6 Февруари, 2021 16:52 1 430 1

Арсенал с втора поредна загуба (ВИДЕО)

  • арсенал-
  • астън вила-
  • футбол-
  • висша лига

Бирмингамци вкараха единствения си гол в 72-ата секунда на мача

Арсенал с втора поредна загуба (ВИДЕО) - 1

Астън Вила нанесе втора поредна загуба на Арсенал в срещата между двата тима от 23-ия кръг на Премиър лийг.

Бирмингамци вкара единствения си гол в 72-ата секунда на мача, когато Оли Уоткинс наказа грешка в отбраната на лондончани и на практика донесе трите точки за „виланите” срещу лондончани. По този начин Астън Вила вече е с 35 точки и е на осмо място, докато Арсенал остава 10-и с 31 точки.

Арсенал с втора поредна загуба (ВИДЕО)

Мачът стартира, а лондончани определено не започнаха с него. Седрик подаде лош пас назад към Габриел, който реагира и бавно, а Траоре открадна. Той хитро видя Уоткинс, който с удар в далечния ъгъл откри резултата – 1:0. Това в гол в трети пореден мач за Уоткинс на "Вила Парк" и той повтаря постижението на Дарън Бент с екипа на Вила от вече далечната 2011-а година.

Арсенал се окопити и започна по-дейно да владее топката, но положения пред домакинската врата липсваха.

Арсенал с втора поредна загуба (ВИДЕО)

След 29 минути игра Арсенал получи право да изпълни пряк свободен удар, а Гранит Джака отправи прецизен удар, но Емилиано Мартинес с лявата ръка блокира пътя на топката. Секунди по-късно пък Мат Райън направи страхотно спасяване срещу Траоре, който се озова очи в очи с него, но с лявата си ръка Райън блокира удара и предотврати втори гол за бирмингамци.

Арсенал с втора поредна загуба (ВИДЕО)

Втората част стартира с две поредни спасявания на Матю Райън. Първо австралиецът парира удар след корнер на Рос Баркли в 48-ата, а две по-късно стражът направи добро спасяване след мощен удар на Уоткинс. След малко повече от час игра Арсенал направи добро нападение и успя да премине през средния блок на Астън Вила. Гранит Джака прати топката към Никола Пепе в наказателното поле, а той се обърна и видя Обамеянг, но Мингс и Мартинес блокираха звездата на гостите. В 67-ата минута Сака центрира за Обамеянг, но ударът му с глава беше неточен. Две по-късно пък Джака за пореден път комбинира с Пепе, но след рикошет в Конса топката отиде встрани.

Арсенал с втора поредна загуба (ВИДЕО)

Десетина минути преди края пък Грийлиш бе изведен зад отбраната на Арсенал, а Бейерин бе зад гърба му. Англичанинът шутира към вратата на Райън, но стражът се разтегна максимално и спаси удара. В 83-ата минута Оли Уоткинс можеше да вкара втори гол в мача, след като Грийлиш открадна топката в опасна зона в полето на Арсенал, но ударът на нападателя с левия крак премина встрани. Минута по-късно Букайо Сака достави за Мартин Йодегаард в наказателното поле, но норвежецът предпочете силата вместо прецизността за удара и не успя да дебютира с гол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Името му, не си струва

    0 1 Отговор
    Не разбра ценостаа на Юзил, сега разпадай арсенал...