25 Юли, 2024 23:01 5 096 66

"Стопроцентовият българин" Ивелин Михайлов

  • възраждане-
  • величие-
  • ивелин михайлов-
  • протест-
  • исторически парк-
  • соня опълченова-
  • итн-
  • николай марков

В сряда в София се проведе протест в защита на Ивелин Михайлов. Той бе представен като стопроцентов българин и свръхчовек, който мисли само за България.

"Стопроцентовият българин" Ивелин Михайлов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емилия Милчева:

"Айде, войводо!" С този възглас и скандирания "Иво! Иво!" посрещат създателя на атракциона "Исторически парк" Ивелин Михайлов събралите се на протеста в негова защита над 300 души - на площад "Д-р Желю Желев", зад парламента, оградени от кордон полицаи и жандармерия. Михайлов е в обичайната си екипировка - черна тениска, камуфлажен панталон и маратонки.

"Свобода за Ивелин!", "Свобода за България!", "Върнете ни държавата или мрете, вашта мама!", "Не сме заблудени", "Спрете тормоза за Исторически парк!" и най-различни други плакати и трикольори носят дошлите, с които да подкрепят човека, известен като идеолога на "Величие". Партията влезе за първи път в парламента и се разпадна на третата седмица от началото му на верни на Михайлов и верни на другия "съдружник" по идеология Николай Марков.

Схватка на националистите

Часът за сбирката е избран неслучайно - в 14 часа в парламента започва заседанието на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около изграждането на "Исторически парк". За изслушване са дошли министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев, шефовете на ДАНС и НАП Пламен Тончев и Румен Спецов - последните двама изслушани при закрити врати. Безпрецедентната за парламента комисия, проверяваща частен бизнес, за който от 2016 година има множество сигнали и разследвания, беше създадена по инициатива на трима депутати, избрани от "Величие", които станаха независими след разпадането на групата. В пленарна зала обаче проекторешението внесоха депутати от "Възраждане", на която "Величие" отмъкна избиратели, и "Има такъв народ"​ (ИТН), а председател на комисията стана Цвета Кирилова от "Възраждане".

В комисията, чието заседание се излъчва онлайн, вътрешният министър съобщава, че МВР е работило по 28 проверки по сигнали срещу бизнесмена - във Варна и Провадия, първите от които са от 2016. Резултатът е, че повечето са прекратени от прокуратурата, към момента има едно следствено дело по чл. 212 от НК за документна измама, 5 активни преписки и една-две, изпратени до прокуратурата, по които още няма произнасяне.

""Исторически парк" е България, а те много добре знаят как работят символите. Нека България да е на българите!" Така пък завършва речта си оратор на протеста и думата взема Соня Опълченова, "майка, общественичка, потомка на Петър Алексиев, опълченец, участник в Руско-турската освободителна война, участвал в спасяването на Самарското знаме", която чете три печатни листа слово за Михайлов, издържано в ейчарски стил. Описанието на личността и лидера, създател на "Величие", е прекъсвано от скандирания на името му.

"... Хората обичат да имат усещането, че са част от нещо повече от тях самите. Ивелин Михайлов създава това усещане. Вярвайки в своите възможности, той излъчва сигурност, която кара и екипа му да следват неговите препоръки и възложени задачи. Той има верен усет не само за себе си, но и за всеки един от своя екип. Това води до положително професионално и личностно развитие на колегите му и положителна атмосфера в екипа. Ивелин има отлични организационни умения, той е своеобразна опозиция на хаоса на работното място…"

Докато Опълченова рисува Михайлов като свръхчовек, във Временната комисия съобщават данни, че от 2015 до април 2024 в службата по вписванията на името на Вася Михайлова (бившата съпруга на Ивелин Михайлов) има над 400 записа, основно сделки с недвижими имоти. Те са купувани на цени почти на данъчни оценки и са препродавани на много завишена стойност - схемата се проверява поради съмнения за пране на пари. При продажбата пък имотите попадат в свързани с Михайлов фирми и физически лица. Дружеството, придобило най-много имоти - 260, е "Задружно" с управител Ивелин Михайлов, регистрирано през март 2021 и досега няма подаден нито един годишен финансов отчет.

Свръхбългаринът

Опълченова не е свършила със словото - следва цял набор позитивни определения. "Изслушва другите…, отворен за препоръки…, разбира отсрещната страна…, запален по работата си…, със заразителна енергия…, честен, устремен и не толерира задкулисни игри, открит, търпелив, позитивен, решителен, щедър, проницателен, комуникативен - а най-голямото му качество е неговото родолюбие."

- "Вместо да му се поклонят на Ивелин заради "Исторически парк", те искат да го унищожат", възмущава се млада жена.

- "Вие инвеститор ли сте?"

- "Да, инвеститор съм."

- "И какви дивиденти сте получила?"

- "Вижте, аз… дарявам, със сестра ми даряваме, защото това е стойностно. Нямаме нужда от пари, аз живея в палат в София! Прекланям се и падам на колене пред това, което е направил Ивелин Михайлов. Чужденците го правят. Вие каква сте?"

- "Журналист."

- "Журналистите са книжни плъхове. Фарисеите и книжниците са разпнали Христа, нали знаете!"

"Проектът е от 6 години, още не е завършен, ще има църква, покрит пазар... Щом говорите така, значи не сте ходила в "Исторически парк"", казва друга жена, която също е инвеститор и обяснява какви архитектурни творения ще се строят в атракциона. И тя, и други се възмущават, че целият държавен апарат е тръгнал срещу Ивелин Михайлов, защото им пречи, понеже създава, гради.

"... А те един курник не са построили", както се изрази в 20-минутното си слово Михайлов, визирайки депутатите.

Директорът на ОДМВР-Варна Андрей Ангелов съобщава за арсенала на Михайлов - 22 нарезни ловни карабини, 5 гладкоцевни пушки, шест супресора (заглушители за дългоцевно оръжие), един пистолет за самоотбрана. На фирма "Пазителите" се водят 4 късоцевни оръжия Glock, въпреки че никой от охранителите нямал разрешително за оръжие. В МВР нямат информация за паравоенни формирования, свързани с "Исторически парк", въпреки че журналистически разследвания и вече бивши депутати от "Величие" твърдят обратното. Според Андреев, Михайлов и членовете на спортен клуб "Български юнак" само си стрелят на законно стрелбище в Балчик.

"Величие" плюс

Родолюбец, стопроцентов българин, пазител на християнски и семейни ценности, съживител на българското село, въстанал срещу мафията, опълчил се на политическите елити - и на либералните идеи, Истанбулската конвенция, наркотиците, хомосексуалните. Така виждат Ивелин Михайлов насъбралите се зад Партийния дом - "български лъв, обграден от хиени" (по собственото му определение).

В очите на институциите той е предприемач със съмнителни сделки. Депутати пък искат да знаят откъде са взети парите за покупка на имотите, правят ли едни и същи лица проверките на Михайлов и фирмите му, едни и същи ли са прокурорите, отказали образуване на досъдебно производство.

Самият Михайлов показва заложби на популист. Той говори 38 минути без прекъсване пред множеството, атакувайки политическия елит като "банда корумпирани" - "днес приемат едни 380 милиона за общините, защото им трябват пари за избори (актуализацията на бюджета, б.а.)". "Да проверим имотите и фирмите на г-н Борисов, откъде са парите на г-н Пеевски, как Костадин Костадинов си купи къща във Варна след едни избори. Аз нямам апартамент в нито един град в България… Техните деца учат в чужбина, моите - в селско училище…" Лично е давал кеш на Костадинов - "да си плаща автобусите", към ИТН и Слави Трифонов - "къде си за културата, бе, приятелю, вие направихте България чалгаджийница!", към издателя Иво Прокопиев - "не искаме ветрогенератори".

След него микрофонът отива в лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който похвали уникалността на "Исторически парк" и създателя му, върху който се е нахвърлила глутницата - вместо да събаря незаконните ромски гета.

Демонстрацията в сряда показа, чe Михайлов не само не смята да напусне терена на политиката, въпреки разпада на "Величие", а да остане на него. Проверките на "Исторически парк" само ще му помогнат да се представи като жертва и боец едновременно. Има за какво да се притесняват от "Възраждане" - лидерът Костадин Костадинов съвсем заприлича на системен политик, укроти радикализма си, докато Михайлов изглежда автентичен, посланията му - позитивни, а може да присъедини и ВМРО към "Величие" (защо не и други) за изборите наесен.

В момента положението е по-тежко от османското робство, защото тогава, ако поробителят е бил чужд, сега е наш, български, обяви Михайлов преди да потегли към Чепеларе за среща с местната общност заедно с депутата Лариса Савова. Под видеото от събитието някой го е нарекъл "прероденият Цар Ивайло от Втората българска държава".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    53 14 Отговор
    Пак някакви глипости!! Лейтенант Грубер ли ви го каза?
  • 2 Соломон Паси

    47 15 Отговор
    Аз съм 110 процента българин.

    Коментиран от #4

  • 3 Дойче веле 🚾

    80 27 Отговор
    Трябва да бъде забранено и изгонено от България
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Миро

    36 45 Отговор
    Напред за бизнеса на Ивелин МИШКИТЕ ПОчнаха да хапят НООООООО народа ще ги измете!!!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коментатор

    55 25 Отговор

    До коментар #5 от "Миро":

    Кой бизнес???
    Тоя като сводник, тоя като фирма за кредити, или тоя като "акционер"???

    Коментиран от #11

  • 8 Тредстоун

    56 29 Отговор
    Тва безличие е абсолютна боза, а тоя е бозаджия моше , пирамидално същество на което пирамидката вече не може да се самоиздържа , идва сметката за плащане ....

    Коментиран от #13

  • 9 12340

    46 9 Отговор
    ".... която чете три печатни листа слово за Михайлов, издържано в ейчарски стил...."
    .... Какво, с извинение, е "ейчарски" стил, емилиЙО?!

    Коментиран от #36

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Миро

    30 26 Отговор

    До коментар #7 от "Коментатор":

    ти ли му водиш каките че знаеш че е сводник
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Миро

    14 9 Отговор

    До коментар #8 от "Тредстоун":

    иди да видиш бозата и тогава коментирай
  • 14 Оф ще умра от смях

    36 14 Отговор
    Новия Ивайло ,много интересно този кой го крепи
  • 15 Миро

    19 8 Отговор

    До коментар #12 от "скиф":

    малей 3 грама мозък или 2 цента от посолството
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 хора

    51 21 Отговор
    Тоя е поредният ШАРЛАТАНИН
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кюфтоманът полуполковник Ники Маркони

    47 5 Отговор
    100 процентов шмекер
  • 21 Хммм

    38 13 Отговор
    Някой може ли да ми посочи ЕДНО нещо, което да е ИСТИНСКО и НАРЕД около "Създателя"?

    Нямам предвид фирмите, които смучат "парка".

    И преди някой да ми каже, "виж колко е построил", той и Костадинов си "построи" къща .... така много хора си построиха това онова, ама не "на полза роду" а по чисто лични материалистични съображения.
  • 22 мани беги

    39 23 Отговор
    ивелинчо измекяров е сводник, сектант, лицемер, двуличник, схемаджия мошеник, наглец, патологичен лъжец, лихвар, егоцентрик, фараон, изградил пирамидална финансова структура, перач на пари, престъпник, търсещ балъкционери, политик с партия патерица на герберасти и друга измет
  • 23 Град Козлодуй

    6 6 Отговор
    Браво
  • 24 звездочка

    25 13 Отговор
    Рродългавайте да вярвате на този финансов схемаджия и псевдо патриот.Колиби на кредит и вой пред сарайте му.Новият ага сокол.Сополарник.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ЯКО БОЙ

    21 12 Отговор
    БЕДНИТЕ ХОРА НАИСТИНА СА ТЪПИ И ЗАВИСТЛИВИ, ЗАТОВА ЩЕ СА ВИНАГИ В МИЗЕРИЯТА..... ВСИЧКИ СИ ЗАСЛУЖАВАТ ПОМИЯТА В КОЯТО СА - ТЪПАЦИ И ОЛИГОФРЕНИ!
  • 27 Не ме гледай така тъпо,

    13 2 Отговор
    българино!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Факт

    34 2 Отговор
    Каракачанов си търси ракета носител. Не е способен да измисли кауза. Жалко за ВМРО. Исторически парк не е единствен. Погледнете Замъкът в Равадиново или Дамасцена. Важното да са включени в туровете. Слабото място е финансирането. На мястото на Възраждане нямаше да се включа в комисия. Има компетентни органи. А Полковника пак света вода ненапита!
  • 30 така така

    13 13 Отговор
    100% GERBер, а не българин!
  • 31 Да, ама не

    18 18 Отговор
    Не е съвсем ясно какъв е, що е, но е ясно, че народът има нужда някой да му брани държавата, защото атлантицитв ни и т.нар елит прекалиха с лъжите си, русофобията и натегачеството, за задкулисието им да не говорим
  • 32 ХА ХА ХА

    21 11 Отговор
    1000% АФЕРИСТ !!! ОСТАП БЕНДЕР ДА ГО ДУХА.
  • 33 Така става, като ни лъжат

    11 8 Отговор
    Абсолютно вярно, че властимащите се забравиха, а и хората се усетиха, че ги водят за носа и си правят каквото искат.....но всичко до време
  • 34 ФАКТИ

    19 6 Отговор
    ПРОДУКТ НА МУТРИТЕ С ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ.ТУКА ИМА,ТУКА НЯМА
  • 35 Биби Кинг

    6 10 Отговор
    Построили сме два дома вила с две ръце и собствен капитал, не ка Коцю и тоа тумбак да харчиме чужди и най вече народни пари! Уж Левски ни бе пример а одиме да цалуваме Иво Миво и Киро?! Айде и умната, наесен с бацова на устата песен! Да се не разправаме!
  • 36 Най-вероятно....

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "12340":

    има нещо общо с ейч - "Н", ар - "R" или HR съкратено от Human Resources - Човешки Ресурси, ама знае ли човек, трябва да се размишлява още. :)
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Град Козлодуй

    9 3 Отговор
    лъжци
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 3.14К

    16 3 Отговор
    Емилия Милчева трябва основно да се занимава с производство на туршии.
  • 41 Пулковник тъпанарков

    14 5 Отговор
    Въх и тука пълно с мишкари прукопката яко плаща
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ха-ха-ха

    21 7 Отговор
    Искаме комисия да раследва от къде са парите на Прокопиев и на Капитал. Тръгнали сте да съдите Исторически парк а големите престъпници и крадци не смеете. Глупаци. Защо няма комисия разследваща Шиши, Боко,Кирчо и Кокорчо Костов, Доган и още много други. И не само за кражба и мошенничество а и за държавна измяна. Къде е техниката да спре пожарите, комисия за това ще има ли? Тръгнали с някакъв Михайлов да се занимават.
  • 47 Така мисля

    13 13 Отговор
    Aко всички "престъпници" бяха като Михайлов България щеше да е просперираща и развита страна За съжаление другите престъпници от Президент до депутат са недосегаеми в престъпленията си и предателствата към държавата и народа
  • 48 Абсурдистан

    15 4 Отговор
    Понятието "патриот" придобива вси по-уродливо съдържание. В тази сфера се подвизават все по-болни хора. Общото което ги обединява е самовъзвеличаването и оплюването на всички останали. Излиза, че за да си най-големия патриот трябва да имаш най-голяма уста, да крещиш най-силно и да вееш най-големия байрак. Това нещастно формирование "Двуличие" отговаря на всички изисквания за СЕКТА. Остава само едни женици да крещят "Иво искам дете от теб".

    Коментиран от #53

  • 49 ежко

    11 8 Отговор
    Ако Ивелин беше направил парка си с гранове, нямаше да има проблем!Той обаче не е взел и лев от ЕС или държавата,а и си посволява да прави партия!Брех,че наглост!Че той е неконтролируем бе!Същото беше и с Марешки.Направи партия и го спукаха от проверки от НАП и кой ли още не за бензиностанциите......
  • 50 пламен

    11 0 Отговор
    Бг населението е най лесно манипулируемото стадо. Всеки може да го лъже, за Михайлов това не е никакъв проблем

    Коментиран от #64

  • 51 хихи

    7 4 Отговор
    ИМ е мошеник, фантазьор, Остап Бендер, но ДВ да ни учи на морал е все едно "Въшлив да ни пощи....."

    Коментиран от #62

  • 52 Ха-ха-ха

    7 3 Отговор
    Мафията няма да допусне някой друг, непосочен от посолствоТо да им се бърка в далаверите. А от кръга на Капитал немогат да оставят тази земя да им се изплъзне, и да не я съсипят с перките си.
  • 53 Право в петолъчката

    7 5 Отговор

    До коментар #48 от "Абсурдистан":

    Кои са патриотите Тези дето държат на Путин чадъра и се радват на всеки убит Украинец или руснак осмелил се да критикува режима
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Браво,

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "скиф":

    Ей това изказване разкрива всичко - нищо обективно, само злоба, завист и желание да смачкаш по-добрия от теб!
  • 57 Ний ша Ва упрайм

    3 1 Отговор
    от де се пръкна това недуразумение и какви пари и ора са зад тоя още джурналята не са набарали. Мдааа екзотика Марешки, Бабукян, Славчо
  • 58 Риксос

    3 1 Отговор
    Браво, лоша реклама няма, дойчезелето се размириса за пореден път но не им се получи. Всичко е в услуга на печения Ивелин.
  • 59 Последния Софиянец

    1 0 Отговор
    Дайте му България бе! Нека цялата територия стане исторически парк

    Коментиран от #60, #63

  • 60 Реалист

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Последния Софиянец":

    Костадинов, който разграби държавната субсидия е отговорен за атаките срещу Великият Ивелин. Ти негов човек ли си?
  • 61 Стършел

    3 2 Отговор
    Щом Прокопиев и новите му ортаци (итн, и вредаждане) толкова Вият ,значи ще Гласувам за ,,Великите"
  • 62 Ха-ха

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "хихи":

    Но не Е грантаджия, и приватизатор!
  • 63 12345678

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Последния Софиянец":

    По-добре "Исторически парк" вместо противен зоопарк каквото е сега усещането на много от нас за "публиката" в Родината ни!
  • 64 АЛОО ТЪПАНАРИ

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "пламен":

    МИХАЙЛОВ НЯМА ИМЕНИЕ ЗА МИЛИОНИ
    МИХАЙЛОВ НЯМА ЯХТА
    НЯМА АПАРТАМЕНТ В ДУБАЙ
    НЯМА ВЕСТНИК НА ЗАГУБА ДЕТ ДА МУ ПОДГЪЗУВА
    НЯМА МАЗНА ТЕЛЕВИЗИЯ ПЪЛНА С СЕРВИЛНИ МИСИРКИ
    ИМА ГОРА ПОДАРЕНА НА ОБЩИНАТА
    НЕ ИЗСЕЧЕНА А ПОДАРЕНА
    НЯМА БЕНТЛИТА И НЕ ПЛАЩА ХИЛЯДИ ЗА СИЛИКОНОВА ЛЮБОВНИЦА
    АБЕ ЕЙ ИБРИКЧИИ РОБСКИ АЙДЕ НАДУПВАЙТЕ СЕ И ВАДЕТЕ ВАЗЕЛИНА
  • 65 Стършел

    0 0 Отговор
    Скоро DW ще издирва100% германец!!!!Ама Йок!
  • 66 Далавера

    0 0 Отговор
    Милчева, опитах се да намеря нещо за теб, но уви! Разбрах, че си ...лог, родена в гр. Лом, ситно ондулирана и списваще за т.н. Дойче Зеле! Причина за този интерес беше зле прикритият сарказъм по адрес на Исторически парк и един от създателите му. Но нито дума за историческия цирк който се проведе в две серии в т.н. НС, нито дума за това, че трябва да ги смажем, нито дума за огранизаторите на тази комисия. Като прибавим, че всички ...лози и агенцийки проспаха появата на ПП Величие на изборите, разбирам кому служиш и защо го правиш!