Грандиозен скандал с песен от "Бургас и морето"

6 Септември, 2018 19:52
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5635
Автор: Светослава Ингилизова

Конкурсът „Бургас и морето” бе излъчен на запис по бТВ – в мъртво време, месец след провеждането му. Показването в национален ефир не предизвика кой знае какъв интерес сред обикновените зрители, но доведе до избухването на огромен скандал.

Младата и изключително талантлива изпълнителка Мария Димитрова сигнализира, че песента на Димитър Атанасов и Гергана Великова – „Неочаквано”, която си подели първото място с „Искам времето да върна” на Симона Загорова, е изпята за пръв път от нея преди 12 години. Дори е спечелила награда, пише "Флагман".Нито нота от музиката, нито дума от текста, не е променена до лятото на 2018 година, когато тя бе представена в изпълнение на бургазлиите Димитър Атанасов и Гергана Великова.

„Неочаквано! Чух си песента! Е, разбира се не в мое изпълнение и 12 години по-късно, но... какво да се прави. Поне е взела награда. И то първа! Браво! Само не знам как даваш награда за нова българска песен на някого и после, ей така, решаваш, че 12 години по-късно ще си я пееш с някой друг. И ще ти хрумне да участваш в конкурс с нея.”, коментира Мария Димитрова.

Тя се пита: Какво попречи на един видимо доказал се български композитор да направи нова песен специално за конкурса и да се яви с нея, както между другото пише в правилника?

В случая Мария Димитрова визира Димитър Атанасов, композитор на песента, който първо я е написал и предоставил на нея, а 12 години по-късно представя като чисто нова авторска песен в дуетно изпълнение с Гергана Великова.

„Аз най-наивно преди 2 години предложих заедно да я обновим, за да види бял свят. Е, тогава отговор на предложението си не получих, но пък песента видя бял свят. Браво!
За мен тя обаче остава „Спомен от преди”, допълни Мария.

Димитър Атанасов и Гергана Великова са от Бургас. И двамата са били участници в популярен тв формат за млади изпълнители. Мария Димитрова е от Ямбол, но от дълги години живее в София и има успешна музикална кариера.