Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 13:57 3 144 2

Почина един от най-великите ски скачачи

  • никянен-
  • смърт-
  • алкохол-
  • финландия

Финландската легенда Мати Никянен си отиде от този свят на 55-годишна възраст

Светът на зимните спортове беше потресен тази сутрин. През нощта на 55-годишна възраст е починал финландската легенда на ски скоковете Мати Никянен. Новината беше обявена от финландския министър на спорта Сампо Терхо.

Никянен има 46 победи в стартовете от Световната купа. Носител е на четири златни и един сребърен олимпийски медали, спечелени от Сараево`84 и Калгари`88. В годините след края на кариерата си той имаше проблеми с пристрастеността си към алкохола.

Всички спечелени пари финландецът превръщане в алкохол. Заради пиянските си скандали два пъти попада в затвора. Работил е като певец в стриптийз клуб. 15 пъти съпругата му Мерви Тапола е подавала молба за развод.

През 2012 година настъпи промяна в живота на Никянен. Той намери нова любов в живота си. Заради Сузана той свали килограми, започна да тренира, с цел да участва на олимпийските игри в Сочи. Нещата обаче не потръгнаха и новото гадже го напусна. Легендата на ски скоковете се отдаде отново на неколкодневни запои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Plovdiv

    1 0 Отговор
    Беше невероятен, Бог да го прости!