Last news in Fakti

11 Март, 2020 13:35 2 703 1

Япония трепери заради коронавируса

  • япония-
  • олимпийски игри-
  • олимпийски игри 2020-
  • токио 2020-
  • коронавирус

Страната е вложила 12.6 милиарда долара за организация на Олимпийските игри, провеждането на които остава под въпросителна

Япония трепери заради коронавируса - 1

Японският министър за Олимпийските игри Сейко Хашимото определи евентуалното отменяне на Олимпиадата заради епидемията от коронавирус като "немислимо", но все пак призна, че крайното решение ще бъде взето от Международния олимпийски комитет.

Отлагат Олимпийските игри в Токио с една или две години

Страната е вложила 12.6 милиарда долара в организацията на Игрите, които трябва да се проведат от 14 юли до 9 август, но разпространението на COVID-19 поставя под риск провеждането на най-голямото спортно събитие в света. "От гледната точка на спортистите, които са основните протагонисти в Олимпийските игри и се готвят за това събитие, което се провежда веднъж на четири години, е немислимо да отменим или отложим Олимпиадата. Важно е нашето правителство да даде точна информация на МОК, за да вземат те правилното решение. Крайното решение ще бъде на МОК", заяви Хашимото в парламента на страната.

До момента в Япония са регистрирани 587 случая на заразени с COVID-19, както и 12 починали от болестта. "Продължаваме с подготовката на Игрите по план и за провеждането им в предвидените дати. Преди два дни президентът на МОК Томас Бах заяви, че нито той, нито организационният комитет обмислят отмяна или отлагане на Олимпиадата", допълни Хашимото.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    0 5 Отговор
    Мачкай , Корона