Last news in Fakti

17 Септември, 2023 09:05 1 407 5

Финландия отстрани фаворита за "Купа Дейвис" САЩ

  • тенис-
  • купа дейвис-
  • чехия-
  • сащ-
  • канада-
  • финландия

Чехия, Канада и Австралия също отиват на елиминациите

Финландия отстрани фаворита за "Купа Дейвис" САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

Финландия (на снимката) победи 32-кратния първенец САЩ в отборния турнир по тенис за мъже "Купа Дейвис“. Скандинавците ще играят на толкова високо ниво в Световната група на това отборно състезание за първи път в историята, а също така като тях напред отиват отборите на Чехия, Канада и Австралия.

Ото Виртанен даде преднина на Финландия със солидното си начало, отнасяйки Макензи Макдоналд със 7:6 (5), 1:6, 7:6 (7), а след него Емил Русувуори осигури мястото на тима си на четвъртфинал с втората победа на сингъл. Звездата на финландците преодоля на корта в Сплит (Хърватия) Томи Пол със 7:6 (1), 6:4.

Финландците спечелиха и на двойки и пак драматично, макар че тази среща нямаше отношение към крайното класиране, в което Нидерландия е първа и преди последния си мач с домакините на група D Хърватия. На двойките Хари Хелиовара и Патрик Кауковалта победиха със 6:7 (6), 7:6 (5), 10:8 Остин Крайчек и Раджив Рам и наредиха Финландия на 2-а позиция. Следват САЩ с 1-2 и Хърватия с 0-2 преди последната среща.

Група С излъчи и вторият участник на четвъртфиналите и това е Чехия, която се наложи над вече гарантиралата си продължаване напред Сърбия с 3:0. Голямата звезда на сърбите Новак Джокович се отказа от мач на сингъл, след като вчера гарантира успеха срещу Испания. Чехите излизат първи с 3-0, Сърбия е след тях с 2-1. Испания и Република Корея ще се опитат да спечелят първа победа в мача по между си.

В първия двубой Якуб Меншик надви Душан Лайович с 6:3, 6:2, а след него Иржи Лехечка подпечата успеха над Ласло Джере със 7:6 (7), 7:5. На двойки Джокович излезе на корта в тандем с Никола Чачич, но двамата отстъпиха на Томаш Махач и Адам Павлашек с 5:7, 7:6 (7), 3:10.

Чехите ще се присъединят и към Австралия на елиминационната фаза в Малага, която ще се проведе от 21 до 26 ноември. Австралийците отиват и те след 3:0 над Швейцария в Манчестър в група В, където Танаси Кокинакис откри сметката им с 6:3, 7:5 над Доминик Щрикер. След него Алекс де Минор също в два сета отнесе Марк-Андреа Хюслер – 6:4, 6:3. На двойки пък Маркс Пърцел и Матю Ебдън се справиха с Хюслер и Щрикер с 6:4, 6:2. Великобритания и Франция ще определят вторият продължаващ отбор от този поток.

Нова победа постигна отборът на Канада – 2:1 над Чили в Болоня. Крайният успех гарантираха в мача на двойки Алекси Галарно и Вашек Поспишил, които победиха Томас Бариос Вера и Алехандро Табийо с 6:3, 7:6 (7). Преди това Галарно даде преднина при синглите за Канада, а Николас Яри изравни след 6:4, 6:4 над Габриел Диало. Италия и Чили играят последната среща в този поток в Болоня, а „адзурите“ имат сериозни шансове да продължат напред.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    6 0 Отговор
    Американците вече ги бият и на тенис и баскет
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.