Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 20:29 2 782 10

Ман Сити разби Ливърпул насред "Анфийлд" (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • ливърпул-
  • футбол-
  • висша лига

"Гражданите" се наложиха с 4:1

Ман Сити разби Ливърпул насред "Анфийлд" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити спечели голямото дерби на 23-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" се наложиха с 4:1 над Ливърпул на "Анфийлд". Така тимът на Хосеп Гуардиола е убедително на върха с 50 точки, на 5 точки и с мач по-малко пред градския съперник Ман Юнайтед.

Ливърпул пък загуби още повече шансове за защита на титлата си. Момчетата на Юрген Клоп са на 4-ата позиция с 40 пункта.

Ман Сити разби Ливърпул насред
Снимка: БГНЕС

Всичките пет гола паднаха през второто полувреме. Гюндоган откри след като пропусна дузпа през първата част. Салах изравни от дузпа, а Гюндоган, Стърлинг и Фолдън се разписаха, за да вгорчат вечерта на "мърсисайдци". Срещата започна равностойно.

В 36-ата минута, Фабиньо фаулира Стърлинг в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Илкай Гюндоган, който стреля над вратата, след като целеше да вкара в горния десен ъгъл на вратаря Алисон.

Ман Сити разби Ливърпул насред
Снимка: БГНЕС

Малко по-късно имаше съмнение за игра с ръка на Родри в наказателното поле, но съдията, изглежда заслужено, не уважи претенциите на играчите на Ман Сити и даде сигнал за продължаване на играта.

В самото начало на втората част, Фолдън стреля, Арнолд изби, а топката попадна в Гюндоган, който с прецизен удар разстреля вратата. Това бе и чудесен реванш за изпусната дузпа.

Ман Сити разби Ливърпул насред
Снимка: БГНЕС

В 62-ата минута, Диаш задържа Салах и реферът посочи бялата точка. Зад нея застана египетският нападател, който без да сгреши направи 1:1.

В 71-ата минута, Джон Стоунс засече топката от фаул и вкара в мрежата. Попадението не бе зачетено заради засада. След намесата на ВАР, решението на рефера бе потвърдено.

Ман Сити разби Ливърпул насред
Снимка: БГНЕС

В 73-ата минута, две поредни грешки на Алисон доведоха до пробив на Фолдън, който преодоля двама съперникови играчи и намери Гюндоган успоредно на голлинията, който на празна врата отбеляза за 1:2. Четири минути по-късно вратарят отново сгреши. Вратарят отново сгреши като лековато подаде топката на Бернардо, който стреля, топката отиде към дясната греда и Стърлинг я добави, за да влезе за 1:3.

Ман Сити разби Ливърпул насред
Снимка: БГНЕС

В 83-ата минута, Фил Фолдън получи топката от Жезус, влезе навътре и с удар от малък ъгъл, роденият през 2000-ата година играч, направи резултата 1:4.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бако

    5 1 Отговор
    Разби си ги вернотри вратарски гола, ама те цяло второ полувреме връщат към вратаря
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 МърсиСайд

    6 5 Отговор
    клоп е изчерпан, нищо ново не предлага, напротив упорито вкарва отбора в криза, тренд го чакаляха да се заплесне и от там ги нападаха, ако алисон нее готов защо го пуска, безкрайни пасове м/у защитниците, вкарва си вълка в кошарата, смените които направи довършиха започнатото съвсем им се обърка играта, време е за промени ....... багажааа.
  • 5 Пловдив

    4 1 Отговор
    Клоп ако не е чувал приказката за "Марко на Косово поле", вече я знае със сигурност!
  • 6 Бай шукар

    6 1 Отговор
    Апнаа дървото цървените шукар нали
  • 7 Бабугер

    4 5 Отговор
    Шиитите се изгавриха с лузърите, получи им се. За пореден път Пепето надиграва Юрганчо. Блъскаше го и на континентална Европа, ще го груха и на Луната!

    Коментиран от #9

  • 8 Реалист

    7 5 Отговор
    "Мюсюлманите" от Ливърпул може да давят мъката в джамията със Салах. Нали всички пееха, ще стана мюсюлманин, ако Салах вкара гол
  • 9 Дърт

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бабугер":

    Слезни на Земята...космонавт.
  • 10 ЦарВул

    0 0 Отговор
    Тоа вратар е за мойто село Бацова махала!!Провали отбора с двата автогола!!!!