22 Юли, 2024 23:01 16 092 117

"България е моята любов, Америка - моята съдба"

  • българи-
  • българия-
  • сащ-
  • ню йорк-
  • джени хокенбърг-
  • любов-
  • америка

Най-голямото предизвикателство пред един имигрант е, че той започва да гради живота си от нулата

"България е моята любов, Америка - моята съдба" - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Куфар, препълнен догоре с мечти и надежди, и еднопосочен билет за "свободния свят". Такава е историята на мнозина, емигрирали в чужбина в годините след 1989-а с желанието да намерят по-добър живот. Запознайте се с историята на Джени Хокенбърг и нейната изпълнена американска мечта.

От панелките на София до небостъргачите в Ню Йорк

Евгения, а днес Джени, е родена в София няколко години преди падането на комунистическия режим. "Да растеш в България в края на 90-те и началото на 2000-те години не беше лесно. Парите бяха малко, а понякога и липсваха. Има много неща, които се опитах да забравя, защото да си спомням за тях е болезнено", споделя Джени пред ДВ. Спомня си как дълго време баща ѝ е ходил на работа през зимата с пробити ботуши, защото заделял всеки лев за подготвителните курсове на дъщеря си. "Имах и все още имам, слава Богу, чудесно семейство, което ме обича и ме подкрепяше безрезервно, докато се опитвах да се издигна чрез образование", разказва Хокенбърг.

Няколко години по-късно и на хиляди километри разстояние Джени днес успешно гради кариерата си в Ню Йорк. Тя е корпоративен адвокат и партньор в мултинационална адвокатска кантора - една от петте най-престижни кантори със седалище в Лондон. В работата си Джени се фокусира върху сделките по сливания и придобивания. Тя казва, че професията е изключително доминирана от мъже: "Това е доста труден начин на живот. Денонощно си на разположение. Трудно е, защото смятам, че има и нещо като "мъжки клуб", в който е трудно да се впишеш, когато си жена".

Успехи отвъд границата на собственото въображение

Според Джени именно икономическите трудности и политическата нестабилност в България през 90-те години на миналия век са принудили много от нейните съученици да емигрират в Северна Америка в търсене на по-добри възможности за живот и работа. "Беше изключително тъжно, защото имаше толкова много талантливи млади хора, които усещаха, че просто трябва да си тръгнат", казва със съжаление тя.

"България е моята любов, моята родина. Америка - мисля, че винаги е била моята съдба", заявява категорично Джени. Тя още от дете мечтае да замине за Съединените щати. За нея те са страната на невероятните възможности, където, ако човек е достатъчно талантлив и работи усърдно, може да постигне успехи отвъд границите на собственото си въображение. "Не ме разбирайте погрешно, тук няма червен килим. Но има път. Труден, но истински път към социална мобилност и успех", обяснява адвокатката.

"Винаги има част от теб, която липсва"

След като завършва средното си образование в България, Джени заминава да учи в Дартмутския колеж - един от осемте университета в "Бръшляновата лига", които са широко известни с отличното си академично ниво, социален престиж и именно заради това високи критерии за прием. Хокенбърг споделя, че в колежа още не е имала ясна представа за това с какво иска да се занимава професионално. За нейно огромно щастие е приета в Станфордското юридическо училище с щедра финансова помощ. "В семейството ми няма адвокати, никога не съм правила такива планове. Но животът се развива по мистериозен начин", казва българката.

За Джени животът ѝ в Америка досега е бил комбинация от различни емоции - от абсолютен екстаз при първото ѝ стъпване в колежа до носталгия по родителите и брат ѝ, които и днес са в България. Според нея най-голямото предизвикателство пред един имигрант е, че той започва да гради живота си от нулата: "Намираш се на място, където нямаш връзки, от които да се възползваш. Изоставаш от своите връстници от самото начало и трябва да работиш много по-усилено, за да се изравниш с тях".

Прекарала едната половина от живота си в България, а другата в Съединените щати, Джени споделя, че често се чувства бездомна, независимо от това в коя държава се намира: "И на двете места никога не си цял. Винаги има част от теб, която липсва, която е на един океан разстояние. Защото вече не си напълно българин, но не си и американец".

"Българската мечта": Измислица или реалност?

Според Джени България е претърпяла значителни промени през последните 20 години, особено след приемането на страната в Европейския съюз през 2007-а. "Днес има чудесни възможности, каквито в моите тийнейджърски и студентски години нямаше", казва адвокатката. Тя смята, че днес много българи не заминават за Щатите, а предпочитат да останат в Европа, често работейки за чуждестранни компании от България.

Джени е абсолютно убедена в това, че "българската мечта" съществува и че българите могат да спечелят много от новите технологии и изкуствения интелект. "Казват и според мен е вярно, че математиката диша във въздуха в София. Ние сме в уникална позиция да се възползваме от задаващата се революция на изкуствения интелект, имайки предвид колко талантливи са българите", заявява оптимистично Хокенбърг.

Автор: Маргарита Николова


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    115 29 Отговор
    Сдс и приемниците им - герб принудиха милиони българи да станат гастарбайтери. Голяма част от тях са на минимална заплата в щатите, даже нямат пари да се върнат...

    Коментиран от #8, #60, #61, #108

  • 2 Край

    124 36 Отговор
    Джени, като си дойде, да не забравя да си оправи зъбките.

    Коментиран от #26

  • 3 Мухаха

    93 13 Отговор
    Тинтириминтири... Кое точно и липсва не стана ясно
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Точен

    119 34 Отговор
    Тази да обясни дълга на САЩ и че живеят на гърба на почти половината свят. Сега ни заробват с Ф-16, АЕЦ, Мариците, Росица - Севлиево, не плащат 5 военни бази, вече проектират /чети: заграбват/ цялата ни енергийна мрежа. Вие, дето 66 % не гласувате сте виновни, че сме под американско икономически, политическо и холивудско-дж-ско робство.

    Коментиран от #42, #66

  • 6 Град Козлодуй

    56 16 Отговор
    Никои от Добро не е Избягал
  • 7 Язека

    45 81 Отговор
    Стига сте завиждали, нещастници смачкани

    Коментиран от #28

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Град Козлодуй

    42 4 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Благодаря Ви за Иронията посмях се и Лека нощ
  • 10 В.В.П.

    55 13 Отговор
    Тинтири минтири...Шоришки бръщолевене...Кой чете тоя адски бълвоч..Хехе .Както казваше Филип Марлоу..

    Коментиран от #14

  • 11 Жив и Здрав

    24 7 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Точен до точката и запетайка.Лека Вечер!👍
  • 12 Симо

    90 15 Отговор
    Дойче Веле, каква е целта на тази измислица???? Пак ще пълните главите на младите, изучили се в България, да отидат и да работят за тях???? Мина му времето на това. Вече никой не се вързва. Каквото взехте, взехте. Каквото изсмукахте, изсмукахте.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 я пак

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "В.В.П.":

    Някои не само четат, а и пишат!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 В.В.П.

    51 7 Отговор
    След 25 гид във Франция,Лион ,АЗ се казвам Васил Василев Петров .от Бургас..С българско поданство.Бачкер строител ,,Бетонджия ..Работил на 4 континента ..

    Коментиран от #22

  • 17 НАЧАЛНИК,ВАША МИЛОСТ🚮

    37 16 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    НЕ ЗАНИМАВАЙТЕ АУДИТОРИЯТА
    С ВАШИТЕ СЕМЕЙНИ ПРОБЛЕМИ,МОЛЯ....
    ИМА СИ ПСИХИАТРИЧНА ПОМОЩ ....
  • 18 Калифорния

    19 3 Отговор
    Няма лесно ....
  • 19 В.В.П.

    51 11 Отговор
    В момента съм в казан Рф..Пак съм Васил Василев .Невероятен град
  • 20 Чорбара

    20 7 Отговор
    Аре марш и да те нема!
  • 21 де го чукаш де се пука

    49 5 Отговор
    Аз пък благославям съдбата си, която отново не ми изневери да успея да замина за Америка. В Европа е сто пъти по добре, особено когато границите са символични. Ако бях успял за Америка щях да съжалявам цял живот.
  • 22 Евала

    64 3 Отговор

    До коментар #16 от "В.В.П.":

    Ама не си станал Василис или Васкес, а най- дразнещи са тия дето се превземат ,че вече не говорят добре български......
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ха ха

    21 20 Отговор

    До коментар #2 от "Край":

    Ако е патньор в топ адвокатска кантора, може да оправи твоите и на цялата ти рода, при това в Щатите! Може дори да не забележи промяната в банковата си сметка...

    Коментиран от #59

  • 27 Затова

    57 13 Отговор
    На такива като еуджения не трябва да се дава право на глас по време на избори в БЪЛГАРИЯ!
  • 28 ха ха

    13 30 Отговор

    До коментар #7 от "Язека":

    Петоколонниците и да завиждат не могат качествено.
  • 29 Разказвач

    69 8 Отговор
    Такива като Джени Хокенбърг са истински българки! Бащи и ходи и досега с пробити ботуши , но тя успяла не само да я приемат в университет от Бръшляновата лига , но и да го завърши! След това прави шеметна кариера като адвокатка! Искате ли и аз да Ви разкажа една приказка за лека нощ?! Не само DW могат да разказват приказки!:) Искате ли да разкажа приказката за Пепеляшка?!:)
  • 30 Чудя се

    51 7 Отговор
    Дали това не е измислен образ само за да се получи някаква статия 🤔

    Коментиран от #104

  • 31 ВИЗИТЕ ЗА САЩ СКОРО ЩЕ ГИ МАХНАТ

    43 4 Отговор
    Тъй и тъй вече никой не се стреми там. Само милиони южноамериканци. И скоро САЩ няма да са "бяла" нация. Както бягаха от ЮАР така ще има завръщане по родните европейски страни. Обаче с тая политика на ЕС ще заварят същото етническо "многообразие"
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Булпсихопатъ

    71 19 Отговор
    Баща и ходел със скъсани обувки?! По онова време на работниците св ДАВАХА задължително работни дрехи ,обувки и осигурен транспорт. Айде не на мене. Образованието беше БЕЗПЛАТНО! На който му се учи! Айде не на мене. И достъпа до здравни услуги също. И бяха качествени. Айде не на мене.

    Коментиран от #53

  • 34 Ти да видиш

    54 10 Отговор
    Преди няколко дни Илон Мъск обяви, че мести голяма своя фирмена структура от Калифорния в Остин - Тексас, защото в Калифорния въвели забрана на училищата да известяват родителите, ако децата им пожелаели да си сменят пола . Мъск заяви че това било в разрез с разбиранията и ценностите на родителите работещи в неговата компания и той не можел да допусне това.
    Как да не я заобичаш тази Америка?! Страна за пример на олигофрените!
  • 35 Демократ

    23 55 Отговор
    България е държавата на примитивните.Хора с елементарна ценностна система. Нормално е за всеки достатъчно еволюирал индивид да иска да се махне от тоталната кочинакаквато е България.

    Коментиран от #37, #57

  • 36 В.В.П.

    42 4 Отговор
    Не знам защо.пишете тия истории??Истории в света има много..Милиони.Всеки .човек е история . Дженифър..!!

    Коментиран от #43

  • 37 Айде бе

    21 5 Отговор

    До коментар #35 от "Демократ":

    явно не си още еволюирал или не съвсем, що, още четеш о най вече пишеш тук.
  • 38 В.В.П.

    46 4 Отговор
    Работил съм в .Лион,Марсилия , Жирона, Бордо ,Орлеанс ,,,,Квебек и Онтарио,Буркина Фасо,Кот дИвоар ,Френска Гвинея Судан ,Либия .,Мозамбик ,Аржентина и много други ..25 го.д ..Винаги съм бил българин от Бургас .Васил Василев .Не ми ги разправяйте тези Истории ..

    Коментиран от #40, #44, #99

  • 39 Гордостта на Тарра

    51 12 Отговор
    Капитализъм е модерното робство.. хората не могат да осъзнаят че да имат каквото искат трябва да обслужват система не на 100% на 1000% .. Има няколко основни принципа които капитализма руши образование дом и спокойствие и медицина..
  • 40 гражданин

    45 8 Отговор

    До коментар #38 от "В.В.П.":

    браво Василе, за теб трябва да има статия, претрепал си се от бачкане, а не за тази 40 годишна глезена мома Джени, дето я било срам от баща и, че нямал пари за обувки, в онези гладни времена
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Руска Ллама

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Точен":

    Ти се благодари, че Мъд де ра е руский днеска
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ДоЦент

    21 2 Отговор

    До коментар #38 от "В.В.П.":

    Браво момче! България има нужда от мъже като теб, прибирай се!
  • 45 В.В.П.

    25 9 Отговор
    Никога ,ама никога ,никога ,не съм си и помислил да сменя име и поданство..Защо е било нужно да го.прави Дженифър??..Имам приятели и колеги в половин свят ..Най яките бачкери са руските и окропите .На тях можеш да разчиташ..Сега съм в Казан при Андрей ,от Днепропетровск..Родом..Бяхме заедно 20 ГОД .по строежи..
  • 46 В.В.П.

    19 3 Отговор
    Лека нощ Джени!
  • 47 Фактолог

    31 10 Отговор
    Над Капитолия флагът е вече спуснат. Бай, Бай, Байдън!
    Краварите сатанисти стигнаха дотам че след като не успяха да отстранят Тръмп отстраниха Байдън за да дойде Харис веднага на власт.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Наблюдател

    25 6 Отговор
    Заглавието няма логика. Живееш там, където обичаш да живееш. Всичко останало е компромис, който означава, че преживяваш някак си, въпреки, че мразиш мястото, където те е отвял вятъра на тъпотата ти. Манипулативна статия.

    Коментиран от #117

  • 52 бай Даньо

    24 6 Отговор
    Ех Джени Джени в цъфналата ръж вир водица стана ... а ние с гайдите!? ха-ха-ха!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Пакистанец

    11 4 Отговор

    До коментар #26 от "ха ха":

    Във Виена адвокатска кантора не можеш да отвориш просто така адвокатска кантора, еле пък ако не си австриец. Нищо че си завършил право в университета във Виена. Канторите тук са на по 100-150 години и не хускат кокала.
    Колкото да си топ, турцо, ултра, хипер, вега адвокат до теб достига заплатата но не и големите пари
    Сега, ако ти се радваш на 5000 евро месечен доход значи си прекалено евтин. Не говоря за 5000-10000 евро на месец
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Перо

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    Това което си написал е пропаганда и нищо друго, защото не е вярно.
  • 62 Пакистанец

    7 3 Отговор
    Във Виена адвокатска кантора не можеш да отвориш просто така, еле пък ако не си австриец. Нищо че си завършил право в университета във Виена. Канторите тук са на по 100-150 години и не пускат кокала.
    Колкото да си топ, турбо, ултра, хипер, мега адвокат
    до теб достига заплатата но не и големите пари
    Сега, ако ти се радваш на 5000 евро месечен доход значи си прекалено евтин. Не говоря за 5000-10000 евро на месец
  • 63 хихи

    23 3 Отговор
    . статията ми прилича на смукана от пръстите на маргарита преди лягане...

    Забравила е да спомене и членството в НАТО и да благодари..
    Все пак ДВ е. Трябва да е максимално политкоректна...
  • 64 Жалко

    28 3 Отговор
    С такива Дженита България няма да я бъде.

    Коментиран от #65

  • 65 хихи

    14 1 Отговор

    До коментар #64 от "Жалко":

    С такива Маргаритки няма да я бъде
  • 66 Свободен Европеец

    16 27 Отговор

    До коментар #5 от "Точен":

    Друго си беше да си под военно, икономическо, политическо, идеологическо и затворническо съветско руско робство.

    Коментиран от #68

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Бай той Толстой

    28 1 Отговор
    Много елементарна пропаганда бе?Те Дойче веле са така.Кеми Тодоров🤗
  • 70 Подобна

    15 15 Отговор
    история но с мака разлика: България никога не е била моята любов. Израснах 90те, времена на мутри и полицаи. Помня немотия, озлобени хора, агресия от всеки, бездомни кучета, наркомани, мародерстващи полицаи и мутри. Ако не си номенклатурчик значи си роб, един никой, и ще бъдеш тор за тези които държат системата над теб.

    Заминах за САЩ, получих топ образование и направих кариера. Но злобата ми към България никога няма да отмине. И макар да има много подобрения последните 20 години, моят съвет към всеки един млад българин е: напуснете. Не бъдете роби на тикви и шишковци. Има много по-добър свят извън пределите на "родината" който е щедър към можещите и работещите.

    Коментиран от #74

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Васко делчев

    27 9 Отговор
    Ако сащ ти е съдбата, то означава, че си провален от всякъде. Една бездуховна страна, подвластна на сатаната може да е съдба само на празни хора.... Всъщност държава Америка няма... Има два континента с това име.

    Коментиран от #78

  • 74 Какво

    12 1 Отговор

    До коментар #70 от "Подобна":

    Значи злоба към България?!? Мразиш земята или системата и хората там??! Мога да кажа че като цяло сегашните българи не ми харесват. Повечето са егоисти и се интересуват само от собственото си оцеляване а все пак България е и тяхна родина и с малко повече отговорност положението може да се подобри. Но има толкова много гласуващи за отявлени мошеници и крадци и то съзнавайки че така загробват България
  • 75 00001

    14 13 Отговор
    На запад струваш толкова колкото са ти уменията ,квалификациата и образованието, В случая не по-малко от 120 000 долара на месец доход.Такива които си мислят че Българите в Америка работат като чистачи да си ги избият от главите тези сънища, В Америка,Българи чистачи няма,

    Коментиран от #95

  • 76 Божееее

    7 5 Отговор

    До коментар #72 от "Али Турчинът":

    А как е в Турция...нали ердо набляга на обучението по Корана.....айде не се изказвай неподготвен
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Васко

    1 4 Отговор

    До коментар #73 от "Васко делчев":

    Ти кога ходи там за послесно? :)
  • 79 Марина

    15 2 Отговор
    Защо Джени?
  • 80 Петър

    14 8 Отговор
    ФАЩ не може да се говори по красота със страните от Европа ,там няма нищо друго освем небостъргачи.
  • 81 Тошко укр@ински

    19 1 Отговор
    Статията е за двойна надница за ,,аФтора,, - хем застъпва политкоректната риторика по отношение на емиграцията, хем по отношението към България. Ако застъпи и лгбтбтги ,,идеологията,, си е за повишаване в главен ,,автор,,
  • 82 Мухаа ха!

    28 5 Отговор
    Стигнах до Джени,и нейната" любов България",и не продължих по надолу!Първото нещо,което правят,когато стъпят в Рая - да си нагодят имената.От Евгения- Джени,или Джейни! От Светлана - Сюзън.Стоян станал Стив, а Георги - Джордж.И всички с "любов - България".Ако не може,поне слага едно двойно ff за окончание на фамилията,като онзи- големия " опаковчик" на сгради и мостове..Иначе,родолюбци на кило!

    Коментиран от #98

  • 83 Реалност

    21 9 Отговор
    От панелките на София до кашоните под мостовете в Ню Йорк
    Евгения, а днес Джон, още от дете мечтае да замине за Съединените щати. За нея, вече него, те са страната на невероятните възможности, където, ако човек работи усърдно може да се уреди с прекрасно местенце под бруклинския мост, редом до 40-те милиона бездомни в САЩ. Тя /той/ толкова много обича и уважава родителите си, че при първа възможност си сменя името с британско, разбира се прави го от любов към България.

    Коментиран от #84, #92

  • 84 ПОЗНАВАМ ТАКИВА КЪТ ТАЯ

    11 5 Отговор

    До коментар #83 от "Реалност":

    ДЕТ КЪТ УМЪТ ТАМ И СА БАЧКАЛИ ДАЙСЕ Г ТАМ НЯМАТ СПЕСТЕНИ 10 Х ДОЛАРА ЗА ГИ ПОГРЕБАТ В БЪЛГАРИЯ А ИМАТ 8000 ДОЛАРА ДА ГИ ПОГРЕБАТ ТАМ.МНОГО ПЪТИ ОТ БЕДНАТА БЪЛГАРИЯ ИМ ПРАЩАТ ТИЯ СУМИ...
  • 85 ПЕНКО

    18 6 Отговор
    ЕДИН БГ ИНЖЕНЕР -ПРОСПЕРИРАЛ В САЩ / СПЕЦИАЛИСТ ПО МОСТОВЕ / ---СПОДЕЛИ : " ДЖОБОВЕТЕ ПЪЛИ - НО ДУШАТА ПРАЗНА " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??
  • 86 Граф Менте Христо

    12 2 Отговор
    не е чак такова голямо предизвикателство, защото оставайки пък в България си на нулата завинаги.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Мнение

    13 9 Отговор
    Каква нещастница е тази "Джени"! Дали го осъзнава??

    Коментиран от #90, #96

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 666

    8 9 Отговор

    До коментар #88 от "Мнение":

    ха ха ха братко тя вече не е човек а робот който живее да работи а не като нас работим да живеем
    да не пожелавам да седнеш с този робот на една маса след втората минута ще имаш желание да го фраснеш с шише в главата
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 За протокола

    7 2 Отговор

    До коментар #83 от "Реалност":

    Гроздето е кисело и говориш глупости!
  • 93 хммм

    6 3 Отговор

    До коментар #72 от "Али Турчинът":

    Като ти гледам правописа, май си по-зле и от американците...
  • 94 Българин 1 качество

    12 6 Отговор
    Ами като обичаш родината защо си се прекръстила на джени че и фамилията за по сигурно да не те разпознаят ?Това ще е от много любов или защото се срамуваш да се наречеш българка."О ,неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? .
  • 95 Българин 1 качество

    10 2 Отговор

    До коментар #75 от "00001":

    В Америка,Българи чистачи няма а само пиколо.

    Коментиран от #116

  • 96 Българин 1 качество

    4 1 Отговор

    До коментар #88 от "Мнение":

    Няма и да го осъзнае тази евгения/джон,от нащо село е иот там няма да излезе.
  • 97 Горката!

    9 2 Отговор
    На коя магистрала работи?
  • 98 Милчо лаков

    3 1 Отговор

    До коментар #82 от "Мухаа ха!":

    Живеех с едно момче,което се казваше Благовест.Ако се сетите,как му викаха американците.....
  • 99 Хахахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #38 от "В.В.П.":

    Само за раша не си заминал?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 БОГ е Благословил с любов Америка

    5 2 Отговор
    Българите, които са живели , видели и са били в Русия , могат само да са щастливи, че са се родили българи и да са благодарни че България им се е паднала по съдба, но винаги ще са готови да променят съдбата си за Америка , защото е голямата им любов....!!!
  • 102 А? А, стига бе

    3 1 Отговор
    Хокенберг?! А, ок а аз съм Розенщадт.🤔😵‍💫
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Бургас

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "Чудя се":

    Не е измислен образ,а аз се радвам на българските емигранти,което успяват и се градят професионално...където и да се намират по света. И всички вие които ги плюете ,сте неудачници в собствената си страна.
  • 105 Георги v.

    5 0 Отговор
    И Евгения (Джени) гласува за "Величие" и ИТН без да помисли какво докарва на хората живеещи в България.
    .
  • 106 ГОЛЯМА

    2 1 Отговор
    ПРЪДЛА
  • 107 Болярин

    4 1 Отговор
    Некадърниците в България са некадърници и в чужбина ! И точно такива "мисловни светила", хулят по ГЕРБ, без да се замислят защо на всички избори въпросната партия винаги е първа политическа сила !!! А отговора е елементарен - болшинството кадърни и умни хора гласуват за ГЕРБ !
  • 108 Болярин

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    Некадърниците в България са некадърници и в чужбина ! И точно такива "мисловни светила", хулят по ГЕРБ, без да се замислят защо на всички избори въпросната партия винаги е първа политическа сила !!! А отговора е елементарен - болшинството кадърни и умни хора гласуват за ГЕРБ !
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Али Турчинът":

    Ти въобще вярваш ли си на глупостите и ти не знаеш.
  • 115 9988

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "Али Турчинът":

    По интелигентност на нациите САЩ се нареждат на 29 място,като буквално са сред най интелигентните нации
    Средното ниво на интелигентност на американците е доста по високо от на руснаците,а пък за турците да не гояорим.Русия дори не се класира сред първите 30 държави.А твоята Турция е на 77мо място !! Това я прави изключително примитивна нация,като ако беше с един показател по ниско от сегашното ,турците щяха да се считат за примитивен африкански народ.анай доброто обучение и най-елитните университети се намират в САЩ и не случайно американците вадят най големите учени и почти всички световни иновации и технологии идват от Америка.
  • 116 00001

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Българин 1 качество":

    Пиколо ,сервитьори, миячи на чинии, спасители на плаже , касиери, администратори на хотели и подобни са Български студенти отишли на бригади в САЩ. Месните хора от Български произход,са на добри работни места.Никой насила не ги кара тези студенти да се записват и отиват на бригада за сезонна работа в САЩ, като Американските им работодатели им осигурява ,жилище ,храна и транспорт и им заплащат от 15 до 30 долара на час. А Българските сервитьорите и чистачи в ресторантите през петък събота и неделя, получават между 400 и 1000 долара на вечер от ДОБ-(да осигури бързина)/качество на сервитьорската услуга.
  • 117 Ежко

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Наблюдател":

    Много правилно , потвърждавам от първо лице,на човек който вече 12 г.е в чужбина.