Last news in Fakti

10 Април, 2020 17:00 1 141 0

Официално: Отложиха UFC 249

  • ufc-
  • мма-
  • уайт-
  • отлагане-
  • коронавирус-
  • натиск-
  • партньори

Дейна Уайт склони глава пред високопоставените си партньори

Официално: Отложиха UFC 249 - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на UFC Дейна Уайт съобщи, че UFC 249 няма да се проведе заради разпространението на коронавирус в цял свят. Той получил обаждания от най-високите етажи на Disney и ESPN и бил посъветван да не провежда събитието. То трябваше да се състои само след седмица, на 18 април.

Уайт бе осигурил място за провеждане на зрелищната галавечер – казино в индиански резерват край Калифорния. Собственикът на UFC щеше да се превърне в първия организатор на елитно спортно събитие по време на пандемията от COVID-19.

Disney притежава 80% от ESPN и чрез корпоративен натиск в крайна сметка UFC 249 бе отложено.

„Всички ми казваха, че не мога да го направя. Мога да го направя и даже имам допълнителна локация като застраховка. Просто получих обаждане от най-високите етажи на Disney и ESPN. Казаха ми, че не искат да го правя. До този момент партньорството ни с тях е страхотно и не искам да правя нещо, с което те не са съгласни. Нека бойците да са спокойни, че никой няма да остане неплатен“, разкрива Дейна Уайт в обширно интервю пред ESPN.

„Аз ще съм първият, който ще направи събитие по време на моментната обстановка, когато ми кажат, че сме окей да работим. Аз съм готов още за следващата седмица. Бойците трябва да останат във форма и просто да чакат новините. Ще изчакаме един месец, най-вероятно“, добавя президентът на UFC.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА