19 Септември, 2024 08:58 5 890 33

Корман Исмаилов пред ФАКТИ: Очаквал съм, че Доган ще приключи зле, защото почти всичко около него е градено върху митове

  • корман-
  • корман исмаилов-
  • дпс-
  • пеевски-
  • доган-
  • партия

И двете крила на това, което все още се нарича ДПС, са като тумори, с които обществото ще се пребори, казва той

Корман Исмаилов пред ФАКТИ: Очаквал съм, че Доган ще приключи зле, защото почти всичко около него е градено върху митове - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ДПС е партия, на която председателите се инсталират, и Ахмед Доган е също такъв - инсталиран. След време, когато той овладя структурите и започна да внушава, че ДПС е само негова рожба и той нейното начало и край, започна моето разочарование от него. Какво да очакваме за ДПС... Пред ФАКТИ говори Корман Исмаилов, който бе част от ДПС и познава добре процесите в партията отвътре и отвън.

- Г-н Исмаилов, за първи път избирателите на ДПС ще имат право на избор на тези предсрочни парламентарни избори. ДПС на Пеевски или ДПС на Доган - кое от двете ще бъде по-привлекателно за тях?
- Нека ви поправя. Традиционните избиратели на ДПС във времето винаги са имали имали избор в партиите на автентични политици като Мехмед Ходжа, Гюнер Тахир и Касим Дал, а и не малко от тях са го правили. Това, което днешното трибуквие ДПС има като подкрепа, е с най-ниските си исторически нива. Защото днес тази партия няма почти нищо общо с това, което беше преди 10 или 20 години. Това, което виждаме днес са две фракции, но коя от коя по-несъстоятелни. За традиционните избирателите на ДПС говоря - те нямат възможността за един по-добър избор.

- Някога очаквал ли сте, че ще се стигне до такъв момент в историята на ДПС, че партията ще се раздроби…
- Очаквал съм, че Доган ще приключи зле. Очаквали са го и много други преди мен. И това е така, защото почти всичко около него, което той представлява, е градено върху митове и легенди, върху пошли схеми и корупция. Тъжното е, че това, което се случва днес като ДПС - Пеевски, по нищо не е по-различно от така нареченото ДПС - Доган. Вижте им апаратчиците и ще ви стане ясно.

- Но как изглежда всичко това в очите на избирателите. Кого да подкрепят…
- Една част ще подкрепят единия, друга част ще подкрепят другия, а трета част няма да подкрепя нито единия, нито другия, а ще се отдръпнат назад и ще бъдат сред тези милиони избиратели, които искат и ще положат новите основи на отблъскващата се от дъното българска държава.

- Делян Пеевски ли се оказа човекът, който можа да си позволи да се противопостави на Ахмед Доган?
- Между Пеевски и Доган има единствено и само борба за власт и оцеляване.

Те са фигури, които могат да оцелеят единствено през властта и парите.

В момента това кой е по-силен и кой е по-слаб има значение единствено и само за техните апарати. Защото те са трансмисията и механизмът на авторитарното управление и мръсните пари. И това е така, защото нито единият, нито другият лидер получава силата си от измъчения и лъган избирател през демократичния политически процес у нас.

Те отдавна работят по схемата пари-власт-пари.

И реализират значителна част от изборните си резултати чрез купуване на гласове с мръсните пари от обръчите си, контролиран вот през настиск и заплахи, който е под чадърите на компрометирани служители на МВР и съдебната система.

ДПС на Пеевски и ДПС на Доган са си лика прилика. При тях няма нито идейно, нито ценностно противопоставяне.

Нека направим сметка за толкова години какво Доган е направил за себе си и обръчите си и какво е направил за хората… Да не би случаят с Пеевски да е по-различен.

- Ставаме свидетели и на друго нещо много интересно. Сараите в Росенец и Бояна опустяха, Ахмед Доган ги напусна, след което и загуби марката „ДПС“…
- Това показва едно, че Пеевски към момента печели битките. Защо Доган не извади Пеевски от сарая му, наречен хотел „Берлин“? Защо Доган не атакува обръчите от фирми на Пеевски по начина, по който той атакува неговите и защо допуска Пеевски да му овладява и превзема партията?

Наблюдателните хора виждат, че тази битка е битка между две мафиотизирани фигури.

И въобще не е важно кой ще спечели, защото от всичко това губят гражданите, обществото, институциите и държавата ни като цяло. Държавността се носи към дъното и вярвам, че един ден, когато се отблъснем оттам, тогава нито Доган ще бъде фактор, нито Пеевски.

- Марката „ДПС“ отиде в ръцете на Делян Пеевски, а срещу него ще видим Ахмед Доган с лицето си. Кой ще привлече повече привърженици?
- Този въпрос въобще не ме вълнува, защото и двамата ще останат разочаровани. Няма да постигнат целите, които са си поставили като брой гласове.

Много от избирателите ще се отдръпнат омерзени.

На последните избори ДПС постигна връх като брой депутати, но това не беше успех от гледна точка броя на избителите им, след като се има предвид, че близо 40% са купен или контролиран вот.

- Според вас какво се е случило в отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган? Самото гласуването на кабинета „Желязков“ бе някаква пресечна точка, защото тогава се предизвика раздорът, след като почетният председател призова да не се подкрепи съставът, но едва ли е само това…
- Ако говорим за процеса на разцепление в ДПС, то говорим за задкулисен финансово-политически пазарлък между двамата баш дерибеи на принципа - „… аз ти давам тези пари, ти ми даваш тази партия“.

Пеевски е особено добър в това да ти спечели доверието, а след това да ти вземе всичко.

Примерът с Цветан Василев и КТБ е потвърждение на това – изпълнено като по учебник.

- Можем ли да очакваме, че тези две крила след време отново ще стигнат до обединение в едно ДПС?
- И двете крила в ДПС са абсолютно неадекватни и несъстоятелни за една европейска, правова и демократична държава. И двете крила под диктата на своите лидери са агресивни туморни образувания в тялото на посткомунистическото ни обществото. Дали след една, пет или десет години, не знам, но обществото неизбежно ще ги пребори. Убеден съм в това.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    31 19 Отговор
    Корморанчо забил ли е поне един пирон в живота си.освен да продава интересите на България ,на Анаватан-а.
  • 2 Българин

    35 7 Отговор
    У почитателите на Ахмед Доган живее култ към личността му. За умните хора той вече е единствено предмет на раздумка.
  • 3 Искорменкамилов

    42 9 Отговор
    Всички ще приключат зле, не само доган.
  • 4 МИТ работят с

    16 4 Отговор
    Митове
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тома

    50 4 Отговор
    България без доган тиквата шиши и т.н.щеше да е друга държава

    Коментиран от #26

  • 7 Боруна Лом

    18 20 Отговор
    РЕЗ. НЯЦИ, ДОГАН ВИ ИЗДИГНА ОТ ТИНЯТА!

    Коментиран от #33

  • 8 Ужас

    26 13 Отговор
    Според Уикилийкс този Корман Исмаилов е сложен от Турция да прокарва интересите на Турция в България . За това отдавна сигнализират и от ДПС . Самият Исмаилов обаче заяви , че се гордеел от снимките си с Ердоган , а Турция ( с хиляди политически затворници ) си имала специфична ислямска демокрация ./ Такива "политици" пробутват евроатлантиците в София в момента !

    Коментиран от #10

  • 9 и кой ги инсталира

    20 4 Отговор
    КГБ ли? Защо не го казахте по-рано това?

    Коментиран от #11

  • 10 глупости

    35 7 Отговор

    До коментар #8 от "Ужас":

    Ахмед Доган дори е персона нонграта в Турция. ДПС е руска партия.
    Опита за създаване на наистина турска партия ДОСТ завърши със спретнато активно мероприятие срещу създателя и Лютфи Местан.

    Коментиран от #13, #21

  • 11 Да бе , да ! 😜

    23 5 Отговор

    До коментар #9 от "и кой ги инсталира":

    КГБ ли , шегаджия ! Специално този Исмаилов си има партийка , която няма начин да не е инсталирана от турските тайни служби . Сега се възползва от разногласията в ДПСетата за да си отмъкне малко от техните гласове .

    Коментиран от #32

  • 12 Мскс

    10 10 Отговор
    Цялото ДПС е на Пеевски.Да си припомним агитаторите на Пеевски преди националната конференция .Тия агитатори получиха добри пари.Тия дето тичат близо до Доган те са най опадните в момента -мафията.
  • 13 Чети , бре писател !

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "глупости":

    Какъв Доган ?! Пиша ти за близостта на Исмаилов (от статията) с Ердоган .
  • 14 Бай араб

    12 15 Отговор
    Румен Радев обслужва Кремъл

    Коментиран от #17

  • 15 депесар

    14 4 Отговор
    най-големият мошенник е доган
  • 16 🍋🍊🇧🇬

    15 4 Отговор
    България е приключена държава с тридесет и пет (35) години ДС - Държавна Комунистическа Мафия която я държи стабилно на дъното на Европа.

    Запитайте се кой е въвел 12,14, 16 часа на ден във Европа които часове се заплащат като Трудо - ден - Надница, вместо да има Заплащане на Час за Свършена Работа, както е в Европа и в цял свят в Развитите Икономики.

    Докато в България не се въведе по часово заплащане на труд за да може да се направи Деферинцирано Работно Време и да има степенуване на кой каква работа е свършил и колко качествено?
    За да има Пазар на Труда трябва нози труд да се степенува, в Противен Случай българите работят за Надница, тоест заплащане на ден без да се направи разлика в Количеството и Качеството на Труд?
    Няма развита икономика в света в която заплащането да е “едно към гьоторе” както е в България но така е по лесно за местните Дерибеи и Комунистически превърнали се в капиталисти от 19ти Век на Капитализмът.
    Със абсолютна сигурност може да се каже че капитализмът в българия е комунистически оксиморон с капиталистически отенък.
    Когато България стане действително Капиталистическа Държава с по часово заплащане на труд, тогава и такива “метастази” като Пеевски и Доган ще изчезнат тогава ще има и Политически Партии с Програма които партии след 4ри годишен мандат в Парламента ще представят Отчет за свършена работа пред своите Избиратели.
  • 17 Всъщност

    6 8 Отговор

    До коментар #14 от "Бай араб":

    Така си мислиш от страх , арабче ! Просто интересите на България и Русия , а И на Европа съвпадат !
  • 18 🍋🍊🇧🇬

    1 0 Отговор
    Тогава и Избирателите ще има за своите да гласуват?
  • 19 🍋🍊🇧🇬

    11 3 Отговор
    Реално погледнато, България я чакат много трудни години за напред,
    енерго - емка и неразвита икономика, демографска криза, липса на работници и допотопен метод заплащане на труда са трите фактора които могат и ще превърнат България в “Perfect Storm” и за кой ли път национална катастрофа.
  • 20 Историк

    12 5 Отговор
    Всички руски наколнки завършват зле.

    Това го е доказала историята.

    Ако не ги рендосат докато слугуват на руските си господари, ги рендосват руските им господари, когато ги изцедят като лимони.
  • 21 Е да

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "глупости":

    35 години в юс-колонията с евроатлантическата турска партия нямаше проблем, но след като ердоганя зави към БРИКС дпс стана руска партия. И остен "магнитски" подкараха шиши да я разцепи.
  • 22 Мишо

    11 0 Отговор
    Айде бе, има някаква причина Доган да замълчи. Надявам се скоро всичко да излезе на яве,
  • 23 любител

    14 5 Отговор
    стига сте писали и коментирали глупости истината е една ДПС е етническа партия на верска основа нещо което е забранено според българската конституция и трябва да бъде ЗАБРАНЕНА. точка по въпроса.
  • 24 Османски българин

    2 11 Отговор
    Само Ердоĝан. АМИН
  • 25 Айде

    13 0 Отговор
    Чакай бе! Та нали, според мисирките, Доган беше най великият политик и стратег! Ако не го държи религията е кух балон! Но, и останалите са същите с вождистките си партии!
  • 26 Ами не

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тома":

    Причината не е в личностите, а в псевдо демокрацията, която те си изградиха пред безхаберието и овчедушието на българския народ! Ако не са тези, ще са други със същия резултат!
  • 27 Какво

    5 0 Отговор
    Излезе накрая... Най-правоверните евроатлантици в лицето на ДПС се оказаха най-големите мошеници. Сараи ..яхти, злато, много грабене, много нещо.
  • 28 Митът

    2 3 Отговор
    Доган си го е спечелил със задържането му в затвора. Ами ти млади господине, какво си заслужил, че идваш наготово, ей тъй наготово.
  • 29 иван петков

    1 2 Отговор
    ТУРСКАТА ЕТНИЧЕСКА НЕЗАНОННА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНА ПАРТИЯ- МАФИЯ НА ПРЕСТЪПНИКА- ДОНОСНИК, КРАДЕЦ,, ГРАБИТЕЛ, МАНИПУЛАТОР АХМЕД ДОГАН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА НЕЗАБАВНО, РАЗТУРЕНА, БОГАТАШИТЕ- КРАДЦИ ОСЪДЕНИ И ЛИШЕНИ ОТ ГРАБЕЖИТЕ ИМ И ПРОКЪЛНАТА. СРАМНО И ПОЗОРНО ЗА ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ДА ТЪРПИ ТОВА БЕЗЗАКОНИЕ, ТАЗИ ОБИДА - ПАРТИЯ- МАФИЯ- ГРАБИТЕЛ, СЛУГА НА МОСКВА И НА ТУРЦИЯ, НАШИТЕ ПОРОБИТЕЛИ ДА СЪЩЕСТВУВА ВЕЧЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ И ДА СЕ МЕСИ В БЪДЕЩЕТО И НАСТОЯЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ, СРАМНО И ПОЗОРНО, ЧЕ АХМЕД ДОГАН - ЦИГАНИНА- ДОНОСНИК ОТ ДРЪНДАР, КРАДЕЦ И МАНИПУЛАТОР ДА НЕ Е В ЗАТВОРА!!!
  • 30 Факт

    0 1 Отговор
    Дпс е руска етническа партия,регистрирана в градския/окръжен съд като другите партии
  • 31 1111

    0 1 Отговор
    Дпс амет демиревич, или как руската партия дпс управлява бг,с други руски агенти като Костов, Станишев,вмро, нфсб,банкя
  • 32 Читател

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Да бе , да ! 😜":

    Преди 20-тина години работеше в едно преводаческо бюро в София, беше сериозен и отговорен млад човек. Относно службите и пр. не мога да кажа нищо, но беше съвременен, адекватен, не като дерибеите. Измежду Доган, Пеевски и него, ако бях турчин, бих гласувал за него. Все пак, впечатленията ми са от началото на века, как е сега - не знам.
  • 33 Ерсте банк

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Боруна Лом":

    Доган е един от помощниците на ДС по време на Възродителния процес. Вербуват го да "пее" още в казармата и да издава своите колеги-мюсюлмани какви планове имат. Някои искат да емигрират в Турция, Доган го издава. За Доган награда, за издадения - присъда и престой в затвора.

    Този човек е един използвач и манипулатор, уж с мисъл за мюсюлманите в България, но всъщност ги използва като инструмент за собственото си облагодетелстване.

    Отдавна трябваше да го разкарат от българската политика, но бившите му колеги от ДС не позволяват да бъде ударен.