Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 00:02 1 213 0

Головете валяха в Дортмунд

  • дортмунд-
  • шоу-
  • головете

Реал (М) и Юве бият трудно при числено превъзходство

Страхотна вечер ни предложиха сблъсъците от 5-я кръг на Шампионската лига.

Борусия (Д) и Легия донесоха неповторима емоция на феновете си, след като си вкараха 12 гола, а германците записаха нов убедителен успех на своя земя - с 8:4.

Още в рамките на първия половин час станахме свидетели на цели седем гола. В 10-ата минута гостите изненадващо излязоха напред в резултата, след като Александър Прийович се разписа с красив удар от 15 метра.

Това обаче бе само началото на шоуто, което предстоеше да видим. За периода от 17-ата до 20-ата минута Дортмунд обърна резултата с три бързи гола - два дело на Кагава и един - на Нури Шахин. Осман Дембели пък може да се похвали с две асистенции за тях.

В 29-ата минута последният също записа името си сред голмайсторите. Той бе точен с изстрел от 16 метра и не особено прецизна реакция от страна на противниковия вратар.

Преди това - в 24-ата, Прийович бе намалил изоставането на гостите до 2:3. В 32-ата завърналият се след контузия Ройс направи 5:2.

През втората част головата фиеста продължи. Маро Ройс оформи своя хеттрик с попаденията си резлизирани в 52-ата и 92-ата минута, а Кухарчук - 57' и Паслак - 83' - направиха загубата на Легия по-почетна.

В същото време, в другия двубой от групата Реал (М) записа нов изстрадан успех, този път като гост, срещу коравия тим на Спортинг (Лисабон). "Белите" се наложиха с 2:1 и остават в борбата за първото място в група F на Шампионската лига.

Рафаел Варан изведе испанците с гол в 29-ата минута. В 64-ата Жоао Перейра получи червен картон. В 80-ата Адриен Силва изравни от дузпа.

При този резултат тимът на Зинедин Зидан със сигурност щеше да остане втори в крайното класиране на групата. В 87-ата обаче Карим Бензема донесе успеха.

Така Реал продължава да изостава с две точки от лидера Борусия (Дортмунд), но в последния кръг германците гостуват на "Сантиаго Бернабеу".

В друга любопитна среща от вечерта, Ювентус също трябваше да се поизпоти, за да стигне до крайният успех с 3:1 при визитата си на Севиля.

Испанците откриха резултата още при първата си добра възможност. В 9-ата минута едно центриране в наказателното поле не бе изчистено добре от защитата на гостите и топката стигна до Николас Пареха, който от воле я прати неспасяемо във вратата на Джанлуиджи Буфон.

В 36-ата минута домакините обаче остана с човек по-малко на терена, след като Франко Васкес получи втори жълт и съответно червен картон.

Така италианците се възползваха максимално бързо от численото си превъзходство и в самия край на полувремето си спечелиха дузпа, след като Леонардо Бонучи бе задържан в наказателното поле и Марк Клатенбърг посочи бялата точка. Клаудио Маркизио се нае с изпълнението на наказателния удар, и въпреки намесата на Рико, успя да отбележи за 1:1.

До края победата бе подпечатана от головете на Леонардо Бонучи в 84-ата и Марио Манджукич в 94-ата минута.

Този успех изкачи “бианконерите” на върха в групата и им гарантира продължаване на 1/8-финал в турнира. Севиля от своя страна ще се нуждае поне от равенство срещу Лион в последния кръг, за да продължи напред в туринра.

Ето и всички резултати от изиграните срещи тази вечер:

Група Е

ЦСКА Москва - Байерн Леверкузен 1:1
Монако - Тотнъм 2:1

Група F

Борусия Дортмунд - Легия Варшава 8:4
Спортинг - Реал Мадрид 1:2

Група G

Копенхаген - Порто 0:0
Лестър - Брюж 2:1

Група H

Динамо Загреб - Лион 0:1
Севиля - Ювентус 1:3


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА