Last news in Fakti

24 Април, 2020 19:27 1 279 0

Отново преместиха Ролан Гарос

  • ролан гарос-
  • тенис-
  • преместване-
  • отлагане-
  • календар-
  • пандемия-
  • коронавирус

Турнирът по тенис ще започне на 27 септември

Отново преместиха Ролан Гарос - 1
Снимка: БГНЕС

Стартът на "Ролан Гарос" ще бъде отложен с една седмица, като турнирът ще започне на 27 септември, съобщи Le Parisien.

Първоначално Откритото първенство на Франция трябваше да се проведе от 25 май до 7 юни, но през март, поради пандемията от коронавирус, беше решено турнирът да бъде отложен за есента - от 20 септември до 4 октомври. Заради заразата „Уимбълдън“ също беше отменен.

Организаторите на „Ролан Гарос“ проведоха консултации с Асоциацията на професионалните тенисисти и Женската тенис асоциация. Промяната на датите за провеждане на турнира от 27 септември до 11 октомври ще даде възможност на тенисистите да се възстановят от Откритото първенство на САЩ, което е предвидено от 31 август до 13 септември.

От 17 март във Франция действа режим на самоизолация, чиято цел е да се ограничи максимално движението на гражданите по улиците. Френският президент Еманюел Макрон на 13 април заяви, че режимът на самоизолация ще остане в сила до 11 май. След тази дата властите ще започнат постепенно да премахват някои от наложените по-рано ограничения, ако пандемията позволява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА