Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 16:00 1 504 19

Зависимостите не са само в съдебната система, има ги и в медиите

  • нотариуса-
  • медии

Как и защо стана така, че станали и разказани преди години от жертвите престъпления изведнъж се появиха в емисиите на телевизиите и на първите страници на големите медии

Зависимостите не са само в съдебната система, има ги и в медиите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Смъртта на Мартин Божанов – Нотариуса разбуни духовете. И малко неочаквано започнаха да се появяват факти, които допреди месец би било немислимо да очакваме. Медиите се развихриха – то не са остри въпроси, то не са покани към доскоро неприемливи за тях събеседници, то не са спомени за гръмки разследвания.

Обаче в бързината да се покажат „по-по-най“ някои журналисти и водещи извадиха на бял свят факти, които досега не бяха представени на общественото внимание. Същото направиха и някои от участниците в разиграващата се пред очите ни съдебно-политическа драма. И които нагледно доказаха, че зависимостите не са само в съдебната система, а и в медиите, особено в така наречените мейнстрийм медии.

Фактите са красноречиви.

Например „24 часа“ е имал информация за рекета, на който са били подложени гръцки инвеститори от схемата на Нотариуса от лятото на 2023 година. Обаче не са разследвали това, да не говорим за публикуване. Това призна водещият разследващ журналист на вестника пред национална телевизия. Да, вярно, че те първи публикуваха интервю с потърпевшите инвеститори, но когато скандалът се разгоря и беше въпрос на време друга медия да разкаже за случая. Водещата на тази телевизия не посмя или не искаше да пита журналиста – защо мълчахте тогава, а сега правите бомбастични разследвания по случая.

Съдия Цариградска днес съобщи, че през 2020 година е съобщила за рекета срещу нея пак от страна на вездесъщия в съдебните дела Нотариус. Казала е това, което се е случило както на Висшия съдебен съвет така и на колеги. Информацията за това немислимо в нормална европейска държава изнудване на съдия, за да реши дело по усмотрение на някой от схемата е била публична. Но никоя телевизия или друга медия не се е поинтересувала от този скандал и съответно – последствия за организаторите на заплахите няма. Четири години по-късно темата се връща, след като нотариуса е мъртъв.

Редно е да се запитаме – колко ли сигнали за неправомерни действия и на кръга около Пепи Еврото и на кръга около Мартин Божанов са били отминавани с мълчание от големите медии през годините. А щом те мълчат, никой друг не знае или не смее да издигне глас и да разкаже за проблемите. С малки изключение.

Нека си припомним само случаят, така подробно описан и разгледан от Антикорупционния фонд, при който група магистрати и Пепи Еврото слагат ръка на голям завод за асансьори с комбинация от заплахи и рекет, включително и застрашаващ живота на един от участниците в драмата. Но всичко приключи до това разследване. Докато някой не каза – удряйте Еврото и всички си спомниха за неговите действия, за „Осемте джуджета“ и действията на прокурорите, свързани с него.

Сега наблюдаваме същото – някой вдигна забраната след смъртта на Нотариуса и разбрахме колко лош и престъпен е бил той. Стана известно ,че е имал и частен клуб, като че ли този клуб е отворен вчера, а не преди години. Че е ходил в Спецсъда и спецпрокуратурата като виден гост или дори началник. И започна едно отразяване. Но както казва народа – след дъжд качулка.

Което поражда съмнения за зависимости не само в съдебната власт, МВР, ДАНС, но и в медиите.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    22 0 Отговор
    Народ, който избира Крадливи и Подкупни политици, не е Жертва а Съучастник. Марк Твен.

    Коментиран от #2

  • 2 жжжжжж

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    и това важи за всички държави.
  • 3 Еее как???

    10 0 Отговор
    Кошлуков да не би случайно да е в БНТ???

    Слупайности няма...
  • 4 ИНЖ1

    11 0 Отговор
    Уволнение за тунеядците от МВР, ДАНС, Прокуратури и т.н. Бадева харчат парата на Данъкоплатците!!! "Преходът" на ДС/КГБ е провален!!!
  • 5 профайлър

    10 0 Отговор
    Ама то и за Прокопиев спря да се говори по медиите. Защо ли?

    Коментиран от #8

  • 6 Айии,добрутро

    2 2 Отговор
    Всяко чудо за три дни на тая територия.То па като почти ежедневно последните 20 години по големите медии се казва на пенсионерите да не хвърлят пачки от терасите,сякаш са спрели?
  • 7 Сатана Z

    8 0 Отговор
    Целият модел на управление в колонията е сбъркан поначало,защото държавата е мафия по дефиниция..
  • 8 Амчи щото

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "профайлър":

    основния говорител(а не медиите) беше един Дебелак,къдя ся е на къса каишка у посолството
  • 9 Трифон зарезан

    4 0 Отговор
    Хвърляне на прах в очите. За да може някой да отърве кожата.КОЙ
  • 10 ХАХАХА

    3 0 Отговор
    Много се извинявам, ама това ,което го разпространяват на снимка по всички сайтове ли е "страшния " Мартин Божинов? Това някаква клоунада ли е?
  • 11 Даниел

    5 0 Отговор
    От доста години основната роля на българските медии е да ДЕЗИНФОРМИРАТ,така най-лесно се манипулира общественото мнение!
  • 12 истина е

    4 0 Отговор
    Няма институция в територията която да не е разяждана от корупция. Та тя е начин на живот на много народ !!
  • 13 дедо

    4 0 Отговор
    Красимире, като подхващаш темата за медиите и Нотариуса и Еврото, редно беше да акцентираш на тези, които пускат поръчковите статии - Пик, Блиц, Уикенд. Да те е страх и да премълчаваш и да взимаш хонорари за поръчки не е едно и също.
  • 14 Демократ

    2 0 Отговор
    Няма съмнения, има доказателства, че ченгеджийската задкулисна мафия командва всичко в държавата. 20 години всички знаели за този, но мълчали и изпълнявали, а сега след куршум в главата му почнаха да приказват и то не по съществените въпроси. Това значи само едно- поредния прах в очите на хората за замърсяване на съзнанието, че нещо ще се промени, а всъщност целта е нищо да не се промени от работещите схеми, само имената ще се сменят и ще се разбере за тях,когато ги гръмнат. Имитиране на съдебна дейност без съдебно преследване и без важните имена на създателите на целия този хаос в държавата от 34 години досега.
  • 15 Ужас

    1 0 Отговор
    Защо непрекъснато се показва страшната физиономия и ужасен поглед на този по всички тв и социални мрежи, децата плашат с Торбалан, а нас с този. Тия сценаристи надхвърлиха всички норми на търпимост. В нормалните държави такъв държавен бандит, гръмнат от службите,както и другите около 250 за 34 години, обявяват чак когато разкрият убиеца и схемата. В България точно това се скрива и времето минава и се забравя от хората като поредното неразкрито убийство, каквато е целта. Добре работеща схема на ДС-КГБ. Путин що руснаци изби за 25 години , но не му стигнаха, няма напиване с кръв.
  • 16 Красимир Петров

    4 0 Отговор
    В България 99% от медийте са зависими от мафията
  • 17 @@@

    3 0 Отговор
    Първата задача на Борисов беше да купи и опростачи медиите, след което с помощта на продажните Мисирки-журналисти и СОЦИОЛОЗИ започна да манипулира и опростачва Системата.
    Това да купи социолозите беше за него лесно, като да каже някоя простотия в ЕС.
    И последваха вече големите неща : Обезличаване на Образованието, Съдебната система, Полицията, Прокуратурата, далавери в митниците, кражба от парите на Здравната каса, Колосални кражби от Еврофондовете, от Бюджета, от Псевдо-Саниране, от Спортни залички и Некачествени Магистралки, Велоалейки и Постоянни имитации на ремонти във всички общини с ГЕРБЕРСКИ кметове.
  • 18 Не в медиите са послушковци и слугинаж

    1 0 Отговор
    И се радват и на трохи
    Докато ония гушкат и по некоя кинта
  • 19 безпартиен

    0 0 Отговор
    Решение има за прочистване на МВР,следствие,прокуратура и съд.Нарича се полиграф и за да е ефективен у нас,трябва да не се прави от българи.Но няма кой да го предложи нито кои да го приемат,защото поне 90 процента ще останат вън от системите.Колкото за това какво се знае,то в МВР,ДАНС,ГДБОП има информация за всеки,за всичко,кога,как,колко и на кого,информация за имоти,сметки в банки,престъпления от лица във всички нива на управление.От ръководствата на тези служби зависи дали ще се работи по една или друга информация или ще си траят докато изтече давностен срок.Естествено срещу определено заплащане и не само в пари.