3 Август, 2024 20:02 6 418 162

Америка се ражда отново. А България?

  • българия-
  • камала харис-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • популизъм

Всякакви диктатори и почитатели на Тръмп ще притихнат, а в самата Америка отчаянието изведнъж се превърна в ентусиазъм

Америка се ражда отново. А България? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Победата на Камала Харис ще спаси света. В буквалния смисъл. Всякакви диктатори и почитатели на Тръмп ще притихнат, а в самата Америка отчаянието изведнъж се превърна в ентусиазъм. Това носи уроци и за нас в България.

Коментар от проф. Евгений Дайнов:

Америка се ражда отново покрай кандидатурата на Камала Харис за президент от името на Демократическата партия. На мястото на тихото отчаяние, на притихналото очакване на победата на един все по-отвързан Доналд Тръмп дойде невиждана вълна от оптимизъм и ентусиазъм. През първите десет дни от нейната кампания Демократите бяха заляти от безпрецедентна вълна от 300 000 нови доброволци за кампанията и събраха 200 милиона долара, предимно от обикновени хора. Социологическите сондажи се обърнаха наопаки и докато Джо Байдън се влачеше зад Тръмп с 5-6 процента, в момента Харис е пред Тръмп с толкова. Очертава се ярка победа на Демократите, невиждана от първия мандат на Барак Обама.

Какво стана? Как стана? И доколко е важно, че стана?

Преди отказа на Байдън от президентското състезание американската политика изглеждаше изхабена, обезсилена, без посока. Системата бе блокирала до степен да предлага на избирателите избор между 81-годишен и 78-годишен кандидат - единият все по-крехък, другият все по-буен. Надушили отслабването на политиката, хора около Тръмп обещаваха установяването на диктатура от латиноамерикански тип, а самият Тръмп намекваше на американците, че веднъж изберат ли го, повече никога няма да им се наложи да гласуват. Защото повече няма да има избори.

После се появи Камала Харис и тихото отчаяние се преобърна на 180 градуса. За секунди се превърна в ентусиазъм - ентусиазъм именно за политика.

Американски журналист описа как се е намирал в автобус, пълен с младежи, когато по радиото се чула новината, че Джо Байдън се отказва да бъде кандидат в полза на Харис. Целият автобус избухнал в аплодисменти и радостни викове. Съдейки по социологическите изследвания, тази радост в момента се изплисква от рамките на Демократическата партия и плъзва из цялата страна.

Отчаянието се обръща в радост тогава, когато се появява надежда. И не просто надежда, а надежда, въплътена в политик, който излъчва спокойствие и нормалност след години на политика, която окуражаваше истерията, простащината и омразата. Освен с пословичната си усмивка, Харис веднага започна да залива американците и с послания за единение и постижения - след години на разединение и на усещането, че страната отива към провал.

Победата на Камала Харис ще спаси света в най-буквалния смисъл. Всякакви диктатори и почитатели на Тръмп ще притихнат. Америка няма да се затвори към света, за да се вари в собствените си омрази. Но още сега политическото преобръщане, постигнато от и покрай Харис, носи уроци за всички, включително за нас тук в България.

И тук, както доскоро в Америка, политиката е арена на омраза, разделение, лични вендети и грозно говорене. И тук, както доскоро в Америка, системата изглежда блокирала и неспособна да роди смислени мнозинства, на ръба на някаква диктатура. И тук, както доскоро в Америка, политическите лидери изглеждат овехтели, изхабени, охлузени, а доста от тях - озлобени.

В демократическия край на българската политика нещата изглеждат като при Демократите в Америка, докато Джо Байдън беше начело. С една дума: безнадеждно, тъжно, обезкуражаващо, затапено. Нужно е не продължаващо търсене на начини за участие във властта чрез различни, все по-екзотични комбинации с други партии, а мнозинство или поне сериозно второ място. Категорично е необходимо привличането на още стотици хиляди гласове с оглед бъдеща ефективност, вместо сегашното бълбукане около дребни текущи инициативи, обърнати с гръб към избирателите.

Най-важното: надеждата

Ако се разбере, че работата на партиите в една демократична република е да привличат гласове, а не да пробват различни сглобки, това означава две неща. Първото: разговор с хората, всекидневен, по интересуващи именно тях въпроси. Второто: отстъпването встрани на сегашните лидери, които въпреки че са предимно на половината на възрастта на Джо Байдън, започват да изглеждат като него - и съответно намирането на еквивалент на Камала Харис. Комбинацията от двете ще даде и най-важното трето: надеждата и съпътстващата я радост.

Политиката на отчаянието е специалитет на крайните авторитаристи, популисти и подобни неприятни типове. Политиката на демократите е политика на надеждата. Ако огледате някой политик и видите, че не предлага надежда - значи или не е демократ, или не е политик. И няма работа на арената на политиката.

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 200 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инчу чуна

    308 33 Отговор
    Много хубаво, но преди десет дни Байдън беше гений, а сега Камала спасявала Америка. Ех, какви жалки пируети. Преди десет дни ни убеждавахте, че Байдън ще размаже Тръмп
  • 2 ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО

    217 33 Отговор
    лудото ками може само да жвака паткана на Тръмпиту
  • 3 фбр

    275 31 Отговор
    Поредният тъп коментар на Дойче зеле ! Скапаняци !!!
  • 4 Ако тоя Уайнов е професор в НБУ

    240 24 Отговор
    кой знае кви са им доцентите и главните асистенти.

    Коментиран от #34

  • 5 Генчу, тая като е заспасявала

    197 26 Отговор
    Америка и я напълни между другото с всякакви мигранити през отворената южна граница.
    То бива да си безмозъчен ама ти си и професор бе!

    Коментиран от #119

  • 6 Гост

    209 23 Отговор
    Кой му вярва на това дърто пиянде.
  • 7 мале мале

    212 30 Отговор
    какви са тези болни хора които пишат подобни глупости??? щяла да спаси света ?!?!?! спасението на света се крие в унищожаването на сащ и израел!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Гост

    183 31 Отговор
    Америка с 35 трилиона долара дълг и пред гражданска война.

    Коментиран от #25, #52, #105

  • 9 Ганчо Русофила

    47 170 Отговор
    Да убиваш хора в 21 век?
    От целият свят само Ганчо – русофила се радва искрено, как маскалите изтребват други народи!

    Коментиран от #16, #82

  • 10 Русофил

    125 23 Отговор
    Това не е раждане, това е друго изхождане, ххххххххххаааааа
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Русофиу

    79 24 Отговор
    Винаги чета коментарите на г-н Дойнов с удивление.

    Коментиран от #40, #78

  • 13 Алекс

    158 17 Отговор
    На колко ли ракии и уискита е пак този пияндурник...?!
  • 14 ха ха

    129 15 Отговор
    верно е , демократите предлагат надежда / розови очила / , но нищо повече , рай за криминализирани политици и шайките им , тотален грабеж и тиха тирания прикрита от купища лъжи през медиите , по добре си се варете в собствените си омрази за да се очисти света от зловредното ви влияние
  • 15 Аман от спасители...

    90 11 Отговор
    на света.
  • 16 АМИ АКО СИ СПОМНИМ ЗА ЕДНИ БОМБИ

    140 17 Отговор

    До коментар #9 от "Ганчо Русофила":

    над мирни цивилни градове... или за едни 30 хиляди, повечето от които жени и деца, избити от евреите преди месец-з-два... или за убийства на територията на трета държава, възхвалявани от американската върхушка... Така че - по-внимателно с просташките изблици. А за Дайнов - я го питайте кой го е отхранил, как се е изучил и от кого... Паразит.

    Коментиран от #20

  • 17 1234

    131 14 Отговор
    не е ли срамно да публикувате това комунистическо из ч а дие , превърнало се в първи евроатлантик и неолиберал. само и само да е на трапезата, няма принципи, няма морал.
  • 18 Не е лесно да си слуга

    105 14 Отговор
    До вчера Байдън беше "лидер на лидерите", но той се качи на самолета за Русия и днес вече безличната Харис е обявена за спасител.
  • 19 ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ

    94 10 Отговор
    .........КОЛКО СИ ПО НЕКЪПАН, ПО БРЪЖЕ ПРОФЕСОР СТАВАШ..........ТАКА И СИНЧЕТАТА НА СТАРИТЕ ПАРТИЙЦИ СЕ УРЕДИХТЕ ,......НАЛИ ГЕНЧО.........!!??????????
  • 20 Ганчо яко е затъпял

    29 109 Отговор

    До коментар #16 от "АМИ АКО СИ СПОМНИМ ЗА ЕДНИ БОМБИ":

    и помни като маймуните - 3 минути!
    Американците бомбардираха Япония за да не измрат още 1-2 милиона американци, защото Япония ги нападна, сигурно не знаеш! За пояснения, щото нямаш много акъл, не Украйна нападна Русия!
    Вече не помниш, че циганите от Хамас нападнаха и избиха 1200 деца и старци!
    Това русофилите верно уникални тъпунгери.

    Коментиран от #77

  • 21 А50

    86 22 Отговор
    Желая успех на куклата Харис, това е най-добрият вариянт за Русия да си завърши започнатото с успех. При Тръмп има вариант да излъже Путин да спрът преди Киев. А за Европа няма добър вариант защото тук са инсталирани сащки креатури и разбира се те действат срещу интересите на Европа

    Коментиран от #26, #80

  • 22 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    82 11 Отговор
    ЕвгеЙний Дайнов пак ще захлеби яко след тези хвалебствия...
  • 23 Ошашавена Копейка

    38 55 Отговор
    Нито Тръмп е толкова лош, нито Харис е толкова добра. Реално погледнато, който и от тях да спечели , САЩ пак ще са Номер 1. Никой от тях няма да играе за Путин, нито за Китай, нито за Хамас. Лозунгите по време на кампанията са за вътрешно ползване.
  • 24 Ролан

    83 10 Отговор
    Този Дайнов съвсем е сдал!)))
  • 25 Ти за Америка

    21 37 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Не се тревожи.
  • 26 Лечение..

    26 15 Отговор

    До коментар #21 от "А50":

    Лечение..лечение...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Камала Харис

    46 10 Отговор
    Маймунките-в Африка
  • 29 Дэийзъса

    68 14 Отговор
    Спасението на света се крие в унищожаването на САЩ и Израел!!
  • 30 Перо

    79 9 Отговор
    Кой вярва на уйдурмите на соросисткото DW?
  • 31 от бай Дън

    79 11 Отговор
    "Победата на Камала Харис ще спаси света." - от какво? от кого? Та тези демократи-джендъри ни докараха на прага на Третата Световна Война!
  • 32 123456

    66 6 Отговор
    На Е.Д. езикът му се изтръка от шпакли !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Полковник Марков

    73 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ако тоя Уайнов е професор в НБУ":

    И той е преподавател в НБУ.
    И да попитам само дали цялата заплата си я получават от Америка за България?

    Коментиран от #66

  • 35 Жица

    52 10 Отговор
    Когато прочетох: коментар на Дайнов, и спрях да чета. Да озапти жена си, и да коментира световната политика.. о.о.ч.ета
  • 36 Хей

    62 9 Отговор
    Този пак е злоупотребил замириса на джибри. .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 По- голяма

    72 15 Отговор
    Глупост скоро не бяхме чели. Америка се ражда, хахахаха, тя лети към ада със светлинна скорост и това е чудесно.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 И се чудиш

    31 8 Отговор

    До коментар #12 от "Русофиу":

    На коя планета е , а?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 А50

    14 50 Отговор
    А нещо за подводницата ще кажат ли копейките!

    Коментиран от #79

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Живи легенди

    60 8 Отговор
    Пиандурките днес са много актуални в сайта. Преди малко Инджев, сега Дайнов - все провалени и алкохолизирани руски възпитаници..
  • 45 ДРУГАРЯ МАЙНОВ, ВЕЧЕ НЕ Е ДРУГАРЯ.

    47 5 Отговор
    АХ КАКВИ УМНОСТИ НИ РЪСИ ЕВИТО МАЙНОВ . ТОЙ Е РАЗБИРКОТО НО СВЕТА АМА ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА КОСТОВ , КОЙТО
    ГО ИЗРИТА НАБЪРЗО ЗАРАДИ ЕТО ТАКИВА " ИЗКЛЮЧИТИЛНИ УМСТВЕНЕ СПОСОБНОСТИ" .
    Другоря Майнов Нагождачев!!
  • 46 капацитет

    46 8 Отговор
    дрън-дрън ярина... камала кухата лейка ако спечели Америка ще се разпадне....
  • 47 Хе хе...

    46 7 Отговор
    Руснаците и китайците направо ще ударят шестица от тотото ако тая идиoтka камилата стане президент на сащ.
  • 48 Сандо

    53 7 Отговор
    Трябва да си се продал безрезервно на сороските фондации,за да пишеш хвалебствени речи в полза на едно гигантско недоразумение,наречено камала харис.Наесен ще трябва да се яви на новия търг за набиране на продажници.
  • 49 Доктор

    53 9 Отговор
    Гнусна неолиберална подлога. Пълен боклук.
  • 50 верно ли

    40 6 Отговор
    когато в една къща в квартала на "червените фенери" сменят персонала, това в литературен кръжок ли се превръща или си е пак същото!?
  • 51 Бай той Толстой

    40 7 Отговор
    Сръбнал е пак професора?Ако беше жена,щеше да стои предимно по гръб.
  • 52 Пич,

    46 9 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Объркал си се.
    Общия дълг на САЩ, федерален, на отделните щати, на бизнеса и домакинствата е над $215трлн и устремно расте. Иначе казано всеки гражданин на САЩ дължи приблизително по $615000, включително пеленачетата и деменцийте.
    Честито на печелившите!

    Коментиран от #56

  • 53 Перо

    50 6 Отговор
    Боже-е-е и тоя кретен от “демокрацията” стана професор! Не знам каква е далаверата на ВУЗ, но “професорите” вече са на конвейр и на тон! Сигурно си осигуряват щат за да съществуват и взимат пари от държавата. И кьораво и сакато от корумпираната, измислена “демокрация” е “професор” и “академик”!
  • 54 Уса

    38 7 Отговор
    България ще чака още 100 години премахването на визите за преродената Америка

    Коментиран от #58

  • 55 Кой разбрал, разбрал...

    21 51 Отговор
    Америка може и да се роди отново, но България не, докато не премахне копейките. В България политиката след турската окупация винаги е била и още продължава да е диктувана от Москва. Който не го е осъзнал, жалко за него самия и за цялото българско общество. Защото последиците се понасят от всички, а не само от русофилите. Все още много хора не го осъзнават и са склонни точно копейките да избират парламент, а от там и правителство.

    Коментиран от #81

  • 56 Перо

    37 5 Отговор

    До коментар #52 от "Пич,":

    Ще си обясниш причината, когато разбереш по каква система функционира частния държавен резерв, участващите банки и собствениците им - печатари на зелено, колко президенти са убити за запазването и! Собствениците на системата контролират света и разпр

    Коментиран от #57

  • 57 Перо П.С.

    28 6 Отговор

    До коментар #56 от "Перо":

    И разпространяват инфлацията от печатарството по света, след като долара е световна валута от 1947 г. и разплащателно средство в петролния бизнес!
  • 58 ха, ха, ха, - смешник

    7 24 Отговор

    До коментар #54 от "Уса":

    И на мен кво ми пука? Ако на теб ти е проблем, решавай си го сам. Аз съм си го решил, че има къде де отседна в Ротердам без да плащам за неопределено време. Имам си жилище и там, и във Варна. Където си искам, там се настанявам.

    Коментиран от #63

  • 59 факт

    14 6 Отговор
    няма ли да я стрелят
  • 60 Ивелин Михайлов

    29 9 Отговор
    Дайнов, готви се за трета световна 😉

    Коментиран от #62

  • 61 Ти да видиш

    40 10 Отговор
    Путин ще спаси света от фашизма, така както го спаси от ковид, ще го спаси и от Камала Харис!!!
  • 62 Мечков

    12 8 Отговор

    До коментар #60 от "Ивелин Михайлов":

    Намали наркотиците.
  • 63 Уса

    41 8 Отговор

    До коментар #58 от "ха, ха, ха, - смешник":

    Аз живея в сащ от 20 години и нямам проблем,но като българин съм длъжен да реагирам на всяка несправедливост към родината а те са много и стават повече и все по-опасни за нацията.Не харесвам западните нации нека си живеят в техния свят,но да не разрушават другите
  • 64 Ама този

    27 5 Отговор
    Наистина е ЦЕНТурион
  • 65 Всички ЦЕНТуриони

    31 7 Отговор
    изТРЪМПнаха от предстоящата победа на бъдещия американски президент
  • 66 Отговарям ти

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Полковник Марков":

    Да цялата
  • 67 Бибитко от Банкя

    43 7 Отговор
    Бедни ми, Дайнов роб беше и роб си остана!
  • 68 ханс

    26 4 Отговор
    Редки тъпизми
  • 69 Грамотен

    33 7 Отговор
    Хумористичен фейлетон от Дайнов..... Новото поприще на професора...
    И този човек, обществото, го взима на сериозно повече от 30години!!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Васко делчев

    33 9 Отговор
    Тоя глупак въобще не го публикувайте.... Хора с умствени дефицит никой не иска да чете. Само БРИКС. НАТО е терористична организация заедно с сащ
    ..
  • 73 Хари

    32 8 Отговор
    Като водях,че Дайнов пак се е изтропал ,спрях четенето....То бива щуротии вива,ама това....
  • 74 Баш психиатър

    22 5 Отговор
    Били събрали 200 млн.Хайде да познаем къде ще отидат:)))
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Аква

    25 2 Отговор
    Санитарите пак го изпуснаха.
  • 77 Лгюгюф

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ганчо яко е затъпял":

    Ама ри се щеше Украйна да нападне първа
  • 78 Фмгм

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "Русофиу":

    Още еди збъркан
  • 79 Лрлт

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "А50":

    Коя като Укр няма подводен собствен арсенал
  • 80 Мцмф

    16 10 Отговор

    До коментар #21 от "А50":

    Европа е умираш континент
  • 81 Фмгм

    18 3 Отговор

    До коментар #55 от "Кой разбрал, разбрал...":

    Докато не се избият всички психо десни няма да се спрем
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Ха-ха-ха

    31 5 Отговор
    Неразбирам защо е тази предизборна статия в българска медия. Българите няма да гласуват за президент на САЩ. И друго, американците ги интересува преди всичко спасението на щатите, не им пука за света и ще гласуват изхождайки от тази гледна точка.

    Коментиран от #95

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Мнение

    32 7 Отговор
    За каква демокрация при брутален капитализъм говори този пишман професор,при който богатите стават все по- богати,а бедните по- бедни! Система, която богатите обслужва от такава няма нужда, както пише в книгата ми! Тя трябва да е демократична и в същността си хуманистична....и още колко много неща казвам...да няма глад и нищета,за сметка на пресити господа и така нататък!

    Коментиран от #96

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ........

    23 8 Отговор
    Камилата Харис има една мета и тя е да пие чиста вода като за целта иска да "съкрати" населението и да вдигне цените на водата,тока,бензина.Само че горката никога няма да постигне мечтата си колкото и невинни да "съкрати",защото там водата е обогатена с атразин,който превръща мъжките жаби в женски и водата я е направила в това,което е,т.е. "интерсексуална",което е новото наименование на трансджендурята.
  • 88 Тоя джендър

    19 9 Отговор
    Пак е прекалил с шльосавицата тая вечер.
    Евроатлантически ценности, сър!
  • 89 лудия

    22 6 Отговор
    Няма никакво значение ,кой ще е президент на САЩ. Защото и двете партии се държат от едни и същи хора. Като двете партии имат различни платформи но целите са едни същи. Дали ще Харис,Тръмп или тази която са подготвили Мелания Обама ,това просто е цирк.
  • 90 Щъркел

    23 8 Отговор
    Коя аМЕРИКА ?!?!
    Афро азиатцко мексиканската ли ????
  • 91 Марко

    34 5 Отговор
    От написаното става ясно, че САЩ си имат нов държавен акушеро-гинеколог. Буквално пред очите ни изражда бременната с новата Америка Камала Харис.
    Името на този уникален човек е Ев-Гений Дайнов. Син на червен аристократ, женен за рускиня с баща - висш функционер на КПСС, но актуално син шаман.
    Забавни неща стават в американската перинатална медицина, забавни!
  • 92 Фактор

    16 6 Отговор
    Каква идилия. Та те се провалиха дори на олимпиадата. А преди това в атентата срещу Тръмп. Въпроса е: държавният департамент, включително Камара Харис, имат ли те роля в подготовката на това покушение? Пряко или непряко. Някой зададе ли този въпрос на бившия прокурор?
  • 93 111

    11 6 Отговор
    Луд човек. Защо е тази злоба? Комплекси?
  • 94 Град Козлодуй

    16 4 Отговор
    ДА живее република България
  • 95 Град Козлодуй

    5 3 Отговор

    До коментар #83 от "Ха-ха-ха":

    Напълно Логично и точно
  • 96 Град Козлодуй

    5 4 Отговор

    До коментар #85 от "Мнение":

    Вие Сте Логични
  • 97 Капейкин

    6 22 Отговор
    Молим се ден и нощ
    За Рижата Перука .
    Дано спечели ,дано.

    Всички надежди през последните няколко месеца
    За Президент приятел на
    Путин , отиват по дяволите ...
  • 98 Олеле

    14 6 Отговор
    Какви глупости само !
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 А какво става

    4 17 Отговор
    С онези
    Лотос ,Белъй , Шевченко.

    Възкръснаха ли , защото
    Руските Калници
    ни уверяваха
    Че всичко било фейк .
    Туарегите какво направиха с
    Пленените Вагинари ?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Сатана Z

    15 18 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Това за гражданската война в САЩ къде го чу?По радио мацква ли?
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Дайнов ти си

    23 12 Отговор
    Излишен на тази земя. Толкова злоба и тъпизъм в едни си е жив талант.
  • 109 Е ДА СЕ ПРОДАВАШ ЗА

    24 13 Отговор
    НЯКОЛКО ДОЛАРА ЗА ДА СИ КУПИШ АЛКОХОЛ Е ТОТАЛНО УНИЖЕНИЕ. ДЪНО НА ДЪНОТО ДАЙНОВ. Д Д Д

    Коментиран от #111

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Хихи

    7 4 Отговор

    До коментар #109 от "Е ДА СЕ ПРОДАВАШ ЗА":

    Гледната точка е много важна, но много рядко е правилна.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 БАНко

    21 9 Отговор
    ПОРЕДНАТА ПОМИЯ !!!
  • 115 Артилерист

    30 9 Отговор
    Не случайно Дайнов е бил специален текстописец и е писал поръчкови статии по поръчка на ЦК на БКП. Такова хвалебствено съчинение, такава ода за Камала и демократите може да измисли само опитен манипулатор...
  • 116 До Там и Обратно

    21 6 Отговор
    Само като прочета Дойче Веле и съм дотам !
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Ха ха ха

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "Генчу, тая като е заспасявала":

    Той неговият мозък е спиртосан и е само имитация вече.
  • 120 ликвидация

    30 5 Отговор
    България, държава на повече от 1300години, умира след 35 годишна "демокрация", по-лоша от турското робство! Продажни политици, с офшорни сметки, некадърни партийни калинки в управлението! Упадък в икономиката, образованието, здравеопазването. Липса на правораздаване, бандити и метреси назначени в правоохранителните органи....
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 🕯🕯🕯

    12 3 Отговор
    България... Бог да я прости! Пред прага на небитието е вече и няма сила, която да я извлече от там!

    Коментиран от #125

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Бай той Толстой

    11 3 Отговор
    Трябва да закрием НБУ-развъдник е на пияници лакеи!
  • 127 Половин

    15 4 Отговор
    Мексико ще се пресели в САЩ през следващото десетилетие. Мексиканците ще си вземат отново контрола върху заграбените територии от 1848г. Харис би ускорила този процес. Тръмп би го забавил, но това е без значение. Етническата структура в САЩ след 20 години ще бъде съвсем различна. И да, това има значение.

    Коментиран от #131

  • 128 Красимир Петров

    16 3 Отговор
    Евгени Дайнов е планена марионетка от Сорос.Името му е в списъка сред които са ПП-ДБ и 90%от Българските продажни медии.
  • 129 Роберт де Ниро

    7 14 Отговор
    Тръмп е идиот...
  • 130 Българин

    10 4 Отговор
    Кой дава трибуна на такива лекета и срам за журналистическата професия?
  • 131 Българин

    8 5 Отговор

    До коментар #127 от "Половин":

    Дори и сега белите са малцинство в Америка.Те съставляват 30% от населението а 67% са негри ,латино и араби.
  • 132 Така е

    10 2 Отговор
    "Няма да притежавате нищо, но ще бъдете щастливи"! И нито грам дума за колосалната битка между "CBDC и криптото", противоречията между лобитата стоящи зад Байдън-Харис и лобитата зад Тръмп. Както и въвеждане на цифрово евро. Свидетели сме на унищожаването на традиционните парични системи и пет основни фунции на парите. 68% от американците не одобряват въвеждането на цифров долар. От 2026 вероятно ще започне поетапното въвеждане на цифрово евро, първо в еврозоната? В същото време Германия, Великобритания, Япония, Русия и Китай узаконяват криптото, САЩ ако бъде избран Тръмп. Светът е изправен пред колосални тектонични промени, човекът си говори за "светло бъдеще"?
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 абсурд

    11 1 Отговор
    Това е поаникьорско писание.
    Америка ще я има и с Тръмп и с Камала.
    Проблемът пред тази веика държава е вътрешното разделение, а не изборният резултат. Никакви избори не могат да я разклатят чак до там.
    Тяхната система е така направена, че не може от ден до пладне да се появи неизвестен герой и да яхне цялата власт. У нас може. Идеални сме за всякакви вънбшни намеси,к оито мога тда капитализират иначе непостижими неща за дни. И най-вероянто онова ВНС и онази прехвалена конституция са съзтадени точн ос тази цел.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Отпускар

    3 9 Отговор
    Всички, заложили на Тръмп, сега се хапят отзад: Бойко, Мойко, Орбан, Вучич, Путин...
  • 137 факуса

    10 2 Отговор
    дайнофф, нали си беше приготвил униформата и чакаш,обличай и заминавай на фронта,с мангалахарис мир нема да има
  • 138 Генчо Дащнов

    10 2 Отговор
    Слушайте кво ви пея и дълго ще живеете!
    От най-високата трибуна ви говоря!
    От Миндя рокфест!
    За пет пробити долара, чудеса ще ви разкажа!
  • 139 Гербер

    10 3 Отговор
    Евгени Дайнов е планена марионетка от Сорос,a Името му е в списъка сред които са ПП-ДБ и 90%от Българските продажни медии

    Коментиран от #141

  • 140 Реалист

    9 2 Отговор
    Мердански,имах те за умен индивид,но явно високите атмосферни температури са оказали влияние на кратунатата ти.Ноември САЩ ще имат нов президент и той ще се казва Доналд Тръмп.Баба си Камила я извози до Мерданя за един месец,да си почине на чист въздух.Освежи си мозъка брато,белки започнеш да мислиш нормално.
  • 141 Хм,

    5 6 Отговор

    До коментар #139 от "Гербер":

    уж си гербер (гражданин за европейско развитие на България) а използваш кремълски опорки. Той и вашия Бойко е така, врътка се като ветропоказател. Днеска е с Путин, утре е с Тръмп, според келепира.

    Коментиран от #150

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Истината:

    10 3 Отговор
    ДойчеЗеле-Боклука, Генератора на ФейкНовините
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 ДоНеФакти

    8 3 Отговор
    До Дебилите от Нефаакти
    Истината е като Пружината,
    колкото повече я Притиската,
    тя толкова повече се Показва пред Света!
  • 150 ОПОРКИ СА НУЖНИ

    8 3 Отговор

    До коментар #141 от "Хм,":

    САМО ЗА ПРАЗНИ ПЕПЕРАСКИ КРАТУНИ
    ИНАЧЕ ЛЕСНО ГУБЯТ ОРИЕНТАЦИЯ
    ЩОМ КАМИЛАТА Е ТОЛКОЗ УСПЕШНА ЩО ЧАКАХТЕ ДЕМЕНТА ДА ПОЧНЕ ДА ПЪЛНИ ПАМПЕРСА ПРЕДИ ДА ГО ИЗРИТАТАЕ
    АМИ ЩОТО Е ЯСНО СЪЩАТА БОЗА

    АБЕ МИНДЯ ТИ СЕГА ЛИ СЕ СВЕТНА ЧЕ КАМИЛАТА Е ТОЛКОЗ СВЯСТНА
    ИЛИ СЕГА ТИ КАЗАХА
  • 151 ДАЙНУФФФФ

    11 3 Отговор
    ЗНАЧИ КАЗВАШ РАЖДА СЕ ОТНОВО
    АМ ЧИ КОГА СЕ СПОМИНА БЕ
    ДА НЕ Е ПО ВРЕМЕТО НА ДЕМЕНТА
    ГЛЕДАЙДЕ МУ ПОНЕ ЗАГЛАВИЯТА НА ТОЯ
    ЯСНО Е ЧЕ ДРУГОТО НИКОЙ НЕ ГО ЧЕТЕ
  • 152 Ха ха ха а така

    9 3 Отговор
    Боже ,боже , колко болнав трябва да бъдеш , че да съчиниш такива бълвочи .....
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 да да

    10 3 Отговор
    Винаги съм казвал , че този човечец дайновия , най редовно забравя за минава през изтрезвителя , просто в дойчезелце няма никавъв контрол и запада все повече и повече .
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Генчо Дащнов

    9 3 Отговор
    Слушайте ме казах!
    Само аз верно говоря!
    АЗ съм Синия шаман от Миндя!!!
    Истина ви казвам, точно както ми я казва чичо Сорос...
  • 157 минаващ

    7 1 Отговор
    Евгений с всеки изминал ден се влошава, време е медицината да се намеси.
  • 158 Тоз който следи тотото

    1 1 Отговор
    Другаря Дайнов е много добър ЛАКМУС /литмус по класика К.Петков/.
    На която страна са той и татка му, тя/страната/ категорично, шумно и завинаги се срива.
    Т.е. и от него/Генчо/ има полза, оставете го да си пълзи в тъмното и да пуска слуз.......а и тъй знаем със сигурност кой ще загуби изборите.
  • 159 Защо някой се

    1 1 Отговор
    заблуждава, че американците ще си изберат черна жена за президент, не мога да разбера? Не са толкова глупави колкото изглеждат.
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Коста

    0 0 Отговор
    Брях тъз Камила бре! Бря
  • 162 анонимин

    0 0 Отговор
    Не подкрепяйте Харис,за да може света окончателно да се отърве от фашизмът!