Американец по погрешка се озова в... Русия

3 Август, 2018 18:40
13 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3311
Автор: Денис Джамбазов

Руските власти обявиха, че американски гражданин е бил задържан на руска земя, след като по погрешка стигнал там от Аляска с лодката си, предаде руската агенция „Интерфакс“.

Джон Мартин е плавал с малката си лодка по река Юкон, когато се озовал в открити води – в Берингово море. Няколко дни е прекарал в открити води при тежки метеорологични условия и високи вълни. В крайна сметка се озовал в... Русия.

Информацията беше потвърдена от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Американският гражданин някак си е стигнал до далечноизточния регион на Русия, в Чукотския автономен окръг. Американското консулство във Владивосток е било информирано за случая.

Дипломатическата мисия обяви, че поддържа контакт с местните власти. Захарова заяви, че здравословното състояние на мъжа е „задоволително“. Има версия, че американецът първоначално планирал да отиде в Китай, но се озовал в Русия. Любопитно е, че е поискал политическо убежище в Русия. Руските власти подозират, че лицето страда от раздвоение на личността.