8 Декември, 2021 11:21 2 204 16

Венци Стефанов: За 30 години не сме получили 1 лев от държавата! Декларацията на ЦСКА е простотия!

  • венци стефанов-
  • цска-
  • фенове-
  • славия-
  • футбол

Феновете трябва да подкрепят отбора си, а не да се бъркат в политиката

Венци Стефанов: За 30 години не сме получили 1 лев от държавата! Декларацията на ЦСКА е простотия! - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg наболели теми от българския футбол. Шефът на "белите" взе отношение по думите на уредника на музея на ЦСКА Христо Христов относно стадион "Славия". Стефанов даде мнение и за снощната декларация на ЦСКА, адресирана до спортния министър Андрей Кузманов.

"Искам да кажа, че феновете трябва да подкрепят отбора си, а не да се бъркат в политиката. Уредникът на музея на ЦСКА каза, че сме направили тънка заменка за стадиона - тънки, дебели, тогава предложих на всички клубовете по този начин да узаконят собствеността си. И ЦСКА, и Левски отказаха! Васил Божков беше собственик на ЦСКА, а на Левски беше Владимир Грашнов или Тодор Батков. Разговаряхме, предложих, но казаха, че имат други виждания. Аз не мога да съм бъркам в работата на другите. Единствено шефовете на Черно море ме послушаха.

Не съм взел за себе си стадион "Славия", това е за Славия, за бъдещето на Славия, за децата на Славия и за всички слависти. Клубът не трябва да е като уличник. Просто ние мислехме за бъдещето, другите имаха друга политика. Тънки, дебели, ситни, големи - всеки да си гледа в собствената паница. Защо никой не казва, че Славия няма 1 лев задължение към никого и към никоя институция? Освен това за всички тези близо 30 години не сме получили 1 лев от държавата! Категоричен съм! Това защо не го дискутират? Удобно е само да ревем и да искаме от държавата. За осветлението на стадион "Славия" не сме получили 1 лев държавна помощ - има документи! Пред фактите и боговете мълчат.

Очевадно е, че през тези години държавата е помагала на Левски и ЦСКА. Вадят от архивите какво е станало през 1953 година, през 1956 година. А какво стана през последните 12 години? Дайте да видим. Определено на Левски е помагано повече от държавата. Трябва да се гледа обективно на нещата - някои са свикнали да работят на принципа, че у когото е химикалката, той определя резултата на играта.

Последната декларация на ЦСКА е простотия! Това наистина е простотия - дори министърът да не е прав, не може така. Тези неща не трябва да се толерират. Живеем в интересни времена, а нали знаете, че един китайски мъдрец е казал, че това е наказание. Затова си носим кръста. Добре е всеки да се занимава с това, което му е работа. Човекът с музея да си гледа музея, фенът да си вее шала на трибуната и т.н. Свещена простота, казваше един приятел", каза босът на Славия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЪЖА

    15 1 Отговор
    МУТРИТЕ 30 ГОД. ГРАБЯТ БЕЗНАКАЗАНО.

    Коментиран от #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Перо

    9 1 Отговор
    Не са дадени,не са приватизирани!
  • 5 Тома

    13 1 Отговор
    Венци а парите на маджо не са ли крадени от държавата
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 3.14К

    11 1 Отговор
    Прав е бензинджията. Не са взели и лев, а чрез далавери със софийски имоти придобиха собственост за милиони левове. Той даже стана и строител от бензинджия.
  • 8 Левтер

    3 0 Отговор
    Поздрави за родителката на Павката.
  • 9 Славист Варна

    2 6 Отговор
    Всъщност Славия е ощетена със заменката: Имахме златен имот на Руски Паметник, където бе старият стадион на Славия. Взехме стадион в покрайнините на София в Овча купил. Младите не знаят, а Софийски имоти се облажиха от тази сделка.
  • 10 единен

    8 0 Отговор
    Ха ,ха ,ха дядо Венци пак се изказва чрез лъжа .Какво прави паркът до стадиона във активите на Ф.К.Да го върне на гражданите на София.
  • 11 Денис

    5 0 Отговор
    Цицерон Стефанов!!
  • 12 Observer

    1 4 Отговор
    Статията е за изявление на клуба дошЕл от Ловеч в София, на на сайта на факти.бг естествено няма и помен от този пасквил. Нормално. Тиретата се подкрепят по всеки един възможен начин... Лошата новина за тях е, че точно сега е изпуснат духа от бутилката и ДА НЕ ПЛАЩАШ НАЕМ НА ПУБЛИЧНО ДРУЖЕСТВО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Да, вече е престъпление и ще се търси сметка. Справка: вестник "Труд" и махането на ГЕРБ от НДК. Няма го Бойко Борисов да вдигне телефона на Кралев, който да се обади в "Спортни имоти" да не си търсят наемите. Няма ги договорките от Банкя, където се решава кой да напусне първенството, на кого да направят нов формат, чий син да изкарат от затвора и колко да се прехвърли на Шиши от бизнеса на Гриша Ганчев. Последният... подлъган от Светия дух на Винету се изправи и обеща: АЗ СЪМ ЗАМОЖЕН И ШИ ВЪ ИЗДЪРЖАМ! Да, ама не! ПЛАЩАЙ, ДЖУДЖИ!
  • 13 лаки

    3 0 Отговор
    Понеже днес е 8 декември , а коментарът е на бивш милиционер , ще ви кажа следния виц :" в Борисовата градина студент седи и чете вестник . До него куче се върти и търси нещо . Минава оттам милиционер , ядейки баничка . Видял кучето и решил да се избъзика със студента . - Нати куче баничка , да ядеш та да не си гладно като студент ! студента хвърлил вестника на кучето и казал - на ти куче вестник да четеш , да не си прост като милиционер !!!" Бай Венци твоят приятел да не е римския сенатор Сенека , щото той е казал :" О свещенна простота !" , не знам в кой век преди новата ера !!!
  • 14 Бонд

    3 0 Отговор
    Целият стадион на Славия, плюс 400 декара парк са апортирани от, Софийски Имоти "ЕАД в дружество на Маджо. Венци кажи истината!
  • 15 МИ ТОЙ И БОЙКО КАЗА ЧЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЛЪЖА":

    ЕДИИИИН ЛЕВ НЕ Е ВЗЕЛ ДЪРЖАВНА ПАРА ...ОСВЕН ЗАПЛАТАТА МУ ДЕ.........
  • 16 Агент 07

    0 0 Отговор
    Чичо Венци кажи как заведе тиквата при Тодор Живков