Last news in Fakti

10 Декември, 2021 09:17 2 393 7

Левски уреди трето ново попълнение

  • станимир стоилов-
  • левски-
  • селекция-
  • велтон-
  • велтон фелипе парагуа

24-годишният футболист ще пристигне у нас за началото на зимната подготовка на „сините”

Левски уреди трето ново попълнение - 1
Снимка: БГНЕС

Левски уреди трето ново попълнение. Бразилският нападател Велтон е сигурен за столичани, въпреки че се появиха информации, твърдящи обратното.

24-годишният футболист ще пристигне у нас за началото на зимната подготовка на „сините”. Тогава ще подпише и договор за 2.5 години. Столичани не виждат смисъл той да пътува сега до България и отново след около 20 дни, научи Gong.bg от свои източници. Всичко между офанзивния играч и клуба е уточнено и парафирането на контракта е само формалност. Велтон Фелипе Парагуа де Мело, както е пълното име на южноамериканеца, може да бъде ползван както на върха на атаката, така и по крилата и зад нападателя.

Велтон има договор с настоящия си клуб Ботафого ПБ до лятото. В последните дни се твърдеше, че агенция ще откупи правата му за 50 хил. евро, след което той ще заиграе на „Герена”. Настоящото ръководство на Левски в лицето на Станимир Стоилов, Иво Ивков и Даниел Боримиров обаче показва, че работи само и единствено за интересите на клуба, поради което не е изключено "сините" да придобият изцяло правата на Велтон. Така, ако той направи добри мачове със синия екип, единствената дума по евентуална негова продажба в друг отбор ще е на столичния гранд.

Нападателят беше избран за „хита на сезона” от феновете на Ботафого ПБ. Той се превърна и в голмайстора на тима. Бело не успя да се класира за бразилската Серия Б, но направи пробив в турнира за Купата на Североизтока, където отстрани след дузпи Витория Баия.

В публикации в социалните мрежи стана ясно, че до края на годината за Велтон предстои още едно хубаво събитие. В близките дни футболистът ще мине под венчилото.

До момента Левски се подсили с гамбийския национал Ноа Сонко Сундберг и бразилеца Цунами. Последният беше съотборник на Велтон през миналия сезон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подуяне травел турс

    0 2 Отговор
    Поредният мигрант...
    Дано поне е бледолик, но силно се съмнявам!

    Коментиран от #2

  • 2 Стига вече

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Подуяне травел турс":

    Това вече минава всякакви граници. Да бил бледолик???? Хората ти казват че е бразилец дали повече прилича на индианец или на португалец толкова ли ти е важно? Ще се целуваш ли с него? Стига с тоя расизъм, има Левскари и други. Дали ще вземеш Чочев, Делев или Волтон все тая, ядрото трябва да е с Левскарски сърца.

    Коментиран от #3

  • 3 Подуяне травел турс

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стига вече":

    Дали съм расист или не - няма значение! Но съм българин и затова искам в българските отбори да гледам българи, а не СонКо, ЦунаМи, ВолТон, БолТон и всякакви (предимно черни) анонимници, спрели за малко за почивка на път към Европа. Още повече се отнася за отбор, носещ име на нац. герой! Харесва ли ти в отбора, носещ името и на стадиона на славната БА да играят 9 от 11не.гра?! Или в шампиона на България българин - 1 от 11?!
    То така се почна -дай тука вдин, после дойдат още двама и като погледнеш - запрличваме на френските отбори с 10/11 тъмни "французи". Защото - ако не си забелязал - отдавна спорта не е само спорт, а политика, бизнес, интереси и т.н. Ето виж и сега за олимпиадата Пекин. Уж спорт, за един мирен свят, спирали войните в античността заради олимпиадите, но... Дрън-дрън... Сега пък олимпиадата не е "демократична", защото на САЩ не им харесва Китай!
    Та исках да кажа да си развиваме нашите си българи! И не повече от ТРИМА чужденци в отбор (от 30 човека), които обаче са с поне минимум с две класи над нашите!

    Коментиран от #4

  • 4 Стига вече

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Подуяне травел турс":

    Явно не си разбрал смисъла. Когато едно момче е от школата на отбора то автоматично е Българин! Тоест не е достатъчно просто да е Българин а да е от школата ти да носи в сърцето си отбора си. Примерно Левски ако превлече вместо Волтон да кажем Спас Делев? Все тая. Левски в момента дори от титулярите 70 процента са хора със сърце на Левски. В ЦСКА те нямат юноши щото преди 5 години ги замеряха със шишета.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стига вече":

    За разлика от теб следя детски и юношески футбол в България покрай сина си, който е футболист. Както ЦСКА, така и Левски и много други отбори имат доста добри деца и юноши, а ти дрънкаш откровени глупости! Не им дават никакъв шанс при мъжете заради такива, като тоя, който идва от 3-та бразилска дивизия, които не знам къде провеждат мачовете си, но едва ли футболистите им провеждат организирани, редовни тренировъчни занимания! Най-вероятно тренират самостоятелно по плажовете и се събират само за мачове и то който дойде! Като по нашите окръжни, дори В групи! Такива чужди "звезди" идват в България и снощи ги гледах срещу Рома да чакат топката "на крак", а Стойчо да е "доволен" от тях! За твое сведение треньор на деца или юноши, веднага вади някой от игра, ако го види, че чака топката "на крак", а не тръгва към нея!

    Коментиран от #6

  • 6 Стига вече

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Нищо не разбираш, когато фактите говорят:
    Денис Динев, Антоан Стоянов, Асен Митковски, Марин Петков, Мартин Петков, Адриан Краев, Иво Найденов, Пламен Андреев, Георги Александров, Патрик Галчев, Николай Архангелов...... още исксш ли тези момчетс са от ДЮШ на Левски и са бъдещето на отбора. Няма отбор да играе с 11 юноши ти съсипваш психиката на децата така. Явно разбираш от футбол колкото прасе от кладенчова вода.
  • 7 Подуяне травел турс

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стига вече":

    Абе какво сърце на Левски имат, бе?! Или сърце на ЦСКА или сърце на който и да е
    клуб?! Това се може да се каже за болните или заблудените фенове като теб, но не и за футболистите! Пак ли да обяснявам, че вече няма клубна вярност, чест, морал и т.н. За съжаление! Ти купувал ли си си последните 10-15 години календар на български отбор? А виж от 30-те там на снимката януари колко са останали през декември? Дали има 10ина? И от тия 10 на декември до другия декември дали остават 3-4? Някакъв си "голем" футболист за 15 госини кариера обиколил половината А и половината Б група, че даже и няколко кипърски, македонски или в най-добрия случай румънски или турски клуба! Та то е ясно, че вече всичко е алъш-вериш, ама поне баровците президенти да дават парите си на наши българчета, да си ги харчат тука по нашите кръчми.... или книжарници! А не на ЦунаМи да си купи колиба в бразилско гето или на СонКо да праща пари на цялото си племе в Африка да не умрат от глад и да си купят гащи и Кока Кола!