Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Май, 2024 17:35 3 550 106

Лондон не трябва да изключва изпращането на войски в Украйна - въпреки ядрените заплахи на Путин

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • ядрени оръжия-
  • великобритания-
  • владимир путин

Когато обмисляме колко далеч трябва да стигне Западът в работата си с Киев, основният въпрос остава същият: дали Европа иска да спре Русия в Украйна или да позволи експанзивната война на Москва да вземе повече жертви по-на запад

Лондон не трябва да изключва изпращането на войски в Украйна - въпреки ядрените заплахи на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кремъл отговори с предвидим театър на коментарите на външния министър Дейвид Камерън, след като той каза, че Украйна може свободно да използва оръжия, доставени от Великобритания, за да нанася удари в Русия, пишат "Чатъм хаус" и "Индипендънт".

Този театър беше както дипломатически, като британският посланик беше извикан във външното министерство в Русия в понеделник, за да предупреди за отмъщение, така и ядрен: Москва обяви, че ще проведе учения с тактически ядрени оръжия в близко бъдеще, за да напомни на света още веднъж, че ги има.

Още новини от Украйна

Позицията на Обединеното кралство е рязък контраст с тази на САЩ, които последователно забраняват на Украйна да използва оръжията, които доставя, за да поразява цели в Русия. САЩ дори разубедиха Киев да направи това, използвайки собствените си способности.

Разполагане в Украйна

Великобритания многократно е поемала водеща роля в доставката на оръжейни системи като ракети с голям обсег или основни бойни танкове на Украйна. В процеса се оказа, че страховете от "ескалация" във Вашингтон и Берлин произтичат от изключително успешен руски трик.

Но моралният авторитет на Обединеното кралство беше разклатен през последните месеци от нежеланието да превъоръжи собствените си въоръжени сили по начина, по който призовава другите европейски държави да го направят: грандиозните съобщения за инвестиции в отбраната се оказаха неадекватни при по-внимателно разглеждане.

Камерън също така предположи, че дългосрочният ангажимент на Великобритания за подкрепа на Украйна сега ще бъде до голяма степен финансов, тъй като "ние просто наистина изпразнихме всичко, което можем по отношение на предоставянето на оборудване".

И за съжаление, той веднага подкопа ефекта дори от този ангажимент, като отново изключи присъствието на западни войски в Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон многократно предупреди, че европейските войски могат да бъдат принудени да се намесят, ако Украйна не успее да спре агресията на Русия. Жизненоважно е Русия да разбере това, тъй като последното нещо, което Москва иска, е пряк военен сблъсък със страните от НАТО.

И въпреки това други европейски лидери реагираха с ужас на предложението. "Не мисля, че е правилно войници на НАТО да убиват руски войници", каза Камерън в края на визитата си в Украйна. Това може да е вярно днес, но тъй като амбициите на Русия стават все по-очевидни, това служи като напомняне, че целта на НАТО трябва да бъде да спре руските войници да бъдат там, където нямат право да бъдат.

Във всеки случай публичното отхвърляне на присъствието на западни войски в Украйна няма смисъл, независимо дали това е реалистично предложение за някои страни от НАТО. Само тази възможност е един от най-големите страхове на Кремъл.

Когато Камерън и други публично забраняват тази опция, всичко, което прави, е да успокои Путин, че може да продължи войната с много по-малко загриженост за възможните последствия.

Вместо това повече европейски лидери - и Обединеното кралство - трябва да последват примера на Макрон и да запазят "стратегическа неяснота" (тоест да не казвате на противника си какво няма да правите).

Русия засилва агресията

През последните две седмици Европа като цяло се събуди за кампанията на саботаж и смущения, които Русия води из целия континент. Няма съмнение, че Русия може да засили това още повече. Войната на Москва срещу Запада вече е едва скрита и докато Западът не реагира, няма много пречки за Русия при воденето ѝ.

Използването на разширена мрежа от проксита означава, че шефовете на разузнаването на Кремъл няма да се притесняват твърде много, ако бъдат хванати на местопрестъплението. Мошениците и измамниците, които наемат в чужбина, ще се считат дори за по-използваеми от собствения им персонал. И тъй като Русия вече открито действа като държава-измамник, няма причина за безпокойство за увреждане на репутацията или отношенията ѝ.

Западът трябва да очаква прокси атаките срещу Обединеното кралство и цяла Европа да продължат. Освен че възпрепятстват подкрепата за Украйна, те имат и друга полезна цел за Москва. Независимо дали успеят или не, те са полезни за събиране на информация за волята и капацитета на дадена страна да предотвратява и реагира на саботаж.

Има един традиционен начин за нараняване на Запада, който Русия може би все още не е използвала. По време на Студената война и дори в царските времена Москва влага усилия и ресурси в спонсорирането на терористични групи за извършване на атаки срещу европейски градове. Това би било по-произволна кампания на насилие от насочването към европейската логистика и поддръжниците на Украйна, което виждаме сега. Освен това би имало много по-голямо въздействие.

Европа не трябва да бъде само пасивна жертва. В началото на тази година писахме за недостатъчно използваната способност на Запада да влияе върху избора на Русия.

Обединеното кралство направи своите доставки на Storm Shadow явна последица от конкретни руски действия. Сега, изглежда, САЩ са направили същото с дългоочакваната си доставка на ракети ATACM с по-голям обсег.

За никой не е изненада, освен може би в Белия дом, че небето не е паднало.

Изричното одобрение на Великобритания за удари срещу Русия също може да бъде представено като следствие от атаките на Русия срещу Европа и с обещание, че ще последват още. Нещо повече, изричното разрешаване на Украйна да удари Русия с британски оръжия, както и със свои собствени, отваря други възможности за насочване към способността на Русия да води война.

Украйна вече нанесе удари по руски места, където се съхраняват дронове и ракети, използвани за убиване на нейни невинни цивилни. Тя също така започна удари по руската енергийна инфраструктура. Тези ограничени точкови удари са в ярък контраст с продължителната кампания на Русия за безразборно бомбардиране на украински градове.

Но при по-нататъшни атаки Украйна може да помогне на Европа, вместо обратното. Европейските страни могат да направят малко за руските системи за електронна война, които сеят хаос в европейския въздушен и морски трафик. Но за Украйна не трябва да се забраняват никакви задържания и е в интерес на всички заглушаването да бъде възпряно или прекъснато.

Когато обмисляме колко далеч трябва да стигне Западът в работата си с Киев, основният въпрос остава същият: дали Европа иска да спре Русия в Украйна или да позволи експанзивната война на Москва да вземе повече жертви по-на запад.

Простият морал и практичният здрав разум винаги са били аргументи за максимална възможна подкрепа за Киев. Одобрението на Великобритания за правото на Украйна да се защитава е отдавна закъсняла стъпка в правилната посока.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех в блатото

    9 40 Отговор
    Не "въпреки", а "заради" :)))
  • 2 ТаУмВзе

    123 17 Отговор
    Британското пуделче на краварите се старае да Гризне Посейдон! Аре Пращай бре. Хитлер и Наполеон я гризнаха таа врътка. Z

    Коментиран от #13, #14, #29

  • 3 Абе олигофрени са

    115 13 Отговор
    Си тия Англичани и това си е
  • 4 Жоро

    114 7 Отговор
    Интересно тези наши абсолютно неадекватни и алчни политики какво си мислят че войната е компютьрна игра?
  • 5 Поправка

    123 13 Отговор
    Лондон не трябва да изключва удари с ядрени ракети от Русия - въпреки собствената си самонадеяност

    Коментиран от #23, #60

  • 6 без коментар

    106 12 Отговор
    лондон е на два посейдона от потопа.... един от изток и един от запад....

    Коментиран от #9

  • 7 да де

    96 10 Отговор
    Атлантида ги чака.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Като Картаген

    91 10 Отговор
    Могливият остров требе да стане на стъкло, камик върху камик да нема...като Картаген.
  • 11 Веселият Роджър 🏴‍☠

    79 5 Отговор
    Остров Тортуга със столица Лондон ще е новата Атлантида .
  • 12 констатация

    84 6 Отговор
    Англетата са прости и винаги са си били такива .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Исторически факт !

    8 86 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Хитлер и особено пък Наполеон са сразени от украинците. Факт!
    Четете я малко тази история от различни източници, а не само от съветската лъжлива история.

    Коментиран от #41

  • 15 Име

    28 2 Отговор
    Много странно подхожда Западът - взаимно се стигна до тази ситуация.
  • 16 Жалки полезни иgиoти 🤪🤡

    10 62 Отговор

    До коментар #13 от "Варненец":

    Армата съм го признал за най интелигентния танк на света, много по интелигентен от 90% от ватите и 100% от копейките. Нищо не може да го накара да запали за да отиде на фронта, за да се превърне в скрап.

    Коментиран от #21, #75, #79

  • 17 ти да видиш

    60 6 Отговор
    Аве я по-добре го изключете, че после съвсем няма да има мераклии да идват да ви берат ядрените ягоди и ще трябва двойномутиралите от роднински cех и радиация наглоcaкcи да бачкат сами!
  • 18 Ролан

    51 5 Отговор
    Тия,на острова са се надишали с лепило)))
  • 19 бг.Сталин

    51 6 Отговор
    Аиде Путин,пращаи им две,три сърми "САРМАТ" на тия ингелизи скапани,аман от тях.Слава Росси.
  • 20 Валя

    59 4 Отговор
    Пореден анонимен коментар за насъскване на западноевропейците срещу Русия, а това не е добре за прекратяването на.тази братоубийствена война между славяни!

    Коментиран от #26

  • 21 Г200

    3 13 Отговор

    До коментар #16 от "Жалки полезни иgиoти 🤪🤡":

    Това е много удачно и смешно сравнение 🤩🫡🔨
  • 22 И Преди и сега

    4 39 Отговор
    Преди блатните територии ги владееше златната орда сега ги владее Zлата орда 💤

    Коментиран от #40

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 факуса

    27 4 Отговор
    айде пращайте най после,че да видим колко сте велики
  • 25 Анкета

    6 36 Отговор
    Мацква на стъкло?
  • 26 Ваня

    3 23 Отговор

    До коментар #20 от "Валя":

    да не беха влиZали с танковете нямаше да се стига до тук! Като ще казваш А ще казвашш иБ

    Коментиран от #35

  • 27 Реалност

    13 5 Отговор
    Да разгледаме теорията че намеренията на запада са да нападне рф.

    не е ли по-добре да не влиза в ролята на агресор А да чака да я нападнат лошите и тогава в дипломацията ще им е много по-лесно сравнение с сегашното състояние което доведе и до изключване от олимпиадата след като скоро им беше представена да са домакини. Можеха сега демонстрациите да са против нато агресорите срещу рф !

    А има ли вариант истината просто да е че западния свят не иска да ги напада защото бизнеса си вървеше добре и обществените нагласи там са насочени към други цели различни от войната. Лесно може да видите че годините преди 22та въпреки провокацията с Крим разходите за отбрана там вървят година след година надолу защото са смятали че голяма война в Европа НИКОГА повече няма да има след ужаса на ВСВ

    Коментиран от #57

  • 28 нннн

    42 3 Отговор
    Предполагам, Лондон смята да изпрати полски, румънски... български войски. Прадядо ми е участвал в ПСВ и е разказвал, че повечето английски войници са били мургави, от колониите...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Даунтаун

    31 4 Отговор
    И тия ,като евреите.Само 100 килотона им трябват.

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Предложение

    41 3 Отговор
    Този храбрец да отиде в Очаков, Одеска област, при английските войници от SAS, и да провери от там дали руснаците блъфират.
  • 33 Брей

    9 14 Отговор
    Ингизлиите могли да бъдат и мъже!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ха ха

    2 11 Отговор

    До коментар #26 от "Ваня":

    Ваня не е мъж! Затова е нормално тъй да се изказва.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Последния софиянец

    36 2 Отговор
    Ами пращайте ,че бройката на англетата намаля.Вчера в района на Одеса при удар с Искандер по хотел са били телепортирани около 50 английски "инструктора " директно при Сти Пешко.
  • 38 РУСКИ САЛДАТ

    28 3 Отговор
    А НИЕ ЧАКАМЕ ЗАПАДНИТЕ ДЕБИЛИ ДА СЕ ПОЯВЯТ НА ЗАПАДНАТА ГРАНИЦА НА УКРАИНА И СВЕТЪТ ЗА ЗАПАДА ЩЕ ИМ СЕ ВИДИ ТЕСЕН
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Зеленски

    20 2 Отговор

    До коментар #22 от "И Преди и сега":

    Британците са добре дошли в Украйна, на фронтовата линия. Те охотно ни съветваха да не преговаряма за мир с Русия, а да воюваме с англосаксонска помощ
  • 41 Истинската история

    27 2 Отговор

    До коментар #14 от "Исторически факт !":

    Не е вярно, и срещу Наполеон , и срещу Хитлер, решаващо значение за руските успехи е използването на македонски специални части, водолази и най-вече македонска стратегия, завещана лично от Александър Македонски

    Коментиран от #43

  • 42 Пояснение

    18 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бийк":

    Ти ако видиш Посейдон, това ще е последното нещо което си видял

    Коментиран от #65

  • 43 Люпче

    9 1 Отговор

    До коментар #41 от "Истинската история":

    Па истина кажуваш.Шо е маке,се е юнак.
  • 44 Ддд

    4 29 Отговор
    Много рублофили в тази малка България .
    Като не и харесва Европа, бийте си камшика към Рашистан, те с удоволствие ще ви пратят за пушено месо на украинския фронт. Крепостници!

    Коментиран от #58

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 катран

    21 0 Отговор

    До коментар #13 от "Варненец":

    само ти знаеш това..кажи го на НАТО...защото досега и те мислеха че сичко е анимация...а днеска чета сащ били притеснени че в космоса руснаци изстреляли оръжие което ще им трепе сателити...сигурно и руската космическа станция където идват на гости американци са анимация...Скоро сичко ще е реалност...но не много за приказване..слагай си памперси..
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Англия

    22 0 Отговор
    Кметът на Лондон е мюсюлманин, на Бирнингам, на Лийдс, на Блекбърн,на Шефилд, на Оксфорд, на Олдам, на Рокдейл също са мюсюлмани.
    Това е постигнато при 4 млн.мюсюлмани срещу 66 млн. англичани
    В момента Англия има над 3000 джамии,132 мюсюлмански шериатски съдилища, над 50 мюсюлмански шериатски съвета.
    78% от мюсюлманите не работят. Получават държавна издръжка и безплатна квартира.
    Всяко училище в Англия трябва да преподава уроци по ислям.

    Коментиран от #49

  • 49 Ддд

    1 17 Отговор

    До коментар #48 от "Англия":

    Доколкото знам, в Москва има най много джамии в Европа. Все пак, половината руска федерация се състои от мюсюлмански републики, или удобно забравяме, а?

    Коментиран от #51, #54, #55, #56

  • 50 хахаха

    19 1 Отговор
    англетата май забравят, че са остров, а островите имат тая неприятна особеност да потъват в дълбините на океана...
  • 51 Влечките на баба ти

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ддд":

    Нещо си у грешка.
  • 52 Да знайш

    19 2 Отговор
    Каква бъркотия е само в главите на англосаксонските колониални хиени! Така или иначе НАТО се разпада след конфликта.
  • 53 Шушоните

    3 1 Отговор
    ще ви скъсаме.

    Дейвид
  • 54 Ъхъ

    8 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ддд":

    има ЕДНА джамия, вярно, най-голямата в европа...
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Мунзафер ага

    10 1 Отговор

    До коментар #49 от "Ддд":

    Кво имаш против мюсулманите бе гьотт веренн?

    Коментиран от #59, #62

  • 57 Черния обелиск

    13 2 Отговор

    До коментар #27 от "Реалност":

    Най-добрата защита е нападението. Украйна, се оказва заложена за $. Това е зора! Зелената пионка, изби толкова хора с подписа си, че буш со, може само да му завиждат небрагородно.
  • 58 Пала Марко

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ддд":

    Предпочитам на теб да ти ударя един камшик на голо.
  • 59 ти кадия ли си

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Мунзафер ага":

    че да държиш сметка кой какво има срещу гаджалите бе пачадан

    Коментиран от #64, #78

  • 60 стига стари дъвки

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Поправка":

    И какво значение има дали изключва ядрени удари или не? И в двата случая нищо не зависи от това кой го е страх и кой не. Някой реши ли да използва ядрено оръжие това, че другия му треперят гащите изобщо няма да го спре, а даже ще го мотивира, че от страх няма да смее да отвърне за да не се разраства конфликта още повече. Ако досега Русия и ли която и друга ядрена сила не е употребила ядрения си арсенал е само от страх от ответен удар, за да не страда като Япония, че и по лошо..
  • 61 Бай той Толстой

    8 2 Отговор
    Линията на Бату хан ще мине през Гринуич! Това ли искате,да ви ....майчето демократично?А?
  • 62 Бай той Толстой

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "Мунзафер ага":

    Едно голодупе,това е.
  • 63 Аква

    21 2 Отговор
    Не само английска армия, че и българската. Вдигайте се всички европейски армии, кой с каквото може, отивайте на украинския фронт. Ще ви изпратя с китка здравец.
    За глупаците винаги има място под тревата.
  • 64 Пала Марко

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "ти кадия ли си":

    Прапра дядо ми е бил кадия на Хаскьой.Що нещо против ли имаш?Бил е строг но справедлив.

    Коментиран от #76

  • 65 Бийк

    4 12 Отговор

    До коментар #42 от "Пояснение":

    Бууу
    Много ме е страх
    Защо руснаците махнаха документа за промяна на границите в Балтийско море
    Нещо уплашиха ли се ,а
    Нали имат армата ,сармата посейдони буревестници
    Ядра итн итн
    Ма дадоха заден нали...
    Господарите на света
    Га-га-га-га

    Коментиран от #67

  • 66 Поредното малоумие

    14 1 Отговор
    На Лондон
  • 67 Сък Майдик

    7 1 Отговор

    До коментар #65 от "Бийк":

    Ами никой не се интересува от личните ти страхове или терзания МоФо.

    Коментиран от #89

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 външното министерство на Русия

    14 1 Отговор
    в понеделник ги предупреди, но явно мозък в Лондон няма
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 РУШИ БУНАК

    11 0 Отговор

    До коментар #68 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ЗА КВО МУ Е НА АНГЛИЙСКИЯ ЛЪВ ЛОПАТА?
    ....
    НАЛИ ЩЕ СЕ ЗАКАЧИ И ЩЕ ПУСНЕ БРИМКИ ПО ЧОРАПОГАЩНИКА МУ ?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Съвсем скоро

    10 0 Отговор
    външния министър Дейвид Камерън няма да е министър. Какво говори въобще не е важно
  • 74 Му ха ха ха

    7 0 Отговор
    Пратете евровизия 🏳️‍🌈🤣
  • 75 Му ха ха ха а

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Жалки полезни иgиoти 🤪🤡":

    Ейбрамс е непобедим превзе Москва без един изстрел
  • 76 Ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Пала Марко":

    Право седи,криво съди
  • 77 Гост

    14 1 Отговор
    Запада иска войната да продължи ,тя не иска мир лично Борис Джонсън отиде при Зеленски да прекрати мирното споруземение .Лецимерието е присъщо на запада. С пари и оръжие Мир не се постига

    Коментиран от #81

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ха ха ха...

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Жалки полезни иgиoти 🤪🤡":

    Абе те могат да го завлекат и с трактор на фронта, както го изкараха от Червения площад, но не е сигурно после накъде ще стреля и затова не смеят да го вкарат в употреба.
  • 80 Му ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #72 от "сесесере":

    И аз искам 🤣
  • 81 Айде бе

    2 10 Отговор

    До коментар #77 от "Гост":

    А Русия защо се опитва "да налага мир" с оръжие? Когато само бабаита ползва юмруци победата му е сигурна, но когато попадне на друг с по големи юмруци бяга с 200.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 джим

    13 1 Отговор
    Циркаджии! То останаха ли англичани?

    Коментиран от #84

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    7 2 Отговор
    Русия ви отпра прашките 🤣
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Само дето не Англия е пуделче

    5 1 Отговор
    На САЩ, а САЩ е ротвайлера на Англия или поне така казват някой акъли, че Лондон е столицата на световния капитал разбирай западния.

    Коментиран от #88

  • 88 Не е случайно, че се махнаха от ЕС

    6 0 Отговор

    До коментар #87 от "Само дето не Англия е пуделче":

    Просто ги ползват, защото изглеждат като безобиден пудел, да не ядосат много руснаците, а всъщност със САЩ са почти едно, не говоря за обикновените хора.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Бамбука

    2 3 Отговор
    Към края на ВСВ, САЩ прогнозират, че за да се справят с Япония, са нужни нетрадиционални средства с цел запазване на бъдещи около 400 000 жертви от американска страна. Тогава решават да спрат войната чрез пускането на две атомни бомби. Веднага след това Япония капитулира.
  • 91 УдоМача

    5 3 Отговор
    Споко! Просто Британия ще стане подводен остров. Ич да не ви пука!!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 В този случай ,Лондон ще бъде

    6 3 Отговор
    Изравнен със земята и никой по света няма да съжалява това
  • 94 Четете

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "Страх тресе кочината":

    "BRICS: America’s 4th Largest Bank Warns of Economic Crash"

    "На фона на продължаващата геополитическа промяна, предизвикана от икономическия съюз BRICS, 4-тата по големина банка в Америка предупреди за предстоящ икономически срив. По-конкретно - главният американски икономист на Citigroup, Андрю Холенхорст, говори пред CNBC относно своите опасения за Съединените щати и тяхната икономическа нестабилност."
  • 95 111

    6 0 Отговор
    Значи в украйна ще мрат британи.
  • 96 1825

    2 0 Отговор
    Тия нямат оправяне
  • 97 АБЕ КРЕ.....ТЕНИ

    4 0 Отговор
    ДЕКА СА ВИ ЧЕЛИНДЖЪРИТЕ БЕ
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Русия не трябва да изключва

    3 0 Отговор
    лондонистан от легитимните си цели.
    Само една мааааалка ат’мна бомбичка ще им стигне…
  • 100 Чета коментарите

    2 1 Отговор
    И се убеждавам за сетен път колко много болни хора има тук! По-точно БОЛНИ МОЗЪЦИ, които мятат атомни бомби на поразия, сриват цели континенти и избиват цели народи заслепени в омразата си! А омразата, както е известно замъглява съзнанието, лишава от трезва преценка и вреди преди всичко на изпитващия омраза! Слава Богу решенията в днешния и утрешния ден не се вземат от домораслия Бай Ганю, много често с основно образование, но иначе “експерт“,нищо не прочел и нищо не научил,запенен от злоба, облъчен от пропаганда и чупещ клавиатуратра в безсилна ярост! И ако тези индивиди не са ПЛАТЕНИ, което е логичното обяснение за цялата изливана от тях тук помия, то те са безнадеждно ОГЛУПЕЛИ!
  • 101 Военното разузнаване на Украйна е

    3 0 Отговор
    замесено в терористичния акт в Crocus City Hall

    Никой от съпричастните към престъплението няма да избегне наказанието !п
  • 102 НАЙ - ИЗВЕСТНИТЕ ЕМИГРАНТИ В БЪЛГАРИЯ

    4 1 Отговор
    СА АНГЛИЧАНИТЕ - НЕЩО ТАМ НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА ГИ ОПРАВЛЯВА ЦИГАНИН ! ТУК ОБАЧЕ Е СЪЩОТО !
  • 103 паси лицемерът

    5 4 Отговор
    Нещата веднага ще се оправят ако наивният глупак Путин заповяда Англия да бъде унищожена ---за броени минути ще отиде на дъното на океана . Какво ще стане ли нищо --- Америка трябва да реши ще се самоунищожим ли ?-- или ще продължаваме Но вече по мирен път да живеем. Лично мисля ,че Англия тая Англосаксонска долна сган която граби планетата от 500 години заслужава и там му е мястото -- дъното на океан. Те са най -алчните, надмените, коварните, лицемерните, хитрите, подлите колонизатори пирати подстрекатели, провокатори и го заслужават отдавна .
  • 104 ПЕНКО

    6 4 Отговор
    ТОЗИ ГНУСЕН ЕВРЕИН -НАПРАВИ ВОЙНАТА В ИРАК / ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ?? / !!!!!!!! ИЗБИВАЙТЕ БРИТАНЦИТЕ И ТЯХНИТЕ АГЕНТИ В ЦЕЛИЯ БЛИЗЪК ИЗТОК ---НИТО ЕДИН ЖИВ !!!!!!!!!!!
  • 105 Пацифист

    6 2 Отговор
    А попитаха ли натовския войник дали ще отиде да му пръснат черепа. Това не е полигон и си нямат работа с някакви алжирци, малко по-разумни и сдържани трябва да са тези гейове от НАТО.
  • 106 Нали

    1 0 Отговор
    Браво на САЩ! Истински приятели на Путин!