Last news in Fakti

12 Март, 2020 22:03 3 943 2

Тежък удар по Формула 1

  • формула 1-
  • гранд при-
  • коронавирус

BBC се позовава на свои високопоставени източници от Формула 1

Тежък удар по Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Стартът на новия сезон във Формула 1 с Гран при на Австралия е отменен заради коронавируса, съобщава BBC. Британската медия се позовава на свои високопоставени източници от Формула 1, а на този етап няма официално изявление от Международната автомобилна федерация (ФИА).

Сезонът трябваше да започне в края на тази седмица в Мелбърн, но пандемията застигна и Австралия. В екипа на McLaren беше установен заразен човек с COVID-19 и отборът веднага оттегли участието си в състезанието. Това предизвика смут и са започнати интензивни консултации.

В същото време други източници излизат с информация, че надпреварата все пак ще протече по график.

Четиримата членове от екипа на Хаас, които бяха тествани за вируса са с отрицателни резултати.

Както е известно, Гран При на Китай вече бе отложено заради пандемията от коронавирус, а следващата седмица Гран При на Бахрейн се предвижда да се проведе при закрити врата.

Гран При на Виетнам на 5 април също е под въпрос заради пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факти

    4 0 Отговор
    За сега на официалния сайт на F1 няма отмяна на състезанието. До началото на уикенда остават 4 часа.
  • 2 Plovdiv

    8 4 Отговор
    Ако оня се беше разболял от чума или проказа, на никого нямаше и през ум да му мине да отлага старта... Безумната тъпотия ще затрие хората, нищо друго!