Last news in Fakti

12 Декември, 2020 13:33 3 622 13

Шокиращ разказ на роден волейболен национал, който изкара коронавируса

  • братоев-
  • симптоми-
  • коронавирус-
  • болница-
  • лекари-
  • волейбол-
  • национал-
  • благодарност-
  • разказ

"Но знаете ли, едно такова събитие, неочаквано, стряскащо, абсолютно неизвестно как ще протече ме накара да се замисля върху това какво съм живял до сега..", написа в социалните мрежи Валентин Братоев

Шокиращ разказ на роден волейболен национал, който изкара коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Волейболният национал и настоящ играч на Нефтохимик Валентин Братоев разказа за тежката борба с коронавируса, която го извади от строя за дълго време. Той изкара домашна карантина и 11 дни в COVID-19 отделението на бургаската болница.

Едва днес стават ясни подробности от неприятното положение, в което е попаднал Валентин Братоев. Очакванията са той да бъде напълно готов за игра през февруари.

Ето какво разказа Валентин Братоев във Фейсбук:

Точно 34 дни изминаха от положителния ми PCR. 23 под карантина в къщи и 11 в болницата на д-р Маджуров в Бургас, без когото не искам и да си помисля какво можеше да се случи. Благодаря ти докторе от дъното на сърцето си, че в нужда ми подаде ръка. За тези, които смятат, че Ковид няма, че ковид е измислица или просто една конспирация, ще ви кажа, Ковид има и ако си един от тези, които ги удря силно е страшно. Температурата може и да не спадне с дни, седмици, че дори и месеци, пневмонията съпътствана с Корона вирус е по-тежка, непредвидима. А самият Корона вирус засяга не само физическото състояние на човек, но също така засяга и много силно нервната му система, паник атаки, силна тревожност и стрес са едни от малкото неща, които не спирах да усещам затворен в Ковид отделението, особено през първите няколко дни, в които екипа на болницата правеше абсолютно всичко по силите си, за да ми помогне да овладеем положението. И в този ред на мисли,чували сте думите, че някои хора биват наричани героите на първа линия, е дами и господа, аз имах честа да се запозная лично с тях, да разчитам на тях, да поверя живота си в техните ръце и в тези на Д-р Маджуров и не случайно др е написано с главна буква, защото всеки един от тези хора беше неотлъчно в отделението, не излизаха по 24 часа, прибираха се лягаха да спят и се връщаха, аз попитах всеки един от тях карал ли е вируса и знаете ли от 6-ма лекари и 8 сестри, само 1 го беше минал, не ги беше страх, те не бяха там за допълнителните 800-1000 лв. В техните очи виждаш, лекар, който го е грижа за хората.След 11 дни престой ме изписаха и прекарах нови 14 у дома, под карантина, но с любимата ми жена, която за миг не ме остави, седеше с мен докато бях в болницата на вайбър по 18 часа и един път не се оплака, с малките ми хлапета, които толкова много обичам и някак си ми олекна. Благодаря и на брат ми, който също беше 24/7 на разположение да слуша оплакванията ми,да слуша как нвпрекъснато повтарям , че не мога, а след това да ми каже, няма не мога, МОЖЕШ!!!

Благодаря и на сестра ми,която беше до мен и ми подсказваше как да премина през нещо, което самата тя беше преборила!

Но знаете ли, едно такова събитие, неочаквано, стряскащо, абсолютно неизвестно как ще протече ме накара да се замисля върху това какво съм живял до сега....И както каза Radostina GB знаеш ли,ако премислиш всичко и го разбереш,това може да се окаже най-хубавото нещо, което ти се е случвало и е права, за първи път от много време насам, седях в болничното легло, поплаках си, помислих, дадох си сметка, че всяко нещо се случва с причина! Има толкова много неща, които всеки един от нас трябва да промени. Не чакай да опре ножа в кокала за да го направиш.....

Благодаря ви още един път,че бяхте до мен!

Georgi Bratoev Vesela Bratoeva Radostina GB

Alexandar Madzhurov Plamena Bratoeva Илияна Червенкова Димитрина Радулова

И специални благодарности към проф. Kosta Kostov и мед. център Inspiro.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    11 19 Отговор
    Каква е тази боза и как точно се бориха докторите като няма лекарства егати простотиите

    Коментиран от #8, #9

  • 2 Аноним

    8 15 Отговор
    Чипиран е явно

    Коментиран от #7

  • 3 Иван

    14 2 Отговор
    Паник-атаките идват заради насаждания стрес толкова дълго време. Но наистина момчето е право: полза има, ако човек съумее да осмисли нещата защо, как, кога и т.н. Всички е добре да спрем за малко и да се замислим дали сме на прав път и дали не трябва да променим нещо у себе си - да станем по-добри и да си спомним най-сетне, че има Бог, Който ще ни съди за всичко! Защото побесняхме, пощуряхме, станахме по-зли от животните, всеки гледа как да навреди на другия и човек за човека не е брат, а вълк. Така няма да оцелеем. Това и искат онези, които печелят от нашето нещастие и от враждите помежду ни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Вальо,

    3 1 Отговор
    не мети коментарите, че много проcт народ има
  • 7 Да ти кажа

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аноним":

    Чипиран си ти, по рождение! С природна тъпота и безумие.
  • 8 Хммм

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Дано не ти се налага лично да се уверяваш как, Иване. Няма да ти хареса
  • 9 Простак си единствено

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    ти в случая.
  • 10 Бил си късметлия

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Нали ме УДАРИ бе":

    Ако си сигурен, че точно това те е ударило.А може "най-доброто" за теб да предстои? Аман от невярващи. Не разбрахте ли, че всеки го кара това по различен начин. И че сте млади, силни и спортисти не е гаранция, че ще ви се размине само с краткосрочна загуба на обонянието. Има поговорка, че сития на гладния не вярва. Ами не вярвайте ама си запазете "бисерите" за себе си. Не умират само старци на 80+.Боледуват и млади хора тежко. Сигурно и сред вашите познати има такива. Или ще има. Малко се смирете и не пишете простотии.
  • 11 Тенденция или...

    3 2 Отговор
    Да е жив и здрав Братоев и успехи на тетена. Искам да обърна внимание на нещо друго. Отново впечатляващо отношение към.... изврстна персона с финансови възможности. И в същото време - жената на човек от опозицията с редица здр проблеми няма дори достъп до болница и адекватно лечение! В каква държава живеем? Има ли шанс за простосмъртните хора?

    Коментиран от #13

  • 12 Ангел

    1 4 Отговор
    Млад мъж спортист реве като магаре,колко стари хора го преболедуваха,включително и аз.
  • 13 Има достъп до болница

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тенденция или...":

    Няма моментален достъп до една от 3-те големи Софийски болници. Но за съжаление местата там не стигат за всички тежко болни от София. Това, че мъжът и е от опозицията няма нищо общо. А той е нагъл, заплашва, обижда и се държи като пълен кретен. Пак скача на бой лидерът на"БОЕЦ". И сипе люти закани. Има стотици хора на хемодиализа, които всяка седмица са в болница по 3-4 пъти и рискуват да се заразят от Ковид и да не оцелеят. Техният живот не е ли в опасност?Те дори не са имали шанса да се доберат до възможност за трансплантация на бъбрек. Колко хора с бъбречна недостатъчност починаха, заразени с ковид, колко лекари?А какво правеше по това време лидерът на Боец. Пазеше ли жена си или подстекаваше тълпата да гори маски и да безчинства. След този вой сигурно някой ще вземе жената в Софийска болница, но ако и там не успеят да и помогнат и да я спасят какво?Няма гаранция за никого, че ще оцелее, още повече за човек с трансплантация на орган. А тогава? Пак ли ще вилнее като бясно куче великият опзиционер?И ще обвинява и сипе закани.Твърде е вероятно. А толкова много хора загубиха близките си... И ще продължаваме да губим скъпи за нас хора за съжаление.