Тема: Украйна

2 Септември, 2024 18:02 11 429 129

"Гръбнакът на украинската отбрана": Обречен ли е Покровск

  • русия-
  • украйна-
  • покровск-
  • курска област

Покровск е индустриален град в Донецка област и се намира на място, където се пресичат най-важните железопътни трасета, по които пристига снабдяването на украинската армия

"Гръбнакът на украинската отбрана": Обречен ли е Покровск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руската армия напредва към Покровск в Източна Украйна. Ако руснаците го овладеят, това ще им даде важно преимущество – да атакуват и прекъснат снабдяването на украинската армия. Може ли Покровск да бъде спасен?

"На първо време заминаваме за Виница", казва жената, която се качва на влака, за да се евакуира от Покровск. "Там имаме приятели, но ще си потърсим собствено жилище", обяснява тя. "Когато чухме експлозията през нощта, решихме – детето не може да остане повече тук."

Подобно на хиляди други жители на Покровск и околните градове и села в Източна Украйна жената и семейството ѝ са отлагали евакуацията до последния момент. Но вече нямат избор – фронтовата линия вече е на по-малко от десет километра от града. Преди войната в Покровск са живели 60 000 души, сега градът се опразва все повече.

Руските части отбелязват значими успехи в региона

Наскоро украинският президент Володимир Зеленски призна, че положението край Покровск е „изключително тежко“ - Русия е концентрирала там много сили и подлага района на интензивни атаки.

Животът на възрастните хора във войната в Украйна

Американският Институт за изследване на войната потвърди, че руските части продължават да отбелязват значими тактически успехи в региона югоизточно от Покровск. Много хора в областта се питат дали градът няма да последва съдбата на Авдеевка и на други вече завладени възлови населени места в Украйна.

Стратегическото значение на Покровск

Покровск е индустриален град в Донецка област и се намира на място, където се пресичат най-важните железопътни трасета, по които пристига снабдяването на украинската армия. За местните жители това е „Пътят на живота“. И действително - Покровск е изключително важно средище от гледна точка на логистиката – това е гръбнакът на украинската отбрана и на снабдяването за армията от Вуледар до Донецк на север, казва за ДВ военният експерт Маркус Райзнер, полковник от австрийската армия.

Бързият напредък на руските части в този регион стана възможен след падането на Авдеевка. Градът в Донбас е на 25 км източно от Покровск и бе завладян от руските войски през февруари, благодарение на пожертваните като „пушечно месо“ хиляди руски войници.

Авдеевка бе крепостта, която трябваше да защитава населените места, железопътните линии и пътищата в Западна Украйна. Оттогава насам тази функция бе поета от Покровск. Но след като руснаците пробиха две отбранителни линии, вече напредват и към последната, макар тя да е най-силно укрепената, казва Райзнер.

Русия може да затрудни снабдяването на фронтовата линия

Актуалното военно положение около Покровск е сложно. Включително защото руската армия няма нужда да завладява самия град. Щом достигне периферията му, украинските маршрути за снабдяване ще се превърнат в лесна цел за руската артилерия. А това ще доведе дотам, че осигуряването на фронтовата линия и на близките градове ще се затрудни много, а може и да се окаже невъзможно, смятат западните анализатори.

Няма никакво съмнение, че руските части ще положат всички усилия, за да изравнят града и неговата логистика със земята, споделя пред ДВ военният експерт Густав Гресел. Най-лошият сценарий ще настъпи, ако руснаците овладеят Покровск и окупират изцяло региона на Донецк, предупреждава експертът.

Но дори ако руските войски достигнат линията Покровск, украинските части биха могли да блокират сухопътните коридори на руснаците, казва за ДВ Михайло Самос от Киевския център за изследвания на армията, конверсията и въоръжаването.

Курск и Донбас са двете страни на един и същ медал

Много от бригадите, които биха могли да укрепят отбраната по тежките фронтови участъци в Украйна, сега са заети с операцията в Курск на руска територия. Офанзивата в Курск е част от по-голям план за победата на Украйна, каза на 27 август на пресконференция украинският президент Зеленски. Той не съобщи подробности за този план, но обеща да го представи през септември на американския президент Джо Байдън и на двамата кандидати за президентския пост Камала Харис и Доналд Тръмп.

Ако една от целите на украинската офанзива в Курск е била да принуди Русия да прехвърли критична маса войски от Източна Украйна към Курск, то тази цел до момента не е постигната, коментира Маркус Райзнер. „За съжаление операцията в Курск изобщо не се отразява на ситуацията в Донбас“, казва той. Русия е прехвърлила само част от контингента си в Донбас към региона на Курск. По данни на главнокомандващия украинската армия генерал Олександър Сирски, става дума за 30 000 войници.

Офанзивата в Курск не е изчерпала потенциала си

Густав Гресел изтъква, че офанзивата край Курск още не е изчерпала потенциала си. „Да, операцията в Курск е рискована игра, която е свързана с големи военни рискове. Но ако се погледнат всички алтернативи за Украйна, те също са съпроводени с високи политически рискове“, подчертава той – сред тях са и изборите в САЩ през ноември, и дебатите за намаляване на военната помощ от Германия за Украйна, и наличието на своевременни оръжейни доставки.

Оценката на Михайло Самус е по-спокойна. Той гледа не само към Курск, а и към ситуацията като цяло. Според него е необходимо да се оформи южен фланг в областта, което би забавило напредъка на руските части. Освен това е ясно, че колкото повече напредва украинската офанзива, толкова повече Кремъл ще бъде принуден да изтегля ресурси от други места в Украйна и да ги прехвърля към Курск. „Те хвърлят всички налични сили срещу Покровск, за да постигнат определен пропаганден ефект - искат да завземат Покровск и да представят това като победата на годината, след което да се прегрупират и да се опитат да изпратят резерви в региона на Курск.“


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    142 12 Отговор
    Трябваше да се изтеглят във Лвов още февруари 2022 и да не забавят неизбежното.

    Коментиран от #41

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 стоян георгиев

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    ....и азззз...и аз
  • 5 Дааа

    147 11 Отговор
    Укра и НАТО са обречени, не само покровск!

    Коментиран от #37

  • 6 Гошо

    14 52 Отговор
    И на края?....Нищо и половина!
  • 7 Само питам

    86 3 Отговор
    Какъв е тоя град Вуледар?Знаеме,че във ФАКТИ до един шпрехате нова,но превеждате на български ,ако го знаете.

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Само питам

    61 2 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Да се чете : шпрехате мова.Аман от неграмотни Гугъл коректори.
  • 9 Хохо Бохо

    96 8 Отговор
    Гръбнакът на саловермахта беше прекършен в Артьомовск

    Коментиран от #13, #15

  • 10 Руска действителност

    19 97 Отговор
    Путин, разтревожен от настъплението на украинските войски през Курск, призовава призрака на Сталин:
    Сталин: "Какво стана?"
    Путин: „Нацистите са в Курск! Не мога да ги спра! Какво да правя?“
    Сталин: „Направи като мен през 1943 г. Изпрати най-добрите украински войски напред и поискай оръжия от САЩ!“

    Коментиран от #23, #45

  • 11 Само питам

    39 4 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Да се чете: . .превеждайте на български.Нататък е ясно.Аман от неграмотни Гугълкоректори .
  • 12 Някаква дезинформация пак

    11 85 Отговор
    Голямата атака на Покровск..гледах днеска на картата нищо интересно не се случва в Донбас..украинската стратегия е да дават по-малко жертви пътните табели са без значение

    Коментиран от #128

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хахахаха

    9 47 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Тя е там от 3 месеца. И там ще си остане.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мисит

    54 3 Отговор
    А какво казва,,пенсиониран Естонски генерал,,? За Австрийски полковник,,,,разбрахме,,,
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Kaлпазанин

    80 8 Отговор
    Обречен ли е покровск 🤔🤔🤔🤔 ДЗ вие се се обрекохте ,я кажете защо сте нежелани в Русия Турция и още многоооооого други страни ,AFD набира скорост скоро ще трябва да бягате и оттам към исраел ,ама дали и него ще го има
  • 19 Наивен въпрос, тя

    107 4 Отговор
    Украйна приключи вие разсъждавате върху казуса покровск.
    Провеждате някаква безсмислена пропаганда преди окончателния край.
  • 20 Тик так тик так а

    14 106 Отговор
    Войната ще я спечелят украинските дронове и санкциите..номера е да се проточи десетина години и украинците да запалят де щото могат в Русия..няма нужда от излишни жертви и героизъм руските фашистки влечуги сами ще легнат да мрат като 91 година

    Коментиран от #25, #84

  • 21 Мдаа

    11 73 Отговор
    "Руснаците напредват".

    Това стана меме метафора за излагацията на руската "армия".
  • 22 Сандо

    115 11 Отговор
    А ДВ помни ли какво ставаше в Донбас след 07.02.2022 година?Как се налагаше хиляди жени,деца и старци да се евакуират в Русия заради непрекъснатия обстрел от укронацистите!Не,това вече никой западняк - пишман демократ не помни,а може би дори не знае защото "свободните и демократични" западни медии старателно криеха всичко,а руските бяха забранени.Е,колелото се завъртя и може би ще дойде деня,когато Справедливостта ще възтържествува.

    Коментиран от #62, #83

  • 23 Сандо

    45 6 Отговор

    До коментар #10 от "Руска действителност":

    Тъпо,ама не се усещате.Толкова ви е акъла.
  • 24 Данко Харсъзина

    98 9 Отговор
    Руснаците пробиха трите линии на украинската отбрана и вече няма какво да ги спре. Цяла статия за нищо. Това се вижда и без да си мастит експерт.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Всичко е по план

    18 82 Отговор
    Голяма колона на инженерните войски, която се опитва да достави понтонни съоръжения, за да се измъкнат блокираните два полка ватници е изпарена напълно при село Звънное! Всичко гори...

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мдаа

    15 75 Отговор

    До коментар #26 от "Всичко е по план":

    Същото е сполетяло и колона от 14 руски танка, БТРи и камиони в близост до Курахове.

    Така че, нека "напредват".

    Коментиран от #82

  • 29 Tётя Myтpoфaнoвa

    16 63 Отговор

    До коментар #25 от "Последния Софиянец":

    Само "българските" копейки не подават молби за живот в руския рай, дърпат се.
    Как пък един не дойде в посолството да се отзове на поканата на Путин ?!

    Коментиран от #34, #46

  • 30 Въпрос

    15 51 Отговор

    До коментар #25 от "Последния Софиянец":

    Абе ти нали искаш да си независим..защо ти е да влизаш в БРИКС?
    Ако искаш да сменяш западните глобалисти с гладните азиатски такива МА ИЗОБЩО НЕ СИ ПОЗНАЛ
  • 31 Уффф ..., Божкеее...!

    80 7 Отговор
    Грандиозни словесни еквилибристики и разтягане на локуми!
    А може да се каже кратко и ясно:
    Украйна губи Покровск-губи и Донбаска и Донецка области...!
  • 32 Блогър от Москва.Крим руски завинаги

    59 5 Отговор
    българските воайори на сороскозяк идват ту и въпреки всички Фатки ни расправят ,че бандертруповете печелят....на това май му казват отрицателно настъпление , по тяхному...
  • 33 ХА ХА

    13 43 Отговор

    До коментар #25 от "Последния Софиянец":

    Чудесно, начи у брикс ше се търгува с долари, турците не признават нищо друго.

    Коментиран от #36

  • 34 Блогър от Москва.Крим руски завинаги

    42 9 Отговор

    До коментар #29 от "Tётя Myтpoфaнoвa":

    по последни данни , след указа на Путин , около 400 човека са подали молби за местожителство в Русия ,това от вражески държави

    Коментиран от #42

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Блогър от Москва.Крим руски завинаги

    49 6 Отговор

    До коментар #33 от "ХА ХА":

    ти правилно ли разбра за какво става въпрос? турция е подала молба за БРИКС , а не БРИКС за Търция.Анадънму?
  • 37 Курск

    31 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дааа":

    Това го пишеш три години.
  • 38 Бах

    56 14 Отговор
    Вече се развя Руското знаме над покровск , Всичко върви по план !

    Коментиран от #39

  • 39 Суджа

    13 34 Отговор

    До коментар #38 от "Бах":

    На 11 километра от покровск.
  • 40 ЖЕКО

    46 7 Отговор
    КАТО ВИДЯ ДОИЧЕ ВЕЛЕ И МИ СЕ ПОВРЪЩА
  • 41 Да ама Борис рошавия

    57 7 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    дойде и им каза-"Айде да се биеме с руснаците ама айде първо вие".
  • 42 ХА ХА

    13 39 Отговор

    До коментар #34 от "Блогър от Москва.Крим руски завинаги":

    Да беше измислил по убедителна цифра.
    Тука едни купейки викат че 5000000 българи обичали русия, къде са другите 4000600?

    Коментиран от #75, #129

  • 43 Факт

    50 10 Отговор
    Как може да напредва офанзивата в Курск при постоянни загуби на хора и техника?

    Коментиран от #44

  • 44 Кое бе ти е ясно?!

    12 57 Отговор

    До коментар #43 от "Факт":

    Курска област е завинаги украинска.

    Коментиран от #85, #127

  • 45 Му ха ха ха

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "Руска действителност":

    Му ха ха ха ха ха 💩
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Всё в порядке

    12 40 Отговор
    Китайски банки отказват плащания заради руски имена на платежните, поради страх от санкции. Руснаци резонно питат за какво им е тогава БРИКС? На този въпрос може да отговори единствено нашият Копейкин, който си купи билет за статист на срещата на БРИКС в Москва. 😆
  • 48 ZА ПОБЕДУ!

    39 4 Отговор
    ПРОЩАЙ уКРАЙна, ОЧЕНЬ БОЛЬШОООЙ К У Рск ва$ ОЖИДАЕТ!

    ПРОЩАЙ $АТАнато И €$! ПРОЩАЙТЕ €вро-дж€н д€ ра$ты!

    ZА ПОБЕДУ ВОДКУ БУДУ...!

    Коментиран от #65

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Знаем знаем

    12 30 Отговор

    До коментар #46 от "Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲":

    Руските слуги не сте чак така сложни..даже и Волгата предпочете брюкселски костюм пред ватенката
  • 51 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    34 3 Отговор
    КАК $ТАНА ТАКА ,Ч€ В$ИЧКИ дж€н д€ ра$ти $ТАНАХА РУ$ОФОБИ(€вроатлантици) И ЗАОБИЧАХА уКРАЙна ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ?!?!?!?

    ИМА НЯКАКЪВ ГОЛЯМ К€ЛИПИР В ТАЗИ РАБОТА?!?!?

    Коментиран от #54

  • 52 Червеите на Америка нямат гръбнак

    38 5 Отговор
    Те пълзят в краката на господарите си и искат пари и оръжие, за да съществуват.

    Постепенно биват смачквани, дори от краката на този на който се кланят. Обикновени проблеми с гръбнака на безгръбначните.

    Коментиран от #59, #111

  • 53 ДЕНАЦИФИКАЦИЯ

    37 3 Отговор
    Следваща спирка - Лвiв.

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Не позна

    7 16 Отговор

    До коментар #53 от "ДЕНАЦИФИКАЦИЯ":

    Енгелск и Курск.
  • 57 Поздрави от Китайски Сибир

    8 32 Отговор
    Тайван предлага на Китай да отнеме от Руската федерация земи в Далечния изток.
    Голяма част от съвременната граница между Руската федерация и Китай по река Амур се формира, когато Китай прехвърли част от земята в далечния изток на Русия на Руската империя през 1858 г.
    Вместо идеята за „анексиране на Тайван“, в името на териториалната цялост, президентът на Тайван препоръча на китайците „да си върнат земите, окупирани от Русия, които са подписани в Айгунския договор“, тъй като според него, руската федерация сега е в най-слабото състояние.
  • 58 Зелен потник

    32 6 Отговор
    Покровск няма особено значение. Ще го оставим, за да запазим живота на войниците.
  • 59 Много руснаци

    12 30 Отговор

    До коментар #52 от "Червеите на Америка нямат гръбнак":

    Над 10 милиона,рускоговорящи има в САЩ .Какво ще кажеш за тях.Руснаците са плъзнали по целия свят.Драпат от блатото.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Сталин

    12 18 Отговор

    До коментар #22 от "Сандо":

    А що не питаш жителите на т.н ДНР и ЛНР по добре ли живеят сега?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ВЪН ДЖ€НДЪРИТ€!

    15 2 Отговор

    До коментар #54 от "Вън на рашибоZука от България !":

    ти ли $и €вро-дж€нд€ ра$ткото гаддж€ на г € й- ад мин ч€то?!

    Коментиран от #70

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ZА ПОБЕДУ!

    31 7 Отговор

    До коментар #65 от "Ей тебе лично":

    ЗАМИНАВАЙ НА запад ДА МИ€Ш ЧИНИИ И ДА ПРАВИШ $ В И Р К И!

    Коментиран от #72

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    15 4 Отговор

    До коментар #67 от "Бог с нам":

    твоят дядо, баща , чичо, КАКТО И ти $т€ п € д а л и И ПО$Р€ЩАТ€ ПО ПЕТ К . РА НА нощ! :))

    Коментиран от #74, #88

  • 72 Отивам от

    7 23 Отговор

    До коментар #68 от "ZА ПОБЕДУ!":

    10 съм в Палма де Майорка,ама ще си почивам Ватенкар изкъртен.Миналата година в метрото в Париж две създания от неопределен пол около седмокласници,като си загавариха па руски и така ме изненадаха.Смешник.

    Коментиран от #77, #79

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Аз само на анинимния укротрол

    17 2 Отговор

    До коментар #42 от "ХА ХА":

    Пишещ във форума на Факти с ник "ХА ХА" вярвам.И на Бесарабски фронт.
  • 76 Къфффф Дедо си

    8 3 Отговор

    До коментар #73 от "дедо..":

    Историята не ти е понятна.Понял.

    Коментиран от #78

  • 77 дедо..

    8 4 Отговор

    До коментар #72 от "Отивам от":

    А бе бульгуристанець-от делирмано мърданьие нема,там си подкастрень,и у джамията.
  • 78 дедо..

    17 6 Отговор

    До коментар #76 от "Къфффф Дедо си":

    Да си козяшки бандерец-звучи гордо-трети бандерски фронть влиза в бг-то.поняль зелинашь.
  • 79 ZА ПОБЕДУ!

    17 5 Отговор

    До коментар #72 от "Отивам от":

    ЩЕ Е ЧУДЕСНО В$ИЧКИ €вро-г€й з€ри ДА ЗАМИН€Т€ И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТЕ ПОВЕЧЕ!
    КАК ТАКА РОЖБИТ€ НА Ч€РВ€НИТ€ ПАРТИЙЦИ- КОМУНЯГИТ€ $ТАНАХА РОЗОВИ €вро-атлантици?!
    МНОГО $А ГЪВКАВИ- М€КИ КИТКИ!:))

    Коментиран от #92

  • 80 Ахил

    9 33 Отговор
    Не мога да разбера тези които се радват на руската армия която извършва жестоки бомбардировки с бомби и ракети и превърна половин Украйна в развалини безпощадно избивайки невинни жени, деца и възрастни хора. Руснаците задминаха по жестокост и нацистите. А тези които се радват на руските успехи на окупаторите от фашистка Русия и фюрера им Путин тези хора българи ли са или руснаци представящи се за българи. Тези хора са срам и позор за европейска и натовска България.
  • 81 Бай той Толстой

    24 4 Отговор
    Приключват.А ние пак сме на грешната страна.!
  • 82 Бай той Толстой

    20 3 Отговор

    До коментар #28 от "Мдаа":

    Чепът,моето момче неумолимо влиза.Лубрикация трябва!
  • 83 И аз да кажа

    6 28 Отговор

    До коментар #22 от "Сандо":

    Справедливостта изисква педофилът комплексар да лежи за убийствата, които предизвика с безумните си мераци да възстановява влиянието на СССР върху други земи и народи! И заедно с него- избирателите му, свещи омраза и закани, побъркани на тема руско величие, руски свят, православно талибанство ( смесване на религия и държава), реваншизъм.Цяло зомбирани негодно поколение избуя с побърканите му доктрини. Не е нормално да го изписват по икони и стенописи в църкви, да избиват опонентите му, да затварят хора заради убежденията им. Само невежи комплексари могат да харесват такива неща
  • 84 Пий си хапчетата,

    18 2 Отговор

    До коментар #20 от "Тик так тик так а":

    Брато. Пропуснеш ли, гънката съвсем се изглажда. Пази си я, друга нямаш
  • 85 Извади

    10 2 Отговор

    До коментар #44 от "Кое бе ти е ясно?!":

    си дилдото от устата, не ти се разбира..
  • 86 НК8Д🇧🇬

    29 2 Отговор
    Победителя взема всичко.

    404 у киреча !

    Бг центаджичета при маманГаля да плачат гладни !
  • 87 уйко калеко

    17 5 Отговор

    До коментар #67 от "Бог с нам":

    И какво спечели България от това,че прадядовците ни през 1916 година ,,ПОСРЕЩНАХА РУСКИТЕ НАШЕСТВЕНИЦИ С НАПРЕД НА НОЖ...Нистина славни победи на тогавашния ДОБРУДЖАНСКИ ФРОНТ ,но за ,,ЕДНОТО НИЩО,,
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    16 3 Отговор

    До коментар #88 от "ха ха":

    €вро-г€йз€рит€ Щ€ УВИ$Н€Т€ НА ВЪЖ€ТО МНОГО $КОРО $ уКРАЙна!
  • 90 Мнение

    27 4 Отговор
    Земенски да вдигне бялото знаме ( по Папата) и спре геноцида на собствения си народ! До кога Западът ще търпи още този психопат? До последният украинец ли???
  • 91 az #СВО

    27 4 Отговор
    А, не ве!

    Накратко:

    Режимът в Киев вече е отписал Покровск /истинското име на града всъщност е Красноармейск!/, та секретарят на комитета по отбраната на Радата, Роман Костенко вече обяви, че Красноармейск не е от значение за отбраната на бивша Украйна ...

    :))))

    Коментиран от #94

  • 92 Айде бе!

    7 28 Отговор

    До коментар #79 от "ZА ПОБЕДУ!":

    Повръща ми се от тази теза на русолюбите: че най-големите комуняги били станали евроатлантици! Нали в края на 1989 имаше един милион членове на БКП, хайде с партньори и роднини - два милиона. От останалите 7 милиона поне половината твърдо бяха против соца и с прозападни убеждения. Те къде са сега, според вас? Да не твърдите, че са залюбили руския диктатор и налудните му православни и реваншистки претенции? Да не твърдите, че американците им плащат за да ги харесват? Вие срещу заплащане ли формирате убежденията и пристрастията си? Що не се гръмнете с определенията "соросоиди, третополови, сатанисти, козяци, кравари"!

    Коментиран от #97, #99, #101

  • 93 Хахаха

    22 4 Отговор
    Окр@йн@ умря, а ШвабскитеСвине ще ходят на заколение.
  • 94 Айде бе!

    8 23 Отговор

    До коментар #91 от "az #СВО":

    Съветското име на града е Красноармейск- нито е историческото, нито е истинско. Руснаците и слагачите им имат манията да сменят имената в чужди държави
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Генерал Пиночет

    25 2 Отговор
    А защо загинаха напразно 100 000 души и от двете страни, когато неизбежното идва. Зеления мадман си изби народа, защо?

    Коментиран от #100

  • 97 ZА ПОБЕДУ!

    18 2 Отговор

    До коментар #92 от "Айде бе!":

    ПОГЛЕДНЕТЕ АНТИ-БЪЛГАРСКИЯТ "€лит" :
    -разбойкУ- чл€н на БКП, АГ€НТ БУДАла- син на пАлковник-бай мето-мазният пожарникар;
    -рум€н П€Д€рад€в-чл€н на БКП , син на БКП;
    -км€тицата на София- син/дъщ€ря на КД$;
    -ахм€д $окол- Доно$ник на КД$-АГ€НТ $АВА;
    -г€орги първанов- АГ€НТ ГОЦ€;
    -краси каракачанов-АГ€НТ ИВАН;
    -д€лян п€€в$ки-2014г. Ш€Ф на ДАН$;
    ТОВА $А рожбит€ , а внуцит€ $а в ПП-ДБ, в €вро-ин$титуциит€;

    Коментиран от #103

  • 98 МДС

    28 1 Отговор
    Секретарят на комитета по отбраната в украинската Рада заяви, че загубата на Покровск няма да е катастрофа, украинската армия ще се изтегли на по изгодни позиции.
    Такива украински изявления се появяват вече десетки пъти, когато украинските висши чиновници са сигурни в скорошното падане на важен за отбраната техен град.
  • 99 Бат Сали-Енергото

    21 2 Отговор

    До коментар #92 от "Айде бе!":

    Суссс бе козяшки третополов сатанист!
  • 100 Незнам дали си генерал

    5 3 Отговор

    До коментар #96 от "Генерал Пиночет":

    Но откровено си пън.
  • 101 1111

    13 1 Отговор

    До коментар #92 от "Айде бе!":

    Когато фактите говорят, даже и телетата мууучъъът!
  • 102 ФАКТ

    18 3 Отговор
    Освен Зеленски и Факти имали някой друг луд да вярва в победата на Украйна
  • 103 ZА ПОБЕДУ!

    3 2 Отговор

    До коментар #97 от "ZА ПОБЕДУ!":

    Син на говн@ с л@йно
  • 104 Колко пъти

    7 1 Отговор
    Ще публикувате този материал
  • 105 Край на

    12 2 Отговор
    уКРАЙна
  • 106 Още много дълго време!

    5 14 Отговор
    Ама много дълго!
    Ушанките ще маат гащенца из Донбас!
    И нивга няма да ги видим у нас!
    Бай ви Атанас от Свети Влас
  • 107 Сатана Z

    16 2 Отговор
    Украинските власти започнаха информационна подготовка за предаването на Покровск.

    Според секретаря на Комитета по национална сигурност на Върховната рада на Украйна „загубата на Покровск няма да доведе до разпадане на фронта“.

    В същото време се отбелязва, че Покровск може да доведе до „поредица от бедствия“ за украинската армия

    Коментиран от #117

  • 108 Гръч

    11 5 Отговор
    Бой за руски паспорти в съседните на Покровск населени места
  • 109 Последния се смее най добре !

    4 18 Отговор
    И това ще бъде Украйна !
    Редникът

    Коментиран от #110

  • 110 Ухльоф

    5 2 Отговор

    До коментар #109 от "Последния се смее най добре !":

    Те изтрещелите се смеят перманентно!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ВСИЧКИ ФАШИСТИ ОКОЛО ПОКРОВСК

    4 1 Отговор
    ДА СИ НОСЯТ ЧУВАЛИТЕ ! ЗАПОВЕД НА ЗЕЛЕНСКИ !
  • 113 ВОЙНАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ОЩЕ 7 ГОДИНИ

    1 4 Отговор
    НЕЗАВИСИМО ЧИЙ Е ПОКРОВСК !
  • 114 ПУТИН МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗНЕНАДАН САМО ОТ ЗЕЛ

    3 4 Отговор
    ЕНСКИ , АКО СЕ САМОУБИЕ И НАРУШИ ПЛАНА МУ ЗА ДЕНАЦИФИКАЦИЯ РАЗЧЕТЕН ОБЩО ЗА 10 ГОДИНИ !
  • 115 Капитан Салам

    2 4 Отговор
    Путин е най-добрият агент на запада. Толкова руснаци изтреби, че да си го поръчаш за рождения ден няма да ти се случи такова трепане на ватници 😉
  • 116 Халва

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Обърка нулите. Не са 2000 а 20000 танковете. Наемниците не са 40000 а половин милион. И хилядата Натовски генерали пропусна. Не искам и да си представя каква каша е в една русофилска глава., за да вярват на подобни лъжи.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Халва

    1 7 Отговор
    Къф Покровск? Няма ли първо недомогучая да превземе Часов Яр. Буахти армията червена смотана.
  • 119 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ РУСКИ "ЧУЩКОПЕК " --- НЕ "СОЛЦЕПЕК" ВЪРХУ ПОКРОВСК !?!?!?!?!?!?
  • 120 В.В.П.

    3 1 Отговор
    Смерт Окропутеку .и режима на зеления хастар..
  • 121 В.В.П.

    2 2 Отговор
    Пускай Ярса..Не си губи времето с тая отврат.
  • 122 В.В.П.

    4 1 Отговор
    Сирски ,влезе в клин за Суджа .За да оглави натиска в покровск..Много груба грешка .Тия са уникални неудачници..1100 шушлеци са в чувал .Почват да се ядат .след броени дни...Не ги трепат .Умишлено...Ще ги пишат в учебниците както Омаха биийч... Некадърници....
  • 123 В.В.П.

    2 1 Отговор
    От Окропутеку по долен няма ..Преди 80 год Англия и сащ разделиха света .преди това отново .България загуби много територия .Германия също ,Австрия Унгария се разпадна .Имаше мир и спокойствие,любов ....Обаче в този момент всички атмлантици са се хванали за Измислената територия Окропистан...Атова няма здрав разум..
  • 124 Уточнение

    5 1 Отговор
    Дойче, объркали сте се. Напразно ручате грантовете.
    Покровск е град без стратегическо значение.
    От Украйна скоро ще ви го кажат, ако вече не са започнали.
  • 125 Мечката

    6 1 Отговор
    Русия воюва с 1%-2% от армията си, срещу целия свят.
    Разберете, РУСИЯ Е НЕПОБЕДИМА И ЩЕ ОСВОБОДИ ПЛАНЕТАТА ОТ ПОДЛИЯ ЦИОНИСТКИ ПЛАН ЗА ПОРОБВАНЕ.
    СЛАВА НА РУСИЯ.
  • 126 Есперт

    1 0 Отговор
    Гусин платен псевдо експерт който там си и както там ти се произнася името. Все си мисля че ако наистина искаха да го изравнят тоя град със земята щяха вече да са го направили. Няма защо да се хвърлят сума животи да го залвадяват и тогава да го рушат. Така че всимай си съмненията и фалшивата диплома и марш обрат в дупката от която са те измъкнали за да дрънкаш глупости.
  • 127 Бензъл

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Кое бе ти е ясно?!":

    Мечтите са безплатни.Курск е проклятие за чуждите войски.Проблема е че идват от изток на запад.
  • 128 катран

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Някаква дезинформация пак":

    точно така за украйна вече нищо няма значение...поредната война инициирана от сащ..и в техен интерес..
  • 129 Първо

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "ХА ХА":

    се научи да смяташ и тогава си пиши смешните коментари, ха ха ха