Last news in Fakti

10 Декември, 2021 09:33 1 153 13

Мъри и асистентите му няма да вземат пари, за да може футболистите да получат заплати

  • станимир стоилов-
  • левски-
  • заплати-
  • футболисти

Това е еднолично решение на наставника, който преди да се завърне на "Герена", бе поставил условие футболистите и служителите на клуба да вземат редовно заплатите си

Мъри и асистентите му  няма да вземат пари, за да може футболистите да получат заплати - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов и асистентите му няма да вземат заплати, за да може футболистите да получат такива. Информацията е предадена от "Мач Телеграф".

Това е еднолично решение на наставника, който преди да се завърне на "Герена", бе поставил условие футболистите и служителите на клуба да вземат редовно заплатите си. Очевидно към днешна дата Левски няма достатъчно пари, за да изпълни това желание на треньора. Именно това налага решението на Мъри и щаба му да се откажат временно от заплатите си.

Иначе играчите взеха по една заплата вчера, което вдигна настроението в съблекалнята. Идеята на "сините" шефове е около Коледа футболистите да бъдат зарадвани с още по едно месечно възнаграждение, за да могат да изкарат добре празниците.

Очаква се Мъри и асистентите му да получат забавените си пари след няколко месеца, когато клубът би трябвало да се изправи леко на крака финансово.

Към днешна дата на "Герена" има солидна криза, която трябваше да се заличи донякъде още в началото на 2022 година, когато в касата на клуба ще влязат парите от основния спонсорски договор с „Телематик Интерактив България“ ЕАД. Дългът към Петър Хубчев и асистентите му обърка плановете на "Герена". Левски дължи 800 хил. лева на бившите си наставници, а първият транш трябваше да бъде платен преди две седмици. Парите за това идват директно от спонсора, но от бюджета за 2022-а година който заради плащанията към Хубчев и компания ще бъде доста изтънен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 газо

    8 0 Отговор
    Аз съм от малък град и взимам около 1000 лв. заплата и се очаква от мен като левскар да даря някаква сума, за да могат играчите да вземат по 10000 - 20000 лв. заплата!?

    Коментиран от #9

  • 2 ЦСКА

    12 3 Отговор
    В ,,А,, Окръжна няма да плащат заплати ...

    Коментиран от #10, #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Батето

    3 5 Отговор
    Колко тъжно е да си говедо ! Радват се на една паница с боб !
  • 5 Jacques Yves Moineau

    9 1 Отговор
    Ееее няма край тая комедия.
  • 6 Теко

    8 1 Отговор
    Той си взема при подписване на договора да не стане като Хубчев
  • 7 Локо Сф1956

    6 0 Отговор
    Интересно, преди години Стоилов съдеше Левски за неплатени 60 000 лв. Сега се отказва от заплата, а при новите спонсори от 2022 г., дали ще си ги търси с лихвите. Учудвам се и на БФС, професионален клуб Левски не плаща редовно заплати и неустойки. За да получи даден клуб лиценз, клуба трябва да е изряден, да няма плащания с години и да представя финансова гаранция за годината за която му се дава лиценз.

    Коментиран от #12

  • 8 Вили Вуцов

    3 0 Отговор
    Те палмите му ги дадоха предварително за целия този цирк който правят сега , а всичко е за да принудят Хубчев да се откаже от своите претенций , НО ГРЕДА.
  • 9 Лъжеш

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "газо":

    Никой нищо не очаква от теб. Всичко идва от сърцето като не ти е на сърцето не даваш, никой няма да ти каже не ти не си Левскар. По ника ти обаче се вижда че си от петолъчките. Напоследък това е мода да ви е срам и да се представяте за Левскари.

    Коментиран от #13

  • 10 Левскар

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА":

    Само след ЦСКА коити имат 4М задълженуя към държавата а УЕФА им изпраща предупреждение за изхвърляне ако не се разплатят към бивши играчи и треньори. За вас е лесни вече, ще фалирате наново и ще се прекръстите ЦСКА--София, тоест вместо едно с две тирета.
  • 11 Левски 1914

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА":

    В целия свят мъжете си сменят колите, жените, бирата и други неща но отбора НЕ. Вие сте първи в света дето си сменихте отбора и започнахте да викате за тези дето ви млатиха 8 – 0.
  • 12 Двоен стандарт

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Локо Сф1956":

    Стоилов си искаше заработени пари а не неустоики и лихви като Хубчев. Всяка заработена стотинка трябва да се плати. Ти явно не разбираш разликата? Що се отнася за задълженията има си договори има си допълнителни споразумения. Да ти напомня ли че ЦСКА София дължи 4М на държавата? А това че ЦСКА София има предупреждение от УЕФА че ще им отнемат лиценза защото не са се изплатили на играчи и треньори? Щом искате ОК и Левски и ЦСКА София във В група и всичко ще цъфне и върже. Не се прави така когато някоя фирма има желание да се разплати, тогава трябва да и се даде шанс, никой няма полза от фалит. Проблема е когато мафиоти правят ОПГ да източат даден клуб като Гриша Ганпев и Жоро Илиев.
  • 13 Дзверо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Лъжеш":

    Както кажеш Крюшо.