Last news in Fakti

7 Януари, 2020 15:17 853 0

Верстапен в Ред Бул до 2023 година

  • макс верстапен-
  • формула 1-
  • ред бул-
  • договор

Верстапен удължи престоя си в тима с двигатели на Хонда с още три допълнителни сезона

Верстапен в Ред Бул до 2023 година - 1
Снимка: БГНЕС

Макс Верстапен сложи край на спекулациите относно бъдещето си във Формула 1, подписвайки нов договор с Ред Бул до 2023 година.

Във втората най-голяма вест относно пилотите за последния месец, Верстапен удължи престоя си в тима с двигатели на Хонда с още три допълнителни сезона и повтори намерението си да стане световен шампион с отбора. „Искам да печеля с Ред Бул и нашата цел, разбира се, е да се борим заедно за световната титла“, сподели 22-годишният състезател, който вече има осем етапни победи в кариерата.

Новината означава, че двата пилота, считани за бъдещето на спорта – Верстапен и Шарл Льоклер – сега имат дългосрочни договори с Ред Бул и Ферари съответно, техните настоящи тимове. Ферари обяви нова сделка с Льоклер до 2024 година, малко преди Коледа. Световният шампион Люис Хамилтън и Себастиян Фетел от Ферари са с изтичащи договори в края на тази година.

Считан за един от най-горещите таланти във Формула 1 извън шесткратния световен шампион Хамилтън, оставането на Верстапен в Ред Бул е атестат за шампионските амбиции на бившите първенци на планетата. Все още на само 22 години, холандецът вече има зад гърба си над 100 Гран При-та в продължение на пет сезона и осем победи в състезания, финиширайки на най-доброто в кариерата си трето място в генералното класиране зад пилотите на Мерцедес през 2019. Силен завършек на първата кампания за Ред Бул с двигатели на Хонда миналата година повиши очакванията към тима, който се надява да бъде конкурентен на Мерцедес през 2020.

„Изключително щастлив съм, че удължих партньорството си с тима. Ред Бул вярваше в мен и ми даде възможността да започна във Формула 1 – нещо, за което ще им бъда винаги благодарен. През годините станах все по-близък и по-близък с тима и освен страстта от всички в щаба, за мен е удоволствие и наслада да работя с такъв екип от хора. С идването на Хонда и прогресът, който направихме в последните 12 месеца – тези две неща ми дават още по-голяма мотивация и вяра, че може да печелим заедно. Уважавам начина, по който Ред Бул и Хонда работят заедно и от всички страни, всички полагат усилия, за да успеем“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА