Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 10:15 2 387 3

Камару Усман затвърди доминацията си над Ковингтън

  • камару усман-
  • колби ковингтън-
  • ufc 268

34-годишният нигериец започна срещата по-активно, докато Ковингтън изглеждаше нерешителен и плах

Камару Усман затвърди доминацията си над Ковингтън  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Камару Усман спечели и реванша срещу Колби Ковингтън в големия сблъсък помежду им на UFC 268 в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

За разлика от първия сблъсък помежду им през декември 2019 година, когато нигериецът нокаутира своя съперник, този път успехът му дойде доста по-трудно със съдийско решение. Все пак той отново ликува в края на двубоя и защити титлата си в полусредна категория.

34-годишният нигериец започна срещата по-активно, докато Ковингтън изглеждаше нерешителен и плах. Усман направи един тейкдаун и вкара няколко точни удара, а в края на рунда Ковингтън имаше аркада на лицето, макар и от сблъсък глава в глава между двамата.

Във втория рунд Усман още повече вдигна оборотите и първо вкара два ъперкъта, а малко по-късно успя да прати съперника си на земята с ляво кроше, последвано от още два мощни удара. Американецът изглеждаше много разклатен, но някак успя да се спаси с помощта на гонга.

В този момент изглеждаше, че мачът ще е лесен за Усман, но в третия рунд везните започнаха да се накланят в обратната посока. Ковингтън демонстрира доста по-голяма агресия и вкара няколко мощни крошета, като малко не му достигна да направи и тейкдаун в края на рунда.

Последва нов добър рунд за американеца, който продължаваше да притиска съперника си, макар и самият той да отнесе няколко крошета.

Във финалния пети рунд събитията не се промениха драстично, като Ковингтън изглеждаше една идея по-агресивен, но пък и Усман имаше доста добри попадения. Критичен момент бе едно подхлъзване на нигериеца, след което бе притиснат до клетката, но Ковингтън не се възползва максимално от ситуацията. След това пък Усман неволно бръкна в окото на съперника, а рундът завърши с дясно кроше в главата на Усман точно преди гонга.

В крайна сметка обаче съдиите прецениха, че Усман е бил по-добрият боец в октагона и му присъдиха единодушно победата по точки. Така той защити титлата си и вече има 20 победи и 1 загуба в кариерата си. За Ковингтън пък това бе 3-о поражение (16 победи), като две от трите му загуби са от Усман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Камарууддин

    0 3 Отговор
    Блек Пауър!белите европейски момченца с зачервени бузки мислят само за пи ш ки.

    Коментиран от #3

  • 3 Hellish

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Камарууддин":

    Поляка като прегази Адесания не говореше така нали?
    А Фюри като би Уаилдър като прани гащи?