Last news in Fakti

3 Октомври, 2020 09:04 2 058 3

ЦСКА 1948 разгроми Ботев (Пловдив)

  • efbet лига-
  • цска 1948-
  • ботев (пловдив)-
  • 5:0

Мартин Камбуров се отчете с хеттрик

ЦСКА 1948 разгроми Ботев (Пловдив) - 1
Снимка: ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 записа убедителна победа с 5:0 над Ботев (Пловдив) в мач от осмия кръг на efbet Лига, изигран на Националния стадион „Васил Левски“.

С хеттрик в двубоя се отличи Мартин Камбуров, а по едно попадение за разгрома добавиха Георги Русев и Галин Иванов. С опасните си атакуващи действия през целия мач, ''`червените'' можеха да отбележат и още голове във вратата на стража на гостите Аргилашки. Това е втори пореден успех за ЦСКА 1948 с отбелязани 5 гола след победата над Етър с 5:1 в седмия кръг.

Срещата започна равностойно. Александър Александров отправи опасен изстрел в началото, който мина близо до горната греда. Ботев (Пловдив) отговори с центриране на Тодор Неделев от фаул и удар на Мишел Еспиноса с глава. Даниел Наумов прояви изумителен рефлекс и изби топката в ъглов удар.

В 31-вата минута отново Еспиноса предизвика Наумов този път с ефектен удар със задна ножица, но далеч по-слаб.

В 36-ата минута след изстрел на Денислав Александров топката рикошира в ръката на Еспиноса. Съдията посочи бялата точка, а от дузпата Мартин Камбуров не сбърка – 1:0.

В самия край на първото полувреме Камбуров овладя в наказателното поле и продължи технично кълбото към Галин Иванов, който не се замисли и за секунда и го отправи директно от воле към далечния ъгъл на Аргилашки. Страхотно изпълнение за 2:0 точно преди почивката.

След паузата събитията на терена никак не се различаваха. Камбуров изведе Иванов сам срещу вратаря, но националът на България този път не преодоля стража. В 50-ата минута Георги Русев нахлу с топка в крака в наказателното поле и стреля технично по земя за 3:0. Трети гол за нападателя с червената фланелка след двете попадения при успеха над Етър.

Шанс за гол минута по-късно се откри пред Денислав Александров, който пропусна да вкара сам срещу вратаря.

В 63-ата минута Александър Александров центрира към Мартин Камбуров, който на втора греда отбелза с глава за 4:0. Само пет минути по-късно острието поведе топката пред наказателното поле и изстреля снаряд към вратата на Ботев (Пловдив). Топката рикошира в горната греда, а после и в гърба на Аргилашки – 5:0.

До края Ботев (Пловдив) имаше шанс да отбележи почетен гол, но не успя. ЦСКА от своя страна логично намали темпото и се наслади на последните минути от една същинска лекция, изнесена на Националния стадион „Васил Левски“.

''Червените'' вече са с актив от 12 точки от началото на сезона. В следващия кръг тимът на главния мениджър Красимир Балъков гостува на Ботев (Враца). Преди това ЦСКА ще изиграе и контролна среща в паузата за мачове на националните отбори.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦЕКАТА 48

    7 2 Отговор
    Ботев ПД е фалирал, като Подуене 14.
  • 2 Левски 1914

    6 5 Отговор
    Левски ще се оправи но Литекс тире никога няма да стане Цска Цска ФАЛИРА.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай Стою касапина

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Пич, що не се помолите на Гриша Ганчев да остави ЦСКА и да вземе Левски. Само тогава ще се оправите. А ти вместо да пишеш глупости оди събирай мангизи да вържете месеца.