23 Януари, 2017 20:55 2 373 4

Тайванските военновъздушни сили се справят с напрежението в пролива

  • тайван-
  • военновъздушни сили-
  • китай-
  • пролив-
  • самолетоносач-
  • отбрана-
  • национална сигурност

Причината бе китайски самолетоносач, преминал през пролива на 11 януари

Тайванските военновъздушни сили се справят с напрежението в пролива - 1
Президентът на Тайван Цай Ин-уен похвали Тайванските въоръжени сили за доброто представяне в отговор на опитите на Китай да създаде напрежение, изпращайки свой самолетоносач с прилежащата му бойна група през Тайванския пролив.
Китайският самолетоносач Лиаонинг и съпътстващите го кораби преминаха през Тайванския пролив на 11 януари, което накара тайванските военновъздушни сили и други военни сформирования да следят отблизо движението на бойната група.
По време на официален обяд с военни офицери и военослужещи в Министерство на отбраната в страната по-рано днес, Цай похвали тайванските въоръжени сили за отличното справяне с напрегнатата ситуация в момент, когато тя е била на визита при дипломатически съюзници на страната в Централна Америка.
"Вашето отлично представяне при защитата на националната сигурност повиши доверието на хората във въоръжените сили на Република Китай", заяви тя, допълвайки, че основен пункт в реформите, свързани с националната отбрана, е именно постоянното усъвършенстване.
Президентът на страната благодари на присъстващите, на които им предстои връщане в поделенията, където ще дават дежурства по време на посрещането на Китайската Нова година.
"От свое и от името на нашите сънародници бих искала да изразя благодарност към вас, защото вашата упорита работа гарантира, че всички ние ще можем да се радваме на щастливи празници", каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Тайванските военновъздушни сили се справят с напрежението в пролива.
    Публикувано във факти.бг: Цай похвали тайванските въоръжени сили за отличното справяне с напрегнатата ситуация в момент, когато тя е била на визита при дипломатически съюзници на страната в Централна Америка.
    Публикувано във факти.бг: Вашето отлично представяне при защитата на националната сигурност повиши доверието на хората във въоръжените сили на Република Китай", заяви тя?!!!!!!!!!
    Без коментар!
  • 2 Дженев

    4 2 Отговор
    Не тя ....Публикувано във факти.бг: Президентът на станата....
    Какво ли разбираме ние от журналистика и граматика.......
  • 3 Радо Калинов

    6 2 Отговор
    Президент Цай е... дама! Аман от "образовани и знаещи" коментатори. И да, Република Китай (Тайван) не е КНР (Китай).

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Радо Калинов":

    Република Китай е Република Китай а не Тайван ве маруло зелена и необразована.