9 Октомври, 2016 09:57 1 040 0

Розберг грабна първото място в Япония

  • розберг-
  • хамилтън-
  • формула 1-
  • mercedes-
  • верстапен

Люис Хамилтън остана едва трети, Верстапен е втори

Розберг грабна първото място в Япония - 1
Снимка: БТА/АР

Нико Розберг с Mercedes гледа все по-уверено към титлата във Формула 1, след като спечели и Гран При на Япония. Това той направи за първи път в кариерата си. 

Германецът се възползва отлично от първата си позиция на старта като контролираше надпревара и триумфира за 9-и път през сезона и за 23-и в кариерата си. Световният шампион Люис Хамилтън отново се провали на старта и след като загуби позиции, успя да стигне до третото място. В края той се приближи до втория Макс Верстапен, но не успя да го изпревари. 

Така 4 кръга преди края на сезона Розберг увеличи аванса си в класирането на 33 точки пред Хамилтън, като има 313 точки срещу 280 за трикратния първенец и се чувства все по-комфортно в битката за короната. 

Пилотите на Ferrari Себастиан Фетел и Кими Райконен трябваше да се задоволят 4-о и 5-о място, въпреки че германецът можеше да приключи и пред Хамилтън.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА