23 Октомври, 2024 13:04 899 10

Георги Кадиев: Из "ангажиментите" на политици в кампанията

  • георги кадиев-
  • ангажименти-
  • политици-
  • кампания

Слагайте по една престилка и отивайте в Макдоналдс да сервирате пържени картофи и сандвичи на шофьорите. Тръмп вчера го направи. Повече полза ще има от това.

Георги Кадиев: Из "ангажиментите" на политици в кампанията - 1
Снимка: YouTube
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Из "ангажиментите" на политици в кампанията:
1. "Наш приоритет е влизане в Шенген". Какъв Шенген, като Франция от 1 ноември въвежда граничен контрол, и то не само по земя, а и по въздух и море? А Германия вече го въведе по земя. В кой Шенген ще влизате?
2. "Влизаме в еврозоната". Инфлацията ни още е висока, бюджетният ни дефицит тепърва ще цъфне, икономиката ни не е готова, институциите не работят, надзорните органи станаха в пенсионна възраст, без да ги сменят. В коя еврозона ще влизате?
3. "Ще пречупим гръбнака на мафията". Нали същите политици създадоха мафията. Чий гръбнак и на коя мафия ще пречупите?
4. "Има исторически моменти, в които бездействието води до национална катастрофа. Гласувайте!" Ама то точно вие сте истинската национална катастрофа. Вие продадохте енергията на протеста срещу скута на Пеевски.
Слагайте по една престилка и отивайте в Макдоналдс да сервирате пържени картофи и сандвичи на шофьорите. Тръмп вчера го направи.
Повече полза ще има от това.

Коментарът на автора е публикуван на неговата Фейсбук страница


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    12 2 Отговор
    Напълно съм съгласен,ама списъка е непълен!
  • 2 ТаУмВзе

    8 3 Отговор
    Друга е темата, че вечеринката за изостанали евро съюзче Фалира от санкциите срещу Русия, бонус е под Халифат вече. ХАХАХАХХА
  • 3 От архивите

    7 0 Отговор
    Бакалов, автор


    Кадиев се появи с етикета „червеното юпи” като кандидат за депутат на БСП. По аналогия със завършилите на Запад юпита в партията НДСВ, които влязоха във властта. Кадиев също беше завършил първо на Изток, в Москва, после на Запад – в САЩ. Но преди това в България, и беше известно време и репортер в „24 часа”, а после… после стана стипендиант на „Мултигруп”.
    За голяма изненада, когато се кандидатира като депутат от БСП през 2005 г., Кадиев съобщи пред медиите, че той е писал статията на покойния шеф на „Мултигруп“ Илия Павлов за опашката на гущера. За да си признае авторството, изглежда, се е гордял с това съчинение.

    "Мултигруп“ някога не слизаше от страниците на вестниците, описвана като групировка със съмнителни капитали и методи на действие. Срещу шефа й Илия Павлов беше извършен неуспешен атентат с противотанкова мина на пътя между столичните квартали Симеоново и Бистрица, а по-късно и успешен – застреля го снайперист на входа на централата на холдинга.

    Публикуваната във в. „Дума“ през януари 1995 г. статия описва до каква степен се е организирала престъпността у нас и дава напътствия как държавата да се справи с нея. По това време БСП току-що е дошла на власт с правителството на Виденов. Във въпросната статия Илия Павлов развива идеята, че държавата трябва да даде възможност на престъпните групировки да се легализират и да се отърсят от незаконния си бизнес, „тъй както гущерът къса опашката си“. По-нататък предлага сътрудниче

    Коментиран от #6

  • 4 Четец

    4 0 Отговор
    И този отдавнашен политик с 4-те си "обособени" точки всъщност само повтаря нещата, които си знаем и безполезно дъвчем в последните години. А не чуваме нужното: как ще реагираме, макар и закъснели!? И , например, като защо важните страни с отказа си от "шенгенство" трябва да откажат и нас!?- да не би нашите пътища да позволяват примерно отпушването на наплива на тирове и предизвикваната от тях война по пътища и дворове!?- такива подобни приложни изводи/заключения следваше да очакваме именно от "утвърдили" се с годините лица на политическата сцена.
  • 5 !!!?

    7 0 Отговор
    То и влизането в Еврозоната пропада след като Андрешко сам си печати евро банкноти...!
  • 6 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "От архивите":

    То пък и автора Бакалов щото много хубав,и той се чуди накъде да се завърти,че да се хареса на когото трябва.Чудя се дали има някой да му чете сайтчето,ако още съществува де - толкова беше скучно и посредствено?
  • 7 Антагонизъм

    1 0 Отговор
    Няма как да гласуваме , защото българският народ не е издигнал нито един от тези лидери.Те са издигнати изкуствено от външни сили.Това особено силно пролича при Кирил Петков и Асен Василев, които бяха спуснати от вън с парашут.Заличете досегашните политици и предложете обществени личности или бизнесмени. Аз не желая да гледам лица , които благодарение на политиката са загладил косъма и са станали новобогаташи А бизнесмени, които са създали успешен и бизнес и чак след това са влезли в политиката
  • 8 Боруна Лом

    1 0 Отговор
    АБЕ,ЛЬОЛЬО ЗАЩО НЕ ЗАЩИТИ ИВАНЧЕВА,А СЕ ОТРЕЧЕ ОТ НЕЯ!? БЕЗРОДНИЦИ!
  • 9 Гост 2.7182

    2 0 Отговор
    Да припомним какво не обещаха комунистите (днес социалисти), но изпълниха:
    - избиване на интелигенцията;
    - конфискация на имоти, ниви, заводи;
    - над 100 концентрационни лагера;
    - изпразнен пенсионен фонд, 89г;
    - окраден валутен резерв и последвал фалит на страната, който Луканов наричаше "мораториум по плащанията";
    - раздадени милиарди на комунистически диктатори по света, които изчезнаха;
    - всички задгранични дружества фалираха или станаха на "наши" хора;
    - режим на ток, вода, купони за основни стоки;
    - фалит на 16 банки и никаква защита на спестяванията;
    - световен рекорд по хиперинфлация; Зануляване на всички спестявания от социализма;
    - създаване на мутри, групировки и олигарси;
    - тройна коалиция;
    - предложение на Пеевски за шеф на ДАНС;
    - изпращане на оръжие за Украйна;
    ...
    Само БСП може да изпълни това, което не е обещала!
  • 10 Никой

    1 0 Отговор
    Кадийка, ти не си ли от енергийната мафия ?