Last news in Fakti

3 Май, 2020 09:36 1 365 9

Парите от УЕФА - глътка свеж въздух за Левски

  • левски-
  • футбол-
  • уефа

Програмата обхваща общо 676 клуба, а сумите варират между 3200 и 630 хиляди евро

Парите от УЕФА - глътка свеж въздух за Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Левски ще напарви плащане към футболистите, разпределяйки между играчите сумата, която ще прибере от УЕФА. Парите бяха отпуснати за справяне с последиците от пандемията с коронавирус.

Програмата обхваща общо 676 клуба, а сумите варират между 3200 и 630 хиляди евро. От евроцентралата съобщиха за мярката още на 23 март, като от нея се възползват отборите, чиито играчи участват в националните отбори в евроквалификациите и Лигата на нациите.

Наскоро "сините" публикуваха годишния си финансов отчет, който можете да видите в галерията.

"Сините" взеха 104 хиляди евро, а средствата вече са постъпили по сметката на Левски, пише "Тема Спорт". Сумата не е внушителна, но дори тези пари са глътка свеж въздух за клуба. На "Герена" се надяват скоро да има раздвижване и около преговорите за нов спонсор, тъй като в момента клубът се издържа благодарение на феновете.

Пари по програмата получиха още ЦСКА, Лудогорец, Черно море, Славия, Берое, Ботев Пловдив, Етър, Дунав, Локомотив Пловдив и Арда.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мучо

    1 0 Отговор
    каква арда какви 5 пари........
  • 2 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    ЗА МОЯ ФК - "МИНЬОР" -ПК- НЯМАШЕ ПОМОЩ ОТ НИКЪДЕ , КОГАТО "ЛЕВСКАРИТЕ " ВЪВ ВЛАСТТА ГО СЪСИПАХА - ПРАВИТЕЛСТВЕНО !!! СЪСИПАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ " ЛЕВСКАРИ " КЛУБОВЕ : ... "ЛИТЕКС"... "СПАРТАК ВАРНА" ; "НЕФТОХИМИК"; И ДРУГИ С ПОБЕДИ НАД ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ "ЛЕВСКАРИ " ... " ЕХ БАЛКАН ТИ ХУБАВ НАШ"!!!!!
  • 3 Мим

    1 0 Отговор
    Абе парите са свежи,ама те изпълнителите не знам,дали пак няма да ни опъват нервите до край.Да му мисли Хубчев как ще се представят,за да сме свежи и ние,а не само парите им...
  • 4 фенове на Левски

    1 0 Отговор
    Левски беше добре финансово обеспечен докато започна да строи стадиона. Дори официално обещаха че 2018г. стадиона ще бъде напълно готов. Но в Левски получаяваха най големи заплати и купуваха скъпи футболисти с посредсвена игра. Тези които спряха изграждането на стадиона са главни виновници за кризата в отбора. Като не искат да довършат стадиона, поне да сложат козирка на сектор А, защото след години ще трябва да се събаря целия нов сектор А. Трябва да се потърси отговорност от този които прекрати довършването на най скъпия недовършен стадион. Докато не се довърши стадиона напълно успехи няма да има в Левски.
  • 5 Нанси Иванова

    1 0 Отговор
    Еничарите в Левски и милиарди левове да получат ще ги ограбят и пак няма да довършат стадиона. Затова ръководителите в отбора не трябва да получават заплати докато не се построи напълно стадиона. Виновниците за ограбването на отбора трябва да бъдат булки на затворниците в пандиза.
  • 6 Ваня Давидкова

    1 0 Отговор
    Левски за да бъде финансово добре, трябва да получават минимални заплати и да играят само от школата. Когато направят стадиона напълно готов покрит изцяло с козирка и школата им деиства, може да купуват скъпи играчи и да се мерят с тези отбори в Европа. Вички отбори в България трябва да се учат от Лудогорец. Не само парите са важни а трябва достойни хора да управляват отборите. Затова Лудогорец са с най хубав стадион в България и най силен отбор. Всеки отбор които има хубав стадион ще си намери богати спонсори и собственици.
  • 7 Розалия

    0 0 Отговор
    Всеки отбор които иска да бъде шампион в България трябва да направи закрит стадион с качествен терен и без да има писта между терена и публиката. Реал Мадрид беше в по голяма криза от Левски. Но изтеглиха много милиони от банките и сега пак са номер едно в света. От телевизионни права по света печелят милиони. Също от реклами, билети и карти. Затова отборите трябва да кандидатстват за евро средства и голям заем от държавата. Но с тези пари само да се строи модерен стадион. Ако трябва и заплати няма да взимат докато се построят стадионите. Тогава и в чужбина ще гледат българското първенство и отборите ще взимат пари от телевизионни права. В противен случаи от отборите ще трябва да плащат на феновете да ходят на мачовете.
  • 8 възмутени фенове

    0 0 Отговор
    Най добрия футболист на България премиера Борисов пречи на българския футбол. На пет различни места се отказва да построи нов Национален стадион. Или го прави умишлено, или съветниците му са некомпетентни и го подвеждат. Най хубавото място за стадион не е до гробищата в Обеля, а между враждебна и кв. Левски, но не до летището а до комплекса. Транспорта е добър дори се строи трети лъч на метрото. Освен това може и метрото от терминал 2 да се продължи до кв. Левски. От средата на държавата за феновете ще е по близо кв. Левски отколкото до гробищата в Обеля. Със 15 км. е по близо и няма да има задръстване през центъра.
  • 9 Василева

    1 0 Отговор
    Министъра на спорта и шефовете на БФС са на хубави заплати но няма качествени стадиони. Затова няма и качествен футбол. Редно е да си прекратят заплатите и да задължат отборите да си построят съвременни стадиони както ги правят в Европа. Трябва всеки стадион да бъде лицензиран да може на него да се играят мачове за Европейско и Световно първенство. Ако станем домакини на такова първенство от УЕФА ще дадат голяма сума за построяване на стадиони. Тогава ще се направят стадионите и на други отбори. Затова всички държави имат по качествен футбол от нас. Първенствата са им силни и ги гледа цел свят. Това са допълнителни финансови инжекции. Спрете корупцията във футбола ни и забранете участието на отбори с не лицензирани стадиони от УЕФА.