18 Февруари, 2020 08:29 1 915 0

Шампионската лига се завръща с два невероятни двубоя

  • шампионска лига-
  • футбол-
  • ливърпул-
  • атлетико мадрид-
  • псж-
  • борусия дортмунд

Шампионът Ливърпул излиза отново на сцената, като опонент ще му бъде коравият тим на Атлетико Мадрид

Шампионската лига се завръща с два невероятни двубоя - 1
Снимка: БГНЕС


След двумесечно отсъствие най-престижния клубен турнир се завръща с два невероятни двубоя още на 1/8-финалната фаза. Като цяло първият кръг на елиминациите ще бъдат твърде интригуващ и оспорван. Днес обаче шампионът Ливърпул излиза отново на сцената, като опонент ще му бъде коравият тим на Атлетико Мадрид. В другата среща пък „жълтата стена“ Борусия Дортмунд ще приеме звездния отбор на ПСЖ.

От 22:00 часа българско време обаче на „Уанда Метрополитано“ ще видим истинско зрелище. На хартия „мърсисайдци“ изглеждат фаворити, но „дюшекчиите“ никога няма да се дадат без бой въпреки проблемите, които имат. „Червените“ са в невероятна форма, а на домашната сцена тимът на Юрген Клоп има 25 победи от 26 мача. Мадридчани пък имат едва една победа в последните си пет мача, като отпаднаха и от Купата на Краля от нискоразредния Културал. Този мач ще бъде със съвсем различен заряд, така че изходът от него ще бъде неясен до последния възможен момент.

Най-скъпата покупка на тима Жоао Феликс обаче няма да вземе участие в тази среща, това важи и за десния бек Киърън Трипиър. Все пак наставникът Диего Симеоне ще може да разчита на нападателите Диего Коща и Алваро Мората, който се очаква да бъде и титуляр. При Ливърпул единственно Джердан Шакири е под въпрос за срещата, а дълготрайно контузения Натаниел Клайн е аут.

Двата тима са играли един срещу друг по два пъти в Шампионска лига и Лига Европа, както и веднъж на приятелския турнир Ауди Къп, като балансът между тях е по една домакинска победа за двата отбора и по едно равенство. Последната им среща бе в Лига Европа през 2010 година, когато надделя Атлетико.

В началото на месец юни миналата година Ливърпул спечели турнира именно на стадион „Уанда Метрополитано“ надделявайки с 2:0 над Тотнъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА