Last news in Fakti

8 Декември, 2019 16:55 3 110 13

Фенове на Локомотив (Пловдив) с гневна декларация насочена към премиера Борисов

  • бойко борисов-
  • стадион-
  • ботев пловдив-
  • фенове-
  • протести

Те са недоволни, от заявеното вчера намерение на министър-председателя, да бъде построен стадионът на Ботев (Пловдив) с пари на данъкоплатците

Фенове на Локомотив (Пловдив) с гневна декларация насочена към премиера Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Привърженици на Локомотив (Пловдив) обединени от Фен клуба на ''смърфовете'', публикуваха писмена позиция до премиера на България Бойко Борисов, към който зададоха няколко въпроса.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Г-н премиер,
Обръщаме се към Вас, след като с дълбоко учудване прочетохме готовността Ви да изградите нов стадион на частно дружество с държавни пари. Бихме искали да попитаме какви са аргументите Ви да бъдете толкова щедър и да дадете милиони за един частен проект, затънал в мъгла и дългове? С какво този клуб е повече, от който и да било друг в Пловдив и изобщо в България, че държавата и ние, данъкоплатците , да дадем няколко десетки милиона, за да строи този стадион? Защо сте толкова щедър и отзивчив към просията на стотина лумпени, излезли да искат нов стадион, само защото смятат, че някой им е длъжен? Ние, данъкоплатците, вече веднъж платихме за изграждането на модерната им тренировъчна база в Коматево, а сега ни грози опасността да плащаме от нашите пари и за нов стадион.

Ако искате да инвестирате в спорта и изграждането на стадиони, защо такава инвестиция не бъде насочена към реновирането на ст. „Пловдив“?! Стадион, който е на всички пловдивчани и би могъл да се ползва от всички клубове в града ни, нещо, което би било прекрасна реклама за Вас и за добрите Ви намерения за града, към който имате „особено чувство“ по ваши думи. Вместо това Вие искате да го направите само за един от футболните клубове в него.

Категорично се противопоставяме на това Ваше решение, защото то не е в интерес на Пловдив!
Толкова ли просперира Пловдив и България, че държавата да проявява такава щедрост и то за частни интереси? Това ли е най-нужното на града ни, че стигнахте дотам да уреждате един частен футболен клуб с нов стадион за милиони? Пловдив има нужда от десетки по-важни проекти, които биха били от полза на целия ни град и които биха били реализирани с въпросната сума, която ще отпуснете за този опорочен стадион! С това си решение сериозно и основателно се противопоставяте на интересите на гражданите на Пловдив, докато с реновирането на градския стадион, например, с построяването на околовръстни трасета или нов мост над Марица, ефектът от разумно изразходваните средства би бил огромен и оценен от целия ни град! Сега няма как да е така!

Локомотив Пловдив от години чака „зелена светлина“ за база за ДЮШ, неведнъж изготви както идейни, така и технически проекти за база, за трибуна „Бесика“, за цялостното реновиране на стадиона си, който все още е общинска собственост, няма „тежащи“ концесии и милиони задължения, но така и не получи грам подкрепа от Община Пловдив! За разлика от затъналия в дългове футболен клуб, на който обещахте стадион с държавни пари и който бутна стадиона си, а после изпадна във финансов колапс след фалита на века на КТБ!

И въпреки всичко Вие и голяма част от държавния апарат дойдохте на крака, за да откриете рестартирането на строежа им! На стадиона, предмет на концесия, която вече не бе спазена веднъж и за която вече 5 години не са плащани нито лев концесионни такси.

Г-н Борисов, оценяваме желанието ви да помогнете на г-н Крушарски да изгради тренировъчна база за Локомотив Пловдив. Няма как да не отбележим, че такава база се оценява на 3 милиона лева, а евентуалният строеж на стадион ще струва минимум 30 милиона. Не виждаме държавата да иска да плати тези пари, пак повтаряме минимум 30 милиона, за строителството на нашият стадион. Двойните стандарти буквално крещят.

В крайна сметка , когато община и държава вземат решение да инвестират във футболни съоръжения, то нека инвестициите да са поделени по равно за двата големи пловдивски отбора.
Като граждани на най-древния град в Европа, ние няма как да приемем Вашето решение и дълбоко вярваме, че ще промените позицията си, защото то далеч не е в интерес на Пловдив и е една доста лоша реклама за Вас като премиер и радетел за равнопоставеност в държавата ни! Осъзнавате ли какво напрежение създавате в града? Кому е нужно това? Вие и подчинените ви ще носите ли отговорност за тези си действия?

От тази трибуна заявяваме, че още в понеделник сутринта, 9 декември 2019 г., избрана от нас оперативна група ще се яви пред кметството на града , за да се срещне с градоначалника и да представи официално нашето становище по въпроса".


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    19 1 Отговор
    Всичката Мара втасала, стадиона е проблема....
  • 2 Омг

    37 5 Отговор
    Значи за стадиони има пари, а за "кресливите майки с деца" няма! Бъдещето ни е в стадионите, а не в децата, така ли? Колко трябва да си прост 3 пъти да гласуваш за вдин и същ предател
  • 3 Ей локомотивци

    28 5 Отговор
    Адресатът няма да ви разбере. Той толкова дълги изявления не чете и не слуша. Аргументи, закони и законност за него са терра инкогнита. Сега най много да се изцепи с още 30 млн за вашия стадион и ще видите, че в крайна сметка няма да се случи нищо и на лаута и на колежа. Това е т. н. гепи стил в управлението на територията.
  • 4 ШОП

    9 11 Отговор
    Абе точно вие от локото се правихте на маймуни и есесовци на мача с англия, така че точно вие да ревете за това как требва да се развива футбола в бг, е не не, немате думата.

    Коментиран от #5

  • 5 Куклук- склан🔪🔪🔪🔪💣💣💣

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "ШОП":

    Много лаеш бе дървен шоп ....

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 изпитът е теория и практика

    5 0 Отговор
    Бацето изрази на теория , че е прост , трябва и на практика да го докаже.
  • 8 Cariera

    5 6 Отговор
    Браво локомотивци, вие сте истинските българи! Изпълнени със злоба и завист! Продължавайте с декларацийките, ама вие сте малцинство в града!
  • 9 ШОП

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Куклук- склан🔪🔪🔪🔪💣💣💣":

    По добре от мьека майна
  • 10 Баце

    5 3 Отговор
    Абсолютни лицемери са от отбора на малцинствата! Първо всички знаем че малцинствата данъци не плащат!!!! Второ когато се помага на тях са тихи и послушни като.....! Трето като говорим за отбор възползвал се от мръсни пари то това е именно Локо/ каквото и да значи това име/ можеше и да е микробус.и четвърто и пето и шесто..........
  • 11 Методи

    4 2 Отговор
    Тази декларация или каквото е там от феновете на Локомотив блестящо показва разсъжденията на неуспелите-завист,злоба,лицемерие
  • 12 Мартин

    3 1 Отговор
    Да не се тревожат буферите, обещанието беше дадено 2 седмици преди местните избори - сигурен съм, че и заклетите ботевисти не вярват на него.
  • 13 нервен ( разбивача на тролове )

    1 0 Отговор
    Крайно време е футбола в България да се забрани със закон !!!!