12 Септември, 2024 06:01 6 979 75

Виждам го. Нищо хубаво в България няма да се случи.

  • нойзи-
  • българия-
  • избори-
  • герб-
  • дпс-
  • пп-дб-
  • възраждане-
  • делян пеевски-
  • бойко борисов-
  • румен радев-
  • политика-
  • ахмед доган

След само две години Пеевски ще е основният фактор в българската политика - заедно с Радев. И престанете с това негласуване, защото може да създадете чудовища

Виждам го. Нищо хубаво в България няма да се случи. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло Нойзи Цветков:

Да погледнем към неизбежните осми избори в България. В такъв случай още повече хора ще бъдат разомагьосани (помните концепцията за „ентцауберунг“ на Макс Вебер, ентшулдигунг за немските термини), а електоралната активност ще спадне от 34 процента сега до вероятно 29.

Но да видим как ми го дават “от горе“, аз наистина съм ясновидец. Първо, някои общи бележки: цялата партийна система ще продължи да залязва, без значение как ще се излезе от вътрешните конфликти в определени партии за идущите избори. Мачът в ДПС ще продължи да е скучен хикс, или, както колегите в спорта казват, и двата отбора се самоубиха с това 0:0. Същевременно, дискурсът за отмяната на политическата партийна система, каквато я познаваме, ще се завихри още по-разпалено. Все повече ще чуваме, че тя се е провалила, защото все повече президентът Радев ще ангажира гласове в тази посока, с цел един ден той да стане наш вариант на Орбан или Фицо, който черпи сила тъкмо от разпада на политическата демократична система. Радев и сега позира като демократ, но в същото време носи авторитарен малък жезъл в чантичката на съпругата си. И изгради – чрез предните служебни правителства – система от съветници и спонсори, които да гепят в стил ГЕРБ и да го изтикат на власт.

Времето работи за Радев

Ерго, към професионалните кариеристи – заложете на Радев, който към 2028 вече вероятно ще е завзел властта. Няма да отменя партийната система като деветнайстомайците 1934 (и да я връчи на себе си, подобно на Борис Трети), формално няма да има нов „Закон за защита на нацията“; той просто изчаква, съветниците му не са глупаци, времето работи за него, и в един момент ще „удари“.

Защо? Защото системата в момента го позволява. Силата на либералната демокрация е в плурализма, но ако твърде дълго твърде много партии не могат да произведат властови резултат, съвсем логично ще се появи и авторитарист. Той не е задължително да е военен, вижте Мусолини – иска се само да удари по масата и да каже, те се провалиха. Това не го виждам да стане през февруари 2025, а малко по-късно, след края на президентския мандат.

Спрете с това негласуване!

Но можем да спрем тоя „военен“ процес, гласувайки. Т.е. колкото и да са непоносими партиите, тих едноличен и фицовски режим на Радев не е отговорът. Между другото, престанете с това негласуване, защото наистина може да създадете чудовища. Както си говорихме с моя приятел Иван Кръстев наскоро (очаквайте това интервю тук), няма никакъв проблем авторитаризмът да позира като либерална демокрация, формално да ходи на избори, но когато тези избори (или серия от тях, като при нас) не водят до ясен излаз, част от новите демокрации с удоволствие се предават на „Аз“-а на определени хора, при които не се наблюдава „id“.

Междувременно, да кажа като ясновидец какво ще стане в началото на март 2025: нищо. Мъката с поредното гербаджийско правителство тип „Главчев“, което преминава в служебно, ще продължи. Защото нито един от лидерите в момента нито ще получи задоволителен резултат, нито ще има легитимация за управление.

Борисов пак няма да може да сглоби нищо

Начело с Борисов: той е лесно разгадаем, чувства с кожата си, че трябва да е като котарака Леополд от онова съветско филмче („ребята, давайте жить дружно“), но макар и формален победител в поредни избори, няма да може да сглоби нищо. Разбира се, подозирам, че неговата линия на мислене е тип „абе, ше ми кацнете на... да не казвам какво, рано или късно“, но реалността вече е друга: никой не иска да ти „кацне“ никъде, брат, заради тоталната фрагментация на политическото и още по-тоталната атомизация на електората. Не отричам огромния политически опит на Борисов, глупости – просто напомням, че той цял живот прави ксенофонтски анабазис към постепенно овладяване на цялата власт, а сега вече – образно казано – чувства, че трябва да се смирява и да предлага катабазис. Не че ги знае тия работи – но му предстои да разбере, че катабазисът в гръцкия древен оригинал означава „слизане в Ада“, или буквално „слизане надолу“. И побелялото катинарче няма да бъде политическо спасение.

Двете ДПС-та

Какво виждам като ясновидец? Историята с Доган (или, както аз му викам, „Делянко, убиецът на Ахмедя I“, хах) ще торпилира всичко, което до момента изкарваше едни сигурни 250 хиляди гласа за ДПС. Виждам също, че Пеевски един ден ще се отърве от Магнитски, или ще го отърват, щото и там може да се плати; ако някой по-нервен от превзетите ви медии не вземе мерки, след само две години Пеевски ще е основният фактор в българската политика, заедно с Радев. Да, този свят, в който живеем, никога не ви е обещавал, че ще е справедлив или пък приятен.

ГЕРБ и „Възраждане“ в коалиция?

На изборите през февруари-март 2025 ПП-ДБ ще са максимум трети. През цялото време слушаме редица демократични анализатори (без фолкзвездата Коцето, който директно каза, аз съм вашият (човек на) Путин). Този и подобни са истинската опасност, защото той вече е системен, и ако не през 2025, скоро след това „наште“ ще станат втори, особено при това масово негласуване. Което ще ни хвърли в истински великолепна ситуация – ГЕРБ и „Възраждане“ в коалиция. Помните ли как не вярвахме, че ГЕРБ и ПП-ДБ са като вода и олио и не се смесват?

И сега Радев, с униформирания си военен ум, прави вид обход към тила на партийната система. Чака, докато вече е влязъл в „големия бизнес“, наречен власт. Първо ще превземе тила, после и всичко. Ерго, ние трябва да запазим либералната демокрация, каквато я познаваме, защото да, малцина сме, но ако предадем страната в ръцете на Радев, това ще е най-големият културен крах.

Защото военизирането е обратното. Колко по-щастлив е всеки вол, вика Швейк, направо го заколват в кланицата и не го мъкнат предварително по учения и стрелби. Ако ни се разбира.

Но добре, да опитаме през март 2025, малко ясновидство:

ГЕРБ. Пак първи с малко. Никва промяна, културното крило на любодиловците и томабиковците, както и „експертното“ – Теменужка и Нанков, т.е. не непременно блестящи умове, но все пак е най-голямата партия. Голям „успех“ е тва с Катя Захариева, те са системната партия и само те могат. ГЕРБ, впрочем, са велики в своята нечовешка глупотевина. Но в същото време, те са властващи и до момента.

„Възраждане“ втори. Ако Коцето беше една идея по-умен, щеше да опита, чрез некви поне конкретни обещания за подобряване на живота в провинцията, ама не, ние сме си путинисти, все ни е тая за уж левите и за всичко, искаме си идеологически.

ПП-ДБ. Същият глупашки guerilla тип пиар, малко по-нагоре като гласове, вероятно. Никаква поука от Джини Дитрих, Нийл Пател или Алигзандър Ютковиц. Т.е. никакво учене, а само аматьорско самопресъздаване. Честно, глупашко е. Не четете нищо и не знаете за нищо, и се доверявате на тежки аматьори.

Двете ДПС-та. Те ще се явят малко смешно като две и ще разпилеят помежду си иначе сигурните им поне 250К гласа.

Новото огромно „ляво обединение“. Проблемът там е, че хората на труда и особено пенсионерите вече отдавна разбират, че това нито е ляво, нито е обединение, нито нищо. И вероятно на тези осми избори ще са нещо като 6,4 процента. Ако имахме 6-процентна бариера, можеше и да се отървем от тях.

Други партийки. „Величие“, „Меч“ и други подобни псевдо-патриоти, начело с ИТН.

Нищо хубаво няма да се случи

Накратко, виждам го. Нищо хубаво няма да се случи. Вероятно още поне десетилетие ще е подобно аматьорство.

Но ще кажа и нещо важно: аз все пак съм културен антрополог и работя „човекознание“. В този смисъл, не доразбирам българския политически процес, в който сега пак голямата разправия е колко и какви гласове ще се купят.

Най-важното за изборите в пролетта на 2025: не гласувайте, защото, ако гласувате, е възможно да заемете страна в разправиите в ДПС.

Ерго, да бъдем великолепни и да гласуваме.

И накратко: Доган и Пеевски еднакво са проблемът.

Там е дори детинско, но ако ще заложите, все така да е Нова Генерация.

Някой някъде у нас не обича Пинк Флойд,

Никой, actually. И това също е вид обяснение на Проблема.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орел

    81 3 Отговор
    Наздраве!

    Коментиран от #11

  • 2 Майстора

    118 10 Отговор
    Заради такива , като това недоразумение, сме на този хал.
  • 3 ЛОША РАБОТА

    101 7 Отговор
    Това става като нямаш жена до себе си, а и никакви цели.
  • 4 ЕДИН КАТАДЖИЯ

    98 8 Отговор
    ЕЙ ДЖИБРОВ С КАКВИ ОЧИ И НАГЛОС ПИШИШ ЗА ХОРАТА ПЪРВО ВИЖ СЕБИСИ И ТОГАВА ДАВАЙ МНЕНИЯ ДЖИБРОВ

    Коментиран от #34

  • 5 Никой

    34 20 Отговор
    Еми хубаво е написано - донякъде е точно, но много "шарено".

    Малко неразбираемо, едни термини, както и да е.
  • 6 Иван

    94 6 Отговор
    На това пияница кога ще му отнемат колата???
  • 7 Ялчин

    85 6 Отговор
    Този алкохолик е от онези които газят децата ни по пътищата.
  • 8 Крум

    91 5 Отговор
    Спри алкохола нещастник...защо изобщо ти дават трибуна...!?
  • 9 Ний ша Ва упрайм

    66 6 Отговор
    пиман драскача пак е шорал и драскал. Я му зимете талигата найпосле
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    47 15 Отговор
    .....тези които не гласуват са КОМПЛЕКСАРИ! Тресе ги комплексът на малкия незначителен човек и по този начин се въздигат в собствените си очи... Жал ми е за тях, защото са неволни роби на медийните манипулатори.

    Коментиран от #15

  • 11 ОХ ЗАЛАЛА

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Орел":

    В СИМИТЛЕРИ В 7ч. СИ БИЯТ ЖЕНИТЕ.
  • 12 Смешко

    72 6 Отговор
    Язък бе Нойзиан, че имаш такава хубава фамилия (като моята, но да знаеш че е руска, защото в българия няма Цветко, а Цвятко). Та......Ти, Нойзар, оплю всички, ноо не предложи решение. Амиииииииии...не ти свалям шапка. Напротив, такива като теб са вредни за българския народ.
  • 13 Утре някой може да каже

    2 16 Отговор
    Че трите лъв и герба е негов
    И ние да останем без ГЕРБ.
    Как е тръгнало беззаконие и закони на колено
    Кой пръв си е заплюл герба е негов
    Нищо че ние дарен от негово Величество
    Ето дотам стигнахме. Много му благодаря че показа колко
    Хубави закони и каква съдебна система сътвори. Да без патенти Господ е българин се казва в една песен. А забравих и македонско девойче кой първи каже че негово верно било негово. Хвърли ни в размисли.
  • 14 Госあ

    32 6 Отговор
    ще гласувам единствено за комунисти или фашисти. Или за Радев, когато (ако) му дойде времето. В БСП не виждам комунисти. Сегашното политическо безвремие обслужва единствено герб и дпс, както ще ги обслужва и при редовно правителство. България е икономическа нула, всичко идва от еврофондчетата за къщи за гости, житари и стартъпи (квото и да означава това) и се разпределя от администрацията на герб и дпс. седесарите в лицето на пп-дб също се намърдаха на софрата, макар и с по-малки купички и подпомогнаха бламирането на президентската институция като някакъв орган с известна (макар и малка) независимоост. Между другото, идваха при мен едни -приятелчета-,които да ми предлагат да правим проект по ФНИ преди години. Успеха му бил сигурен, но 60% от парите трябвало да дам на политици и с останалите 40 да работя. Казах им, че държа аз да си платя сметката в ресторанта в който ме бяха поканили да говорим и не желая повече да ми се обаждат. След известно време, шефчето им лъсна в разследващата рубрика на господари на ефира, която не беше лоша но изчезна. депутатче от дб ! дали са им образование и наука на тия, щото са умни и красиви хахаха а тоо ни облъчва да гласуваме за пп-дб...хахаха. Та се таа дали има редовен кабинет или не, гласувайте за хора, които харесвате. гласуването не е задължение, а избор. все още е така в България
  • 15 При провеждане

    29 1 Отговор

    До коментар #10 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    на клиентелистки избори е съвсем очаквано избирателната активност да спада.Може дори да се стигне до бойкот на изборите.
  • 16 Ахаа

    38 4 Отговор
    Значи си писарушка на ДВ,а?
    Поне да ни се изясни,как се случва да се направиш на мотика пиян и "държавата" да не ти конфискува автомобила!
    Нищо де,иди му вкарай две-три,после няколко шамара на Марчето и спокоен си лягай!
    Лузър!

    Коментиран от #32

  • 17 ха ха

    12 9 Отговор
    Всичко си е наред в страната. Иска се още 2 години мъки и след това ще тръгнем нагоре. Промяната винаги е болезнена. Вижте пропадането на модела Доган и модела Борисов. Двата олигархични кръга не могат да си поделят бюджета. ПП-ДБ и те нямат достатъчно от хранилката. Бордът скърца. Дълговете растат и следва рязко скъсване. После 5 лева за евро и ново раздаване на картите. Оттам нататък нагоре!

    Коментиран от #20

  • 18 Шоп ен(д) Хауер

    36 5 Отговор
    Ндаа , горната "творба" още веднъж и то - недвусмислено доказва , че системната , многогодишна злоупотреба с алкохол и дрога - не прощават . Прочее , размислите и страстите на дегенерат , като "Нойзи" - едва ли вълнуват някого . Странното е , че някой ги публикува .
  • 19 ДОЛЕН

    36 4 Отговор
    Пияндурника пак по медиите. Приравнява Радев с Шиши.

    Коментиран от #22

  • 20 Госあ

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "ха ха":

    ай стига с таа аскетска вяра. Две, па пет, па вече над 35. със сляпа вяра и самобичуване не става, няма и да стане. и с гласуване няма да стане. Както е казал поетът, като няма прокопсия, плюя в тая орисия.
  • 21 Мдааа

    39 2 Отговор
    Същият този пияница Нойзи се възползва от Пеевския "съд" и се измъкна с кола и без присъда за нещо на което обикновените ги осъждат и им конфискуват колата!
  • 22 Госあ

    23 3 Отговор

    До коментар #19 от "ДОЛЕН":

    хахаха за това му плащат от дв...смешник
  • 23 Бамбука

    32 2 Отговор
    Паун, натъпкан с клишета.
  • 24 Тити

    13 0 Отговор
    Докато има такива гнусни индивиди Ка Боко Пеевски Доган и Радев няма да има нищо хубаво.
  • 25 Дааа

    27 3 Отговор
    Колко нацистки статии трябва да напише българофобът Нойзи, за да не му конфискуват колата? Откакто изигра Пригожин в онази блудкава пиеса, делата срещу Юлиан Вергов рязко спряха! Русофобията се харчи като топъл хляб!
  • 26 ПО ТОЧНО

    26 2 Отговор
    ПРЕД ШИШЕТО С ВОДКА СЕ РАЖДАТ ВСЯКАКВИ ИДЕИ ,....НАЛИ НОиииЗИ......!!!?????
  • 27 Край

    21 1 Отговор
    Е за това избега Марчето.
  • 28 горски

    28 4 Отговор
    НРО тата и външния натиск провалиха партиите в БГ.Видя се че ЕС и САЩ не са носители на демокрация,а са бандитски структури по своята същност,направени да преразпределят блага,повечето за себе си.Не отричам хубавите неща на големите империи/свободно пътуване,работа ,бизнес/,но българския ген започна да гасне,моралните устои да се разпадат ,а покрай войната в Украйна искат да ни скарат с близки исторически и енетично народи.
    Просто българина усеща подсъзнателно,че лъскавия кроасан с който го подмамват като куче,вътре не читав .И не гласува.Не гласува и отрича държавата,понеже има опит.Опит от 500г в импеерия ,чужда на него,и няколко национални катастрофи причинени от локомотивите на държави момента водещи в ЕС.
    Така че не обвинявайте българите.Те знаят ,че други българи се продават и прецакват всичките.Но знаят вече и кой купува.....

    Коментиран от #56

  • 29 Първо,

    18 5 Отговор
    след две години пеевски няма да е никакъв"фактор" в Държавата/ако още е жив/,второ,в България хубавото ще се случи когато Възраждане започне да управлява и вкара в затвора всички сорос ки евроатлантици предали страната си!

    Коментиран от #48

  • 30 Оптимист

    18 4 Отговор
    Хубавото в България, което се случи е, че българските послушковци-атлантисти се изметоха от управлението на страната, било то от гганювщина, било то от политическа неадекватност и недалновидност. Да се надяваме, че и за в бъдеще ще бъде така
  • 31 Точен

    19 4 Отговор
    За Нойзи и паветниците няма шанс да им се случи добро, те и не заслужават.
  • 32 Ами той продължава делото

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "Ахаа":

    На оня, който от плюене взе че си отиде...
    Негов навярно кумир...
  • 33 Гост

    21 3 Отговор
    Защо трябва да чета един алкохолик
  • 34 Унуфри

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "ЕДИН КАТАДЖИЯ":

    Като му оставиха колицата ще пише, каквото трябва
  • 35 Е е е е е е е е

    11 2 Отговор
    То не бяха алабализми то не ме чудо
  • 36 Търновец

    10 7 Отговор
    Този цирк с изборите почва още от т.н. Учредително събрание в Търново с неговото "избиране" и с конституцията предложена от Княз Дондуков - Корсаков, а Марин Дринов предложил София за столица вследствие става славянофил в Харковския университет където почива и е погребан. Нищо хубаво няма да се случи и след поредните избори а държавният дълг отново расте. Фактически победител е Путин и Руската мафия
  • 37 В.В.П.

    17 4 Отговор
    В България е слаб материала .Поддава се на брътвежите на седесе отрепки..и алкохолици .
  • 38 Наркомана е в Дойче Веле

    14 3 Отговор
    Брех, тук ли се стече тази утайка на “Демокрацията” ?

    Аз този и за шофьор не бих го наел, че все пиян кара.
  • 39 Така е

    11 0 Отговор
    Когато се научим, че имаме право на пълна прозрачност, безукорно правосъдие, да задаваме въпроси на политици и те да отговарят, тогава ще стане по-хубаво за живеене тук и няма да емигрират хората в Австрия и Германия. Демокрацията, с други думи, е начин на мислене. Сега за сега, няма знаци това да се случи.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Марко

    8 1 Отговор
    Не бих препоръчал на очевидно прекалил със субстанции човек, като автора на този разклатен емоционално текст, да кара колата си.
  • 42 Главният въпрос е

    13 4 Отговор
    как да изгоним американците, за да запазим държавата си!?

    Руснаците никой не ги е гонил, но те си тръгнаха..

    Коментиран от #46

  • 43 Хм....?

    14 0 Отговор
    Тоя защо не е в затвора?Защо въобще давате поле за изява на такива потенциални убийци на деца по пътищата?Ако тоя беше убил дете карайки пиян пак ли щяхте да му публикувате каламбурите?
  • 44 Нямаш лиценз

    13 1 Отговор
    Чиба и къш ... алкохолико! Нямаш лиценз да ми даваш акъл.
  • 45 Колко от вас си спомнят

    7 12 Отговор
    Колко от вас си спомнят как дойде на власт Борисов 1, с пълно мнозинство в Парламента?
    Време е да го направим отново, за да излезем от тази криса, която ни докара прецедента. Масово излезте и гласувайте!
  • 46 и кой ти каза

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Главният въпрос е":

    че са си тръгнали руснаците от България?

    Коментиран от #54

  • 47 така е

    6 5 Отговор
    9 Юли 2020 е паметна дата в българската история.

    Сутринта третото превителство на Бойко Борисов обяви, че най-после България влиза в клуба на богатите - в чакалнята за Еврозоната.

    Същия следобед лицето изпълняващо президентски функции в България вдигна юмрук и обяви "Не на страха! Ще си върнем България! Мутри – вън!!!" ... и върна България на Мутрите.
    Дано сега живеете по-добре, защото скоро промяна няма да има.
  • 48 Ти бе

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "Първо,":

    си жив пример защо БГ е на това дередже. Политическа партия не може да вкарва никого в затвора. Това се нарича репресия и е характерно за третия свят.
  • 49 БЪЛГАРИН

    9 1 Отговор
    НОВОТО НАЧАЛО В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА – ВЕЧЕ НЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, А ПОСТОЯННО ПИЯНИ!!!
  • 50 АА БЕЕЕ

    9 3 Отговор
    КОЙ БЕШЕ ТОЗО НОЙЗИ ЕДИН ПИЯНИЦА ЛИ .БОЖЕ ЩОМ И НА ТАКИВА ДАВАТ ДУМАТА ПАЗИ БОЖЕ
  • 51 Напили се

    7 1 Отговор
    И това влечуго се изпусна.
    Според един съдия от СРС със съмнителна полова ориентация, постави ей тоя Нойзи над Конституцията и не му отне колата, . Ей това г е общества, са много солидарни!
    Да живее евроатланхтизма - ууууууууу
  • 52 Дии

    7 0 Отговор
    Пияндур, кога ще предадеш колата на държавата?
  • 53 Ани

    4 5 Отговор
    Още една тягостна статия на ДВ. Все пак трябва да знаем какво пропагандира противника.
    Отново лявото е добро, а дясното лошо. Всъщност в това е проблема. Защото ГЕРБ показа дясноцентристка политика и затова всички посадени от комунизма леви хора скочиха срещу него без да се замислят че ГЕРБ е най-доброто което имаме за момента.
  • 54 Койчо от Конаре с Дългото Магаре

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "и кой ти каза":

    Къде в колонията мога да видя руски войник?
  • 55 иис

    6 5 Отговор
    През 2020 Радев стана доброволно говорител на Васил Божков, а го бяхме избрали за президент. Така той подмени волята на народа като стана изразител на волята на един заподозрян престъпник.
    Който се интересува от въпроса, нека гледа интервютата на Божков в тубата.
    Така че на въпроса КОЙ, отговорът ясно и високо е Радев.
    В момента Делян Пеевски звучи значително по-убедително от Радев.
  • 56 Шаро

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "горски":

    Един от най-мъдрите коментари от много време!!!
    Адмирации колега!!!
  • 57 В.В.П.

    6 2 Отговор
    България трябва да следва пътя и почина на Тодор Живков..Само той напипа формулата ..Тия пияница нойзито е безполезен нужник..една гайка НЕе завил в безполезния си живот на алкохолик..и демократ.България ,енергетика,армия ,и индустрия ..Без фалшиви муруци.като Сашо Йо,Кунева ,нойзито,Костов ,Петков ,Доган,Дилян,и стотици други празноглави тикви .
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Лазо

    3 1 Отговор
    Брато, един съвет - недей да пишеш. не ти се удава. Изкуствено звучи. Споделяй размислите си със шишето - то ще те разбере.
    П.С. Ако на радев съветниците му бяха умни, щеше отдавна да е взел властта. Пардон, той вече беше на власт близо година с последното служебно. Е, нещо промени ли се към по-хубаво? Айде.
  • 60 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Истеричното крещене "гласувайте", като не се обяснява – за К О Г О и З А Щ О, е равносилно на това да се каже тихо и кротко на избирателя: И ДА ГЛАСУВАШ , И ДА НЕ ГЛАСУВАШ .....ВСЕ НАШИТЕ / СЪЩИТЕ/ ЩЕ СА НА ВЛАСТ !! И едното и другото е същото, НО казано по различен начи !!
    Е-е-е, има хора, които избират да не избират, защото и да искат да избират – няма начин да променят нещичко !!
    За 34 години през Парламента, освен малцината стойностни човеци, премина и придължава да съществува ТАм
    много ТАЛАШ. И всичко е така дяволски и хитро скроено, че все едни и същи да са властници и ТЕ / около 121 човека / да решават – дали да се свика ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, дали да позволят на хората да си кажат думата по даден въпрос / санким да позволят референдум/ , ТЕ да "ремонтират" Конститууцията за своя изгода !!
    И тия се бият в гърдите, че са "народни", че това е "демокрация" !? И ОТГОВОРНОСТ на практика няма от никого , за нищо !!
    Това е една силно корумпирана клика, която е готова да служи на всеки "Голям Брат", обсебила е властта / и държавната хазна/ за себе си , за децата си и за внуците си !! Няма мърданее !! Ама ....гласувайте !?
  • 61 Булдог

    0 0 Отговор
    А,бели мишки виждаш ли?
  • 62 Джоро Джоров

    2 1 Отговор
    НОЙЗИ, РАДЕВ. ОТДАВНА. Е. ПОДМИНАЛ. И. ФИЦО. И ОРБАН.
    БАЙ. ГАНЬО, ИДИ. И. ГЛАСУВАЙ. МАСОВО, ЗАЩОТО. В. ПРОТИВЕН. СЛУЧАЙ. ЩЕ. СИ. ДОКАРАШ. ДЪЛГОСРОЧЕН ХИТЛЕРОПЕЕВЕЦ. ИЛИ СТАЛИНОРАДЕВ.
    И. ПРИ. ДВАТА. ВАРИАНТА
    ЖАЛНА. НИ. МАЙКА, САМИ. ЩЕ. СМЕ. СИ. ВИНОВНИ.
    ИДИ. И. ГЛАСУВАЙ, ГЛАСУВАЙ. ТАМ
    Е. РАЗКОВНИЧЕТО. НА. СВОБОДАТА.
  • 63 Ти си

    0 0 Отговор
    Стигнах до "ентцауберунг“ и спрях да чета статия написана от откровен неграмотник с надуто самочувствие като на Месия !
    С тоя цигански немски няма как някой да те вземе на сериозно .....
  • 64 ШИШИ

    2 0 Отговор
    ОТ КОГА ИДИОТИТЕ КРЪГЛИ В ТАЗ ПРЪДЛИВА ДЪРЖАВА ПРОСТТА ВЗЕХА ДА СТАВАТ ПРОРОЦИ КЪШ КУЧЕТА УМРЕЛИ БАРАБАР С СЕЛЯКА РАДЕВ
  • 65 СИМО753

    2 0 Отговор
    РАДЕВ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ПРЪДНЯ

    Коментиран от #68

  • 66 СИМО753

    1 0 Отговор
    РАДЕВ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ПРЪДНЯ
  • 67 ПЕТЪР

    1 0 Отговор
    ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КРАТУНИ ОТ ДС СА ОСНОВАТА НА ПРЕСТЪПНОСТТА ВЪН ОТ ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ ПРОКЪЛНАТИ КУЧЕТА УМРЕЛИ
  • 68 ГЕОРГИ

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "СИМО753":

    БЪЛГАРИЯ ФАЛШИВА ПРЪДНЯ
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ГЕОРГИ

    1 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИ И НЕ БЪЛГАРИ БЕЗ КОМЕНТАР
  • 71 Йеронимус БОШ

    0 0 Отговор
    Много хубаво говори туй брадясало момче , само да не пие и после да кара колата си ! Иначе , е много умен , че и акъл дава !
  • 72 ЛегнаЛангеЛ

    0 0 Отговор
    Честно казано в речта на Нойзьо , лично аз очаквах доста повече немски думи , които да са поне 7-8 буквени.
    Това - едно. Второто - да беше замесил малко от Хегел , Фойербах , Кант , че даже и от Спиноза.
    Пък той взе , че вкара някакви си Дитрих , АлеГзандър и Пател / но не Дев /.
    С една дума веселбата е голяма !
    Но иначе , флегматичния пиян шофьор , дори сигур сам не си разбира какво е казал , КАМО ЛИ НИЕ от простолюдието.
    Да ме прощават Плиний Млади , че и Стари даже.....
    Хайде.....със здраве !
  • 73 чУвал или чувАл

    0 0 Отговор
    Този човек трябва да бъде слушан с ТЪЛКОВЕН речник и речник на ЧУЖДИТЕ ДУМИ под ръка !
  • 74 бял Х ляб

    0 0 Отговор
    Как ли е Иво комуникирал с Мара Игнатова ?
    Какви теми са засягали тези разговори ?
    Темите за ЕКЗИСТЕНЦИАЛИЗМА и АВАНГАРДИЗМА били ли са намесени ?
    Или са си говорили кой ще купи яйца , мляко и сирене за баницата и кой ще плати тока и водата - гадните ежедневни битовизми ?
  • 75 Албрехт Дюрер

    0 0 Отговор
    Явно Ивайло си мисли , че хората са забравили пиянските му изцепки и е решил да изпълзи от леговището си и да ни облее със слобоблудствените си излияния !