18-годишният дрифтър Георги остава в ареста

24 Август, 2018 09:20
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6821
Автор: Венцислав Михайлов

18-годишният дрифтър Георги Попстоянов остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“, постанови в четвъртък Окръжен съд – Благоевград. Защитата обжалва в Благоевград наложената мярка от съда в Петрич с искане за по-лека, но това така и не се случи. Според адвоката на обвиняемия тежката мярка е била наложена, тъй като има голям обществен интерес към инцидента.

Припомняме, че в нощта на 15 срещу 16 август около 00:25 ч. в Петрич възникна тежък пътен инцидент, предизвикан от 18–годишния Георги Попстоянов с двумесечен шофьорски стаж, който връхлетя върху трима души на тротоар. Инцидентът стана на тротоара на ул. „Цар Борис III“ пред сградата на бившия съд в южния град, припомня в. „Монитор“.

Късно вечерта компания от 8 тийнейджъри се връщали от събор и застанали под навеса на заведението „Катмите“, защото чули, че отгоре идва кола с мръсна газ и свистене на гуми. Те знаели, че по това време на нощта там се прави дрифт. Отгоре дошъл познатият им Георги Попстоянов с една от колите на баща си „Опел Астра“. Дъждът бил току-що спрял и на мокрия асфалт колата занесла, качила се на тротоара и помела застаналите под навеса тийнейджъри. Най-тежко са пострадали 17-годишният Крум от село Първомай и 15-годишната Валентина.

Крум е с ампутиран крак, а Валентина се отървала със счупена подбедреница, травма в корема и порезни рани по краката, настанени са в санданската болница. Линейка закара сестрата на Крум в петричката болница с травма на крака. По-късно тя е освободена за домашно лечение.

Пламен Попстоянов, бащата на дрифтъра Георги е бивш икономически полицай в Петрич. Според петричани преди около 20 години той е уволнен дисциплинарно от системата и станал управител на фабрика „Петричка праскова“. После взел дейно участие в нейната скандална ликвидация и последвала приватизация. Майката на причинилия инцидента е начална учителка в Петрич.