Last news in Fakti

10 Юни, 2024 14:49 4 197 64

Защо "Величие" не е никаква изненада

  • герб-
  • величие-
  • итн-
  • възраждане-
  • дпс-
  • избори-
  • николай марков-
  • ивелин михайлов

Успехът на "Величие" не е никаква изненада. Нито пък тази нова проруска националистическа формация е "екзотична".

Защо "Величие" не е никаква изненада - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Мина Киркова:

Всички днес говорят за "изненади" в резултатите от парламентарните избори. А "най-голямата изненада", единодушни са телевизионните коментатори още от изборната нощ, е партия "Величие", която влиза в новото Народно събрание. За тази формация се говори сякаш се е появила вчера. Едва ли не на магия събрала достатъчно гласове, за да бъде парламентарно представена. Но това не е първият ѝ успех: "Величие" се появи официално на политическата сцена на изборите за местна власт през есента на 2023 и успя да спечели близо 41% от гласовете в община Ветрино.

Кои са Ивелин Михайлов и "полковник" Николай Марков

Всеки, който нарича новата проруска националистическа партия "Величие" изненада, или няма интернет, или просто не знае къде да следи развитията през 2024 година. Или пък смята, че хората във възрастовата група между 18 и 34 години не съществуват като гласоподаватели в България.

Нейните лидери Ивелин Михайлов и "полковник" Николай Марков, който всъщност се е уволнил от българските въоръжени сили като подполковник, имат огромно количество последователи онлайн - в YouTube, във Facebook, в редица свои сайтове, но най-вече в TikTok. Стотици хиляди гледания събират видеата в каналите на "Исторически парк", партия "Величие" и още десетки други, свързани с Ивелин Михайлов и впоследствие с партията му. През май 2023 година един от каналите в TikTok, с недвусмисленото име kakdaopravimbulgaria, публикува призив българите да се присъединяват към паравоенната руска групировка "Вагнер", защото "братушките дадоха 200 хиляди жертви за нас, сега е наш ред". Линкът към външен сайт в този канал водеше към сайта на "Исторически парк". Него вече го няма. Марков пък беше сред излъчващите от летище София, когато "идваха самолетите с хиляди бежанци", които България уж трябваше да приеме след като влезе в Шенген по въздух и вода. Това са само два от многото примери за това, че тези хора далеч не са се появили случайно или наскоро.

Това е популизъм по учебник

Имате ли поне един познат, който е бил наскоро в "Исторически парк" и се е върнал впечатлен? Ако имате, значи не бива да сте изненадани от резултатите от изборите. Имате ли поне един познат, който ползва TikTok и гледа там българско съдържание? Ако отговорът е да, значи не бива да сте изненадани от гласовете за "Величие". А имате ли поне един познат, който с гордост твърди, че България е най-великата държава в света, но никой не я цени? Ако имате, сещате се какво не би трябвало да ви изненадва.

Ивелин Михайлов и неговият "Исторически парк" изключително успешно се възползват от националистическите настроения сред българите - и тук става дума не само за тези, които са си татуирали лика на Ботев или Левски, а и за онези, които обичат народните носии и българската история, най-вече средновековната. Които повтарят, че искат България да стане по-добро място. Които искат да отърват България от политическата класа, която само ѝ вреди. Това е популизъм по учебник, от чиято успеваемост никой не би трябвало да бъде изненадан.

Защо "Величие" не е "екзотична" партия

Някои нарекоха "Величие" и "екзотична" партия. Изобщо обаче не са екзотични посланията ѝ за мир и това да не ни "въвличат във война". Чуваме ги от много други партии. Не е екзотична и борбата срещу Зелената сделка. Не е екзотично и инструментализирането на българската история, фолклор и национална гордост. Ивелин Михайлов е част и от обществения съвет на "Свободна и мирна България". Организацията събира подписките за провеждане на референдум за "мир и суверенитет" на България. Стои и зад демонстрациите под надслов "Поход за мир", на които се повтарят много от руските послания за войната, а на някои от събитията се развяваха и руски знамена. Профилът на Михайлов във Фейсбук администрира и групата "Свободна и мирна България", където активно се разпространява дезинформация за зелената енергия и войната в Украйна. Групата има над 30 000 членове.

Само в социалните мрежи?

И въпреки всичко това всички в националите телевизии тази сутрин се събудиха учудени. "Вие не сте популярни за широката публика", обръщат се от телевизионния екран към Михайлов и Марков. "Само в социалните мрежи", продължава изречението. Само че през 2024 година популярността в социалните мрежи не е нещо маргинално.

Днес никой не бива да е шокиран, че хора, популярни в социалните мрежи, събират подкрепа и на избори. Защото в TikTok и сие са онези млади българи, към които политическите партии не отправят никакви послания. На които никой нищо не обещава. Днес това е болезнено ясно.

А арогантността е най-лошият начин да се отнасяме към тези хора. Не са "виновни" гласоподавателите им, а онези, които се правят, че те не съществуват.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    52 65 Отговор
    ТОВА ЛИЦЕ ИМА ВИДИМИ ПСИХИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ, ПОГЛЕДА МУ Е БЕЗУМЕН..... а тия дето са гласували за него..... Немам думи брате, нема толко прост НАРОДЕЦ, нема......!!!!

    Коментиран от #5, #48, #52, #62

  • 2 честен ционист

    35 9 Отговор
    В държавата на ДС и чекистите нищо не е изненада от 79 год.
  • 3 Тото

    61 41 Отговор
    Изненада е и още как!!! Проруска във никакъв случай!!!! Пробългарска със сигурност!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 4 Коиловци брадърс

    53 20 Отговор
    Аааа, дойче вле пикае газззз, по-добра реклама от това няма. Да те обдъждат най-големите мижитурки.
  • 5 Мания за величие

    25 13 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Оня сектантът, фараон с бутафорните замъци е по-страшен.

    Коментиран от #17

  • 6 Абсурдистан

    38 23 Отговор
    Признавам, че за мен бе пълна изненада. Не се интересувах от изборната кампания и за тях чух едва когато взеха да оповестяват резултатите. Скоро ще разберем що за стока са. "Шило в торба не стои"! И копейкин първоначално се самопромотира, като националист, но скоро се разбра, че е кремълски националист.
  • 7 Празен

    37 31 Отговор
    поглед и патладжанено тъмни сенки под очите........ Величие ? Истинско падение !
  • 8 Верно ли

    50 6 Отговор

    До коментар #3 от "Тото":

    Тепърва ще ги видим какви са. Ласкавият край на свободното съчинение на ДВ ме кара да мисля, че те наистина са се появили да вземат гласове от Възраждане, за което и самите те са си виновни с някои свои крайни изказвания. По ме изненадва резултатът на ПеПеДеБилите - дори и загубили 10 пункта, пак резултатът им е крайно висок, което ще рече липса на всякакъв морал в избирателя!

    Коментиран от #12

  • 9 123

    38 11 Отговор
    Зелето що не си гладат Алтернативата за Германия, догодина ще са първа политическа партия в окупираната Германия
  • 10 При положение...

    29 13 Отговор
    ...че Марков заяви, че различията им с Възраждане са относно това, че България трябва да остане член на НАТО и ЕС, да го наричаш проруски направо кърти.
    Друг е въпросът, че е същото краварско прокси като Киро и Кокора , и като удобната на Посолството "опозиция" Костадин Костадинов.
  • 11 8976597598

    42 14 Отговор
    Величие уплаши много хора.......защо ли? Не е проблем , че едно борче на Живков и СИК печели изборите , проблемът е Величие....
  • 12 честен ционист

    19 17 Отговор

    До коментар #8 от "Верно ли":

    Как какви са? Ченгета, атлантически ченгета. Единият вербовчик в НБУ, другият селектиран у САЩ.

    Коментиран от #24

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мара с фара

    35 7 Отговор
    Щом пропаганден машинен е заработила с/у таз малка незначителна партиика виждат нещо, което ги застрашава !?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бай Иван

    17 15 Отговор
    Копейката и Цонка вече има конкуренция, ще има цирк!

    Коментиран от #21

  • 17 Сила

    10 11 Отговор

    До коментар #5 от "Мания за величие":

    Е те са си тандем, действат заедно.... Щом има кой да им се връзва.....! Даже са си с еднакви герданчета...
  • 18 Величие във Ветово

    31 4 Отговор
    Гр. Ветово е с 4555 жители и е столицата на телефонните измамници. Ако в продавалника видете нов неразпечатан Айфон от Ветово да знаете, че е менте. Населението е главно от българи, турци и кримски татари. Има и цигани, изповядващи исляма, и т. нар. „бургуджии“ – цигани, които изповядват християнската религия и основно са железаро-ковачи. Значителна част от тези хора са работили по изграждането и поддръжката на т.нар. Исторически парк в съседното село. Това са онези 1001 избирателя на Ивайло Истината, с които той взе 41% от гласовете за общински съветници. За кмет не можа да се пребори, но се спазари. Кметът е Мехмед Мехмед от ГЕРБ. Това е политическив прощапулник на Величето от Ветово.
  • 19 Мъдрият

    29 16 Отговор
    Относно партия Величие:

    За мен лично не са изненада - аз го пиша от доста време. Дори очаквах още две партии да влязат и въобще да бъде съвсем различна цялостната картина, но за целта трябваше ДА СЕ ГЛАСУВА!

    Важна роля (тия двамата и оня третият както казваше Димитър Пенев) да влязат в парламента изигра и Киро-брейка! Той им направи голяма реклама в няколко видеоклипа.

    Но не може да се отрече, че тоя Исторически парк, който е построил (и продължава да строи) Ивелин Михайлов е голяма работа! Браво на този човек! - показва, че е мъж на място, който не само приказва, но действа! И върши работа!

    Иначе, аз нямам все още мнение за тая партия, трябва първо да ги видим в действие!

    Коментиран от #20, #23

  • 20 честен ционист

    12 13 Отговор

    До коментар #19 от "Мъдрият":

    Зад стените на анклава Исторически парк се отглежда ЧВК
  • 21 Сила

    11 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Иван":

    Хи хи, са ше има " КОЙ Е ПО ПО НАЙ"...ама само до октомври, после ррррррр стадото пак към урните...... И те тека незнайно до кога.....?!?

    Коментиран от #26

  • 22 ЕвроАтлантическа мръсотия

    17 17 Отговор
    Величие се оказаха още един американски проект в контролирана опозиция. ПосолствоТО набута в парламента ново "прокси". Искат да си гарантират територията за войната.
    С Величие посолствоТО отне гласове и второто място на Възраждане.

    Никога преди това (преди да вязат в парламента), тези от Величие не са изказвали мнение за ЕС и НАТО. Едва сега се разбра, че са за ЕС и НАТО, като с това са заблудили много от избрателите си.
  • 23 Не е проява на мъдрост

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "Мъдрият":

    Не е проява на мъдрост да пробваш този и онзи да те управляват.

    Коментиран от #32

  • 24 Верно ли

    19 6 Отговор

    До коментар #12 от "честен ционист":

    И аз имам такива подозрения, за Марков не знам кой уважаващ интелекта си човек е гласувал, при положение, че всичките му приказки са "мижи да те лажем" - за това имаме информация, тук ще направим "каквото трябва", а какво точно трябва не е ясно. Но пка казвам - и Възраждане само си сложиха спирачката с разни техни изказвания - цялата работа беше, за да не станат втори. А колкото до онзи варненския "парк" - ми не го знам чий проект е, но и той не може да се изразява, като Кирчо. Дали Марков и тези, които седят зад него са го употребили, или е наясно къде се е заврял, това е негова работа. Аз лично не бих гласувал за никой по-неграмотен и с по-нисък интелект от моя.

    Коментиран от #40

  • 25 Адрес 4000

    14 15 Отговор
    Само тъпанари
    Много прости и кухи тъпанари
    Са гласували за псевдополковника от НБУ
    И измамника И.М.
    Факти ако искате ме триите
    Този път ми е такъв кеф да коментирам
    Ще му сърбате попарата на Никиту Марков
    Заслужихте си го целият до дъно

    Коментиран от #29

  • 26 честен ционист

    8 9 Отговор

    До коментар #21 от "Сила":

    50тият Парламент е последният. Други избори няма да има повече.

    Коментиран от #33

  • 27 Много

    12 4 Отговор
    обичат циганите да се "величаят" и кръщават децата си на имена на известни личности от политиката , шоу бизнеса , киното или с титли - граф , принцеса , лорд и прочие ! "Величие" !
  • 28 чекисть..

    6 4 Отговор
    Величието преспа бг. социолозите с едни 4-5%,зад границата-бутнаха и боко,сега вече след сащ.русия,турция ,е.с..вече и евреите тук си имат партия..етиен леви 24-мир софия,депутат..партия,която притежава един от най големите исторически паркове в света,изграден със частни средства..
  • 29 УТЕПКА

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Адрес 4000":

    Си ти адрес 4000
  • 30 Лидерската битка в 25 МИР

    7 5 Отговор
    ГЕРБ 25.23%
    ППДБ 20.55%
    Възраждане 16.99%
    ИТН 6.79%
    БСП 6.59%
    Величие 5.32%
    Левици, ние идваме, те солидарно си отиват, мечове и рози - далеч назад.
  • 31 Иван

    28 2 Отговор
    Някои се чудят, че „Величие“ влизат в парламента, без дори да се мернат в телевизиите. Сега там се питат как така.
    А социологическите агенции трябва да си пишат двойка, че въобще не са ги включвали в анкетите си.
    Всъщност, ако някой следи социални мрежи, Марков има 30 хил. последователи във Фейсбук, а всяко негово участие в някакъв подкаст събира повече зрители отколкото предаванията на цветанки и сутрешни блокове на ефирните телевизии. Участието на Марков при Карбовски преди година има близо 900 хил. гледания. Още няколко негови участия при Карбовски имат между 200 хил. и 500 хил. гледания. И т. н. в други подкастове, в директни излъчвания в разни платформи.
    Телевизите работят само за Борисов, като така задълбочават кризата.
    Политическата криза се казва Бойко Борисов и телевизиите са съучастници в създаването на тази криза. Борисов не без тяхна помощ събори правителството и бутна страната към избори шести път за по-малко от три години.
    Досега Борисов пет пъти не успя да състави кабинет, каквито и кандидатури за премиери да пробутваше напред – доктори, габриелки, даниелмитовци. Сега, след като той събори правителството, ни докара отново в същото положение. Сега дори си направи устата пак да става премиер.
  • 32 Мъдрият

    9 11 Отговор

    До коментар #23 от "Не е проява на мъдрост":

    Аз не съм гласувал за тях, защото не са ми ясни!

    А и в момента имам партия, чиито възгледи се препокриват на 80-90% с моите,и гласувах за нея: това е Възраждане!
  • 33 Верно ли

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "честен ционист":

    Дано да не си прав, но това е и мое притеснение. И защо да има избори, като избирателната активност е "nobody cares"! После онези, дето си пекоха з@дниците тази неделя и онези, които "ходиха за гъби" ще искат да могат да гласуват, ама това им ПРАВО вече няма да съществува!
  • 34 Хейт

    20 5 Отговор
    Как разбраха, че е "проруска" партия? Нали уж са соросоиди или хора на американското посолство? Или на мосад? Абе да не се окаже накрая, че са български субект за ужас на всички?

    Коментиран от #51

  • 35 Мустаците

    19 5 Отговор
    Как решихте, че е проруска националистическа. Айде у лево като не ви харесва. Квот не ви кефи е фашист и путинист...ми няма да се разберем така дойчовци. Все едно да кажа всички немци сте хитлеристи. Българите НЯМА да ходим в Украйна и НЯМА са си подарим реакторите и ще си гледаме само нашите задни части. КЪШ.

    Коментиран от #45

  • 36 Ангел от Ветрино

    10 5 Отговор
    Не знам дали знаете , но в Партия "Величие" има ясновидец от Ветрино от световна величина, с международен авторитет. 90% от неговите предсказания се оказват истина. Дали Ясновидеца / не му казвам името по понятни причини/ има пръст във възхода на "Величие" не знам , но не е изключено. Така че ПР -ът им не е случаен човек.
  • 37 Из Бир Ятел

    9 3 Отговор
    Не е изненада.
    Това е аналог на ИТН и Възраждане, и Атака и подобни.

    Коментиран от #50

  • 38 Политкоректен

    10 6 Отговор
    Милото мисирче писало, писало... Барем да си беше направила труда да прочете за какво се борят тези хора? Или да гледа поне една от 50-те срещи с избирателите? Да разбере от какво се вълнуват българите, какво питат, какво искат, защо така гласуват? Представени ли са изобщо от някой политик? В Дойче Веле всичко, дето не им отърва е в графата: "проруска националистическа партия". Гениално обяснение.
  • 39 В национализма

    9 1 Отговор
    Няма нищо срамни или пък обидно. Обратното е, особено днес в Европа , под желязното управление на тоталитарната организация ЕС. Нормално е европейските народи да защитават своята идентичност и да искат да възвърнат своя заграбен от наднационалната шайка суверенитет. Дори е задължително.
  • 40 Къде се сравняваш с Михайлов или Марков

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "Верно ли":

    По спокойно го карай, мястото ти не е при големите играчи. Щом пишеш подобни неща, интелекта ти не е кой знае какъв. По спокойно го карай, и вземи да се приземиш. Не ти го казвам с лоши чувства..
  • 41 Перо

    15 6 Отговор
    Много умен ход на полковника, подобен на подхода на Тръмп! Когато медиите са узурпирани от ционистките неолиберали е безсмислено да се представят и дебатират там. Пример интервютата с представители на Възраждани, при които водещите журналисти от ТВ с национален ефир, провеждаха следствен разпит, дебат и им се караха, вместо да интервюират. Просто липсват професионални журналисти, а е пълно със полуграмотни селски пръчки с промит и соросистки мозък!
  • 42 Както обикновено

    8 8 Отговор
    От DW - само изливат помия
  • 43 Мдаа

    3 1 Отговор
    Без добър политически инженеринг в днешно време трудно се постигат успехи.
  • 44 ооооо

    7 1 Отговор
    С влизането им в парламента получават купища компромати и оплювания по всички медии за добре дошли. Нормално топло посрещане на всяка опозиция, нищо ново под слънцето. Ще видим какво ще стане с НС50
  • 45 Явор

    5 4 Отговор

    До коментар #35 от "Мустаците":

    Я си пусни руската телевизия и не се прави на разбирач.
  • 46 БеГемот

    2 4 Отговор
    Тоз само заради тая снимка бих гласувал за него ...ама го отървах на тия избори ...за другите ще съм подготвен!
  • 47 !!!?

    11 5 Отговор
    От безличие към "величие" - неведоми са пътищата на КГБ !!!?

  • 48 Съвет от приятел

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Ти си гласувай за тулупа и шиши и не се занимавай с нас. Нашмъркай се довечера и върви да спиш.

    Коментиран от #53

  • 49 Грам

    11 3 Отговор
    не ни пука как са влезли едвам в парламента някакви фелдфебели у парламента. Ако Величие е проблем, то е най-малкият.
    Почти половината гласоподаваща популация на резервата ни пусна гласа за същите демони, които вече почти две десетилетия дерибействат, без даже буквичките да си сменят. Закривай!
  • 50 !!!?

    11 3 Отговор

    До коментар #37 от "Из Бир Ятел":

    По-скоро полковникът излиза от същата матрица от която се появи и Радев...!!!?
  • 51 !!!?

    7 5 Отговор

    До коментар #34 от "Хейт":

    Ами същият наратив като при Радев - той също се би в гърдите, при избирането му за президент, че е натовски генерал.
    Сега разликата е, че Марков е полковник - но нямал нищо против НАТО и ЕС, докато за войната в Украйна само заекваше пред Бойко Василев...щял да помага с тоалетна хартия !!!?
  • 52 Неподписан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Да свирят на цигулка ли не могат?
  • 53 Сила

    4 5 Отговор

    До коментар #48 от "Съвет от приятел":

    Ъъъъъъъ, ко той ти каза..... Ъъъъъ подпоручик той таковата, то там величието на хана, там на село, Вазелина и той, то....... Ъъъъъ, как кайш бате...... ТОВА СТЕ ВИЕ, "ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ"......
  • 54 Демократ

    8 6 Отговор
    Поредната ченгесарска партия, която изникна от нищото и от месец май изведнъж скочи в Парламента. Това доказва за пореден път, че никога не е имало честни избори, а определени от ДС-КГБ мафията партии са влизали в Парламента.. Случайно това е клон на кремълската партия на копейкин, който от дълго време използва този Исторически парк за рекет и реклама и случайно Виктория Василева е сивия кардинал зад Марков. Василева обходи всички партии, беше даже зам.председател на Парламента от ИТН през 2021 г., когато Слави Трифонов й беше шеф. Виктория Василева някога бе част от младежкото СДС и лично се е учила на партийно строителство от Христо Бисеров, който по-късно отиде в ДПС заедно с Йордан Цонев. Партията на КГБ начело с вечния агент Сава- Ахмед Доган, сега с определения от него началник на държавата Пеевски, съдружник на Борисов, командва всичко даже и църквата. Докато ги търпим да се гаврят с нас, така ще е.
  • 55 Гост

    3 4 Отговор
    Този е уволнен от НСО не от въоръжените сили както пише . Заради неуважение и не изпълнява е на заповед . А за тази партия разбрах днес . И тези обещават нещо и после ще си гледат тяхната работа . По точно да лапат държавни пари.
  • 56 ВЪН

    5 3 Отговор
    Първо, сложете му актуална снимка! Нямате ли? Второ, че работи в едно от най големеите гнезда на сор0соидните еничари и розови пингвини - НБУ... не биха го оставили току-така при тях, ако го вълнуваха нац. интереси ! 100 процента е и факсиниран за к0ви, но тва е др тема Трето - дисциплинарно уволнено 4ЕНГЕ от службите; Четвърто - всичките му приказки са общи алабализми, без посочване на имена факти и пр...
    Пето - намери си добра реклама покрай разни шоумени и терикати, харесвани в ю-туб... скоро ще се види истинското му лице и начина по който гласува неговата партия... но няма да се учудя ако стане евродепутат в Бгюксел... и здравей нов живот... като Джамбазки.. след няколко години евродепутатин и декларира над един милион евро в сметката си... Седмо - ще следим медиите как се отнасят ако вземат да го хвалят (както вас) , значи не е добре работата, ако го плюят - има надежда.... Осмо: НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО И ПЪЛЕН ПОЛИТ. ОБЩЕСТВЕН И МОРАЛЕН ПОЗОР ПОРЕДНАТА ЛЕГИТИМАЦИЯ НА ТОТАЛНО ДОКАЗАНИТЕ ВРЕДНИ ЗА РОДИНАТА ПАРТИИ - ТЕЗИ КОИТО СТАНАХА НА 1,2, 3 МЯСТО
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Игор

    10 2 Отговор
    НЕ НА ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА! НЕ НА ЕВРОЗОНАТА! НЕ НА ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГФИЯТА! СТИГА ТОЛКОВА КЛЯКАНЕ И ЦЕЛУВАНЕ НА АТЛАНТИЧЕСКИ КРАКА И 3АД.ИЦИ! ВЪН ВСИЧКИ ЧУЖДИ КОРПОРАЦИИ, КОИТО САМО НИ ГРАБЯТ! НИКАВИ ОРЪЖИЯ ЗА ОКРАЙНА! И3РАЕЛ Е АГРЕСОР!!! ДА, ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА СЕ ПОСТРОИ МНОГО, А СЕГА САМО СЕ КРАДЕ И ПЪЛНА ДЕГРАДАЦИЯ - МОРАЛНА И ВСЯКАКВА... ИДЕТЕ В НЯКОЕ ГЕТО ИЛИ НЯКОЯ НАРК.КОМУНА И СИ ВУЖТЕ АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ ... И ПОСЛЕДНО: НЕ ИСКАМ ДА СМЕ СЕВЕРНА , КОРЕЯ, НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В СИБИР И ДА КАРАМ ВОЛГА, НЕ ИСКАМ ДА ХОДЯ И В КУБА.... УНГАРИЯ /НА ОРБАН/ Е ДОБЪР ПРИМЕР, КАКВО ИСАМЕ.. И ТО НЕ ЛИЧНО ЗА СЕБЕ СИ... А ЗА ВСИЧКИ ЖЕРТВИ НА ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПРЕХОД... И НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е... БОРЕТЕ СЕ ЗА РОДИНАТА , ЗА БЪДЕЩЕТО, ЗА ДОБРОТО... А НЕ ДА СЕ НАМЪРДАТЕ В НЕКОЯ ПАРТИЙНА ЛИСТА... ЧЕ ДА ИМА ПОСЛЕ КЕЛЕПИРЕЦ... И ВЪРВИ МИ ОБЯСНЯВАЙ, ЧЕ АЗ СЪМ ГАНЯ
  • 59 граф Монте Кристо

    2 2 Отговор
    А ГЕРБ КАК Спечели първия приз,и те си имат своеобразни методи,нали,всеки със собствен стил.Защо не си направиха пропаганда през интернет,защото всеки що-годе устат ашлак ще ги направи на саздърма и на мат-и-маскарА.
  • 60 Ха ха ха а така

    4 5 Отговор
    Няма изненада , в България всеки смешник може да си направи партийка - за справка питайте Славчо цигуларчето ....
  • 61 Българин

    3 4 Отговор
    Този пореден руски проект се "подготвя" за да влезе в политиката от много време.

    Точно както беше "спящия" проект на Славчу и цялото му шоу, и много други знайни и незнайни спящи проекти на руските служби у нас.
  • 62 12345

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    За всички будни и свободни българи по светът ( Австралия , Нова Зеландия, Сащ , Канада, Англия, Германия Австрия, Сингапур и т. н. Величие е номер едно и водеща пп. Само за заспалите корумпирани " журналисти " е никому не известна. Вадете си изводи.
  • 63 велики комбинатори

    5 2 Отговор
    Бизнес партия готова да усвоява зелените пари на Европа! Поредните двама тарикати!
  • 64 фалшив експерт по нац.сигурност

    1 0 Отговор
    Проф. Николай Радулов: Срам ме е, че гарантирах за Николай Марков, "Величие" е пълна с измамници.
    Сега вече ме е срам, че гарантирах за него и го вкарах в среда, в която може да влияе върху ума на млади хора. Студентите усетиха, че има нещо нездраво в него, оплакваха се, че не идва в часовете".