Last news in Fakti

7 Юни, 2024 16:31 7 888 119

Германски наблюдател: "Има нещо гнило в държавата България"

  • корупция-
  • германия-
  • герб-
  • дпс-
  • българия-
  • евроизбори-
  • ес-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • мартин котее-
  • наблюдател

Според него вече витае призракът на мнозинство, включващо ГЕРБ и ДПС

Германски наблюдател: "Има нещо гнило в държавата България" - 1
Снимка: БГНЕС

Има нещо гнило в държавата България и мнозина смятат, че това се дължи на конституцията: в страната няма възможност за конструктивен вот на недоверие. Който в тази държава иска да свали правителството, се нуждае единствено от мнозинство в парламента, посочва в анализ на предизборната ситуация в България Мартин Котее, ръководител на регионалното бюро за Източна и Югоизточна Европа на германската фондация "Фридрих Науман" със седалище в София.

"Риск от зловреден съюз между олигарси и верни на Москва"

За разлика от Германия, продължава Котее, в България конституцията не задължава партиите и мандатоносителите при свалянето на правителство в парламента да предлагат ново мнозинство, което да управлява страната. Затова се стига дотам, че ако партиите в парламента не могат да се споразумеят за мнозинство, конституцията автоматично повелява нови избори - както стана вече пет пъти през последните три години, като всеки път избирателите гласуваха сходно и така и не се стигна до ясни мнозинства.

На този фон не е никак учудващо, че избирателната активност последователно спада. Избирателите нямат усещането, че от гласа им зависи нещо. С други думи: българската конституция измори демокрацията до краен предел, заключава Мартин Котее.

Тази диагноза определено не е благоприятна в настоящия момент, когато малката балканска държава бива инфилтрирана от Кремъл, коментира по-нататък германският наблюдател и продължава: "В същото време корумпирани олигарси потриват доволно ръце, защото близки до тях партии отново са във възход. На много българи им е дошло до гуша от хаоса в политиката през последните години, а това дава възможност за създаването на зловреден съюз между олигарси и верни на Москва", смята Котее.

"И до днес България е смятана за завладяна държава"

Затова според него вече витае призракът на мнозинство, включващо ГЕРБ и ДПС - партията, смятана в България за епицентър на корумпираните структури, които още от промените през 1989 спъват конструктивното демократично развитие на България. И до днес България е смятана за "завладяна държава", в която олигарсите са превърнали нацията и самата държава в своя плячка, коментира Мартин Котее.

Той посочва, че прогнозираните проценти - около 25 на сто за ГЕРБ и 15 на сто за ДПС - няма да стигнат за мнозинство, но съществува опасност двете партии да се огледат за партньори сред по-малките политически сили, които да им помогнат да вземат властта.

В анализа е отделено специално внимание на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, който е смятан за ключова фигура в корупционните процеси и който с години дърпа задкулисно конците на българската политика. През последните месеци той активно излезе на сцената и вече не крие властовите си амбиции, посочва Мартин Котее.

Германският експерт анализира и ситуацията с ПП-ДБ, които според проучванията изостават с около 10 процента от ГЕРБ. На реформаторите, които са партньори на фондация "Науман" от 2022 година, очевидно не им се отрази добре, че склониха да си сътрудничат с ГЕРБ и ДПС, за да прокарат необходимите реформи, коментира Котее и продължава: Старите партии успяха да наложат своя дневен ред, докато реформаторите не разполагаха с никакво средство за натиск спрямо ГЕРБ и ДПС. В крайна сметка това се оказа отрова за доверието към ПП-ДБ, заключава Мартин Котее.

"България е държава, в която правото се купува"

И други германски наблюдатели обръщат поглед към България на фона на предстоящите избори. "България е държава, в която правото се купува", отбелязва на свой ред "Дойчландфунк", посочвайки, че правителството е паднало най-вече заради съдебната реформа. В дълъг репортаж, посветен на България, слушателите на "Дойчландфунк" научават за "подвизите" на Нотариуса, за неразкритата афера "Барселонагейт", за Пепи Еврото, за "Осемте джуджета", за свързаността на престъпници с представители на съдебните органи, с които били "едно семейство".

Златните времена на сенчестото правосъдие междувременно вече са отминали, изтъкват от "Дойчландфунк", но както посочва пред германската медия журналистката от "Капитал" Мирела Веселинова по повод поредицата от избори в последните години - всъщност става дума за това да се спъне извършването на реална съдебна реформа и произтичащата от нея демократизация на цялата система.

Биляна Михайлова (редактор)


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 112 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно ли ти е -немецо?

    164 27 Отговор
    Гнилото е политическият ни "елит"...-иначе България и народът ни са прекрасни-господин швабино....

    Коментиран от #26, #48, #70

  • 2 КОТарАК 🐱

    34 59 Отговор
    гордейте се , че сте българи!!! немци , руснаци-да го д у х а т

    Коментиран от #71

  • 3 Пич

    83 27 Отговор
    Защо така бе, Котее ! Ама ела на един прайд при паветниците, знаеш ли как добре ще си изкараш?! И перука ще ти подарят, и коте ще те направят.....

    Коментиран от #118

  • 4 да де

    116 12 Отговор
    Що бе нали тиквата е любимеца на Меркел ханъм как ще има нещо гнило???

    Коментиран от #9

  • 5 Селянин

    95 38 Отговор
    DW е чуждестранен агент с чуждо финансиране и не защитава българските интереси.
    Така, че вашето лъжливо мнение...... знаете къде.
  • 6 Зеленски съм

    76 43 Отговор
    Гнилото в България е НАТО.
    От него се хранят мутрите, които управляват в негово име.

    Няма измъкване. Трябва някой да го разруши отвън.

    Коментиран от #76

  • 7 Даа

    46 99 Отговор
    Има нещо нередно и то се казва румен радев и неговите съмишленици.

    Коментиран от #119

  • 8 Калин

    78 41 Отговор
    На тези.избори гласуваме против евроатлантизма , за да не ни пише пак конституцията Пеевски заедно с предателите от ПП и ДБ, а да оставим тази работа на хората които разбират от тази дейност - тези от Възраждане, тогава Дойче веле ще е спокойно.

    Коментиран от #25, #49

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Народ български

    44 7 Отговор
    Тя цялата е гнила ами вмерисана 😎😜🇧🇬 А народа него кучета го яли!! ТО извън земните вече ни съжаляват 🤑

    Коментиран от #20

  • 11 дойче зеле

    46 16 Отговор
    Пповтаря опорките на една прослойка, жълта и мека. Германия е много по-зависима от москва, отколкото ние.

    Реално една рафинерия остана като руски бизнес, нищо друго. А пък в онази страна ние нямаме ама никакъв, повтарям никакъв бизнес.

    Парите от соросоидните нпо-та са в пъти повече, отколкото рашките могат да си позволят. Младото поколение въобще не ги е еня за ватенките.

    Но на едни лазещи в посолствата, все вряг им трябва. И естествено либералните господари им е удобно да повтарят тези опорки, за да няма шенген, за да се отклонява вниманието към нас и т.н.
  • 12 8213

    75 15 Отговор
    Хайде и тук Москва виновна . не се ли редеше властта от посолството ....А ми той Бойко Борисов не е ли ваш бе шваби не си ли го създадохте вие с вашите пари . От запада само гнилост и зараза
  • 13 да де

    16 2 Отговор

    До коментар #9 от "Усрала Фона Лайнян":

    Хаха съгласен съм лИбовта нЕма граници.
  • 14 Сталин

    55 22 Отговор
    Нещо гнило в България,сте вие западните мародери и вашите магнити
  • 15 Историк

    35 53 Отговор
    Гнилото в България са комунистическите служби Държавна сигурност, които са клон на руските служби и които и до днес управляват България чрез политически инженеринг и прокситата си: половината преструващи се на проевропейски партии (ГЕРБ, ДПС, ПП) и другата открито защитаващи руските интереси (Възраждане, ИТН, БСП, ВМРО) обединени под "благия поглед" на назначение от Кремъл за тяхно "лице" Румен Радев.

    Въпроси?

    Коментиран от #46

  • 16 А при ВАЗ и австрийците, как е ???

    43 7 Отговор
    И вие внасяте руска газ. И вашите олигарси печелят. И вие бавите помощта за Украйна. И вие подкрепяте преговори със сателита Сърбия 🤔🤔🤔🤔
    Не виждам да лаете срещу австрийските банки, които още и ат бизнес ВЪВ Русия 😂
    Не виждам да лаете срещу Вучич 😂
    Не виждам да пращате Таурос в Украйна 😂😂😂😂
    Та нали Б.Б (малък Шиши) е точно ваша креатура 😂
    Та как се купува правото в Германия 🤔
    Може ли да ми направите един анализ на това 😂😂😂😂😂
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 интуитивно

    18 3 Отговор
    Подготвят публиката за невижданото шоу.;)
  • 19 БгТопИдиот🇧🇬

    35 8 Отговор
    Германски наблюдател: "Има нещо гнило в държавата България"

    Но пък НАША назначена от нас гнилоч.Фондация Ханс Зайдел.
  • 20 Виж ти ...

    32 5 Отговор

    До коментар #10 от "Народ български":

    Щом ни съжаляват, значи е време да дойдат и да си съберат б.о.к.л.у.к.а!🤑
  • 21 Българин

    18 32 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Тогава ще останете без работа от Възраждане и други подобни руски проксита.

    Коментиран от #30

  • 22 Сандо

    37 10 Отговор
    Има нещо,което води Германия към загниване?Какво ли е ТО?ДВ,отговори ни!А България оставете на българите и изхвърлете ония мекерета,които работят за вас.
  • 23 Дистанция

    31 4 Отговор
    Хер Бойтел, как да ви опиша картината - в БГ територията такива като Тулуп ефенди и ония 240 парламентаджии разпродават, разграбват и осакатяват държавата морално, демографски, икономически, духовно. Тря се изметат. И да си вземем държавата обратно. Със или без гражданска война.
    И обикновения български данъкоплатец иска поне проектозакон, позволяващ правно притежание и използване на оръжие за защита на имота от кражба срещу тия безполезни индийци.По селата Бог високо, Цар далеко.Няма ли някаква статистическа вероятност няколко заблудени Израелски или Руски ракети да се отклонят от първоначалната си траектория и да паднат в ,,процъфтяващи,, квартали като Столипиново, Факултета или Максуда и техтните им производни?! Тия бангладешки индигота станаха повече от нас. Само права, без задължения. Би било облекчаващо за Българския данъкоплатец..
    Поздрави до Швабско
  • 24 Историк

    22 15 Отговор
    Гнилото е д. Пето на Асен Василев и главата на Бойко Борисов. Ама такива ни ги натрисат от Брюксел. Титани на мизерията.

    Коментиран от #97

  • 25 и по гнило ИМА

    3 15 Отговор

    До коментар #8 от "Калин":

    ХРАЛУПАТА ОТ ДЕ СИ СЕ ПРЪКНАЛ
  • 26 😂.......

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно ли ти е -немецо?":

    Народа ти е прекрасен ли? 😂😂😂😂. Голям майтап😂.
  • 27 Заменяте държава с губернийка

    10 9 Отговор
    И гнилото има обяснение
  • 28 Ханс

    24 6 Отговор
    България е най корумпираната държава в ЕС.Неси ли послушник и невеждач няма хубава работа за теб.
  • 29 Най-гнили

    26 11 Отговор
    са ЦРУ Козяк и корумпираните им пудели им от ппдб, гербсдс, дпс!
  • 30 Сталин

    23 11 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    От Възраждане не знам ,ама вие Тикви,Прасета и Простокирчовци ще виете от глад
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българите

    25 9 Отговор
    Нямат държавност от 2007 година. Законите им се пишат в чужбина от германци, французи и италианци, този седнал да разсъждава кой от целия обслужващ персонал в София бил по-лош... Всички ще служат, няма проблем. Всичката плява се кълне в евроатлантизма, който замени марксизма като единствена господстваща идеология по източните земи...
  • 33 Без корупция

    16 9 Отговор
    ЕС не може да съществува. Така, че всичко е нормално.
  • 34 ГЕПС

    18 19 Отговор
    България се управлява по руския модел. Властта ни е амалгама от ченгета и мутри.
  • 35 хххх

    22 1 Отговор
    Като гледате тези двамата на снимката как ви се струва...? дали живеем в нормална държава?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Анонимен

    14 4 Отговор
    Още един експерт!
  • 38 Германския наблюдател

    25 0 Отговор
    да го каже на поклонниците на двамата на снимката:
    Има нещо гнило в държавата България"
  • 39 Минувач

    22 2 Отговор
    Народът се зомбифицира 20 години от медиите на пеевски и ментенето на бойко.
  • 40 Ундердог

    14 1 Отговор
    Това заглавие звучи оптимистично! Че има нещо гнило, означава, че има и не гнили неща. И кои са тези процъфтяващите неща?!
  • 41 Писна ми от

    22 3 Отговор
    мисирки. Вчера посланиците на ЗЕ ходиха при Пеевски, онези недоразумения от брюксел се лендзиха на борисов, ама пак някакъв никаквец пише опорки тук. марш в територията си бе, шва бин.
  • 42 Ехаа

    24 7 Отговор
    Явно Москва ни накара да изберем ф16 пред грипен,Москва ни нареди да поръчаме стари страйкъри и пак те ни карат да продадем реакторите за 600 млн на Украйна и да купим за 16 млрд от Америка?!? Пак Москва ни каза да не купуваме от тях гсз.А бе тия за балъци ли ни вземат ...
  • 43 добрутро

    17 2 Отговор
    Има нещо гнило и вие надлежно си го заченахте, бабувахте му и после си го отглеждахте внимателно за да не заслабне и и да не настине.
    Сега разкаяние???
  • 44 инж. Ганчо Илков

    13 4 Отговор
    Демократичната Общност Вижда, че Вождизмът на Проектните Лидери спомага за Развитието на Олигархията и Спокойствието на Мофиотизираните Проекти - ГЕРБ и ДПС. Срещу Статуквото, липсва Функционално Грамотна Опозиция. Приказки за Промяна при липса на Реформаторска Програма и Коалиционна Култура са без Реална Стойност. Конституцията замени Волята на НАРОДА, с Волята на Мафиотизирано Парламентарно Мнозинство. Тази Политическа Среда подхрани Противниците на Свободата за Движение на Хора и Стока. Президент, Проекти подкрепящи Руския Диктатор усилено Подриват Демократичната Ценностна Система. Депутатите Надебеляват, Работещите Бедни Обедняват.
  • 45 четете с разбиране

    18 0 Отговор
    От статията се подразбира, че най-лошото нещо в Бг е политическата нестабилност.
    Усеща се лека носталгия по кабинета ПП, но не толкова силна, че да не бъде преглътнат кабинет с ДПС, стига да не може да бъде изигран номерът с политическата криза и новите избори.
  • 46 Само един въпрос

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Историк":

    Само един въпрос имам към теб: Как успяваш да функционираш с подобна делюзия?
  • 47 Я па ти,

    4 4 Отговор

    До коментар #36 от "Шабан":

    Цървул цървули обсъжда.
  • 48 Тъл ли

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно ли ти е -немецо?":

    Затова ли гласуват за тия, където ги дерат и унищожават бъдещето на децата им? Повече от десет години вече.
  • 49 Питанка

    16 11 Отговор

    До коментар #8 от "Калин":

    Може ли да ми изброите 3-ма, които са доказали се специалисти от групата на Костадинов ?
    Логично беше да ги постави по билбордовете, а не да гледаме само неговата физиономия, като той НЕ е специалист по нищо, освен лъжата.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Уса

    21 5 Отговор
    Нещото гнило в България е отражение на нещото гнило в ЕС извора на гнилите неща

    Коментиран от #83

  • 52 Дон

    15 2 Отговор
    Да, а вашите градове Урсула и Вебер го подкрепят.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Анджо

    6 8 Отговор
    Тоя защо не коментира, какво направиха пп и дб, ако не бяха вдигна ли пенсиите , в България можеше и революция да стане. Защо тия олигофрени не смъкнаха инфлацията. Не е , и те искаха да си направят мафиика.

    Коментиран от #81

  • 55 инж. Ганчо Илков

    7 11 Отговор

    До коментар #36 от "Шабан":

    Москва не подарява Власта на Комунистите. БКП е болшевизирана Партия, която с пълната подкрепа на Окупационния Съветски Корпус и КГБ налага Пролетарската Диктатура. ГУЛАГ в СССР, Концлагери в България. Изолация и Въдворяване. Лишаване от Инициативноста и Предприамчивоста на Личноста превръща НАРОДА в Безгласна Послушна Маса, подчинена на Партийни и Комсомолски Секретари.

    Коментиран от #69

  • 56 Хах имяла гнило викат

    16 2 Отговор
    Ваште разузвавания къде са да ви кажат къв е шиши титкава доган
  • 57 батерия

    21 5 Отговор
    Добре бе, българи! Какво ще ви стане, ако си вдигнете zадниците и отидете да гласувате?! Казват, че ако гласуват 90%, ГЕРБ ще бъдат с десетина процента, а ПиПи- тата не минават четири! Дайте да ги накажем, бе!Не ви карат да копаете, да леете бетон! Просто да гласуваме! Ще ви отнеме половин- един час от скъпоценното време и ще се раздвижите, толкова ли е трудно? Не може само да ги псуваме, когато сме на маса и да сме патриоти на клавиатурата! Не знам защо станахме такава овчедушна нация... Поне се замислете, преди да почнете- за кого да гласувам, всички са маскари и т. н. Иначе другия начин са тоягите и камъните.

    Коментиран от #62, #90

  • 58 Какви сме на Москва!?

    15 5 Отговор
    Власт имащите изпълняват всички поръчки от брюксел и вашингтон и били и били верни на Москва
    Алоууууу България е предадена държава и е колония на англосаксонците...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Изрза идва от немското

    9 0 Отговор
    Гледа като изпаднал Германец защото немците са идвали да работят в България след втората световна война.

    Така ще гледат ако има Германия след войната между доброто и злото.


    А в приказките винаги пише, доброто побеждава.
  • 61 Петър

    10 14 Отговор
    България гние от 09.09.1944 г., когато падна под руско робство. Всички държави от другата страна на желязната завеса са много по-добре.

    Коментиран от #94

  • 62 Няма за кого

    12 3 Отговор

    До коментар #57 от "батерия":

    Тоягите и камъните трябва да играят...

    Коментиран от #66

  • 63 Да ние сме за РОСИЯ

    12 6 Отговор
    Фашисти групировки в момента в София в парламента
  • 64 Ха ха ха

    7 5 Отговор
    Тази коалиция ще се окаже много лоша за усрайна. Край на муниции и бомби за усрайна. Бойко каза, че ще им прати на усрайнците ръкавички.
  • 65 Има даа

    12 2 Отговор
    Има нещо гнило в държавата Германистан и във Вавилонската кула в Брюксел.
  • 66 батерия

    9 3 Отговор

    До коментар #62 от "Няма за кого":

    Поне да не са тези наглеци от последните години. Видяхме ги колко си повярваха и колко стават.
  • 67 Одаааа

    10 7 Отговор
    Проруска коалиция ще управлява България след изборите.
  • 68 Денков

    16 3 Отговор
    До като не изметем двата шопара няма бъдеще за България!!!
  • 69 Шабан

    10 3 Отговор

    До коментар #55 от "инж. Ганчо Илков":

    Точно!
    Само не съм съгласен за комунистите!
    А че руснаците подаряват властта, е така, то се вижда! Нима комунистите сами са си я извоювали, с 10 -20 шумкара и 30 -40 обирачи на мандри из планинските чукари!?!? Нищо че след 1950 година това станаха 1- 2 милиона ятаци. Но това е друга тема.
  • 70 НЕ НАРОД А МЪРШ. А

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно ли ти е -немецо?":

    ЧЕ КАТ СМЕ ПРЕКРАСНИ ЩО СА НИ ТАКИВА ПОЛИТИЦИТЕ???????????? НЕ НАРОД А М. ЪР ША Е КАЗАЛ ПОЕТА! ЧЕТИ ИВАН ХАДЖИЙСКИ И МЛЪКНИ!!!!
  • 71 Мишок

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК 🐱":

    Който не е минал той не ниеебал!
  • 72 Същността на проблема

    11 7 Отговор
    Самият български народ е изгнил след 5 века турско и половин век руско робство. Най-читавите българи са били избити или прогонени. Останали сме само покорните роби. Днес мафията е окупирала парламента, службите и регулаторите, а ние само гледаме отстрани и цъкаме с език, като дори не ходим да гласуваме, което не ни струва нищо. Напълно заслужаваме съдбата си.
  • 73 Ха ха ха

    10 5 Отговор
    "Аз съм много голям оптимист, защото най-сетне в Министерския съвет влиза точката за изпращане на вълнени ръкавици с пет пръсти за Украйна. Надявам се министър Тагарев да изпрати ръкавиците за август, може и юли". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов иронизира работата на отиващото си правителство на Николай Денков и на министъра на отбраната Тодор Тагарев по повод изпращането на военна помощ за Киев.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    6 11 Отговор
    Като комунисти и шарлатани ни правят конституцията, така ще е. Едните са слуги на Путлер, другите се правят на евроатлантици но пак са слуги на Путлер, и издигнаха ДС Доносник за кмет на София. Може би само от Синя България, ще се окажат истински демократи. Няма как БТВ, БНТ, Нова ТВ или Евроком, които са подвластни на Прокопито, Черепа, и червената мафия, да създадат демократично и свободно общество, дори и тая статия от тоя продажен немец, е поръчана и платена от Шарлатанията на Крадеф...
  • 76 Хм Хм

    10 11 Отговор

    До коментар #6 от "Зеленски съм":

    Гнилото в България е руското лоби, което ни държи в мъртва хватка от Освобождението до сега със съвсем леки изключения.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Има нещо много Затлъстяло и гнило

    8 3 Отговор
    в България!!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 НемаМе

    7 3 Отговор
    "Който плаща той поръчва музиката но немците са учудени че това не важи за България."

    Едно такова заглавие ще изглежда по точно.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 бай Ставри

    10 8 Отговор
    Котее жално мяука за розовите си приятели от ПП ДБ. Какви реформатори са тия измамници и айдуци !

    Коментиран от #89

  • 83 Пенсионер

    5 2 Отговор

    До коментар #51 от "Уса":

    Що не ходиш да живееш в "гнилата" Дания
    - също член на ЕС, но за разлика от нас датчаните гласуват 67-74%!!!
  • 84 Ааааа

    14 1 Отговор
    Няма нищо гнило България! Само смърди на отходни канали от Банкя и Росенец.
  • 85 Е,не,несериозно

    8 7 Отговор
    Какви реформи, какви пет лева,само машинации за овладяване на държавата.На Киро и Ристьо " риформите",то е отврат! Германците да повярват на Киро " реформатора"!Моля!Германците нищо общо нямат с тази статия ,нито наблюдател.Поредната поръчкова статия от дежурния прокопски капиталски кръг,свикнал с преиначени пасквили да поддържа деструктивната роля на задкулистните олигарси,на правителството в сянка и най вече да вдигне рейтинга на своите шарлатани ,корумпета които провалиха държавата.
  • 86 Хахаха

    13 6 Отговор
    Има нещо гнило в Германия. В тази несвободна страна е разположена Чужда елитна армия от над 140 000 души. Германия е копирана с поставени от Сащ политици и те говорят за гнило.
  • 87 За протокола

    6 4 Отговор
    Отдавна говоря, че тази Конституция е калпава и трябва да се ремонтира основно. А с последните промени стана още по-калпава.
    Навремето БКП/БСП си я написаха за целите на Перестройката, оставяйки си лостовете за контрол на съдебната власт и ключови области от държавата.
  • 88 Така,де

    5 4 Отговор
    На Иво Раградски капиталски е на път да му върнат 200 млн запорирани от неплатени данъци ,та затова осведомява ,че кироасеновото правителство вече е осигурило независимо правосъдие Самите т.н.реформи обаче го правят политически зависимо,защото така е залегнало в " реформата "!Но не 100% затова бързат да наваксат, а другите им пречат.
  • 89 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 9 Отговор

    До коментар #82 от "бай Ставри":

    Русофилската проказа е плъзнала навсякъде по света!
  • 90 Мали

    2 6 Отговор

    До коментар #57 от "батерия":

    Колко си заблуден. Няма толкова плиткоумни в тази държава, не се заблу.ждавай. Колкото повече гласуват толкова по-малко ще са процентите на из.ражда.не и другите случайници в парламента. Радикално настроените се закарват по-лесно до урните от разумните. Това което показват проучванията е максимума при сегашното състояние- избирателна активност "трагична".

    Коментиран от #102

  • 91 Само Възраждане!

    9 3 Отговор
    Да им затворим нечистоплътните уста на западналите!

    Коментиран от #93

  • 92 Пфуууууу.....

    2 11 Отговор
    Има и гнило и вонящо... руските фекалии които заливат България.
  • 93 Ами то...

    3 6 Отговор

    До коментар #91 от "Само Възраждане!":

    Вие най войните на руски гу. В. н@.
  • 94 уйко калеко

    2 7 Отговор

    До коментар #61 от "Петър":

    БЪЛГАРИЯ ГНИЕ ЗАЩОТО Е ПРАВОСЛАВНА.
  • 95 Шишибойче

    6 1 Отговор
    Ако гледаш с телескоп от Марс има нещо гнило, но ако си в нея, всичко е гнило.
  • 96 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    5 0 Отговор
    Само да отбележа , че купеното правосъдие не е отминало . Sorry
  • 97 Маг

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Историк":

    Е,DW не ходи на избори в България
    вместо нас.
  • 98 666

    2 0 Отговор
    ха ха ха да поговорим по добре за Русия и Путин
  • 99 Гнилото в България

    7 0 Отговор
    го създаде една известна германска фондация и го нарече свой проект. Така че не пренасяйте гнилото от болната глава на здравата и не се опитвайте да го замитате под килима.
  • 100 Ддр

    0 0 Отговор
    Гнилото ако следваме хамлед е ново и не е в Дания а в дома на стоката не че е лошо но трябва да работи за теб ако си свидетел няма смисъл
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Тъпа Мара се побара

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Мали":

    Алооо.....Ти да не си Пеевски бе?
  • 103 вътрешен човек

    6 1 Отговор
    Този наблюдател не случайно беше в пловдив с ББ и фон дер лайен...той е от немската в кавички фондация ”фридрих нюман” . Кои са те ли? През втория си мандат ББ пред микрофоните на една пресконференция в Бургас благодари на фондацията че е създала проекта Герб.
    Освен че наблюдава, фондацията раздава и порциите в България, и реди листите на герб и ппдб, от името на новия ЦРУ.
  • 104 корт

    6 2 Отговор
    Г-н Котее,ако България е под руски ботуш,вие под какъв сте?Американски или ангросаксонски.По точно вие сте под мюсюлмански чехъл.Аре бегай измислен журналяк.
  • 105 ПЕНКО

    3 2 Отговор
    ... ШВАБЕНЗИ -- ШВАЙНЕ --ДОЙЧЕ --ВЕЛЕ .... !!!!!!!!!!!!!!!
  • 106 пламен

    7 3 Отговор
    Гнилото в бг е бг населението гласуващо за Боко Пеевски и копейката.
  • 107 Гнило има

    8 1 Отговор
    Колкото пъти България се е закачала за Германия последствията са били катастрофални.Та и сега е така.Умните държави плавно се подготвят за нов световен ред а нашите все още ближат задниците на старите господари.
  • 108 нормален

    5 0 Отговор
    Тези от снимката са най големият гнилоч на България. Когато се отървем от тях , може и да тръгнем на горе !!!
  • 109 Тодор Живков

    6 1 Отговор
    Да, държавата е подчинена, но не е на Кремъл а на Посолството. Държавата България е толкова незначителна, че дори няма назначен отговорник от Държавния Департамент на ФАЩ, а е само някаква дребна служителка Галя от Посолството.

    Коментиран от #113

  • 110 Боко Праните Гащи

    3 1 Отговор
    Българите сте лош матерял и обичате да ви е... с 200
  • 111 Бай Курти

    1 0 Отговор
    Бочее Съгласни сме да се надупим и да го поемаме във всяка поза и от когото и да е."Само ни остави на яслата!
  • 112 бай Ставри

    1 0 Отговор
    Абе тия двамцата що не ми пратите в бобовдолския затвор булки ще ги направим
  • 113 Факт

    1 5 Отговор

    До коментар #109 от "Тодор Живков":

    Точно на Кремъл е подчинена пич ..само ид-от може да си мисли че е подчинена на Европа на Турция или на когото и да е...Произведение на кой е Борисов ..на ДС..Пеевски на кого е произведение на Доган..Доган е произведение на ДС...на кой е Произведение ДС на Кремъл ...следователно кой ви управлява от години наред ..Ами Русия много ясно ..Няма как в България да бъде допуснат да управлява човек който не е е протеже на ДС...слушам някакви ид-ти тук как говорят за Пеевски Доган и Турция...а бе вие добре ли сте..Ахмед Доган има забрана да влиза в Турция защото е руски шпионин ..това го знаят и бебетата...Това че ДПС която си е чисто руска агентура създадена от русия ..се възползва от Турското общество в България като разправя че уж били турска партия ..е Ако е Турска Партия ..тогава как е възможно Пеевски "ако уж му се дърпат конците от Турция" ..да каже че е на страната на Израел ..при положение че Турция мрази Израел ...дали можете въобще малко логично да мислите ..между другото защо си мислите че европейските пари все някак си недостигат ..според вас къде ходят ...Ами в Кремъл ..ей там ходят ..ама вие защо си мислите че Русия ви е освободила..като на всяко високо ниво в България са сложени руски ДС агенти ...и се чудите после защо Европа дава пари ..пък заплатите в България все така ниски ..Ами нормално нали една голяма част отиват за кремъл..няма как да има и за Путин и за Българския народ ..после от Европа де чудят къде изчезват тези милиарди...Ами да се чуд
  • 114 Факт

    4 3 Отговор
    Освен Българите трябва да разберете едно нещо..и мисля че е крайно време да го проумеем..както са го направили много други държави много отдавна..Силния и Богатия..командва бедния и Малкия..това е закона в политиката в живота и във всичко ...Дали ви харесва това или не ..на никой не му пука....когато по малкия не слуша...става това което стана с много държави и народи ..държавите изчезват а народа им стават бежанаци...това става когато не слушкаш по силния и по големия ..така че колкото повече си траем толкова по добре за нас..ако много ни знаят устите ето вижте какво става с Украйна какво се случва ..и те много лаеха против по големите..и сега какво стана 1/5 от Украйна я няма ..а 1/3 от народа избяга ..това е пичове ..или си траеш или те пращат в трета глуха ..И турците го раздаваха голямата работа и какво стана а американците и сринаха валутата..и то говоря за Украйна и Турция които са 10 пъти като нас във всяко отношение ..е според вас нас дребничката България за колко време ще ни затрият ..има няма месец два...защо сте решили че ние имаме право на глас или право на избор ..кои сме ние...?? ..Една нищо и никаква България ..от 1200 години съществуване 1000 години под нечия зависимост..но ние се имаме за голямата работа ..сериозно ??
  • 115 Ученика

    1 0 Отговор
    Само да не станат политиците плячка на нацията...
    Че и това го има в колодата.
    Началника отгоре гледа...
  • 116 сноу

    1 0 Отговор
    Явно си много зелен котьо да плетеш лепкави мрежи, щом си се скрил зад зелето..То не че и зелето не е зелено ,ама поне се старае да е зеленикакво,пък ти си се оплел като пиле в кълчища ,че си ги и гарнирал с кремълски ,московски и т.н. дежурни идиотщини...България едва диша под ботуша на байкенеф ,а ти ме въртоглиш с глупости да изкараш някое евро..
  • 117 филип ейджи

    1 0 Отговор
    не нещо, а държавата е гнила. по еврейската притча всичките тия трябва да умрат и тогава ще има промяна, но към какво ...
  • 118 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    а може и при баце, ако го вдига вече
  • 119 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Даа":

    нередно е че си се родил
Новини по държави: