Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 08:54 2 778 29

Корнелия Нинова: Борисов избра властта пред майките

  • валери симеонов

Ако си отиде, няма да настъпи хаос, а подем

"Днес всички трябва да кажем, че не приемаме цинизма на Валери Симеонов и правителството срещу майките на деца с увреждания“. Това каза председателят на НС на БСП на тържеството по случай 125-та годишнина от създаването на Старозагорската партийна организация. Тя заяви, че социалистите не приемат и двойно по-големия цинизъм на Бойко Борисов, който каза, че ако приеме оставката на вицепремиера, правителството ще си отиде.

„Днес Борисов плаши народа, че ако той си отиде, ще настъпи хаос. По-голям хаос от неговото правителство няма“, категорична бе Корнелия Нинова. Лидерът на левицата заяви, че Борисов ще остави след себе си пустиня, разсипана система на образование и здравеопазване, нищета, бедност и съсипана икономика.

„Ние няма да се оправдаваме с това тежко наследство. Ще има ред и правила в държавата. Ще има модерна икономика, образование обвързано с нея, достъпно и качествено здравеопазване и балансирана външна политика. Ще работим за това - достойни българи да живеят в достойна държава“, заяви още Нинова.

Тя призова премиера да не плаши народа с хаос и служебен кабинет на Румен Радев. „Разчитаме на енергията на хората, за да покажем, че БСП е отговорна партия, че може да изведе страната ни на нов път със своята „Визия за България“, каза още лидерът на социалистите. Корнелия Нинова изтъкна, че от БСП се изисква не само да даде пример - каква трябва да е визията за развитието на България, но и да събере националната енергия, да я реализира, защото изчезваме като народ.

„Неравенствата и бедността стават чудовищни след всички тези години на преход", заяви Нинова. Тя допълни, че левицата предлага разговор за край на модела на прехода. „Искаме да върнем държавата в икономиката. Няма повече да правим икономика за 5-6 олигархични фирми и те да смазват малкия и среден бизнес. Няма да даваме на концесии държавните богатства, БДЖ, летища, ВиК сектора. Няма държавните предприятия да се управляват на партиен принцип“, категорична бе Корнелия Нинова.

Председателят на БСП обясни, че левицата иска икономика, в която е планирано, че България има възможност да развива пет сектора и те ще получат своето регионално развитие и тази икономика да бъде свързана с образованието. „Търсим подкрепа от хората, за да знаят, че когато управляваме, болниците няма да са търговски дружества. Ще има регионални структури на здравеопазването, защото не може 80% от болниците да са в три града в страната“, отбеляза Корнелия Нинова. Тя каза още, че БСП ще спре и подмяната на съдържанието на българските учебници. Левицата иска един учебник по предмет в цялата държава и не приема джендър идеологията в училище. „С „Визия за България“ заставаме пред вас, за да тръгне България напред“, обърна се Корнелия Нинова към старозагорци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуна

    32 27 Отговор
    ГАРАНТИРАНО ЧЕ ТИКВАТА АКО СЕ МАХНЕ ЩЕ Е ПО ДОБРЕ ЗА НАРОДА !!!!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Ало Враца

    36 20 Отговор
    Приватизаторката на „Техноимпекс“ и уволнена от Станишев за корупция в Булгартабак,ще ми говори за морал.
  • 3 Billi

    31 17 Отговор
    А пък тая пак яхна метлата
  • 4 Джон Ленин

    21 15 Отговор

    До коментар #1 от "Вуна":

    Публикувано във факти.бг: Приватизаторката на „Техноимпекс“ и уволнена от Станишев за корупция в Булгартабак,ще ми говори за морал..... МНОГО ДОБЪР ОТГОВОР...

    Коментиран от #8

  • 5 дърта популистка

    20 19 Отговор
    На тая червена маймуна, няма ли кой да и каже, че хората гласуват за тиквата, само и само да не дойде тя на власт и нейните червени мафиоти!?
    То бива гьонсурат, келпеден, ама, като комунистите от банда БСП, няма никъде, тия мутанти са оперирани от срам и нямат никаква ценностна система.
  • 6 Guðmundsson

    23 17 Отговор
    Ей тая е много по-нагла от всички останали взети заедно.
  • 7 Борисов избра властта пред майките

    24 15 Отговор
    А Курнелия е готова на всичко за да вземе властта ,
  • 8 Онзи

    16 15 Отговор

    До коментар #4 от "Джон Ленин":

    За твое сведение тиквата и грух-грух купиха Булгартабак за без пари и го СЪСИПАХА.

    Коментиран от #15, #24

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Коментар

    19 12 Отговор
    Тая Кой я Натиска,че пак започна да звъни.
  • 12 ПЕЕВ

    18 15 Отговор
    БИВОЛИЦАТА ИСКА ПАК ДА ИЗПЪКНЕ.
  • 13 3333

    19 7 Отговор
    Борисов избра властта пред майките. Народа избира Борисов пред БСП,
    докато не излезе нещо по добро.
  • 14 666

    20 7 Отговор
    А ти гледаш да се домогнеш до власта,благодарение на тези майки и тяхната болка!Не те ли е срам?
  • 15 Охо бохо

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Онзи":

    Много точно казано, тия двамата лумпени ликвидираха ЗЛАТНАТА КОКОШКА Булгартабак която пълнеше бюджета а сега се чудят как да вдигат : данъци, горива и Т.Н.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 IQ ZERO💡

    6 1 Отговор
    До всички писали преди мен.Благодаря, спестявате ми доста време да пиша същото .😀😁😂😉
  • 19 Иван

    12 4 Отговор
    Права е другарката Нинова ,само "експроприиране на експроприаторите"ще ни оправи .Първо национализация после планова икономика /връщаме петилетките/,след това жителство,излизаме от валутния борд за да си печатаме мноого пари/да има за всички/и на края избираме др.Нинова за Генерален секретар на БСП/пожизнен/.
  • 20 Невидим

    15 7 Отговор
    Досега не помня комунисти да вземат властта и да не се провалят!!!
  • 21 Guðmundsson

    14 5 Отговор
    Тези момичета снимани до тая сигурно са от семейства на активни бандити и партийни секретари, биячи в милицията и тем подобен. Все отпадъци.
  • 22 МЕ ТОО

    4 4 Отговор
    Не го познавам този, но ако стане на тяхната и го махнат от поста му, дупе да ви е яко! “Майките” ще колят и бесят с дива сила. Все повече заприличват на “Me Too” и “Black Lives Matter” в Америка. Да не им паднеш на мерника - жив ще те изядат!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Онзи":

    Я ни открехни на тази далавера,но не с измислици ,а с факти,истински факти!
  • 25 ЕЛЕОНОРА

    7 4 Отговор
    тази гнила така наречена КОМУНИСКА много ама много и се иска да захапе кокала............малко и са досега кокалчетата..............Да си извади милиардите от швейцарската банка и да плати на тези майки с децата които е до тях................Умръзнами от такива нагледци.засрами се бясна к...о
  • 26 Гост

    1 0 Отговор
    Кури избира САЩ пред Русия за сина си.
  • 27 Бай Благой

    0 0 Отговор
    "Предизборната кампания" започна доста рано!!
    Всички тези скандали и нападки ще са до кметските избори...септември-октомври 2019г.
    Никой не се интересува нито от майките на децата с увреждания, нито от народа ни....
    Просто социалистите са изгладнели и искат и те да полапкат "малко".
    Реално социалистите са едни и същи тъпани като герберастите, патрЕотите и цялата паплач нарекла себе си "политически елит".
  • 28 чичо

    1 0 Отговор
    Нинова,а ти избра козичките пред хората-забрави ли?Борисов избра държавата,а държавата,това сме ние всички хора,не само майките.Защо вие не им решихте проблемите,имахте достатъчно време.Вие не решихте нито един проблем,вие създадохте толкова много проблеми при вашето управление и за това сме на този хал.Дано хората помнят.
  • 29 Националист

    1 0 Отговор
    Колкото и да мразя БСП(БКП), не мога да отрека, че е права!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове