Тема: Украйна

10 Септември, 2024 13:55 14 868 105

Солиден разнобой в Киев! Украинците искат мирни преговори с Кремъл, но военните са категорично против

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • володимир зеленски-
  • олександър сирски-
  • владимир путин

Много войници от източния фронт казват, че се е образувала пропаст между воюващите и жителите на големите градове на страната, които не обръщат внимание на войната

Солиден разнобой в Киев! Украинците искат мирни преговори с Кремъл, но военните са категорично против - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Проучванията на общественото мнение в Украйна показват, че подкрепата за преговорите с Русия е нараснала след неуспешната контраофанзива миналата година, въпреки че повечето украинци все още казват, че искат да продължат да се борят за връщането на всички окупирани от Русия земи. Въпреки това, както пише The ​​Wall Street Journal, една ключова група остава негативно настроена към всяка сделка с Русия: военните.

"Според едно скорошно проучване на общественото мнение само 18% от ветераните и военнослужещите на активна служба вярват, че Украйна трябва да търси край на войната чрез преговори, най-ниският процент от всички изследвани демографски групи. 15% от войниците и ветераните казват, че биха се присъединили към въоръжен протест, ако Киев подпише мирен договор, с който те не са съгласни“, пише изданието.

Командирът на Трета десантно-щурмова бригада Андрей Билецки отбеляза, че въпреки че в обществото се натрупва умора от войната, "военна катастрофа не е настъпила“.

"Украйна може да си върне поне много значителна част от територията“, казва той. "Виждам голяма опасност в спирането на войната на случаен принцип“.

Мирни преговори с Руската федерация - мнения на цивилни и военни

Мнозина в армията са убедени, че ако бъде постигнат мирен договор, Путин ще използва паузата в битките само за да превъоръжи руската армия и след това да нахлуе отново в страната. Други казват, че жертвата на падналите им другари биха били напразни, ако Украйна просто се съгласи да предаде територията на Русия.

Иван Панченко, 42-годишен ветеран, е категоричен, че ще се противопостави на всеки план, който включва предаване на украинска територия.

"Русия наруши десетки международни договори през последните 30 години - споразумение с нея не струва нищо", заяви той. "Ако искаме устойчив мир, трябва да им причиним колкото е възможно повече болка“.

В същото време, въпреки че социологическите проучвания показват, че широката общественост остава скептична по отношение на сделките с Путин, мнозина - особено млади хора - са готови да приемат дори неблагоприятни мирни условия, за да спрат войната.

Алла Пронина от Запорожие казва, че е започнала да преосмисля възможността за преговори след контранастъплението миналата година. Сега, когато съпругът ѝ е на фронта, тя е готова да се откаже от цялата територия, която Русия сега окупира, в замяна на мир.

В същото време, както отбелязва Владимир Дубовик, директор на Центъра за международни изследвания, промяна в общественото мнение ще даде възможност на президента Володимир Зеленски да сключи някаква сделка.

"Самият факт, че хората изглеждат по-склонни към преговори с Русия, е голяма промяна“, посочва Дъбовик. Но той добави, че всяко прекратяване на огъня ще включва значителен политически риск: "Много украинци вероятно ще го видят като лоша сделка“.

Разделението в обществото се задълбочава

Много войници, воюващи на изток, казват, че се е образувала пропаст между воюващите и жителите на големите градове на страната, които не обръщат внимание на войната.

"Правителството е създало условия, при които тези, които са наистина мотивирани, няма да се съгласят на споразумения, предвиждащи предаване на територия, но тези, които не се бият, ще вземат решенията“, казва един от военните.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малошапчест с голям нос

    86 6 Отговор
    Не мозе да бъде!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град Козлодуй

    163 12 Отговор
    Защото Русия ще победи а Зеленски е психопат и си умори Народът

    Коментиран от #12

  • 4 ⚜️Прозорец на Овертан⚜️

    144 9 Отговор
    Усещате ли как лекичко открехват прозорчето?
  • 5 Последния Софиянец

    140 11 Отговор
    Бандеровците се страхуват от Нюрбергски процес.
  • 6 ха ха

    25 152 Отговор
    то и младите русначета по на 20 години искат мир, но фашиста путин не ги пита.Вместо да ходят по дискотеки, той ги праща да им ампутират крайниците!?!?

    Коментиран от #76

  • 7 да скачат с оръжие нормалните там

    76 6 Отговор
    доколкото са останали
  • 8 Мдаа

    19 118 Отговор
    Руската пропаганда е отчаяна, щом ни обясняват от името на украинците.
  • 9 Делю Хайдутин

    131 3 Отговор
    Ветераните искат война но на фронта заловените по улиците новобранци бягат масово от окопите.

    Коментиран от #38

  • 10 ЖЕКО

    112 6 Отговор
    скоро много скоро украина капут, да се стягат натовците ако им стиска
  • 11 ВОЙНА ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ

    92 6 Отговор
    КОЙТО ОСТАНЕ ЖИВ ЩЕ ДУХНЕ НА ЗАПАД.ОТ КЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ ВСЕ Е ЗЛЕ ЗА ПО МАЛКИЯ
  • 12 путин психопат терорист

    18 118 Отговор

    До коментар #3 от "Град Козлодуй":

    Войната започна още 2014г от психо путин! Той и децата му си живеят живота , а невинните русначета гинат за кефа му!
  • 13 az #СВО

    101 6 Отговор
    Времето работи за руснаците!

    Режимът в Киев е ежедневно на минус около 2000 души личен състав от ВСУ и по 28 кв.км.
  • 14 Ъхъ

    95 7 Отговор
    Нацизмът ще бъде изметен и укра ще бъде освободена!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Удри бат Стамате и ме повтори

    97 4 Отговор
    Браво ребята. Харашо. Дурузя давайте в период бой по галавой укрофашистами и ЛГБТ западной колективнами педалами.
  • 18 Обикновените хора

    95 2 Отговор
    не ги интересуват НАТО, война и т.н. искат да си работят и живеят. Но тях никой не ги пита за съжаление! Ама нали армията се попълва от обикновените хора?

    Коментиран от #35

  • 19 Да, БЕДА

    87 2 Отговор
    "Военните" да не са от "Азов" и "Айдар", бандитите с униформа?
  • 20 Глупости, а

    82 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    От "Айдар" потвърдиха: ВСУ са попаднали в обръжение на Покровско направление
    Подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са попаднали в обкръжение между Лисовка и Желаное на Покровско направление в Донецка област. Това потвърди боецът от батальона "Айдар“ Станислав Бунятов.
    По думите му сред обкръжените части има много ранени.
    От редакцията поясняват, че от този участък украинските войски биха могли да се изтеглят от посоката на Невелское, но населеното място вече е превзето от войските на Руската федерация.
    По-рано военни наблюдател на германския вестник БИЛД Юлиан Рьопке докладва, че ВСУ изтеглят войските си от района на Невелское, за да избегнат обкръжението. А военно-аналитичният ресурс съобщи, че руските войски са влезли в град Украинск и приближават Горняк на Покровско направление.

    Коментиран от #103

  • 21 Христов

    88 3 Отговор
    Военните на Украйна не искат мир, защото ще им се търси отговорност.

    Коментиран от #82

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 yкpонюз

    96 6 Отговор
    Не военните, а нацистите те не искат преговори! На нормалните украинци отдавна им писна от американско-еврейската пионка узурпатора Зеленски!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Обективни истини

    58 3 Отговор
    Много ми е чудно, как може в 21 век да се поставя някаква си територия пред човешкия живот? Нима ако се запази тази територия наречена родина, но няма хора върху нея има някакъв смисъл. На мъртвите им е все тая за територията наречена родина.

    Коментиран от #53, #61, #86

  • 26 🥯🍊🍋

    36 7 Отговор
    За Украйна и за ени пари?

    It’s all about the money, it is about all the money!

    Украйна е на пето (5) място в Света по Природни богатства ( газ, нефт, минерали, rear earth minerals и т. н.), Украйна е номер едно по корупция Държава в Европа, (ако не се счита България, Българската Държава е номер едно по Корупция в ЕС), it’s all about the money (according to Senator Lindsey Graham), you will hear it from “the horse’s mouth) в “подкаста”

    “Украинската армия: шансовете срещу тях и обучението, което никога не получават?Дениел Дейвис, Лари Джонсън, - “Deep Dive”

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този

    46 3 Отговор
    Билецки не беше ли баш главореза основал "Азов".
  • 29 404

    58 2 Отговор
    искат , да не са серсеми, тях пращат да мрът , тия по върховете си стоят в бункерите, и кои са тия военни....я тоя в окопа го питайте дали иска да е там, че ми правели база в Крим, е на ви ся бази кримове гримове и кот щете, русия воюва с кутрето си в момента, я се замислете що оръжие имат и какво би се случило при масова мобилизация.....кой от вас може да воюва, тия на 55 ли ще ходим да се бием и с кво, като всичкото го раздадахте да си пълните зурлите?!
  • 30 Никакви преговори.

    7 50 Отговор
    До последната жива орka дошла за тоалетна чиния!

    Коментиран от #46

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 СВО

    6 48 Отговор
    3-4 година са критични..и за двете страни военното напрежение е много сериозно
    Обаче прекалено много хора умряха за забавление на фашистите в Кремъл и мира е трудно постижим докато армията иска да воюва
  • 33 Хайо

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    Така се казва този който е виновен да те има ли ? Вярно е ,тази която е виновна да те има също го казваше в срещите си с мен :))
  • 34 🥯🍊🍋

    30 4 Отговор
    Това което от Украинската страна прилича на “incursion” в Руска територия от Руската страна прилича на “чувал” и “attrition warfare”?

    Коментиран от #44

  • 35 европейци

    6 52 Отговор

    До коментар #18 от "Обикновените хора":

    Обикновенните хора в Украйна искат да живеят като европейци! Жужето терорист путин иска всички да живеят като скотове и за това бомбардира чуждата страна!

    Коментиран от #102

  • 36 Ми точно военните

    40 1 Отговор
    няма как да не са против щото иначе ще бъдат разстреляни...
  • 37 Ванга

    4 49 Отговор
    Ще има мир когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич.
  • 38 Георги

    43 0 Отговор

    До коментар #9 от "Делю Хайдутин":

    много е лошо да рабереш, пе си дал роднина, крайник или живот за чужди интереси. Но е изключително трудно и да го признаеш и преглътнеш, та зтова някои не се отказват въпреки всичко.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бензъл

    41 1 Отговор
    Белия цвят на флага ще спаси остатъчна Укрия.Ако ли не до последната укра
  • 43 Констативно

    43 2 Отговор
    Почват да клякат. Уж това, уж онова ама никой украинец не подкрепя войната. Хунтата обаче иска да воюва.

    Коментиран от #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Констативно

    36 2 Отговор
    Почват да клякат. Уж това, уж онова ама никой украинец не подкрепя войната. Хунтата обаче иска да воюва.
  • 46 Дио

    34 1 Отговор

    До коментар #30 от "Никакви преговори.":

    До последната укра ще бъде.Запомни го
  • 47 Точно тъй

    33 1 Отговор
    Днес разнобой, утре еднобой и бял байряк се вее
  • 48 Военните

    22 1 Отговор
    не са ли и те украинци? И на кого са подчинени военните?А парламентът и правителството на какво мнение са относно повдигната в статията теза?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ко речи?

    33 3 Отговор
    След разнобой идва само бой. Фашагите са в немилост. Не защитават народа а интересите си. А те са подплатени с долари.
  • 51 НЕПРОЧЕТЕНИ УРОЦИ ПО ИСТОРИЯ

    42 3 Отговор
    Не всички украинци са бандеровци. На нормалните украинци не им се умира за англосаксонските интереси.

    Коментиран от #57

  • 52 Хахаха

    4 29 Отговор
    Колкото повече ситуацията става сложна за Кремъл, ФАКТИ публикува пропаганда ….
  • 53 анграшшиц

    17 0 Отговор

    До коментар #25 от "Обективни истини":

    Е как така се изненадваш?Това е все едно да си поръчваш в кръчмата без да се интересуваш кой ще плаща..
  • 54 Бинго

    13 3 Отговор

    До коментар #27 от "Опелото":

    Ще има и за теб!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 🥯🍊🍋

    27 2 Отговор
    Това са добре екипирани Украински Бригади, вместо да защитават Донбас, или да са Резерв за Киев, сега се намират на Руска Територия, като изразходват, Личен Състав, Артилерия, Механизирана Бронетехника, Дизел, Храна, Боеприпаси?

    От гледна точка на Руското Военно Командване, ако нямаше така “incursion” на Руска Територия, руснаците биха я създали с цел намаляване на противникови войски във вътрешноста на Украйна и главно намаляване на противникови войски в Донбас?

    Коментиран от #59, #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Бай Митко

    24 9 Отговор

    До коментар #25 от "Обективни истини":

    Стига чудене и питане, най-добре се обърни с въпросите си към диктатора – клоун Зеленски, или към китката Столтенберг, или директно към склеротичния бай Дън.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Пиииндоооос,

    12 27 Отговор

    До коментар #60 от "Нали точно това те питам, пее ....РАС":

    Под З км Закъде бързаш ПИН
    ДОС.
    Между другото по света казват така на американците, ни слабоумните не го знаят, нали? :)) :))

    Коментиран от #68

  • 64 Само че

    27 19 Отговор
    както вървят нещата Сталинградският "чувал" от януари 1943 год. ще се повтори сега в Курск! Ай честито! На бай Дън не му пука, че измират маса хора, на Столтенберг пък въобще, на Зеленски е все тая кво каже бай Дън!
  • 65 Евроатлантик

    24 2 Отговор
    Всяка една държава си има ръководство, което отговаря за нейните приоритети...

    Cтадото няма думата и само трябва да изпълнява, защото няма потенциал да разсъждава и не знае какви са подводните камъни в политиката...
  • 66 Механик

    34 2 Отговор
    Военните не дават преговори, понеже не служат на Украйна и украинците. Те служат на посолствоТО (тамошното).
    Ако нямаше тия, последните, нямаше да има война и всички украинци щяха да живеят в мир.
    Но самите украинци също имат немалка вина в случая. Те позволиха да им насадят патологична омраза към Русия, въпреки, че точно Русия им построи държава като картинка и им я ПОДАРИ цялата.

    Коментиран от #70

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Морски

    11 13 Отговор

    До коментар #68 от "Любопитен":

    И за тез два месеца още 37 селища. Идеално. Но ти откъде да видиш карта.

    Коментиран от #72

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Няма

    11 6 Отговор

    До коментар #70 от "ЧетИ историята суЕК":

    Нация украинец. Чети и реви
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Антон

    21 5 Отговор
    В тези анализи, социологически проучвание и подобни мнения има нещо много важно. А то е че никой не е питал Русия и Путин дали са съгласни на преговори и какввп мислят военните в Русия. За това ние си имаме много хубава поговорка - сметка без кръчмар му се казва.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ха ха ха хо

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    Мммммм да .
    Ни протакахме за да можем да подготвим и въоражим Украйна , баба Меркелица .
    Бой докато не им уврат мозъците муха ха .
  • 76 Ах ах

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха":

    То и 20 годишните украинчета искат мир .
    Но се тоз късмет .
    ТЦК ги лови като пилци по улиците.
  • 77 Смешници,

    17 3 Отговор

    До коментар #72 от "Не бе, Ш'вес'тер' )))":

    Чак комични, а не трагични са тези укри. Взели били, хахаха. Виждам ги на картата. взели едно голямо нищо. Затова молят за преговори. Чак запада започна да мисли за такива. Хихихи. Слагай минуси и ще победите, смешко.
  • 78 Либераст

    16 2 Отговор

    До коментар #68 от "Любопитен":

    Мали 18 км.
    Западните медии тръбят на всякъде че са 6 км.
    Простено ти е , нали си на. Заработка при Сорос .
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 И кой това

    11 1 Отговор

    До коментар #72 от "Не бе, Ш'вес'тер' )))":

    Шумкарите ли .
    Излизат за 15 минути от гората , правят пет снимки пред пощата и беж пак в гората иначе
    свинско печено .
    Тъкмо ги бяхме забравили ,,Шумкарите,,
  • 81 От чужбина

    12 1 Отговор
    Поредната пропагандна статия, нямаща много връзка с логиката на нещата. Ако е така както го описват, то в определен момент ще настъпи гражданска война в Украйна. Едни ще са НЕдоволни от спиранерто на войната, а други са НЕдоволни от продължаването и. Във всички варианти излиза, че има недоволни и на тази база гражданската война изглежда неизбежна. В действителност решението няма да дойде изобщо от Украйна, а от вън, зад граница, даже зад океана. Украйна е пациент на системи. Системите се спират когато или пациента оздравява и се оправя сам или когато умира. Как ви се струва, кое е по-вероятно???

    Коментиран от #88

  • 82 ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Христов":

    ЩЕ ИМ СЕ ТЪРСИ. ОТГОВОРНОСТ... НО НЕ НА ВСИЧКИ. ДОСТАТЪЧНО Е КАКТО У НАС - БОКО ТЪПАКА И СТОТИНА ГЛАВНИ ОТ ГРОБ.... ТА И ТАМ - ЗЕЛЮ И 200 НАЦИСТА КРАЙ НЕГО!!!

    Коментиран от #84

  • 83 А не бе шморц

    6 6 Отговор

    До коментар #72 от "Не бе, Ш'вес'тер' )))":

    27 000 кв/ км за 4 часа .
    Пример , Крим .
    Мухахаха .

    Коментиран от #87

  • 84 Там не са 200

    3 0 Отговор

    До коментар #82 от "ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ":

    Два милиона са.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Слушай де

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Обективни истини":

    12 трилиона .
    Това е причината .
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Лъжеш се брат

    14 1 Отговор

    До коментар #81 от "От чужбина":

    Не е зад океана , а зад Ламанша е проблема .
    МИ 6 и онзи Джонсън.
    Остин онзи ден му каза на Зеленски :
    Няма какво повече да ви дадем .
    И ние имаме ограничен ресурс на ПВО и РСЗО
    Ако ви го дадем , ние оставаме без боеприпаси .
    ЕС има ракети вече само за 4-8 часа бойни действия .
  • 89 ГеййййЗер

    3 2 Отговор

    До коментар #60 от "Нали точно това те питам, пее ....РАС":

    Ех тоз Дуров ех тоз Телеграм.
    Кокошки и прасенца си похапват там нещо..
  • 90 Руя

    12 1 Отговор
    Украйна е аут.Приластена и изоставена.Скоро че видим падението и.А дано.
  • 91 стоян георгиев

    1 11 Отговор
    Военнит мислят логично и нямат връзка с руската плоска пропаганда.няма как да сключиш мир с диктатор който иска да те унищожи.

    Коментиран от #98

  • 92 456

    7 0 Отговор
    3-та бригада са Азов. Ако някой не знае.

    Коментиран от #94

  • 93 Иван

    1 3 Отговор
    Нидерландия е категорично против.
  • 94 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #92 от "456":

    Факти.бг са под контрола на нацисткия хазарски сатанински Израел.
  • 95 Соломон

    8 1 Отговор
    Ами зеления иска да избива народа си и да трупа пари в банковите си сметки и накрая яще офейка познайте къде? Къде? При спонсуру!
  • 96 Я да проверим

    8 1 Отговор
    Кои и какви са тези от "Трета десантно-щурмова бригада" и дали са те които прибират насила, доброволци от кръстовища и площади, за да "си върнат земите от населението на Донбас"
  • 97 Абе,

    4 2 Отговор
    какъв мир , зеленият искал още едно имение в Европата...
  • 98 Ех, стоянее

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "стоян георгиев":

    кой къде те хване...
  • 99 Зарата

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "У маалата не учите ли математика?!?":

    Около 500 кв. км е заетата от София площ. 1340 кв. км е площта на София област. Справка - Уикипедия
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Констатираща

    3 1 Отговор
    Много ясно - мирното население на Украйна има правилно становище, че Русия и Украйна са едно цяло и не иска да се бие на вятъра, но военните имат друго нареждане от външните шефове, че войната не трябва да спира, защото тя е печалба за определени среди нищо, че умират безсмислено толкова млади хора. Човешкият живот нищо не представлява пред печалбите. Най-добре ще е, народът да се вдигне срещу войната и управниците си, да видим войската ще се обърне ли срещу него, за да защитава чужди интереси.
  • 102 Констатираща

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "европейци":

    Много е интересно! Все говорим, че искаме да живеем като европейци, да бъдем в Европа, но ясно ли е на тези, които използват това нарицателно, какво всъщност искат? Ние живеем в Европа и следователно, сме европейци, които живеят в друг континент, няма как да станат европейци, както и ние като тях. Това е особен вид манталитет на някои хора, които едно време са живели в дълбоката провинция и са мечтаели да бъдат граждани, после са се гърчеели, франчеели и т.н. Това са може би, хората предатели, които нямат дори и понятие какво искат, но винаги гледат в чуждата чиния и са много подходящи за определени вражески среди, да ги използват за проводници срещу държавата им. Каква е разликата в живота на европейците? Може би, че имат по-висока престъпност, наркомании и други извращения в анархичното си общество, или че се командват насилствено от някого да защитават неговите интереси. Така и не е ясно какви са предимствата на европейския живот, освен някакви предразсъдъци. Всеки трябва да е доволен от това, че е гражданин на своята държава, да я обича и защитава нейните интереси и да не се поддава на чужди влияния, които са мнимо примамливи и не са в интерес на народа му. Това се казва патриотизъм.

    Коментиран от #105

  • 103 Констатираща

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Глупости, а":

    Това беше целта на руската армия, ако не за го разбрали от Украйна - да обсади войските им в Курск и Покровск, за да няма много жертви и да се постигне по-лесно необходимия резултат на СВО.
  • 104 укрите трябва да искат разстрел на зельо

    2 0 Отговор
    докато не изгонят американците и не обесят зеленски войната ще се разраства - междувпрочем мира зависи само от руснака и от никой друг ! прегоавори с фашистите - никога !
  • 105 ЗАПАДА - КАКТО ГО НАРИЧАМЕ ..........

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "Констатираща":

    ЗА РАЗЛИКА ОТ ИЗТОКА СА НАШИТЕ ВЕЧНИ ВРАГОВЕ ОТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ! КИЕВ СЪЩО Е НАШ ВРАГ ОТКАКТО БАНДЕРА Е ТЕХЕН НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ - ФАКТИТЕ СА НЕИЗБРОИМИ !
Новини по държави: