Last news in Fakti

3 Май, 2020 06:58 1 327 2

БФС обсъжда нов вариант за доиграване на първенството

  • бфс-
  • футбол-
  • efbet лига

Така отборите от топ 6 ще изиграят по седем шампионатни мача след рестарта

БФС обсъжда нов вариант за доиграване на първенството - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на БФС обсъжда и нов план за край на сезона. Досега опциите бяха две - доиграване на двата кръга от редовния сезон в efbet Лига, или на цялото първенство. На масата вече има и трети вариант, който е много вероятно да бъде приет. Той включва съкращаване на плейофите наполовина. В тях по правилник да предвидени 10 кръга, но ще останат само пет.

Така отборите от топ 6 ще изиграят по седем шампионатни мача след рестарта. Лудогорец и Арда ще са с по един повече, защото мачът между тях беше отложен. При този вариант ще остане и баражът за Лига Европа, като той ще противопостави седмия срещу третия или четвъртия в първенството. Двете групи във втората осмица също ще се играят в съкратен вариант - с по 3 вместо по 6 кръга. След това битката за това кой ще поеме към спасение и кой към баражи за оцеляване ще е в по една среща. Планира се първенството да се поднови на 5 или 12 юни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОГА ПЪК СТЕ ИГРАЛИ ФУТБОЛ ?

    7 0 Отговор
    ТО ПЪК ЕДНО ПЪРВЕНСТВО, СЪС МЕТРОСЕКСУАЛНИ ТАТУИРАНИ ХОРА С МЕРЦЕДЕС
  • 2 Хрониките на герберлунгия

    6 0 Отговор
    Бойкотирам всички собствености на домуса, бфс, българско първенство, нова тв, разните му диеми и т.н.