Last news in Fakti

16 Април, 2020 18:45 1 124 0

Шампионска лига се доиграва с мини-турнир?

  • уефа-
  • обмисляне-
  • сценарий-
  • вариант-
  • мини-турнир-
  • шампионска лига-
  • завършек-
  • коронавирус

УЕФА обмисля сериозно този сценарий

Шампионска лига се доиграва с мини-турнир? - 1
Снимка: БГНЕС

В последните седмици УЕФА разиграва все повече варианти за завършване на местните първенства в Европа, както и на най-силните европейски клубни турнири Шампионска лига и Лига Европа, които бяха спрени заради пандемията от коронавирус.

Според британското издание Mirror, европейската футболна централа обмисля варианта елиминациите в Шампионската лига и Лига Европа да завършат с мини-турнири, където всеки етап ще се състои от един мач.

Подобен вариант във формат мини-турнир може да се проведе през август след приключването на всички национални първенства. Обсъжда се предложение всички оставащи мачове от Шампионската лига да се изиграят на едно място - към момента в Истанбул, където трябва да се проведе и финала на турнира.

Припомняме, че до момента са излъчени половината четвъртфиналисти - Аталанта, ПСЖ, Атлетико Мадрид и РБ Лайпциг. Остават реваншите от осминафиналите, в които участват отборите на Барселона, Байерн, Челси, Манчестър Сити, Реал Мадрид, Ювентус, Лион и Наполи.

В същото време съдбата на Лигата на нациите ще бъде обсъдена и на видеоконференция с участието на всички национални асоциации. Обект на разговори в нея ще бъдат и Европейското първенство за жени, което трябва да се проведе през 2021 в Англия, както и това за младежи до 21 години.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА