Last news in Fakti

4 Март, 2020 15:33 1 933 1

Изследване: Лионел Меси все още е най-креативният играч в Европа

  • лионел меси-
  • барселона-
  • футбол

Изследването е базирано само върху Топ 5 първенствата на Стария континент

Изследване: Лионел Меси все още е най-креативният играч в Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Шесткратният носител на Златната топка - Лионел Меси все още е най-креативният играч в Европа. Това показва изследване на CIES Football Observatory, което дава отговор на въпроса кои са футболистите, които създават най-много голови положения за своите отбори за период от една, три и пет години. Изследването е базирано само върху Топ 5 първенствата на Стария континент.

Под чиста голова възможност се има предвид моментът, в който футболист, получил подаване е бил на един удар от отбелязването. Меси продължава да бъде начело в класацията за последните три и за последните пет години, докато Ди Мария е начело само за последните 12 месеца. Според статистическата компания OptaPro, Лео Меси продължава да създава за другите от Барселона най-малко по един голям шанс на мач. А през последните три години честотата на създаването му се е повишила и вече има по една голяма възможност на всеки 87, а не 90 минути.

На втората и третата позиция за различните анализирани периоди са Анхел Ди Мария (Пари Сен Жермен) и Кевин де Бройне (Манчестър Сити) за последните пет години, Томас Мюлер и Кевин де Бройне за последните три, както и Томас Мюлер (Байерн Мюнхен) и Лионел Меси за последната година като подгласници на Ди Мария (Пари Сен Жермен).

Същите четирима, които окупират ранглистата, са и единствените, които създават чисти голови шансове за по-малко от 90 минути. Далече зад тях е Папу Гомес от Аталанта (Италия), който сдава чисто голово положение на 114 минути.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.