКИ ДА ДЕЛЯТ НЕЩО С МОШЕНИЦИ И НЕМОЖАЧИ
    И В ДВАТА СЛУЧАЯ
    ЩОТО СА ЛЪЖЛИВИ НАГЛИ И КРЕСЛИВИ ЛИ
    АМИ НЕ СТИГА
    АИДЕ СМИЛОВ ХВАЩАИ ТЕ СЕ ПОД РЪЧИЧКА ВСИЧКИТЕ ТАРИКАТЧЕТА И КЪМ КАНАЛА
  • 91 Смрад-лика

    4 0 Отговор
    Посолството заповяда да си натискат парцалите и раите си обърсаха сополите.
  • 92 АЛФ

    0 0 Отговор
    Най добрите и честни българи ,като Ал.Томов Р.Овч ,Бошков Банев,Бобоков,Очите,Стайков. Нинова,Костов.такива хора трябва да изберат гл.прокорор.
  • 93 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    домуза
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 фАНТОМасс

    1 0 Отговор
    За Борисов важи една стара народна приказка - ПРОСТ , АМА ХИТЪР !
  • 102 воденМАДАГАВУР

    0 0 Отговор
    Бойко Борисов доказва , че не Хърбърт Уелс , а Алеко Константинов е намерил първи Машината на Времето. С нея той е отишъл в бъдещето , там е видял индивида Борисов и после го е описал във великата си творба "Бай Ганьо". Обаче е омекотил образа му , направил е Ганьо Балкански простоват , първичен и дори симпатичен в недодялаността си , докато ПЪРВОобраза Бойко Банкянски е ПРОСТАК , отвратителен , НАГЪЛ , лицемерен , БРУТАЛЕН !
  • 103 Гост

    0 0 Отговор
    А как да наречем режима който, държи затворен Джулиан Асанж ? Демократичен ???
  • 104 555

    0 0 Отговор
    Факти , много изтрито тука , нали се сещате че повечето ни интересуват коментарите , статията не .

    Коментиран от #105

  • 105 И аз не четох статията

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "555":

    Гледам какво прави медията.
  • 106 Бати дългата статия

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ами":

    Забравих заглавието даже.
    За ква мафия става на въпрос ?
    Пенсийте са двойни.
    Заплатите също.
    Синдикатите управляват държавата.
    Народа го мързи да работи.
    Старовремското образование не върши работа на чуждите инвеститори и те правят завои я към Румъния , я към Македония , я към Сърбия.
    Ква мафия бре чиляци.
    Не разбрахте ли че пропадате.