Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 00:19 2 382 4

Ливърпул се издъни срещу Атлетико Мадрид

  • ливърпул-
  • нигес-
  • удар-
  • шампионска лига-
  • атлетико мадрид

Испанците спечелиха с 1:0, а световният и европейски клубен шампион не отправи нито един точен удар

Ливърпул се издъни срещу Атлетико Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Световният и европейски клубен шампион Ливърпул загуби с 0:1 при визитата си на Атлетико (Мадрид) в първа среща от осминафиналния двубой помежду им в Шампионската лига. Саул Нигес (4мин.) вкара победния гол за "дюшекчиите", а мърсисайдци не отправиха нито един точен удар.

Футболистите на Диего Симеоне шокираха гостите още в 4-ата минута, когато след изпълнение на корнер топката се удари в крака на Фабиньо и стигна по земя до Саул Нигес, който от близка дистанция се разписа за 1:0. След попадението мърсисайдци се настаниха в половината на домакините, които умело се защитаваха и на свой ред контраатакуваха.

В 20-ата минута при центриране отляво в наказателното поле на гостите топката тупна коварно и Андрю Робъртсън в последния миг успя да я избие пред погледа на Мората. Шест минути след това Върджил ван Дайк сгреши грубо и подари брилянтна възможност за Мората, чийто удар бе блокиран от Фабиньо. Секунди по-късно вратарят Ян Облак подари топката на Мохамед Салах, който подаде към Фирмино и бразилецът вкара гол, но беше в явна засада и попадението правилно не беше зачетено.

Салах отправи силен удар в 35-ата минута, но топката срещна тялото на Фелипе и излезе в корнер. В последната минута на първата част Мане имаше претенции, че е задържан в наказателното поле, но те не бяха уважени. Малко след това домакините претендираха за втори жълт картон на Мане, който закачи с лакът съперник, но не бе изгонен.

След почивката в 53-ата минута Трент Александър-Арнолд центрира в наказателното поле и Мохамед Салах засече с глава, но топката премина на сантиметри от целта. В следващите минути Ливърпул натисна, но така и не можеше да стигне до опасно положение.

В 67-ата минута при поредна контраатака Мората беше изведен на чиста позиция, но се засуети и Робъртсън го блокира. Три минути след това Ренан Лоди отправи истински снаряд от дистанция, но топката не намери целта. Секунди по-късно Ливърпул пропусна да изравни. Дивок Ориги майсторски намери Джордън Хендерсън, който от трудна позиция шутира, а Облак само изгледа как топката преминава покрай дясната греда.

До края на мача така и не падна нов гол и така Атлетико взе минимален аванс преди реванша на „Анфийлд“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Автобусче

    1 2 Отговор
    Гунчо, какво са се издънили ? Атлетико са си по-добър отбор в момента.
  • 2 Меско хобита

    2 1 Отговор
    И аз смятах така,но на реванша ни го
    туриха до топките!Ох, още ме боли!....
  • 3 Истината

    2 1 Отговор
    Опълченците на Мадрид!
    Те това ли е футбол?!
    В Ливърпул ще ги бием с много!

    Коментиран от #4

  • 4 Добърден

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    Ама трябва да ритнете топката в очертанията на вратата. Вчера нещо не се получи.