15 Ноември, 2019 15:02 2 620 7

Любо Ганев пред ФАКТИ: Хора на федерацията агитират срещу мен

  • любо ганев-
  • федерация-
  • волейбол

Той подкрепи твърденията на представителите на волейболните клубове

Любо Ганев пред ФАКТИ: Хора на федерацията агитират срещу мен - 1
Снимка: БГНЕС

Клубовете са в правото си да искат промяна, щом смятат, че може да се направи нещо по-добро. С всички съм споделял своите виждания. Днес ми се обадиха трима човека, според които член на управителен съвет, който е регионален отговорник, е говорил за мен, че съм мошеник и че трябва да бъда изгонен от федерацията. Винаги съм имал много идеи и в повечето случаи те са били успешни.

Това заяви Любо Ганев пред ФАКТИ. Той коментира последните събития във волейбола и решението на водещи клубове да поискат оставката на ръководството на федерацията.

Водещи волейболни клубове днес поискаха оставката на ръководството на волейболната федерация. Как ще коментирате този факт?

Чух за това. Клубовете са в правото си да искат промяна, щом смятат, че може да се направи нещо по-добро. Аз съм казал, каквото имам да казвам за моите опасения за управителния съвет на 20-ти. Днес отново ми се обаждат президенти на клубове.

Казват ми, че членове на управителния съвет и регионални съветници ходят да говорят, че съм бил мошеник и че трябва да ме махнат. Моите съмнения се потвърждават всеки ден. Аз нямам волейболен клуб. Мен не ме пита никой дали искам нещо такова.

На пресконференцията бяха направени някои разкрития. Има твърдения, че представители на федерацията обикалят и рекетират клубовете.

Аз го потвърждавам. Днес ми се обадиха трима човека, според които член на управителен съвет, който е регионален отговорник, е говорил за мен, че съм мошеник и че трябва да бъда изгонен от федерацията. Той им обяснява, че трябва да гласуват срещу мен. Не са ми казвали, дали са ги рекетирали. Това може да не е заплаха, но е даване на напътствие. Хора ми се обадиха да ми го потвърдят.

Търси ли са ви хора от тези клубове? Вече се говори, че се търси нов шеф на федерацията.

Аз съм говорил с много хора. С всички съм споделял своите виждания. Аз ръководя фирма, в която има ред и за която зная, че винаги може да се направи нещо по-добре. Аз съм казвал, че винаги може да се подобри работата на федерацията. Който ме е питал, винаги съм казвал моите възгледи.

Ще ви дам елементарен пример. До миналата година в Българска федерация по волейбол нямаше цветен принтер. Това беше до преди Световното първенство. Как 10 човека ще работят без цветен принтер? Много неща може да се подобрят. Който ме е питал съм казвал какво мисля и какви са моите идеи.

Докато съм бил изпълнителен директор на Комитета по Световното първенство, каквото можах подобрих. С един партньор уредихме нови компютри за федерацията с лицензирани операционни системи, цветни принтери и такива неща. В работата на една федерация или компания винаги има какво да се подобри. Всеки, който е искал мнението ми, съм го споделял.

През последните години сякаш има спад във волейбола и вече не произвеждаме толкова много добри играчи. Имате ли програма как да променим това?

Винаги съм имал много идеи. В повечето случаи те са били успешни. Ако дойдат да се допитат до мен, мога да предложа нещо. Мисля си, че ще е правилно. Аз бях вицепрезидент, отговарящ за маркетинга и рекламата. Доказал съм, че моята дейност е ползотворна. Две години съм бил вътре в нещата. Срещал съм се с президенти на клубове, кметове, партньори на федерацията и представители на местните структури.

Винаги съм се стремял да има максимален комфорт за хората, които работят и да им се дават възможности да работят повече и по-добре. За да са ползотворни трябва да са щастливи от работата, която извършват.

Във федерацията имаше доста скандали и играчи, които напускаха, заради ръководството. Това ли стоеше зад кулисите?

Не виждам скандал. Изказвам моето мнение. През последния месец хора ми казваха, че ще ме махат. Аз казах всичко и моето виждане. Сега ми се обаждат хора да ми кажат, че се обикаля да се обяснява, че съм мошеник и крадец. Това става пет дни след този съвет. Те обаче ме познават. Моите опасения явно са факт. Някой трябва да докаже такова твърдение. До тогава хората знаят кой съм.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 1 Отговор
    Боже, Любо с това ли помогна на федерацията? Цветен принтер и няколко лаптопа свързани в мрежа. Две години инсталирахте компютри във Федерацията. Кажи сега и с какво и навреди. Договорите за екипировка бяха сключени с Мизуно, и точно ти като стана вице ги прекрати и сключи с Асикс на, които случаино или не си представител за България. Много спортисти, като теб са донесли мадали на България, но са слаби ръководители.
  • 2 Давид

    6 1 Отговор
    Този толуп трябва да бъде бит и изгонен . Абсолютно тъп гамен . Бавно развиващ се идиот . И са му дали метан станциите . Родата са му Гришо - тенисиста дришо , Кубрат - боксьора бит от всеки гйонсурат . Евала с обичайната на Слави чалгата близалката . Боклуци .
  • 3 пенко

    7 0 Отговор
    УВАЖАЕМА "НАША ГОРДОСТ" - ТИ " ИГРА " С ДАНЧО ЛАЗАРОВ -ЗНАЧИ СИ СЪУЧАСТНИК В УБИЙСТВОТО НА КОНКУРЕНТА МУ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ФЕДЕРАЦИЯТА !?!?!?!?
  • 4 гост

    4 0 Отговор
    Любо мошеник , това е невъзможно.Той е много честен човек и никога не е имал облаги от нищо - тупан смешен.
  • 5 Bulba

    3 0 Отговор
    Както казваше покойния професор Ю.Вучков--- ДЮШЕК!
  • 6 123

    3 0 Отговор
    ЛЮБО ДА СЕ МАХА ОТ ВОЛЕЙБОЛА И ДА СИ ГЛЕДА ГАЗОСТАНЦИИТЕ.НЕ СЕ ЛИ ВИЖДА,ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВА ЕДВА СЕ ДВИЖИ.АКЪЛ НЯМА ЗА 2 СТ.АКЪЛ НА ВИСОКО НЕ ВИРЕЕ.ТЪП КАТО ГЬОН СЪЩО КАТО РОДНИНАТА МУ БОКСЬОРО ОППУУЛЕНИЯ-ПУЛЬО ДЕТО ГО КЪЦАТ У МУЦУНАТА КОЙ КЪДЕ ГО ХВАНЕ.
  • 7 боцмана

    1 0 Отговор
    Любо в момента е соло-ташак на Боко и за това се взема толкова на сериозно , иначе и на двамата акъла им е колкото аспиринче.