Last news in Fakti

14 Септември, 2016 20:58 807 0

Дел Потро: Поуморих се

  • дел потро-
  • поуморих се-
  • us open

Хуан Мартин дел Потро не скри вълнението си от това, че е играл на 1/4-финалите на US Open, но призна също така, че е малко уморен.

Сега аржентинският ас тренира в Глазгоу за предстоящия 1/2-финал за "Купа Дейвис" между гаучосите и домакините от Великобритания (16-18 септември).

"Нямах възможност да си почина след Олимпиадата в Рио де Жанейро. Сега просто ще трябва да направя още едно усилие. Но пък да спечелиш медал винаги е приятно, каза 27-годишният аржентинец. - Искрено се надявам да съм конкуретен на другите тенисисти в този 1/2-финал. Тимът на Великобритания е фаворит и не е само заради Анди Мъри. В състава са още Еванс, Едмънд, Джейми Мъри. Джейми спечели титлата на двойки на US Open заедно с Бруно Соареш, не трябва да забравяме и това. Нашият отбор подхожда към двубоя със скромност, но и голямо вълнение. Надяваме се да продължим към финала."

Дел Потро не пропусна да коментира и Анди Мъри, който ще е звездата на британците. "Може би той е най-умният тенисист в тура в момента, отбеляза гигантът от Тандил. - Той притежава изключително разнообразие в играта си. Единствената причина да няма повече титли от Шлема и да не е бил номер 1 в света е наличието на "Голямата тройка" (Федерер, Надал и Джокович). Лично според мен Анди и Федерер са най-сложните за разгадаване състезатели. И знаят как да ме победят."

Аржентинецът, който се завърна в Топ 100 на ранглистата и вече е 64-и, не скри задоволството си от скока в класацията на ATP. "Много по-добре е да видя двуцифрено число отново. Но все пак това, което ме прави най-щастлив, е играта ми. Постепенно покачвам нивото си. Целта ми не бе просто да играя отново тенис, а да го правя добре и да съм здрав през целия сезон. Тъй като вече сме към края на сезона, мога да кажа, че се справих с тази задача", коментира Дел Потро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА